Dodaj do ulubionych

Prywatne zdanie premiera Morawieckiego.

04.01.23, 11:25
www.rp.pl/prawo-karne/art37720331-morawiecki-o-karze-smierci-eksperci-zszkowani-to-kompromitujaca-wypowiedz
" generalnie karę śmierci należałoby przemyśleć, jeśli chodzi o przypadki najcięższych przestępstw"

Taką opinię wygłosił miłościwie nam panujący podwykonawca. To jest bezdenna głupota czy szczyt populizmu?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:26
      To jest ukłon w stronę środowiska wyborców Solidarnej Polski i ciąg dalszy przeciągania kołderki na swoją stronę.
      • auksencja15 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:29
        I konfy
        • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:33
          A tak. Konfy też.

A w ramach ciekawostki, już najnowsza nowelizacja kodeksu karnego, którą prezydent podpisał bodajże 2 grudnia i która wejdzie w życie 2 marca, najprawdopodobniej ograniczy współpracę z Polską w sprawach karnych w ramach UE, bo jej zapisy są niezgodne z EKPCz. Ale to tak na marginesie. Obecnie jestem w fazie kwiatu lotosu i skoro naród tak chce to niech ma.
          • primula.alpicola Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:42
            Od ponad roku mam tę przyjemną fazę kwiatu lotosu, wyebane na politykę (no dobra, zdarza mi się czasami jakaś mała eksplozja granatnikowa jak w Komendzie Głównej, ale coraz rzadziej).

Proszę mi objaśnić konsekwencje owego podpisu.
            • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:50
              Nowelizacja jest spora i obejmuje różne zagadnienia. Na ematce chyba głównie skupiono się na odbieraniu samochodów pijanym kierowcom (wątek widziałam, nie chciało mi się wchodzić- patrz: kwiat lotosu), natomiast oprócz tego wprowadza ona m.in.bezwzględne dożywocie, które na gruncie EKPCz.jest uznawane za karę nieludzką i okrutną. Wobec powyższego kraje UE najprawdopodobniej nie będą przekazywać Polsce osób w procedurze europejskiego nakazu aresztowania, ponieważ grozić im tu będzie kara sprzeczna z EKPCz.
              A szerzej o róznych fajnych zmianach tu. Bardzo polecam zresztą Dogmaty Karnisty. Ich autor to jeden z najmłodszych doktorów habilitowanych nauk prawnych, pisze przystępnym językiem więc warto czytać jak się nie jest prawnikiem

www.dogmatykarnisty.pl/2022/12/prezydent-duda-podpisal-bubel-ziobry/
              • profes79 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:56
                Innymi słowy morderców należy głaskać po główkach a najlepiej jak Breivika osadzić w celi z wygodnym łóżkiem, tv i konsola, żeby za bardzo nie cierpiał.
                • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:59
                  Tak, właśnie tego chcę jako członikini zidentyfikowanego przez Ziobrę Frontu Obrony Przestępców. Ale na szczęście zdrowa część narodu chce czego innego, więc dobra nasza, alleluja i do przodu a ja jestem kwiatem lotosu na gładkiej tafli jeziora. Ommmmmm....
                • maly_fiolek Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 14:05
                  Ty też możesz zostać mordercą. Przez przypadek, jak sławny Komenda.
                  Albo Twój syn, gdy zbłądzi - niekoniecznie jak Komenda.

A co jeśli zabicie dziecka w brzuchu przez learza (aborcja) zostanie uznana za morderstwo, z opcją bezwzględnego dożywocia - za jej wielokrotne przeprowadzenie?
                  Też będziesz za?

Drakońskie kary mają to do siebie że lubią dotykać zwykłych ludzi, dlatego jestem przeciw.
              • primula.alpicola Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:58
                Dziękujęsmile
              • panna.nasturcja Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:38
                Przeczytałam zalinkowany wpis na blogu. Ręce mi opadły do samej ziemi.
                • primula.alpicola Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 18:43
                  panna.nasturcja napisała:

> Przeczytałam zalinkowany wpis na blogu. Ręce mi opadły do samej ziemi.

Ja też. Ciężko o kwiat lotosu, doprawdy.
          • mid.week Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 14:22
            Tez chcialam byc lotosem ale żem tu wlazła 😠
            • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 14:28
              Spokojnie. Skoro naród wybrał reformatorów wymiaru sprawiedliwości to zapewne jest zadowolony z obecnej reformy, sprawy w sądach ruszyły z kopyta (kulig rwie...heeeej, kulig rwie), sądzą wyłącznie kompetentni i uczciwi sędziowie dobrej zmiany, co gardzą kradzioną kiełbasą, Polska rośnie w siłę, a ludzie żyją dostatniej i po 20 groszy z KPO nie ma się co schylać. Tak właśnie jest. Sam premier mówił, że w wymiarze sprawiedliwości dzieje się doskonale. Nie mówił? Oj...
              • panna.nasturcja Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 16:27
                Jak Cię czytam to ten lotos mi więdnie z prędkością światła.
                Po czorta ja wlazłam w ten wątek? A taki był dziś spokojny dzień.
                • alicia033 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 16:34
                  panna.nasturcja napisała:

> Jak Cię czytam to ten lotos mi więdnie z prędkością światła.

ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz?
                  Tylko ten lotos pozostaje.
              • bi_scotti Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:53
                daniela34 napisała:

> Spokojnie. Skoro naród wybrał

Dopisze sie definitely off topic watku ale very a propos bycia Kwiatem Lotosu. Mam w prowincji rzad, ktorego nie tylko, ze nie popieram ale finansowo wspieram tych, ktorzy sie mu przeciwstawiaja. Niemniej wlasnie na 2023 probuje przyjac postawe zgodnie z Twoim powyzszym "skoro narod wybral" - what can I do? Tylko ta tafla jeziora (a tych tu sporo ... dopoki ten wlasnie prowincjonalny rzad nie zniszczy environment jeszcze bardziej, ale o tym sza - Kwiaty Lotosu sie nie wypowiadaja), what else? Gdy zalozysz International Club pod haslem Kwiaty Lotosu Wszystkich Krajow Laczmy Sie - zaraz sie zglosze - promise wink Joy & Peace na 2023! Cheers.
                • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:56
                  Dobra, mamy już 3 członkinie, Ty, Primula i ja. Kto jeszcze do klubu?
                  • gulcia77 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 18:01
                    Dopiszcie i mnie. Bycia prywaciarzem mi się, urwał nać, zachciało. Bez opcji kwiat lotosu, już bym na zawał zeszła.
                    • primula.alpicola Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 18:44
                      Co tym razem wymyslili, gulcia?
              • langsam Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 20:37
                No nie jestem pewna, czy jest zadowolony.
                Może być jak z brexitowcami: podobno aktualnie już 65 procent chce do EU.www.thenationalnews.com/world/uk-news/2023/01/02/majority-of-britons-want-new-brexit-vote/
      • koronka2012 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:14
        Sorry, nie jestem wyborcą tych partii a w tym aspekcie die zgadzam z MM. Przy czym zastrzegłabym, że chodzi nie tylko o najcięższe przestępstwa ale i takie, które nie budzą żadnych wątpliwości
        • alicia033 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:23
          koronka2012 napisała:

> ale i takie, które nie budzą żadnych wątpliwości

ale rozumiesz, że na etapie ogłaszania wyroku takich nie ma?
          • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:29
            Ja tam jestem za. W ogóle w aktualnej fazie kwietnej uważam, że po prostu każdy powinien mieć takie przepisy jakie chce. Kronka karę śmierci. Ja zakaz kary śmierci. Emeryci zezwolnenie na przechodzenie na czerwonym. Adwokaci wysokie stawki. Klienci adwokatów niskie stawki. Rząd wysokie podatki, obywatele niskie. Takie przepisy na życzenie. A że bez sensu i system prawny będzie wzajemnie sprzeczny? Nie szkodzi. Już jest bez sensu to będzie tylko trochę bardziej.
            • armamagedon Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:12
              Łapka w górę 🤣
            • pani_tau Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:26
              Przypomniała mi się scena z serialu komediowego: poszła plota, że czterdziestoletnia samotna bohaterka jest w ciąży. Rodzina i przyjaciele podzielili się na dwa zwalczające się obozy, jedni gratulowali, drudzy uznali to za katastrofe.
              Podczas przyjęcia rozgorzała dyskusja nad tym kto ma rację i w pewnym momencie kobieta wykrzykuje:
              - Cisza! Spokój! Tym, którzy nie chcą bym była w ciąży, mówię: Nie jestem w ciąży! Tym, którzy chcą abym była w ciąży, mówię: Jestem w ciąży!
            • trampki_w_kwiatki Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 21:53
              Najlepsze jest to, Daniela, że miałabyś pokaźny elektorat 😂

Ja udałam się na emigrację wewnętrzną już wtedy, gdy wychodziły pierwsze projekty polskiego ładu i tłumaczyłam ludziom co autor miał na myśli i dlaczego raz zarabiamy /płacimy tak, a raz inaczej.
              Od czasów polskiego ładu termin "nowelizacja" przyprawia mnie o takie pstd, że udaję, że mnie nie ma, niczego nie wiem, przechodzę z tragarzami.
            • balladyna Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 05.01.23, 10:43
              Ale rząd właśnie do tego dąży, pewne próby już były. Przypominam czas wprowadzania nowego ładu, te różne "łatki", a na koniec stwierdzenie MM, że koszty będzie sobie mógł wybrać system podatkowy, który jest dla niego korzystniejszy.
              • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 05.01.23, 10:46
                Dlatego ja chcę iść dalej: każdy będzie sobie mógł wybrać prawo, które go obowiązuje. Będzie trochę chaosu, ale tradycje, że peawoto to co się wyrąbie szlachecką szablą mamy bogate.
                • primula.alpicola Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 05.01.23, 11:35
                  Daniela, czy przechodzisz coś w rodzaju załamania nerwowego?
                  • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 05.01.23, 12:20
                    Być może. Objawia się ono głupawką smile Po prostu po siedmiu ostatnich latach mogę albo powtarzać "a nie mówiłam" albo dostać głupawki. "A nie mówiłam" jest nudne. Wolę głupawkę.
        • armamagedon Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:12
          Czyich wątpliwości? Przepraszam, ale takie sformułowanie traci naiwnością
    • alicia033 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:27
      primula.alpicola napisała:

> To jest bezdenna głupota czy szczyt populizmu?

bez wątpienia jedno i drugie.
      • 1matka-polka Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 12:18
        alicia033 napisała:

> primula.alpicola napisała:
        >
        > > To jest bezdenna głupota czy szczyt populizmu?
        >
        > bez wątpienia jedno i drugie.
        >
        >

Oczywiscie. Morawiecki jest tym rodzajem debila, ktory do smierci nie dowie sie, jakim byl głupim i tępym chujem. 🤷‍♀️
    • auksencja15 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:29
      Ciekawe, ze nie chce chronić życia w tym wypadku.
      • paskudek1 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:03
        auksencja15 napisała:

> Ciekawe, ze nie chce chronić życia w tym wypadku.
        Konfiarze też nie bardzo
      • trampki_w_kwiatki Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 21:55
        Przecież to jest życie napoczęte i narodzone, a chronić należy tylko poczęte i nienarodzone.
        Wszak to jasne 🤷
        • dramatika Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 22:05
          trampki_w_kwiatki napisała:

> Przecież to jest życie napoczęte i narodzone, a chronić należy tylko poczęte i
          > nienarodzone.
          > Wszak to jasne 🤷

Dla porządku - "nie zabijaj" oznacza - nie morduj. Można zabić na wojnie obronnej i w obronie własnej, oraz można zabić zbrodniarza. Cały czas uważając, że życie jest święte.
          • cosmetic.wipes Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 22:24
            Tak, tak. To sławne " nie zabijaj, ale..." i tu se wstaw pińcet wyjątków 😆
            • paskudek1 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 22:31
              cosmetic.wipes napisała:

> Tak, tak. To sławne " nie zabijaj, ale..." i tu se wstaw pińcet wyjątków 😆
              >

Dokładnie, życie jest święte, no chyba że to życie kobiety w ciąży, wtedy mamy ten wyjątek
            • dramatika Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 22:34
              cosmetic.wipes napisała:

> Tak, tak. To sławne " nie zabijaj, ale..." i tu se wstaw pińcet wyjątków 😆

Nie, po prostu chodzi o to, że "nie zabijaj" znaczyło wtedy w języku Izraelitów "nie morduj", ale wszyscy to antysemici i nikt nie ma szacunku do hebrajskiego.
          • iwoniaw Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 05.01.23, 00:41
            dramatika napisał(a):

> Dla porządku - "nie zabijaj" oznacza - nie morduj. Można zabić na wojnie obronn
            > ej i w obronie własnej, oraz można zabić zbrodniarza.

Doprawdy? Przypomnisz mi ten cytat, gdzie jest mowa o tym, co sie stalo z Kainem i czym Jahwe groził każdemu, kto by go chciał zabić? Bo chyba coś ci się nie spina...
            • sumire Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 05.01.23, 10:49
              Ale oczekujesz od katola znajomości Biblii? Pani kochana, to ma tyle stron, wszyscy tam żyli po tyle lat, kto by to zmógł...
              • iwoniaw Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 05.01.23, 12:15
                No akurat historia Kaina nie jest jakoś specjalnie zakamuflowana w tekście, toż temat zamyka się na pierwszych kilku stronach, wierzę, że nawet dramatiś da radę! W dodatku żadnej przenośni czy aluzji, tekst całkiem wprost mówi, jaka kara się należy za próby przesladowania Kaina! 😀
    • droch Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:39
      Przecież miłościwie nam panujący pan premier wygłosi każdą opinię, jeśli będzie mógł coś ugrać. "Kara śmierci? Zawsze byłem za. Prawo pierwszej nocy? Wprowadziłbym. Palenie w piecu oponami? Nie ma problemu. 73 emerytury w roku? Za Tuska emeryci grzebali w śmietnikach" Itd.

On nie ma swojego zdania, a jego kręgosłup moralny jest z gumy.
      • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:42
        Obcinanie ręki złodziejom? Dajcie mi piłę. Zwalnianie nauczycieli z powodu niżu demograficznego? A nie, to Czarnek pójdzie i powie, jego i tak nie lubią.
        • droch Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:45
          Dokładnie, obostrzenia C19 ogłaszał Szumowski lub Niedzielski. Zniesienie obostrzeń - Morawiecki. Że też to działało...
      • iwoniaw Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:43
        No, tylko zasadniczo to najgorsza w tym nie jest jakość i konstrukcja kręgoslupa moralnego MM, tylko to, jakimi kwestiami "można cos ugrać", nieprawdaż. Z tym, źe od jakiegos czasu mam do tego podejście, o którym wyzej wspomina Daniela - suweren sobie życzy, niechże dostanie z górką.
        • droch Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:47
          OK, na niektóre kwestie można wyluzować. Ale np. na astmę u dziecka z powodu oddychania zasyfionym powietrzem to już jakby mniej...
          • iwoniaw Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:57
            droch napisał:

> OK, na niektóre kwestie można wyluzować. Ale np. na astmę u dziecka z powodu od
            > dychania zasyfionym powietrzem to już jakby mniej...

Owszem, są kwestie, wobec których emigracja jedynie wewnętrzna nie wystarcza, ale to już każdy robi własny bilans.
      • manon.lescaut4 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 12:00
        Oczywiście, ze tak. Jak w ogóle sam fakt, ze ten bankster jest skromnym, pobożnym chłopkiem roztropkem, obgryzajacym ciasto z pierogów z mięsem, bo piątek. To, ze jacys ludzie to w ogóle kupili… 🙈
        • primula.alpicola Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 12:08
          manon.lescaut4 napisał(a):

> Oczywiście, ze tak. Jak w ogóle sam fakt, ze ten bankster jest skromnym, pobożn
          > ym chłopkiem roztropkem, obgryzajacym ciasto z pierogów z mięsem, bo piątek. To
          > , ze jacys ludzie to w ogóle kupili… 🙈

Pierogi to był cymesik. "Ciemny lud to kupi", by Jacek Kurski.
    • borsuczyca.klusek Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:40
      Na pewno nie jest to wypowiedź przypadkowa.
      • paskudek1 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:05
        borsuczyca.klusek napisała:

> Na pewno nie jest to wypowiedź przypadkowa.
        >
        Na pewno? A może mu z kontelstu wyrwali? 🤣😜. Sorry, głupawki dostałam.
        • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:20
          Był to zabór (z użyciem przemocy) wypowiedzi z kontekstu w celu krótkotrwałego użycia.
          • paskudek1 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:21
            daniela34 napisała:

> Był to zabór (z użyciem przemocy) wypowiedzi z kontekstu w celu krótkotrwałego
            > użycia.

🤣🤣🤣 Kocham Cię Daniela
            • daniela34 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:37
              😘
    • homohominilupus Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:46
      Moim zdaniem jedno i drugie 🤦‍♀️
    • triss_merigold6 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:47
      Jedno i drugie.
    • woman_in_love Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 11:48
      Ja się z nim zgadzam. Ale jednocześnie uważam, że w katalogu najcięższych przestępstw powinny być wielomilionowe przekręty na działkach.

I teraz cyk, i krzesełko dla niego i jego żonki hue hue.
      • raczek47 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 13:09
        Jak ta wypowiedź jednego z naczelnych pisiorow ma się do ich narracji ,że każde życie jest święte,tylko Bóg ma prawo je odebrać?

Skoro jest za kara śmierci to i za aborcją
        w takim razie.
        Banda sk...ch hipokrytów.
        • sophia.87 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 13:19
          A jeśli ktoś popiera zarówno karę śmierci jak i prawo do aborcji oraz do eutanazji to już ok?
          • woman_in_love Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 14:03
            popierasz prawo do aborcji żeńskich płodów stosowane np. u hindusów?
            • sophia.87 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 14:09
              Popieram prawo kobiety do wyboru aborcji niezależnie od płci płodu
              • woman_in_love Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 14:44
                czyli jak hindusi skrobią żeńskie plody to jest ok?
                • sophia.87 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:00
                  Jestem za prawem wyboru KOBIETY, jeśli to jej wybór to ok, jeśli jest to jej narzucone to nie
                  • woman_in_love Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:09
                    Nie wiemy czy narzucone czy nie, ale osoby z macicami są słabe i wymagają ochrony, bo wystarczy że jesteś brodatym Arabem/Hindusem i krzykniesz na taką a ta leci się skrobać.

Może powinien powstać Urząd Skrobankowy, który by sprawdzał czy im tego nie narzucono i dopiero wtedy wydawał zgody?
                    • sophia.87 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:30
                      Nie wiem z czym konkretnie masz dziś problem, ale mam nadzieję, że Twoja wizyta u specjalisty odbędzie się już wkrótce
                      • woman_in_love Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 18:46
                        mam problem z aborcjami płodów żeńskich u przedstawicieli kultur azjatyckich, które to najczęściej są wymuszone
                        • sophia.87 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 18:59
                          To walcz o to z przedstawicielami kultur azjatyckich
                          • woman_in_love Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 19:03
                            no przeciez pisze: nalezy zakazac aborcji
                            • sophia.87 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 19:42
                              Ale po co na polskim forum piszesz o zakazie hinduskich aborcji?
                              Poza tym to akurat w krajach Afryki i Azji to powinno się wprowadzić politykę jednego dziecka
                              • dramatika Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 19:48
                                sophia.87 napisała:

> Poza tym to akurat w krajach Afryki i Azji to powinno się wprowadzić politykę
                                > jednego dziecka

No widzisz. Od "prawa wyboru" do nakazu aborcji jest dosłownie kroczek smile
                                • sophia.87 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 20:11
                                  Dosłownie kroczek do katastrofy przy tym ich przyroscie naturalnym.
                                  • dramatika Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 20:16
                                    sophia.87 napisała:

> Dosłownie kroczek do katastrofy przy tym ich przyroscie naturalnym.

Uważasz, że nakaz aborcji jest bardziej estetyczny od pieców krematoryjnych? Coś w tym jest.
                                    • sophia.87 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 20:46
                                      Uważam, że kontrola przyrostu naturalnego to niekoniecznie musi być nakaz aborcji
        • thank_you Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 13:24
          Życie jest święte, ale tylko w matce błogosławionej. Od momentu wydania dziecka na świat pies z kulawą nogą takim sie nie zainteresuje - nawet jesli lezy poturbowane i posiniaczone, wszak to naturalne wykwity u niemowląt.
    • thank_you Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 13:24
      Myślę, że szczyt głupoty i populizmu jeszcze przed nami, daj mu szansę, to dopiero przedwyborcza rozgrzewka.
      • primula.alpicola Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 14:44
        Nie strasz.
    • maly_fiolek Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 13:59
      Gdyby to powedział Ziobro to bym powiedziała że bezdenna głupota. Tu - szczyt populizmu.
    • sumire Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 14:25
      Wybory niedaleko, trzeba się połasić do radykalnej części elektoratu i tych, którzy zatrzymali się na etapie wiary, że kara śmierci jakiekolwiek problemy społeczne rozwiązuje.
      Populizm w wykonaniu głupka.
    • lilia.z.doliny Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:15
      Debil, debil, debil.
      Ale nie mam cienia wątpliwości, że jako stojący chwilowo na czele rządu, chciałby mieć w pysku uprawnienia i narzędzia do wymierzania takiej kary. A za co? Za najcięższe przestępstwa ofc. A jakie to? Ooo, różne...
      • sumire Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:43
        A pomyślmy sobie o takim narzędziu w łapach naszego ministra sprawiedliwości, który uwielbia surowe kary i znany jest z ciągot do niszczenia ludziom życia...
        Cóż mogłoby pójść nie tak?
        • lilia.z.doliny Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:53
          Jezu.
          • lilia.z.doliny Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:53
            " ten pań już nikogo więcej nie zabije" I jeb, szubienica na placyku. Tłuszcza tego chce
            • sumire Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 16:01
              Prawda?
              Piękne pole do nadużyć
              A w ogóle to premier mógł się zastanowić, jak taka radosna deklaracja poparcia dla kary śmierci brzmi w czasie, gdy praktycznie nie ma dnia bez informacji o błyskawicznej egzekucji kolejnych protestujących dzieciaków w Iranie. Znaczy, ja nie spodziewam się po reprezentantach rządu pogłębionej refleksji, ale no...
        • primula.alpicola Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 16:06
          Ano właśnie.
          Przyznaję, że mój gadzi mózg czasami też dyszy żądzą zemsty i pragnie ustanowienia kary śmierci. Ale ponieważ mam tez korę mózgową, to jednak nie.
          • panna.nasturcja Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 16:31
            U niektórych ta kora jest gładka jak tafla szkła.
        • bi_scotti Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 18:03
          sumire napisała:

> A pomyślmy sobie o takim narzędziu w łapach naszego ministra sprawiedliwości, k
          > tóry uwielbia surowe kary i znany jest z ciągot do niszczenia ludziom życia...
          > Cóż mogłoby pójść nie tak?

Things can always happen - wszystko zalezy od motywacji & chwilowych potrzeb politycznych; ergo - dla chcacego, nic trudnego uncertain Life.
          • iwoniaw Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 05.01.23, 12:23
            No ba, nie takie rzeczy już widywano

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/05/L%27execution_de_Maximilien_de_Robespierre_a_la_guillotine.jpg/428px-L%27execution_de_Maximilien_de_Robespierre_a_la_guillotine.jpg
    • livia.kalina Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:24
      Oczywiście, że to populizm.
    • alicia033 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 15:40
      Na gazecie są fajne komentarze do tego.
      Na miejscu matołusza uważałabym z tą karą śmierci.
    • anorektycznazdzira Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 16:05
      To ostatnie. Opinia została wygłoszona nie dla ekspertów, ani nawet dla zdradziecko-mordowskiej części społeczeństwa, tylko dla zdziczałej tłuszczy, która na nich głosuje. Będą zachwyceni i nadzieja wstąpi w ich serca.
    • dramatika Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 16:58
      Bankster rzucił kość lewicoidom od ośmiu gwiazd i innym, żeby sprawić wrażenie, ze się czymś od siebie różnią smile
    • lilia.z.doliny Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:21
      Primula, właśnie mnie sprowokowałaś. I.probuje sobie zwizualizowac, jak wyglądałaby Polska przy tych pojebusach dyszących żądzą zemsty, którzy są teraz u żłoba.
      I.mi, kuwa, słabo.
      Kto by już pagib, jako zdrajca?
      Babcia Kasia poszłaby na pierwszy, nomen omen, ogień.
      Te czuby to grupa ludzi niepoczytalnych, więc bez pokazowy vy się nie obeszło, nie ma xuja we wsi.
      • primula.alpicola Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 18:46
        Tusk, ten rudy zdrajca!
        • lilia.z.doliny Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 19:36
          No.i jeszcze slynne: będziesz pan wisiał
          Tak.mi się przypomniało, chociaż ten czub nie jest w rzadzie
    • roks30 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 17:59
      On powiedział "jestem zwolennikiem kary śmierci" 🤯🤯🤯 Debil do sześcianu. Niech się najmie na kata i wciska te guziczki od śmiertelnego zastrzyku. 🤦‍♀️
    • bistian Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 18:15
      Myślę, że to deklaracja własna. Premier chciał nam przekazać coś w rodzaju:

"Jeżeli udowodnicie mi grube przestępstwo, możecie mnie zabić i nie będę protestował"
    • malenka9 Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 19:16
      Że ustrój państwa się zmienia.
    • dramatika Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 19:40
      Pisoidy z klubem ośmiu gwiazd ostatnie 3 lata szły pod łapkę. Kowidowy zamordyzm, chwała Ukrainie, a ostatnio PiS nawet wdraża wszelkie agendy komisji europejskiej, z likwidacją izby dyscyplinarnej włącznie. No to trzeba było rzucić gawiedzi elgiebiety i karę śmierci. Godkowa pewnie czai się za rogiem z nowym projektem zakazu aborcji smile
      • iwles Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 21:08

Uuuuuu, konfa czuje sie zrobiona w xuja, bo Morawiecki zamiast włazić im w d..pę i pozyskać ich przychylność, robi ukłon w stronę Ziobry 🤣🤣🤣
        • dramatika Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 22:02
          iwles napisała:

> Uuuuuu, konfa czuje sie zrobiona w xuja, bo Morawiecki zamiast włazić im w d..p
          > ę i pozyskać ich przychylność, robi ukłon w stronę Ziobry 🤣🤣🤣

Dawno cię nie było. A tak poza tym, jak zwykle - WHAT?! 😆
    • kozaki_za_kolano Re: Prywatne zdanie premiera Morawieckiego. 04.01.23, 20:59
      Jeśli prywatne, to pana M, a nie premiera M.
      Doskonale pamiętam pana K, który uparcie nazywał prezydenta Komorowskiego panem Komorowskim.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka