Dodaj do ulubionych

W tym wieku takie głupoty

04.01.23, 18:31
Jestem starą (stażowo i wiekowo) bywalczynią tego forum, ale wstyd mi pisać pod stałym nikiem.
Pracuję od roku w szpitalu w administracji, w pierwszych dniach swojej pracy poznałam lekarza, pierwsze wrażenie to było obustronne łał, jak 2 nastolatków która się bardzo sobie spodobała. Podpytałam o niego koleżanki i dowiedziałam się, ze jedynak, 41 kawaler, przystojny, pachnący, dobrze ubrany, bezdzietny, robi 3 specjalizacje, bardzo zaangazowany w pracę, same superlatywy smile
Ja - 46 lat bezdzietna, panna (stara i znak zodiaku też) sybarytka, towarzyska, lubiana.
Na początku odwiedzał mnie w biurze 1-2 razy w tyg., teraz częściej, dzwoni do mnie (mamy swoje nr prywatne, ale ja nie dzwonie do niego) rozmowy tel trwają dlugo, nawet godzinę. Ostatnio (od września) przyjeżdża do mnie do pracy gdy ma dzien wolny i siedzi 2-3 godziny.
Część osób uważa go za geja, ale ponoć miał jakiś związek z kobietą (max pół roku).
Nasze rozmowy to już taki flirt, jest propozycja kawy, kolacji, kina...ale ja udaję, że nie słyszę, zmieniam temat (kurde, jaka ja głupia)
O co mi chodzi? dziwi mnie, ze taki facet - w którego wpatrzone są rezydentki, studentki, młodsze lekarki - zainteresował sie mną (nie chodzi, ze czuję się jakaś gorsza, bo wyglądam dobrze, w glowie też chyba OK) ale ta różnica wieku, ja dzieci nie chcę, 5 lat równicy to dośc dużo.
A on nie odpuszcza...
Drogie Bravo, co robić?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:34
      🥱
    • bazia_morska Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:34
      Czy to jest lekarz medyczny?
      • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:37
        Wiedziałam, że takie będziecie miały skojarzenia, czeski dentysta stomatologiczny smile
        ale to nie to
        • auksencja15 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:52
          😂
        • mondaymorning1987 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 22:20
          przyszlamnajednachwile napisała:

> Wiedziałam, że takie będziecie miały skojarzenia, czeski dentysta stomatologic
          > zny smile
          > ale to nie to

A ma chomiki?😉
          A tak serio żyje sie raz, co Ci szkodzi sie umówić, przecież Cie zje (chyba)
    • szarmszejk123 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:36
      "5 lat równicy"

No i sama sobie odpowiedziałaś:p
      • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:39
        No tak, ta Równica nas dzieli, bo on lubi góry, a ja nie smile ale na Równice mozna samochodem, więc jest nadzieja!
    • panna.nasturcja Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:44
      Dorosnąć.
      • alewcale Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:51
        spoko, on i tak ma ambicje wyższe tzn.jakaś małolata mu zrobi bachorka dla alimentów a 46lat to dla niego już za stara.
    • primula.alpicola Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:50
      5 lat to jest żadna różnica. Wyluzuj i umów się z nim, to się dowiesz co z nim nie tak i nam tu potem napiszesz.
      Chociaż, nie sądzę żeby było gorzej niż z tym od thea.
      • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:03
        niby nie jest duża różnica, ale ja dzieci nie chcę, a on jedynak, dobrze zarabia, a bedzię jeszcze lepiej, komu to zostawi? wiem, że jego matka to prawdziwa EMATKA, zapatrzona w najcudowniejszego synusia

czemu się nie umówię? bo chyba 2 starych, nieśmiałych pryków się spotkała, bo i on, i ja w większej grupie to bez hamulców żartujemy, a jak jesteśmy sami to flirt na poziomie 2 oazowiczów.
        • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:05
          Starych? To jak nazwiesz 70latkow?
        • primula.alpicola Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:06
          Jezu, dzieci to nie Twój problem. Jakby chciał, to by je już dawno miał. A zresztą, na razie masz zainteresowanie faceta i opcję spotkań, a Ty od razu o dzieciach.
          • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:14
            Ja jestem również w świetnych kontaktach z jego koleżankami lekarkami (u mnie to takie miejsce posiadówek i plotek) i one mają wręcz niezdrową fascynację jego życiem - że jak to możliwe, że żadna nie usidliła go na dziecko, że żadna nie wpadła mu w oko, że ma taki przegląd i wybór, a on nic. Teraz węszą, że on tu do mnie przychodzi, ale ja obracam to w żarty i nie wspominam o tych telefonach.
            • memphis90 Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 17:10
              Co to za szpital, ze wszyscy godzinami na plotach w administracji siedzą…?
              • jasnozielona_roslinka Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 18:02
                Daleko od szosy, prawdopodobnie na prowincji w PRLu musi być ten szpital
                Tylko zazdrościć że tak tam żadnej pracy nie ma, a ludzie siedzą godzinami u pani w biurze
                I grają w grę gej-niegej-gej odrywając płatki ze stokrotki
        • nangaparbat3 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:33
          Ale czemu nie pójść razem do kina? Z tego co piszesz wynika, że niezrealizowany romans to Wasza specjalność (moja też, więc świetnie wiem, co mówisz), możecie tak się wozić całkiem długo i osiągać Himalaje pożądania. Bardzo fajna zabawa, z tym że seks też fajny, to próbuj zacząć od tego kina.
          5 lat nie jest żadną różnicą, machnij ręką, i na mamusię też.
          Bardzo prawdopodobne, że pan jest gejem, co nie znaczy, że nie jest Tobą w jakiś sposób zafascynowany, między ludźmi zdarzają się najdziwniejsze i najbardziej nieporawdopodobne fascynacje, wszystkie prawdziwe, tylko niezgodne z obyczajem i tzw. zdrowym rozsądkiem. Jesteś delikatna i trzymasz dystans, wię on się Ciebie nie boi - i w drugą stronę pewnie coś podobnego.
          Najbardziej mnie dziwi w tej historii, że od razu dowiedziałaś się W PRACY , że ponad czterdziestoletni mężczyzna jest JEDYNAKIEM - to bardzo dziwne i dla mnie dośc niepokojące.
    • alpepe Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:51
      Przegrałaś już życie.
    • woman_in_love Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:53
      41 kawaler, przystojny, pachnący, dobrze ubrany, bezdzietny, robi 3 specjalizacje, bardzo zaangazowany w pracę, same superlatywy

to jakaś ściema i to grubszego kalibru, uciekaj
      • zielonyjeziorak Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:20
        Niestety, 100% racji.

Facet, który ma 41 lat, wygląda na pełnosprawnego fizycznie i intelektualnie, i nigdy nie miał związku dłuższego niż pół roku, musi mieć jakiś poważny feler.

Swoją drogą, jak się rozwiodłam przed 40stką i zaczęłam spotykać z facetami, to pierwsza rzecz, o którą pytali przyjaciele i znajomi - czemu jest singlem, i jakie związki miał wcześniej smile
        • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:43
          Lepszy dzieciaty🤣
          • hanusinamama Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 22:26
            W tym wieku? Tak!!
        • mondaymorning1987 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 22:22
          zielonyjeziorak napisała:

> Niestety, 100% racji.
          >
          > Facet, który ma 41 lat, wygląda na pełnosprawnego fizycznie i intelektualnie, i
          > nigdy nie miał związku dłuższego niż pół roku, musi mieć jakiś poważny feler.
          >
          > Swoją drogą, jak się rozwiodłam przed 40stką i zaczęłam spotykać z facetami, to
          > pierwsza rzecz, o którą pytali przyjaciele i znajomi - czemu jest singlem, i j
          > akie związki miał wcześniej smile

Pisała, że są podejrzenia, że pan gra do innej bramki😉
    • marta.graca Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:53
      Na pewno jest z nim coś nie tak, pewnie siedzi cały czas w robocie i nie ma czasu na związki.
    • india-mia21 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 18:56
      "przyjeżdża do mnie do pracy gdy ma dzien wolny i siedzi 2-3 godziny"

Masz tyle luzu w pracy, że możesz gościć pana przez 2-3h? Ja też pracuję w szpitalu (ale nie w administracji) i nie mam czasu skorzystać z toalety.

Nie roztrząsaj za bardzo relacji z panem. Poczekaj na rozwój wydarzeń.
      • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:06
        Tak, mam taki komfort w pracy. Wiem też, że nie wszędzie tak jest.
        • jednoraz0w0 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:33
          To za co ci właściwie płacą?
        • ewa_2009 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 21:01
          dawaj namiary na ten szpital, tez tam spróbuję się załapać smile
          • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 21:54
            Szpital na peryferiach
            • hummorek Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 16:29
              No to jednak Czechy 🤣
              • memphis90 Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 18:36
                Ja mysle, ze może jednak covidowy na narodowym. Jako ze byli tam sami statyści, to personel mógł sobie godzinami na plotusiach z kawką w administracji siedzieć.
            • nota_bene0 Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 21:38
              To pewnie ten w Leśnej Górze 😏
              • majenkirr Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 21:30
                😂😂😂
    • alicia033 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:02
      wykorzystaj i porzuć, oczywiście.
    • kadfael Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:05
      Jeżeli taka sytuacja trwa od roku i ani w te, ani we w te to sobie możesz darować
      • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:09
        Ta sytuacja się rozwija big_grin odwiedziny co raz dłuższe (z ciastkami przychodzi) i doszły wieczorne, długie rozmowy telefoniczne.
        Tak, że może w okolicach 60 będzie kino, a po 70 randka. U nas to idzie tak wolno.
        • jednoraz0w0 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:23
          przyszlamnajednachwile napisała:

> Ta sytuacja się rozwija big_grin odwiedziny co raz dłuższe (z ciastkami przychodzi)
          > i doszły wieczorne, długie rozmowy telefoniczne.
          > Tak, że może w okolicach 60 będzie kino, a po 70 randka. U nas to idzie tak wol
          > no.

To kiedy on ma czas na robienie tych trzech specjalizacji?
          • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:26
            2 zrobił, jest w trakcie 3 (już finiszuje)
        • trampki_w_kwiatki Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:42
          Z ciastkami?
          Jeny, cukrzycy dostaniecie jeśli nie zaczniecie się w końcu bzykać...
          • jednoraz0w0 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:58
            może to jest właśnie jedna z jego specjalizacji i on na niej badania prowadzi
        • memphis90 Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 18:37
          Czy są to może ciastka „Finito”?
    • zaczarowanyogrod Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:13
      Może woli starsze.
      Jest u mnie w okolicy małżeństwo ona 40 on 8 albo 9 lat młodszy.
      Są małżeństwem od paru lat.
      Na kasę nie poleciał bo zarabiał więcej.
      Ona była panną z dzieckiem, wspólnych nie mają.
      Nie wiem czy on miał wcześniej kogoś, ona miała ojca dziecka w swoim wieku.

• alexis1121 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:14
      Ale z ciebie ofiara losu. Jak kobieta podoba się facetowi, to zrobiłby wszystko żebyście od tego września spotkali się w łóżku. On po prostu przyjeżdża sobie pogadać.
      • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:18
        Może masz rację, może to jakiś feeders, bo nosi te ciastka.
      • kachaa17 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:31
        Ale czemu ofiarą losu?
    • rosapulchra-0 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:31
      Idź na całość.
    • tanebo001 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 19:44
      Faceci są prości jak budowa cepa. Podobasz mu się a przynajmniej jest chemia.
    • zerlinda Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 20:02
      Masz 46 lat więc raczej dziecka nie urodzisz. A pan też przecież może nie chce dzieci. A może ma ochotę na romans? Sprawdź, co ci szkodzi.
      • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 20:22
        Sama nie wiem, bo jakoś tak mi się nie chcę, może się boję opuscić swoją strefę komfortu. Mam grono koleżanek też bez facetów, w pracy też my "wolne" świetnie się dogadujemy, nie chcę mi się już jakiś porywów serca, tych emocji (zzzboże, jak to brzmi)
        Ale on mnie interesuje, lubie te wieczorne rozmowy, jego odwiedziny, podoba mi się jako facet.
        • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 20:34
          Staropanieńsko brzmi. Weź
        • turzyca Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 21:51
          >on mnie interesuje, lubie te wieczorne rozmowy, jego odwiedziny, podoba mi się jako facet.

Może przyjmij, że u niego tak samo?

>nie chcę mi się już jakiś porywów serca, tych emocji (zzzboże, jak to brzmi)

To kto Ci każe mieć porywy serca, emocje?

W ogóle mam wrażenie, że masz tzw. disnejowskie okulary, wielka miłość, ślub, wspólne mieszkanie, dzieci.

A może po prostu bierz to, co jest, i tak, jak chcesz. Fajnie Ci się z nim godzinami gada? To tak rób. Dobrze się chodzi do kina? To tak rób. Dobrze Ci się mieszka samej i nie masz ochoty na współlokatora na stałe? To tak rób. Czy facet będzie spędzał u Ciebie jedną noc w tygodniu, czy po gimnastyce poziomej wracał do domu, czy w ogóle nie dojdzie do gimnastyki, bo to nie Wasza bajka, ale za to będziecie godzinami grać w garibaldkę i gadać, gadać, gadać, to już Wasza sprawa. Jesteście dorośli, możecie podejmować jakiekolwiek decyzje.

Idźcie na fajną wystawę (bo lepiej się gada niż w kinie) i zjeść coś dobrego i rozkoszuj się mile spędzonym czasem.
          • nangaparbat3 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 21:55
            Ślicznieś to napisała smile
          • 21mada Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 22:46
            Do-kła-dnie! Dlaczego ludzie wciąż na coś czekają, a nie zauważają, że to właśnie teraz JEST fajnie? Bożesztymój, flirtowanie godzinami w pracy z fajnym facetem, czego chcieć więcej? Czy można być tylko albo w związku (czytaj: w więzieniu, ze wspólnym zamieszkaniem, ślubem i kontrolą telefonu oraz lokalizacji) albo singlem? Dlaczego nie cieszyć się i wolnością, i flirtem, i tym co jest TERAZ? Dlaczego czekać na coś innego, skoro właśnie teraz jest tak fajnie?
          • mayaalex Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 20:08
            oooo, tak!!!
      • auksencja15 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 21:13
        Joanna Kurska urodziła xD
        • jednoraz0w0 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 22:28
          auksencja15 napisała:

> Joanna Kurska urodziła xD

Ale ją jako dobrą katoliczką na pewno się pambuk opiekował specjalnie
    • thank_you Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 20:29
      Wypisz - wymaluj: mój mąż. Też był bezdzietnym singlem, z jednym dłuższym zwiazkiem w młodości, a pozniej kilkumiesięcznymi epizodami.

Powiedz mu, ze idziesz do kina - moze sie „wprosi”. smile
      • misiamama Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 20:54
        thank_you napisała:

> Powiedz mu, ze idziesz do kina - moze sie „wprosi”. smile

lepiej powiedz, że byłaś. Jak zacznie pytać z kim, to znaczy że zainteresowany. Jak tylko o filmie, znaczy gej.
        Jeszcze mnie frapuje, koleżanki powiedziały że pachnący? hm..
        • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 21:06
          Pierwsze nasze spotkanie to to bylo widać, że sie sobie spodobalismy, wiec podpytałam kolezanki i usłyszałam "a to jest NASZ Przemek, i cały jego życiorys usłyszałam, jaki to on przystojny, pachnący szarmancki, grzeczny, miły, wykształcony, bogaty, o jego mamie, itd..... on już od dawna wzbudza zainteresowanie, bo taka partia ciągle sama. A jak wspominałam, to wolnych kobiet jest dużo.
          Teraz znam go już rok i to wszystko potwierdzam big_grin
          • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 19:21
            Ale czekaj, skoro od ROKU wpada do ciebie do biura na kawki i od ROKU gadacie wieczorami o jakichś sprawach jednego i drugiego, to to się po prostu przyjaźń nazywa. Pewnie kino czy obiad w knajpie nic tu nie zmieni, po prostu będziecie się przyjaźnić w kinie. Skoro od ROKU chemia nie była wystarczająca, żeby olać wszystko i się na siebie rzucić, to teraz to są już jakieś popłuczyny po tamtej dopaminie i nic tu już nie wybuchnie.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 21:30
      No faktycznie masz rację, żeś gupia.
      Skoro on proponuje kino, kawę, kolację...- to co cię powstrzymuje?
      Może obydwoje się do tej pory nie znaleźliście? Przecież ne łatwo jest trafić na swego.
      To ostatni dzwonek.
      Czemu się boisz spróbować?
      Przecież nic nie stracisz, nawet jak nic z tego nie wyjdzie.
    • bi_scotti Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 22:30
      Jesli nie chcesz dzieci, make sure, ze pan doctor robiacy 3 specialization wie jak uzywac & uzywa condoms. A poza tym - milej zabawy. If not now, then when? Cheers.
    • vivi86 Re: W tym wieku takie głupoty 04.01.23, 22:36
      Z dziećmi może nie być na pstryk. 5 lat to żadna różnica w waszym wieku.
      • guacamole2020 Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 17:11
        w ogole nie na pstryk. Wprawdzie pani rozwaza dzieci, na tym etapie, jakby miala 25 lat mniej, ale w takim tempie, ze po roku ciastko i telefon, to ewentualna szansa na dzieci to niestety bedzie juz po menopauzie XD.
        • kachaa17 Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 20:02
          Pani nie rozważa dzieci, pisze, że on jest młodszy więc myśli, że by chciał s ona ma już 46 lat więc już po ptakach.
    • afro.ninja Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 11:35
      Gdyby tak u ciebie siedział, Plotkował by o was caly szpital. Rozumiem, ze moze ty w tej pracy masz własny pokoj i morze czasu, ale lekarz?!
      Fakt, ze w szpitalu nie musi non stop pacjentow przyjmować i siedzi sobie w pokoju lekarskim, ale 3 godziny u pani z administracji?!
      • przyszlamnajednachwile Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 13:22
        Mam sama pokój i masz racje, juz zaczynają podpytywać, a co on tak u ciebie siedzial, znow byl u ciebie, co ja obracam w zarty "bo jestem najmilsza osoba w tym budynku" "bo jestescie okropne plotkary i ukryl sie przed wami u mnie"
        a jak musze popracować to zamykam sie od srodka i tez go nie wpuszczam
        • senin1 Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 07:32
          > Mam sama pokój i masz racje, juz zaczynają podpytywać, a co on tak u ciebie siedzial, <

zauwazylam, ze unikasz odpowiedzi na pytania/sugestie forumek dotyczce ew kawy/kina

To ja moze poprosze o wyjasnienie: dlaczego i jak to sie stalo ze nie wybraliscie sie na te kawe/do kina??
          tylko bez unikow wink

chyba ze wg ciebie, zgoda na wyjscie na kawe to prawie pierscionek zareczynowy albo zapowiedzi.

No powiedz dlaczego wyjscie na kawe po rocznej znajomosci to taaaki problem???
        • kozowna_na_henrykowce Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 21:46
          Sorry, ale takie rzeczy jak flirtowanie w miejscu pracy są wyłapywane przez współpracowników w 5 minut. I huczy od plotek.Tylko samym zainteresowanym się wydaje, że inni po roku dopiero zaczynają zauważać. Więc albo jesteście na językach po każdym takim 3 godzinnym posiedzeniu w biurze albo historia pięknie zmyślona i podkoloryzowana.
    • milin94 Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 14:32
      Nic nie zrobić, zaprzyjaźnić się. Fajnie jest mieć faceta przyjaciela. Za młodszego od siebie bym się nie brała. Zresztą w tym wieku widać różnicę między mężczyznami a kobietami - 46 no cóż, a facet 40 jeszcze młody.
      • raczek47 Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 15:44
        Myślę że jeśli zaakceptujesz,że w jego życiu na pierwszym miejscu jest mamusia i jej potrzeby i uczucia,potem on, a dopiero potem Ty, to się może udać.
      • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 16:55
        mlodszemu dziala hydraulika...46 no coz...
      • figa_z_makiem99 Re: W tym wieku takie głupoty 05.01.23, 20:49
        Bez żartów, mam 5 lat młodszego męża i wyglądam młodziej, chyba, że kobieta jest gabarytów gdańskiej szafy...
        • senin1 Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 07:44
          > chyba, że kobieta jest gabarytów gdańskiej szafy...<

a wg mnie kobiata takich wlasnie gabarytow, w tym samym co ty wieku, bedzie wygladac duuuzo mlodziej niz ty

bycie tzw "skora i kosci' po 40-tce zwykle nie jest ani atrakcyjne ani odmladzajace

wiec uwazaj co piszesz,
          • figa_z_makiem99 Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 17:55
            Całe życie jestem szczupła, drobna i ćwiczę na siłowni, istnieją też zabiegi jak lasery, operacje powiek i małe lifingi albo operacyjne, chętnie korzystam w miarę możliwości, więc nie bój żaby o mój wygląd. I nie opowiadaj bzdur, że tusza odmładza.
          • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 18:03
            ale bzdury haha
            • figa_z_makiem99 Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 18:09
              Co jest bzdurą? Bzdurą to jest bredzenie, że 5 lat różnicy wieku wyklucza związek i trzeba się czołgać w stronę cmentarza.
              • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 18:58
                to byłp do Senin.
          • figa_z_makiem99 Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 18:06
            Za to znam malzenstwo starsze od nas, gdzie on jest 8 lat młodszy i chudziutki, jego żona choruje na otyłość i wygląda jak jego matka, ale jakoś im to nie przeszkadza.
            • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 19:16
              Bo on jest pewnie wypasaczem.
              Ale tez uważam, że kobieta 45+ i facet 40 to marny zestaw. Wygląd zewnętrzny, który paniom się wtedy ostro sypie (grawitacja wszędzie) to jedno, ale też zupełnie gdzie indziej jest się wtedy głową. Co nie znaczy, że jakieś wyjątki się nie zdarzają.
              • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 19:29
                czyli jak zestaw jest ok? ona sypiąca się i jeszcze większa ruina pan 60letni?
                • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 19:34
                  Nie wiem, może po prostu równolatkowie? Zresztą czemu od razu 60, a nie np. 50? Dla babki 46 lat, pan 50 wydaje się spoko.
                  • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 19:37
                    gość jest młodszy o 5 lat, to żadna różnica po 30-tce, 40-tce itd. dlaczego równolatek ma być lepszy od kogoś młodszego o parę lat? przecież to idiotyczne. I dlaczego ma szukać stereotypowo starszego, jeśli ma pod nosem kogoś interesującego?
                    • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 19:45
                      Te 6 lat (autorka ma 46) w tym wieku już jest różnicą, zdecydowanie bardziej widoczną i odczuwalną niż 10 lat wcześniej. Po prostu, inaczej się jako płcie starzejemy i inaczej nam się w głowie układa.
                      Już pomijam to, jak bardzo nierealne jest stworzenie nagle fajnego, bezpiecznego i długotrwałego związku będąc bezdzietną panną w wieku 46 lat i 40-letnim singlem, synusiem mamusi, bez doświadczeń związkowych powyżej 6 miesięcy. I mówię o każdym osobno, a co dopiero takie combo.
                      Ale na krótki romans, jeśli oboje mają ochotę, to oczywiście szansa jest, choć i tu autorka ma blokady. Przypominam, że ona się tak czai z zainteresowaniem od roku. Dwa razy dłużej, niż ten gość był z jakąkolwiek kobietą.
                      • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 19:49
                        Z drugą częścią się zgadzam, o ile oczywiście wątek jest prawdziwy, to to czajenie się jest faktycznie dziwne i związku czy nawet romansu nie wróży.
                        A jeśli chodzi o pierwszą część, to powiało mentalnym zaścianem. Widuję te stada "piknych" 40 paro latków i kobiety zdecydowanie wyglądają lepiej, więc naprawdę darumy sobie ograniczenia, które są tylko w naszych głowach.
                        • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 19:54
                          Przecież to tylko moja opinia, Ty masz swoją, odmienną. I ok. W moim otoczeniu 40-latkowie po prostu wyglądają zazwyczaj młodo, zazwyczaj mają też młodsze o 5-10 lat partnerki, przywykłam.
                          • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 20:00
                            To ciekawe, bo pokolenie 40 i 50latków raczej żeniło się po studiach lub po szkole ze swoimi równolatkami, więc trochę dziwne. W moim otoczeniu to kobiety raczej wyglądają lepiej, ale może po prostu to taka polska norma.
                            • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 20:07
                              Większość około 40 obu płci już dawno po rozwodach, jak ja wink Tak teraz dumam, czy mam choć jedną nierozwiedzioną koleżankę i tak. Oboje katolicy, teraz w wieku blisko 45 lat spodziewają się czwartego dziecka. Reszta koleżanek i kolegów albo po rozwodach, albo single od zawsze, czasem dzieciaci single.
                              • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 20:09
                                I serio 30 latki lecą na 40latków?
                                • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 20:14
                                  No mówię Ci, że ci w moim bliższym i dalszym otoczeniu wyglądają naprawdę spoko. Pewnie dużo robi kasa, ubranie, auto, zapach (choć ja tam ich nie wącham, ale ich babki już tak). Nie wiem, co cię dziwi, w moim odczuciu młodsze dziewczyny zawsze leciały na takich 10 lat starszych facetów, a facet 40-letni przecież może się podobać, to nie dziadek.
                                  • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 20:19
                                    W moim nie hmm. Zawsze wolałam równolatków, albo ewentualnie młodszych (to już w pewnym wieku). Nie mówię, że 40 latek to dziadek, ale dlaczego niby kobieta w tym wieku to wg ciebie babcia?
                                    • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 20:24
                                      A gdzie ja tak napisałam???
                                      Sama mam prawie tyle, za babcię się nie uważam uncertain
                                      • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 20:53
                                        napisałaś, że kobiety strasznie się wtedy sypią, w odróżnieniu do adonisów równolatków i zaczęłam się zastanawiać.
                                        • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 21:07
                                          45 rok życia (plus minus) to taka granica jędrności damskiej skóry, oczywiście ze względu na gwałtowny spadek kolagenu i elastyny, różnice w hormonach itd. Statystycznie najwięcej kobiet właśnie wtedy zaczyna interesować się zabiegami podnoszącymi owal itd, podczas gdy koło czterdziestki jeszcze im się wydaje, że starzenie ich nie dotyczy (ja teraz jeszcze w to wierzę tongue_out). U facetów dłużej jest dobrze, bo mają dranie lepszą skórę, więc koło czterdziestki, przy odrobinie dbałości, wygadają po prostu dużo młodziej.
                                          Więc babcie - absolutnie nie. Po prostu niekorzystniej się starzejemy, wielka niesprawiedliwość natury, niejedna zresztą.
                                          • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 21:28
                                            No dobra, aspekt wizualny, ale naprawdę zakładasz, że szalejące hormony, menopauza na tyle zmieniają osobowość kobiet, że po prostu te kilka lat różnicy wpływają na niekompatybilność partnerów, na tyle, że 40 latek natychmiast rzuci taką rozsypującą się kobitę, a już 50latek (oczywiście cudownie młody i zajebisty) spojrzy na takową łaskawszym okiem?
                                            proszę cię.
                                            • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 22:21
                                              Nie, nic się u kobiet nie zmienia, po prostu od dzieciństwa są kilka kroków przed mężczyznami pod względem dojrzałości. To raczej panom około 40-tki odbija w drugą stronę, więc są nie tylko "naturalnie" mniej dojrzali i stabilni od swoich rówieśniczek, ale ten cały kryzys wieku średniego cofa ich jeszcze bardziej. Czyli mentalnie między panem 40 a panią 46 może być przepaść. Nie musi, rzecz jasna, ale jest na to spora szansa.
                                              Ja jednak podejrzewam, że starter to fejk, albo bardzo, bardzo mocno podkolorowana rzeczywistość. Bo aż tak niedojrzałych 46-latek nie ma chyba ;D
                                              • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 22:39
                                                Fejk pewnie też, natomiast bzdurki plecieszwink.
                                                • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 22:51
                                                  Masz prawo mieć takie zdanie smile
                  • felis.viridis Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 21:33
                    Dla jednych mężczyzn wygląd kobiety jest decydujący, innym wystarczy, że jest zadbana a liczą się inne jej cechy. Nie ma co generalizować, ile lat ma mieć partner 46 latki.
                  • gr.ruuu Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 23:00
                    Czyli cztery lata różnicy to ok a pięć lat roznicy to przepaść? big_grin
                    • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 07.01.23, 11:45
                      Rozumiem ból zadka co poniektórych emam, ale te 4 lata, o których wspominasz, są jednak w inną stronę, na korzyść kobiety.
                      • gr.ruuu Re: W tym wieku takie głupoty 07.01.23, 11:51
                        Pokaż tych czterdziestoletnich adonisów... Patrzę po moich kumplach i się zastanawiam, co się z tymi chłopakami porobiło przez ostatnie trzy lata.
                        • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 07.01.23, 13:08
                          🤣właśnie.
                      • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 07.01.23, 13:18
                        Nie wiem gdzie mieszkasz, w moim rejonie wiekszość wygląda jak ten aktor Bobrowski. Łyse kulki ze zmarszczkami.
                        • gr.ruuu Re: W tym wieku takie głupoty 07.01.23, 14:03
                          Zmarszczki to akurat olać. Włosy im się sypią, ale powiedzmy, że taka męska natura. Choć przeczy to tezie że mężczyźni starzeją się lepiej. Ale obrośli miękkim tłuszczykiem strasznie, bebechy im wystają. I kondycja fatalna. O czy my mówimy, jak mój rówieśnik mało płuc nie wypluje, jadąc na rowerze pod górkę, a pod te samą górkę ja podjeżdżam na luzie będąc w ciąży (!!!) i mając teoretycznie mniej siły od niego. Premia młodości się panom skończyła, teraz wyłażą te wszystkie piwa i chipsy, czy lata palenia. No nijak nie widzę tej powszechnej młodości czterdziestolatków. Choć oczywiście są i tacy super aktywni, wysportowani i mentalnie fajni. Dla sprawiedliwości dodam, że część kobiet to też już zgorzkniałe matrony ale jednak większość trzyma się dużo lepiej
    • tapatik Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 17:42
      Dopóki nie pójdziesz na tę kawę to się nie dowiesz.
      Argumenty przemawiające przeciwko pójściu na kawę nie przemawiają do mnie.
    • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 18:52
      Hmm znam wielu lekarzy (zawodowo) i chyba nigdy nie poznałam żadnego, który w wieku 30 lat miałby już dwie i kończył trzecią specjalizację. Może forumowe lekarki medyczne się wypowiedzą, czy to realne.
      A co do was - jeśli to nie fejk utkany z nudów, to może pan jest po prostu nałogowym narzeczonym, czyli kręci go zdobywanie, a nie związek. Póki się opierasza, to jestes atrakcyjna.
      On wie, że masz 46 lat? Nie, żeby to było coś złego czy jakaś wielka przeszkoda.
      • dni_minione Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 18:52
        40 oczywiście big_grin
      • simply_z Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 18:57
        Moja koleżanka skończyła dwie specjalizacje przed 40-tką. Gdyby chciała, mogłaby zacząć 3 ale się jej nie chce. Z tego co czytałam on jest w trakcie 3, więc pewnie możliwe.
        • steel.tape Re: W tym wieku takie głupoty 06.01.23, 20:25
          oj to moze byc trzecia specka typu jest internista ,a robie diabetologie i nefrologie.
          ok 40 mozna miec trzy specki spokojnie. z tego co pamietam ortopedia trwa chyba szesc i pol ale laryngolia czy pediatria chyba trzy?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka