korniz 03.01.23, 19:47 Znacie inne strony gdzie są oferty zaplac za pobyt dopiero w obiekcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 03.01.23, 20:15 Tak, dowolna wyszukiwarka i wykonanie telefonu z rezerwacją. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 03.01.23, 20:36 35wcieniu, chodzi Ci o rezerwacje bezsposrednia? Jeszcze nigdy nie spotkalam sie z tym, ze po rozmowie tel.mowia mi w recepcji : " tak,ok to ma Pani zerezerwowany pokoj w terminie X-Y, zaplaci pani na miejscu". Nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 03.01.23, 21:04 Zależy pewnie jaki to jest obiekt. Mi po pandemii ciągle zdarza się dzwonić, rezerwować. Płatne na miejscu. Na moje niejednokrotne zdziwienie odpowiadają że wolą tak, ale ze zwrotem za dużo zamieszania. Jedyne o co proszą to o informację jeżeli miałabym nie przyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 03.01.23, 21:12 Serio, rezerwuje duzo, ale jeszcze nigdy sie z tym nie spotkalam. Czasem nawet jesli przyjazd bylby za 2 dni juz, to chca zaliczke 🤦🏻♀️ Dlatego, niestety, ciagle rzadzi u mnie booking🤷🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 03.01.23, 21:23 Sporo się zmieniło po pandemii, wiele miejsc nie chce zaliczki, bo za dużo zachodu ze zwrotami mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 03.01.23, 21:26 W Japonii tak jest. Dzwonisz robisz rezerwacje stawiasz się i płacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 04.01.23, 10:33 A ja tak mam zawsze. Nigdy nie płaciłam przelewem żadnej zaliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kazaszkaa Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 04.01.23, 14:11 Ja się spotkałam, aż byłam zdziwiona, całkiem spory pensjonat w Rabce. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 04.01.23, 21:27 Nic na to nie poradzę że się nie spotkałaś, to zupełnie normalna praktyka, może jeszcze się spotkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 03.01.23, 21:21 Zawsze płacę bezpośrednio w obiekcie, po prostu bez względu na to, gdzie znajduję miejsce to rezerwuję bezpośrednio. Z tym, że i tak w wielu miejscach oczekują zaliczki, ale nie zawsze. W stałych już nie płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 03.01.23, 23:56 Sieci hoteli typu mercure Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 04.01.23, 00:07 Ja jeśli mam robić przedpłatę to po prostu nie rezerwuję. Zawsze szukam obiektów z płatnością na miejscu i brakiem zaliczki. Płacę wyłącznie gotówką. Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 04.01.23, 20:42 Dokladnie jak ja. Coraz mniej takich ofert. Udapmi się w Miedzydrojach. Szukam obok aby pobyt przedłużyć i nie ma. Czekam i śledzę booking. Też polujesz na booking? Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra33 Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 04.01.23, 13:14 Czasami z bookingiem trzeba uważać, przykładowo dla rodziny dwa plus dwa w jednym z hoteli booking sugeruje do wynajęcia dwa pokoje. Na stronie hotelu sugeruje jeden pokój z dostawką. Czyli gdyby ktoś się zasugerował bookingiem przepłaciłby za pobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Zapłac w obiekcie oprócz booking 04.01.23, 18:04 Zgadza się. Hotele zawsze rezerwuję bezpośrednio na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś