deszcz.i.deszcz 03.01.23, 00:29 automatycznie założono mi konto na fb... Możliwe? Imię, nazwisko i data urodzenia, nr tel Nigdy wcześniej nie miałam konta na fb. Najgorzej, że nie wiem jakie tam mam hasło... Jakie może być hasło? Możliwe to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konsta-is-me Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 00:37 A to nie jest tak, że instalując Messengers automatycznie zakładasz tam konto ? Teraz nie można mieć samego Messengers, trzeba obydwa ( z FB). Hasło te same chyba (?) Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.i.deszcz Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 00:40 Na to wygląda a ja głupia zdziwiona Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 00:43 Nauczka żeby przed kliknięciem "przeczytałem regulamin" naprawdę go przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 00:50 Hasło masz zapewne takie jak podałaś przy rejestracji - bo jakieś podać chyba musiałaś? wydaje mi się, że od jakiegoś czasu nie można mieć messengera niezależnie od posiadania konta na fb więc je założyłaś "przy okazji" Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 09:48 Yyy masz ponad 65 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 09:56 Nie automatycznie tylko nie czytasz tego w co klikasz. Nie ma juz opcji messengera bez konta na fb. Haslo jest takie jakie sobie sama wpisalas a potem drugi raz potwierdziłaś. Na konto na FB sie nie umiera wiec skoro juz je masz to udanej zabawy w social mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.i.deszcz Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 11:16 Hasła do messengera oczywiście nie pamiętałam ale utworzyłam sobie nowe za pomocą kodu wysłanego na mój nr telefonu. A więc teraz mogę wykasować konto na fb i jednocześnie konto messenger, ufff... Na fb poustawiałam wszystkie ustawienia prywatności. Nie, nie zamierzam wstawiać moich zdjęć ( nawet na whatsappie mam jakieś kwiaty) ani nie zamierzam zapraszać znajomych. Po prostu nie będę korzystała z fb. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 19:32 Ale rozumiesz, że korzystanie i wstawianie zdjęć nie jest obowiązkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 19:36 Dokładnie. Skąd ta panika? Bo już nie może mówić, że nie ma konta na FB Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.i.deszcz Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 19:51 kk345 napisała: > Ale rozumiesz, że korzystanie i wstawianie zdjęć nie jest obowiązkowe? Ale po co mi konto skoro nie będę z niego korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.i.deszcz Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 19:52 Na to konto nie dostaję żadnych lokalnych wiadomości. Dlaczego? Innym przesyłają a na moje nic. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 20:12 deszcz.i.deszcz napisała: > Na to konto nie dostaję żadnych lokalnych wiadomości. Dlaczego? Innym przesyłaj > ą a na moje nic. Chyba generalnie nie bardzo rozumiesz zasady, więc radzę ci jednak nie korzystać z internetu tak bezmyślnie, bo napytasz sobie biedy... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 23:13 A jakie wiadomości chciałabyś dostawać? Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 04.01.23, 12:03 Żeby dostawać jakiekolwiek wiadomości musisz najpierw coś zacząć obserwiqać albo dać się znaleźć algorytmom fb. Jeśli wszystkie ustawienia prywatności ustawiłaś tak, żeby nikt Cię nie mógł znaleźć to nie będziesz też nic dostawać. Czyli generalnie konto masz na tym fb, ale niewłączone. To tak jakby kupić ubranie i powiesić je w szafie, w ochronnym etui, samą szafę zamknąć na klucz i jeszcze schować do sejfu. Niby jest, ale trzeba się mocno postarać, żeby używać. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 20:09 deszcz.i.deszcz napisała: > kk345 napisała: > > > Ale rozumiesz, że korzystanie i wstawianie zdjęć nie jest obowiązkowe? > > Ale po co mi konto skoro nie będę z niego korzystać? Jak chcesz messengera, to musisz mieć konto fb, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 21:39 Ale skoro założyłaś messangera to chyba po coś ci był potrzebny. Na koncie na FB możesz nie mieć nic, ustawić sobie, że nie da się cię znaleźć w wyszukiwarce. Więc co za problem, że masz takie konto? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 17:23 Kiedyś można było mieć messengera lite na komórce, bez konta na FB. Miałam go, jako komunikator, przez parę lat. Potem zablokowali ta możliwość, a że nie zamierzałam mieć FB (Mety), to używam innego komunikatora. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 04.01.23, 18:11 Zablokowali możliwość dla nowych, ale starych kont nie usunęli. Ja nadal mam mess bez konta na FB. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 23:20 2-3 miesiące temu zainstalowałam MS na potrzeby jednego pracowego zadania. Na mój nr telefonu, z moimi imieniem i nazwiskiem. Nie założono mi automatycznie konta na FB (sprawdziłam) zatem jest to absolutnie możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 03.01.23, 23:24 Wskazówka; w ustawieniach konta jest opcja "potwierdź swoją tożsamość na FB"; rzecz, której nigdy nie zrobiłam i konsekwentnie konto na FB nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 04.01.23, 18:18 Nie, od 2019 jest to niemożliwe. Założono Ci profil na FB a potem go zdezaktywowalas, to jedyna opcja Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 04.01.23, 22:54 Niczego nie dezaktywowałam. Zainstalowałam aplikację MS w telefonie, po drodze ewentualnie odpowiadając "nie" na pytania o FB. W wyszukiwarce MS można mnie znaleźć po nazwisku. Nie istnieje jednak konto FB na moje imię i nazwisko (szykałam zewnętrznie przez google jak i szukali inni zalogowani do FB) Potem niczego nie zmieniałam, nie kasowałam. Piszę z pojedynczymi osobami, jestem w grupie. Gdyby nie praca, nie używałabym, bo konstrukcja tego komunikatora jest moim zdaniem beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 04.01.23, 23:08 Może to jest po prostu MS Teams Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 04.01.23, 23:55 Najważniejsze, że mogłam dołączyć do tzw."grupy na messengerze". Tak wygląda: Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 05.01.23, 19:00 Hmm to ciekawe. W takim razie zhakowalas fejsbuka Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 05.01.23, 20:22 Wygrzebałam: to się nazywa "konto DEMA". Sam Messenger, bez FB. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Ściągnęłam sobie Messengera i ... 04.01.23, 10:57 Spróbuj hasła: pszczolka102 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś