Dodaj do ulubionych

Przedłużający ból gardła

05.01.23, 08:13
Córkę od tygodnia pobolewa lekko gardło, innych objawów brak. Zwykle zaczynało się od kilku dni bólu gardła, potem przechodził a dochodziły inne objawy. Teraz nietypowo długo się utrzymuje, gardło cały czas zaczerwienione. Stosuje tabletki do ssania z porostem islandzkim - coś jeszcze podać? Spotkałyście się z taką infekcją?
Obserwuj wątek
    • anilorak174 Re: Przedłużający ból gardła 05.01.23, 08:19
      Glimbax do płukania. Miałam dwa lata temu problem z gardłem, które pobolewało mnie od kilku tygodni. Lekarz zalecił wlasnie glimbax, przeszlo po chyba 2 dnuach i juz nie wróciło (chyba, że typowo infekcyjnie).
      • ajaksiowa Re: Przedłużający ból gardła 05.01.23, 08:58
        Facet głośno przez telefon zachwycał się płukanką ponoć rewelacyjną:woda z solą i odrobina jodyny
        • kubek0802 Re: Przedłużający ból gardła 05.01.23, 09:47
          Można też leki do ssania, spraye, tudzież glimbax na ból gardła zastosować. Bo tabletki z porostem to raczej cukierki nawilżające.
    • gdanskamarylka Re: Przedłużający ból gardła 05.01.23, 09:50
      Envil gardło do ssania. No i jak już naprawdę nie minie, to lekarz.
      • pasquda77 Re: Przedłużający ból gardła 05.01.23, 09:58
        Tylko i wyłącznie Glimbax, kupiłam z polecenia ematki i to jest REWELACJA!!!Dwa razy popłukałam i ból gardła z głowy, wcześniej stosowałam ze trzy rodzaje tabletek do ssania, bez żadnego skutku.
        • anilorak174 Re: Przedłużający ból gardła 05.01.23, 10:04
          Tabletki to są o kant doopy potluc. Wszystkie.
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Przedłużający ból gardła 05.01.23, 16:04
      Niezmiennie polecam Oritolin, psikadlo na bazie oliwy z vit A.
    • nieeznaajoomaa Re: Przedłużający ból gardła 06.01.23, 09:23
      Tabletki do ssania są beznadziejne, lepiej wypić herbatę z miodem i imbirem, a potem wypłukać gardło, np. Glimbaxem. Jeśli nie przejdzie, trzeba zrobić wymaz z gardła, bakteriologiczny i mykologiczny, bo może być jakaś bakteria czy grzyb.
    • wkswks Re: Przedłużający ból gardła 06.01.23, 11:37
      Nie spływa jej śluz z zatok? Wtedy gardło jest przesuszone i podrażnione.
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Przedłużający ból gardła 06.01.23, 12:49
      Tak mi się jeszcze przypomniało - nie je córka zbyt dużo czekolady? Albo może je umiarkowanie ale często? Może to powodować podrażnienie gardła (refluks)
    • motyllica Re: Przedłużający ból gardła 06.01.23, 13:06
      Glimbax powyżej 14 roku życia!

Porost nawilża, przy chrypce dobry a nie na ból gardła.
      Strepsils plus stary chlorchinaldin, który jest przeciwbaktwryjny i przeciwgrzybiczy, można płukać roztworem soli.
      • anilorak174 Re: Przedłużający ból gardła 06.01.23, 13:10
        A jak 12 latek wypłucze gardło to co się stanie?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka