Dodaj do ulubionych

Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu?

03.01.23, 16:55
Korzystacie z usług kosmetycznych wykonywanych w domu pani hobbistki, dopiero co się uczącej? Takiej bez zaplecza sanitarnego i ubezpieczeniowego w razie co.
Cena oczywiście jest korzystniejsza niż w salonie.
Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 16:56
      Nie. Brak higieny mnie zniechęca
    • little_fish Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 16:57
      Nie.
    • daniela34 Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 17:00
      Z rzęsami i brwiami nic nie robię. Paznokcie albo robię w salonie, albo sama.
    • heca7 Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 17:04
      Nie, nie lubię takiego mieszania domu, znajomości i usług. A przede wszystkim brak higieny jest ważny. Więc nie.
    • kaki11 Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 17:07
      Teraz nie. Na paznokcie chodziłam kiedyś od czasu do czasu i zawsze robiłam je a później zdejmowałam w domu u znajomej dziewczyny nie w salonie. Nie u kogoś kto dopiero zaczynał i się uczył, ale nie była to profesjonalistka z własnym salonem. Jestem chyba mniej "sterylna" niż typowa ematka bo mnie to nie przerażało ;P Od jakiegoś czasu robię już sama sobie.
      Brwi nie robiłam nigdy (tzn. reguluję je sama) a rzęsy zrobiłam raz w życiu. W salonie, ale to nie dla mnie.
      • aandzia43 Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 17:34
        W przypadku pracy na paznokciach istotne są stanowisko czyli stół i narzędzia. Jeśli w/w są rzetelnie i zgodnie ze sztuką sanepidowską myte, dezynfekowane i sterylizowane to nie ma wielkiego znaczenia czy praca na paznokciach ma miejsce w mieszkaniu czy w lokalu do działalności przeznaczonym. Nie chodzi o to, że chałupnicze robienie pazów jest super turbo polecane i schodźmy wszyscy do podziemia, ale na pewno bardziej higieniczne niż to co widywałam kiedyś w dużych sklepach/galeriach - przy mikrostoliczku siedzi sobie pani i dłubie drugiej pani w pazurach, a pół metra od nich tłumy ludzi (nie wiem czy zjawisko ma jeszcze miejsce, dawno nie zaobserwowałam). Zaiste higieniczne jak cholera.
        • angazetka Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 17:43
          Ma miejsce. Poza tym, zakładam, że na paznokcie człowiek chodzi dla relaksu. Mikrostoliczek pośród tłumów trochę się z tym kłóci.
          • aandzia43 Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 18:35
            Mikrostoliczek pośród tłumów to moja wizja piekła, coś jak senny koszmar z kategorii "bez gaci przez miasto w samo południe". W sumie trochę podobnie czuję się w salonie kosmetycznym czy w gabinecie dentystycznym z więcej niż jednym stanowiskiem pracy w pomieszczeniu. U fryzjera nie przeszkadza mi brak intymności.
            • black_magic_women Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 05.01.23, 00:15
              O tak, brak intymności u dentysty!
    • zerlinda Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 17:14
      Nie. Rzęsy, paznokcie i brwi to nie są rzeczy pierwszej potrzeby. Jak by mnie nie było stać na pójście do salonu, to po żadnych prywatnych mieszkaniach nie chodzę.
    • angazetka Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 17:16
      Jedyne, co robię z tego zestawu "na zewnątrz", to brwi (rzęsy mam, paznokcie umiem pomalować). I stać mnie na te zawrotne 30 zł co jakiś czas, więc nie.
    • aandzia43 Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 17:23
      Nie korzystam, ale jakieś hybrydy (gdybym kiedyś chciała je mieć) mogłabym gdzieś tam chałupniczo. Obróbkę twarzy wolę w salonie z zapleczem i sprzętem. Moja mama chodziła trzydzieści lat do jednej fryzjerki, aż się panie razem zestarzały. Teraz, kiedy fryzjerka z racji emerytury zamknęła interes, strzyżenie i czesanie odbywa się w domu u mamy. Obie panie zadowolone.
      • primula.alpicola Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 18:41
        30 lat, szok!
        A powiedz, cały czas ta sama fryzura? Nieee, niemozliwe.
        • aandzia43 Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 18:59
          Nie, raczej różne warianty tej samej smile Moja mama ma 80 lat, od dawna już nie eksperymentuje wink
    • figa_z_makiem99 Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 17:45
      Nie, dlatego nigdy nie miałam problemu z paznokciami, a robię hybrydę od lat. Hennę od biedy można zrobić samemu.
    • aqua48 Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 17:46
      Nie. Rzęsy brwi i paznokcie robię sobie sama we własnych pieleszach domowych, nie w cudzych.
    • szmytka1 Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 17:49
      Nie mam kasy ani nerwów na leczenie żółtaczki...
    • silenta Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 18:00
      Tylko jeśli jest w ciąży i na zwolnieniu u swojego pracodawcy.
    • primula.alpicola Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 18:40
      Brwi przyciemniam henną przy okazji pedicure, w gabinecie, nie w domu.
      Reszty z wymienionych nie robię.
    • magda.z.bagien Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 21:13
      Nie korzystam z żadnych. Pazury sama ogarniam, a rzęsy i brwi mnie niespecjalnie interesują.
      Gdybym miała skorzystać, to tylko z porządnych miejsc. Nie ma co oszczędzać, jeśli można przynieść żółtaczkę w gratisie.
    • clk Re: Rzęsy, paznokcie , brwi u pani w domu? 03.01.23, 22:11
      Nie nie i nie.
      Pracując sporo z domu chcę również wyjść do ludzi. Poza tym nie chce zapraszać co mnie obcych ludzi.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka