Dodaj do ulubionych

Dawno nie było włosingu

06.01.23, 08:39
Co tam u was w tym temacie? Jakieś nowości godne polecenia, odkrycia na miarę baobabu?
U mnie kompletnie nic, bardzo się rozleniwiłam i od ładnych kilku miesięcy prawie nic nie robię a włosy rosną baaardzo wolno ostatnio i chciałbym im zapodać jakiegoś kopa:p
Zdjęcie dla atencji :p
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 08:54
      U mnie hitem ostatnich miesięcy jest wcierka normalizująca i pobudzająca wzrost Stars from the Stars. A ostatnie dni to zachwyt nad szamponem i odżywka bez spłukiwania z różowej serii Ziaja Jeju. Piękny zapach i miękkie lejące włosy. Zdjęcia włosów nie wrzucę, bo nie umiem wink
      • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 09:53
        To stars from the stars to jakas odnoga only bio? Bo opakowania podobne :p
        • pasquda77 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:07
          szarmszejk123 napisał(a):

> To stars from the stars to jakas odnoga only bio? Bo opakowania podobne :p
          O ile się nie mylę to jest Eveline, tylko opakowania na wzór i podobieństwo Only bio
          • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:08
            Ah, pacz jakie cwaniaki :p
            • marta.graca Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:57
              Dokładnie, OnlyBio. Pierwsza linia produktów — inspirowane kosmosem kosmetyki Stars from the Stars — od 28 września jest dostępna w wybranych drogeriach Rossmann i sklepie internetowym. Za produkcję kosmetyków odpowiada spółka OnlyBio z grupy Hub. Tech, do spółki Stars.
      • alfa36 Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 07:59
        A skład produktów Ziaja?
        • marta.graca Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 08:59
          Łatwo sprawdzić na ich stronie.
    • milin94 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 09:59
      A ja przestałam stosować wcierki i cudowania i wreszcie włosy przestały mi wypadać. A ty masz śliczne włosy, więc nie kombinuj, po co?
      • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:01
        Chciałbym żeby szybciej rosły. Bo przez fryzjerkę z wlasną wizją cofnęłam sie w zapuszczaniu o jakieś pół roku :p
        • extereso Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:11
          To sok z pokrzywy. Córka po moim obcięciu na zmianę szlochała i piła sok, naprawdę błyskiem odrosły.
          • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:12
            A herbatka działa podobnie? Bo nie wiem gdzie kupić sok :p
            • 35wcieniu Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:55
              Ani jedno ani drugie nie działa jakoś spektakularnie. Trochę może przyspieszy ale w żadne odrastanie "błyskiem" nie wierz bo to wbrew biologii. Herbatkę pije od zeszłorocznej katastrofy fryzjerskiej, brałam też w tym celu biotynę. Coś tam rosną ale cudów nie ma.
              • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:57
                Biotynę biorę od roku, nie widzę żadnej różnicy 🤷
                • 35wcieniu Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 11:06
                  No włos to włos. Nic tam nie zadziała spektakularnie na prędkość rośnięcia bo niby jak. Trochę pomoże ale to tyle. Na YT są laski przeprowadzające masowanie głowy w odwróconej pozycji tzn zwisając glową w doł i udowadniają z centymetrem krawieckim że włosy im rosną 4 cm na tydzień. big_grin Dziwnym trafem nie udało się to żadnej z farbowanymi włosami, żeby dało się to samo stwierdzic po odroście. big_grin Takie to "błyskawiczne" metody.
                  Co do tych masaży to mi polecono wcierkę Anwen ale ona ma też generować szybsze wyrastanie nowych włosów a ty tego chyba nie chcesz.
                • milin94 Re: Dawno nie było włosingu 10.01.23, 14:21
                  szarmszejk123 napisał(a):

> Biotynę biorę od roku, nie widzę żadnej różnicy 🤷
                  O, to jak i ja. Kiedy po covidzie zaczęły mi wypadać włosy robiłam cuda- biotyny, skrzypy, wcierki. Pół włoska mi od tego nie przybyło. Dopiero jak odpuściłam zabiegi i odstawiłam suplementy cholery zaczęły odrastać.
            • extereso Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 13:53
              Ponoć sok bije herbatkę na głowę
    • liliawodna222 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:00
      Masz piękne włosy smile
      • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:01
        Dzięki ☺️
        • 7katipo Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:22
          I w ogóle jesteś śliczna 🤗
          • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:23
            Oh, czerwienię się 😘
          • pitupitt Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 17:34
            Podać wazelinę?🤣
            • 7katipo Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 21:51
              A po co?
              Po prostu, jestem brzydsza, niż ogół populacji i zazdroszczę ładnym ludziom.
              A poza tym jestem estetką - lubię patrzeć na ładne (rzeczy, ludzi).
              I - last, but not least 😋 - jestem miła z natury, i jak mam okazję powiedzieć komuś coś miłego, to z takiej okazji korzystam.
          • agdzieztam Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 23:20
            Też tak pomyślałam i z tych samych powodów, co katipo, pomyślałam, że napiszę. Czemu nie sprawić komuś przyjemności?
    • jozefrobotnik Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:01
      Myje szamponem byle jakim, pryskam gliskurem i w sumie nie wygladaja źle.
    • primula.alpicola Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:09
      Mam włosy pocieniowane na całej długości i nawet się przyzwyczaiłam do włosów opadających na oczy.
      Oraz mam jasniejsze.
    • bazia_morska Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:16
      Masz piękne włosy. Ja odkryłam fryzjerkę, która specjalizuje się w falach i lokach i pracuje z produktami Moroccan Oil, mam olejek i absolutnie uwielbiam.
      • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:22
        Niestety nie mogę liczyc na to, że znajdę taka fryzjerkę w NL :p tutaj praktycznie każda wizyta u fryzjera to porażka:p
        • bazia_morska Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:38
          Przy takich dluzszych włosach wystarczą 2 wizyty w roku, to moze zajrzysz do Gdyni? wink
    • jeste_m_sobie Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:16
      Po dłuuugim czasie namysłu ścięłam włosy na krótkie i zmieniłam kolor na ciemniejszy. I jestem zadowolona, tylko że potrzebuję jakiejś pianki do układania. Doradzicie? Mam włosy układające się (powiedzieć "kręcone" to za dużo), raczej cienkie, nie ma ich zbyt wiele.
      • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:36
        Jeśli chodzi o pianki, to ja bardzo lubię tą. Dobry skład, dobry hold.
        • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:39
          Giorno widać na tym zdjęciu:p
          Giovanni Air turbo charged hair styling foam.
          • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:40
            Goofno* nie giorno:p
            • piataziuta Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:43
              a kupiłaś w końcu coś leave in?
              • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:47
                Leave in mam curllala, Cantù, African pride Shea miracle i póki tego nie skończę to nic nie kupię:p a nie skończę jeszcze z rok, bo mało się tego zużywa a opakowania są duże 😂
                • piataziuta Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:51
                  a coś szczególnie polecasz?
                  czy nie ma szału?
                  • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:53
                    Dla ciebie to żaden z tych się nie nada, bo to raczej dla puszofalokręciołów, u ciebie zrobi przyklap.
                    U mnie sprawdzają się wszystkie trzy,choć ten African pride najmniej, jest jakiś mało treściwy.
    • daniela34 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:35
      Jak zwykle nie dbam w żaden sposób. Myję szamponem z marketu i psikam sprayem termoochronnym. Żyją
      • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:42
        No tak, są tacy szcześliwcy na świecie co mogą jeść dwudaniowe obiadki, zagryźć ciastkami i nie tyć albo myć włosy byle czym i mieć piękne. U ciebie się skumulowało:p zjadłaś w dzieciństwie kilo czterolistnych koniczynek czy co??
        • daniela34 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:49
          W dzieciństwie jadłam mięsko i szyneczkę i potem byłam kluseczką.
          • panna.nasturcja Re: Dawno nie było włosingu 10.01.23, 19:44
            Popieram Maszkarona, musiała Ci mamusia jednak przemycać tę koniczynę w kotlecikach, jak nic.
      • gama2003 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 14:14
        Mam taką samą fryzurę, tylko bardzo ciemny brąz. I jestem grubsza. I mam bordowy lakier a zamiast tabuli rasy mam bitch face.
        I nie umiem tak zapozować, wychodzi mi paragraf....
        • annaboleyn Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 14:19
          A powinien wyjść Danieli! big_grin
          • daniela34 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 17:07
            🤣🤣🤣
          • 7katipo Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 21:56
            🤣🤣🤣
      • maleficent6 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 14:19
        Mów skąd masz bluzkę. I to szybko!
        • daniela34 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 17:07
          To nie bluzka, to kombinezon. Z krakowskiego sklepiku w Bonarce, w którym jestasa r,eczy kiczowatych i raz na jakiś czas coś bardzo fajnego.
          • simply_z Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 17:48
            o jaki sklepik?
            • daniela34 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 21:51
              Passerella. Z góry uprzedzam, trzeba się przebić przez milion rzeczy kiczowatych, ale raz na jakiś czas trafi się coś fajnego.
          • maleficent6 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 17:54
            No masz ci los 😟
      • simply_z Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 17:49
        mamy baardzo pdoobne wlosy, tylko moje juz nieco farbowane.
      • krwawy.lolo Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 18:12
        Pozwem lico zakrywasz? Czy sentencją wyroku?
        • daniela34 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 21:52
          To czysta karta, czyli tabula rasa wink
          • krwawy.lolo Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 23:20
            Nie podejrzewałem Cię o rasizm. Tabulizm niechby. wink
      • joyce_byers Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 17:04
        Piękny kolor i włosy.
        Wyglądają jakby miały potencjał do falowania.
    • gr.ruuu Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:42
      Żadnych nowości, sprawdzona wcierka Banfi i wcierka Pharmaceris plus suplementy według zaleceń lekarza. Wreszcie przestały mi wyglądać włosy, a tam gdzie wypadły to odrastają. Znalazłam idealny ciemny kolor, w którym się fajnie czuję.
    • piataziuta Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:42
      mnie trochę schujały po kanarach, a tak to bez zmian

no może ta odżywka emolientowa jest całkiem udana

https://www.hebe.pl/dw/image/v2/BDDS_PRD/on/demandware.static/-/Sites-PL_Master_Catalog/default/dw4cd128be/images/hi-res/366259__gosh_rose_oil_odzywka_do_wlosow_z_olejkiem_rozanym_1_d__WB__1.png?sw=580&sh=580&sm=fit
      • dvdva Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 10:54
        Mnie olejek ze słodkich migdałów pomógł na przesusz po słońcu i slonej wodzie.
        Teraz na każde wakacje że mna jedzie plus spray termoochronny i już jest duzo lepiej.
        • koronka2012 Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 11:39
          dvdva napisał(a):

> Mnie olejek ze słodkich migdałów pomógł na przesusz po słońcu i slonej wodzie.
          > Teraz na każde wakacje że mna jedzie plus spray termoochronny i już jest duzo l
          > epiej.

Poka jaki to?
          • dvdva Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 14:40
            A prosze, nowka sztuka nabyta
            • piataziuta Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 17:07
              Ja też mam olejek z migdałów, ale mi za specjalnie w niczym nie pomaga.
              No chyba, że wcierasz na grubo przed wyjściem na pływanie/plażę.
              • dvdva Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 18:50
                Wcieram i zwijam w koczek.
                • piataziuta Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 18:54
                  spróbuję następnym razem
    • pepsi.only Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 11:07
      Po latach boba (krótkiego, dłuższego, zazwyczaj asymetrycznego)
      po raz pierwszy do lat mam wycieniowane i do ramion. Coś jak shaggy hair, ale nie układają się (jeszcze) za bardzo, włosy muszą się przyzwyczaić, i ja również, bo to kompletnie inaczej się układa, no i moje są proste jak druty, nie wywijają się tak, jak zakładał fryzjer.
    • mysiulek08 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 12:48
      jedwabna poszewka na poduszke 😊 nie budze sie z 'gniazdem' i 'szopa' w stylu piorun pi....l, do tego wlosy miekkie i latwe do ujarzmienia a mam geste, raczej sztywne i zawsze krotko, nonszalancko wyciete
    • rannala Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 13:17
      Ścięłam swoje pióra zaraz po Nowym Roku. Cieszę się ze zmiany, mniej spłukiwania po myciu🙂
      • jozefrobotnik Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 13:46
        Wydają się dość mocno spuszone, i spalone.
    • liliawodna222 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 13:27
      Mnie włosy rosną bardzo szybko, co widać po odroście (po 3 tygodniach ponad centymetr, farbuję, więc widzę), suplementuję się wit. a+e, dodatkowo biotyną. Niestety, po covidzie wypadają solidnie, ale liczę na to, że w jakimś momencie sytuacja się unormuje. Nic nie wcieram, bo ani w to nie wierzę, ani by mi się nie chciało.
      • kira02 Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 09:24
        Koniecznie suplementuj wit D!
        • liliawodna222 Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 09:43
          Dziękuję ❤️
    • annaboleyn Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 13:52
      O, a ja wlasnie zalozylam wątek, przepraszam, nie widzialam Twojego! Piękne masz te kłaki, maszkaronku.
    • annaboleyn Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 13:53
      To w takim razie tutaj - produkty Only Bio i wcierka Jantar.
    • rosie Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 14:07
      Szampon z mleczkiem migdałowym z isany i maska z tej samej serii. Czasem do płukania woda z octem jabłkowym własnej roboty. Farba kupiona jeszczd przed świętami ale nie chce mi się farbować, na skroniach coraz więcej siwych włosów. Zaczynam farbować na jasniejsze kolory od mojego natutalnego koloru ale niestety srebrnych włosów coraz więcej.
    • mdro Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 16:24
      A polecicie szampon bez silikonów? Najlepiej do kupienia w sieciówce, do włosów prostych, ostatnio cieńszych i zaczynających się plątać, hennowanych (a w zasadzie basmohennowanych). Używałam długo Garnier Botanic Therapy z trawą cytrynową, ale ostatnio go nie widzę (a poza tym przydała by się zmiana chyba). A odżywka? Miałam taką z baobabem z Rossmanna, była nawet OK, ale potwornie ciężka do wyciskania, z bardzo twardą butelką.
      Długo byłam z frakcji "umyć czymkolwiek, byleby ładnie pachniało", ale chyba się starzeję i włosy mi marnieją.
      • marta.graca Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 17:06
        Zobacz Alterrę.
      • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 17:07
        Rypacz czy do codziennego mycia? Ja aktualnie mam rypacz Garnier pierniczkowy a codzienny yope mleko owsiane.
        • mdro Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 17:37
          Codzienne. Przed hennowaniem używam właśnie jakiejś Alterry (jakoś nie pasują mi do częstszego używania) albo podbieram mężowskie wink. Tylko ja mam raczej włosy inne niż Twoje, kręcić mi się nie chciały nigdy, nawet trwała (raz w młodości poszłam na modną wówczas "mokrą Włoszkę") się nie trzymała.
          • marta.graca Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 17:51
            Ja mam właśnie proste i plączące się włosy. Ten Garnier pierniczkowy jest super.
          • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 19:35
            A to raczej nie ma takiego znaczenia, bo szampon się dobiera do skóry głowy, nie do włosów. Ja mam skórę "normalną", ani przetłuszczającą, ani suchą.
      • rosie Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 20:07
        Ja kiedyś byłam zadowolona z timotei, z napisem na butelce zero silkonów parabenow...A rewelacyjny był z białego jelenia kozie mleko dla włosów suchych (za drogi jak dla mnie)
    • mrs.solis Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 19:53
      Wlosy zaczely u mnie powodowac bole skory glowy i siedze wlasnie u fryzjera czekajac na obciecie.
      • kura17 Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 09:11
        > Wlosy zaczely u mnie powodowac bole skory glowy i siedze wlasnie u fryzjera cze
        > kajac na obciecie.

Ty kiedys pokazywalas takie dlugie przepiekne wlosy, prawda??
        jako wlascicielka marnych klakow mam ochote Cie walnac za ten post powyzej - ale pewnie bardziej Cie zaboli, ze mnie takie bole glowy nigdy nie groza wink
        • drilka Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 10:37
          Tak, tych włosów nie da się zapomnieć.
          • mrs.solis Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 14:28
            Nie obcielam ich przeciez na krotko.
            • annaboleyn Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 14:31
              Omg. Jak to jest, mieć takie wlosy? Ty w ogóle jesteś w stanie funkcjonować? Ja bym chyba cały dzień stała przed lustrem i zarzucała lokiem ze strony na stronę!
              • mrs.solis Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 15:08
                😂 zawsze nosze wlosy zwiniete w kok , bo nie cierpie jak dotykaja mi twarzy. Taka dlugosc wlosow fajnie wyglada na zdjeciu, ale w zyciu codziennym tylko przeszkadzaja.
                • annaboleyn Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 15:12
                  Tak mi mów, że jest plus trzech włosów na krzyż, przynajmniej odgarnianie ich z twarzy nie zajmuje kwadransa wink Ale serio, przepiękne są, a cięcie nic im nie ujęło, przeciwnie.
            • mayaalex Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 14:41
              jejku, rzeczywiscie przepiekne!
            • dvdva Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 14:42
              Piekne włosy, zadbane i lśniące. Zazdraszczam.
            • drilka Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 14:46
              Oh my god.
            • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 17:52
              Zdecydowanie wygrywasz w forumowym plebiscycie na kudły wszech czasów, cudowne ❤️
            • kura17 Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 21:28
              Ty maupo! piekne je masz ❤️
    • krwawy.lolo Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 20:05
      Zabawne jest zakrywanie oczu, w celu utajnienia. smile
      • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 20:07
        To nie w celu utajnienia a upięknienia . Mam zeza i bez oczu wydaje się ładniejsza niz w rzeczywistości:p
        • krwawy.lolo Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 20:41
          Obojętne. I tak nie patrzę na oczy. tongue_out
    • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 20:09
      Zamowiłam sobie właśnie proteinową magnolię Anwen, do tej pory nic od niej nie miałam :p jestem ciekawa jak się sprawdzi:p
      • piataziuta Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 20:37
        z anwenów proteinowych tysiąc razy lepsza jest odżywka (a najlepiej maska) winogrona i keratyna

mogłaś zapytać tongue_out

P.S. ładną masz szminkę - dobrze dobrany kolor
        • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 20:50
          Nie było, wyszła:p z proteinowych tylko magnolia.

"P.S. ładną masz szminkę - dobrze dobrany kolor"

Prawda? 😁 To ta, którą wrzuciłam w tanich kosmetykach. Jest świetna, cały dzień się trzyma.
      • marta.graca Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 22:09
        Dla mnie z proteinowych od Anwen super jest jeszcze zielona herbata. Ale magnolia też robi robotę.
      • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 13.01.23, 17:20
        Muszę przyznać, że całkiem spoko ta magnolia! Chyba sobie dokupię tych anwenów :p na notino po 6-8€, moge szaleć 😅
        • piataziuta Re: Dawno nie było włosingu 13.01.23, 17:38
          to dhogo!
          • piataziuta Re: Dawno nie było włosingu 13.01.23, 17:39
            "dhogo, kuhwa", miało być
            • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 13.01.23, 17:46
              Niee, to tanio jak na tutejsze ceny :p
    • bywalec2023 Re: Dawno nie było włosingu 06.01.23, 23:23
      bedzie milion postów o wydobywaniu skrętu? 😂
      ps ładnie wyglądasz
    • drilka Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 09:39
      Masz bardzo ładne włosy. Moja mama miała też takie w młodości.
      Dla mnie ostatnia rewelacja to nowa maska Anwen biało-czarna dla wysokoporów z pełnym PEH. I też daje radę, ale z mniejszym zachwytem so!flow proteinowo -emolientowa odżywka dla wysokoporów.
      • szarmszejk123 Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 11:14
        Moja też:p
        Ostatnio szłam sobie chodnikiem, zerknęłam w szybę zaparkowanego samochodu i spojrzała na mnie moja matka:p w pierwszym momencie aż się wzdrygnęłam, póki nie doszło do mnie,że to moje odbicie :p
    • klaramara33 Re: Dawno nie było włosingu 07.01.23, 14:35
      Nadal zadowolona z włosów,a z nowości nic nie zaproponuję. Ledwo się wylizalam z choroby i przeszłam się z córką na salę zabaw.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka