Dodaj do ulubionych

Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok

02.01.23, 21:21
Minuta Ciszy - PL serial, jestem na 2 odcinku, ale ogląda się świetnie minuta ciszy

jezdzcy apokalipsy rewelacyjne skandynawskie kino, od śmiechu do płaczu

cicha noc wcale nie świąteczny
Obserwuj wątek
    • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:01
      Jesli ktos nie widzial to z zeszlego roku:
      - Kruk :IMHO , jeden z najlepszych polskich seriali ostatnich lat, kryminal z elementami 'nie z tego swiata' (Podlasie i Szeptucha!) , swietnie zagrane, miodzio.

- the Bear: swietny, inteligentny serial o rodzinie, prowadzeniu knajpki, gotowaniu, traumie i przyjazni.

The yellowjackets: desperate housewives spotyka sie z Lost:druzyna grajacych w pilke nastolatek leci na turniej ale sie rozbijaja w dzikiej gluszy i walcza o przetrwanie. Wiemy, ze czesc z nich przezyla (nie wiemy kto i jak je uratowal), ogladamy przeszlosc i terazniejszosc. Bardzo fajna rozrywka ze swietna obsada.

The Boys: ostra jazda bez hamulcow, nikt chyba jeszcze w tv nie zapuscil sie takie rejony. Jeden z ulubionych!

Only Murders in the Building (Mabel Mora!): chemia miedzy trzema glownymi postaciami jest swietna, blyskotliwe dialogi, piekny budynek na Manhattanie, zagadka kryminalna i stylizacje Mabel. Swietny do sniadania.

• damartyn Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:43
        The Bear świetny!
        • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 23:28
          O tak! Czekam na sezon 2!
          • mania_222 Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 23:35
            Ja już obejrzałam cały sezon 2. Bardzo fajny.
            • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 23:39
              Gdzie?! Przeciez jeszcze nie ma.
              • mania_222 Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 23:53
                Jest w sieci po polsku.
                • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 23:55
                  The Bear 2?!
                  • mania_222 Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 03.01.23, 00:03
                    Nie, "Biały Lotos" 2 i inne polecane przeze mnie.
                    • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 03.01.23, 00:10
                      Wpisalas sie pod the Bear😀 a Bialy Lotos 2 juz obejrzalam- swietny!
    • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:01
      Minuta Ciszy tez ekstra!
      • grey_delphinum Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:05
        Minuta ciszy, Boys, Kruk - rewelacja.

Ostatnio podobały mi się jeszcze czwarty sezon "The Sinner" oraz "W zamknięciu", ale to już bez fajerwerków.

Chętnie obejrzę "The yellowjackets", bo już kilka osób mi polecało.
        • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:19
          O! The sinner obejrzalam pierwszy sezon i bylo takie 'meh'. Czy czwarty laczy sie z pozostalymi?
          • grey_delphinum Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:20
            Akurat pierwszy sezon uważam za najlepszy 😉

A łączy osoba policjanta.
            • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:24
              Aaaa..policjanta lubialam, Jessice Biel (mimo, ze przesliczna) juz nie bardzo😀
    • mabel_mora Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:13
      A czemu ja myślałam że yellowjackets jest dla młodzieży? W takim razie następny do obejrzenia
      • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:17
        Ja tez tak myslalam a wciagnelam nosem. Tam sa dwie plaszczyzny czasowe i w tej przeszlosci sa te nastolatki i ich problemy ale juz druga plaszczyzna to dorosle kobiety i to, jak tamta tragedia na nie wplynela (swietnie dobrane pary mlodsza-starsza wersja).
    • kotejka Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:20
      Staroc,.ale dopiero teraz widziałam.
      Okruchy dnia z hopkinsem,.jakie to dobre bylo
      • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:24
        Oj, tak. Piekne!
    • mandre_polo Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:32
      Mała mama
      www.filmweb.pl/film/Ma%C5%82a+mama-2021-864445
    • mania_222 Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:51
      Minuta ciszy bardzo dobra, ale już stara.
      Better Call Saul - ukazał się sezon 6 - doskonały!
      Świąteczna burza.
      Biały lotos - sezon 2.
      Kobieca broń.
      Kalejdoskop , Podglądaczka - tych jeszcze nie zdążyłam obejrzeć, ale mam chrapkę.
      • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 22:53
        Ha! Jak moglam zapomniec o Bialym Lotosie! Aubrey Plaza to moj 'spirit animal'😀
        • mabel_mora Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 23:18
          Lotos, to nr 1!!! Bedzie 3 sezon, ale jak mogli uśmiercić Tanyę??!!
          • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 23:29
            Ech, i to w tak glupi sposob.
    • limelight7 Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 23:10
      W ramach wydłubywania przeoczonych rodzynków z Netfliksa trafiłam na 'Siedem żyć Lei'. Trochę 'Dark', trochę 'Dzień świstaka', nieco odjechany, klimatyczny, nie nazbyt cukierkowy, niegłupi. Obejrzałam z przyjemnością.
      Już kiedyś chyba polecałam 'Trzy dni świąt', ciągle można obejrzeć na N.
      • melisananosferatu Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 02.01.23, 23:31
        Wlasnie obejrzalam trailer i zapowiada sie niezle!
    • marianna1960 Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 03.01.23, 07:46
      Z tych obejrzanych polecam Five Days at Memorial, Bad Sisters, The Bear, The Outlaws, 11.22.63, Wednesday, Monster: The Jeffrey Dahmer Story, The Old Man, Mo, Feud, Black Bird, The Sandman, Atlanta, The Thief, His Wife and The Canoe, Under the Banner of Heaven, Shining Girls, This Is Going To Hurt, The Staircase, Hacks, Night Sky, Severance, Tokyo Vice(polecam bardzo), Slow Horses, The Last Days of Ptolemy Grey, Moon Knight, Station Eleven, Peacemaker, Ramy, Archive 81, Only Murders in the Building, Arcane.
      n
      Nie polecam zachwalanych tu Minuta ciszy, Biały Lotus
    • mabel_mora Re: Polecanki filmowo-serialowe na nowy rok 03.01.23, 09:13
      Zapomniałam jeszcze o:
      -Bad Sisters - rewelacja!

I Am a Killer - 4 dobre sezony dokumentu, zmusza do przemyśleń: bezwzględni mordercy i zawodowi kłamcy, ale też ludzie z ujowym, koszmarnym dzieciństwem, po stronie prawa rozmodlony, nawrócony, teksanski prokurator skarżący zabójcę swojego brata, trzymanie po kilkadziesiąt lat w celach śmierci
      tak się rozpisałam, ale ten serial bardzo mi zapadł w pamięć
      podobał mi się ten powolny sposób narracji

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka