alterego72 06.01.23, 13:14 Dziś odszedł nasz żółw. Był z nami prawie 16 lat. Ludzie przywiązują się do psów i kotów i cierpią, gdy te odchodzą. Wiem, to "tylko" żółw... Ale jakoś tak mi żal... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:15 Tam odszedł, wyjechał na Wieczne Galapagos. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:25 O ile wiem to jest" Tęczowy most .A Galapagos ..... Galapagos James Bond. Diamenty są wieczne, Blu-ray Guy Hamilton.. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:20 Można .Miałem dwa chomiki ,świnkę morską ,psa ,kota ,ryby w akwarium i królika miniaturkę .Żył o dziwo 12 lat i jeszcze próbowałem go ratować . Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:23 Koleżanka ubóstwia swojego gekona to i żółwia pewnie można. Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:24 Bardzo i przykro Dla mnie to oczywiste, że można się przywiązać do żółwia. Do każdego żyjątka można. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:37 Z żółwiami jest inny problem, to zwierzak na pokolenia, teściowie mają żółwia od zawsze, teść odszedł, jak odejdzie teściowa to pewnie zostaniemy z żółwiem na pokładzie Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 20:09 A potem wasze dzieci i wnuki. Fajnie w sumie. Lepiej tak niz myslec ile jeszcze nam wspolnych lat zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:54 Ja to nawet byłam przywiązana do starego mieszkaniaw Polsce, w którym spędziłam 30 lat. A żółw jest przecież zwierzęciem, więc oczywiście. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:07 Mnie nie dziwi. Rozumiem i współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:11 Ja jestem do swojego żółwia (kochany stepowiec, ma już 23 lata, obecnie zimuje) przywiązana co najmniej tak samo jak do psa czy kota. A piszę co najmniej, bo jednak gada mam od dzieciństwa i można powiedzieć, że więcej z nim przeżyłam i był ze mną w każdej chwili. Więc rozumiem i współczuję... boję się tego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:18 Bardzo przezywalam odejscie moich myszy. Byly przeeeekooooochaaaane. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:24 O, przepraszam. Mysz to nie żółw. Moja mysz przybiegała na zawołanie. Witała mnie też, kiedy wracałem zdyszany ze szkoły. Podbiegała z postawionym ogonkiem i cieszyła się prawie, jak pies. Ale rozumiem, że i do żółwia można nabyć stosunku emocjonalnego. Tom Hanks przywiązał się nawet do Wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:20 Ja naszego smyram po skorupie, gdy przechodzę obok 😉 a jak śpi zimą to co jakiś czas dotykam nogi, czy żyje. Bezproblemowe zwierzątko. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:24 Nie "tylko" żółw, to był Wasz przyjaciel. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:24 Nie wierzę, że nie można się przywiązać. Przywiązywałam się zawsze do każdej, jak mawiał mój dziadek, gadziny w domu. Każdej. To bardzo smutne, gdy zwierzę odchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:28 Żółw to też zwierzę, można się przywiązać. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
agdzieztam Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:47 Żółw to przyjaciel towarzysz i domownik, skoro z wami od 16 lat. To oczywiste, że cierpisz i przeżywasz wasze rozstanie. Ściskam mocno. Wcale mnie nie dziwi twoje cierpienie. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:47 Oczywiście, że można przywiązać się do żółwia, bardzo współczuję straty. Żółwia akurat nie miałam, ale miałam dużo różnych zwierzątek i każde oplakiwalam, kiedy odchodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwianna2018 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 16:10 alterego72 napisała: > Dziś odszedł nasz żółw. Był z nami prawie 16 lat. > > Ludzie przywiązują się do psów i kotów i cierpią, gdy te odchodzą. > Wiem, to "tylko" żółw... > Ale jakoś tak mi żal... Byłoby raczej bardzo dziwne, gdyby ktoś nie przywiązał się do zwierzaka przez tak długi z nim mieszkając. Odpowiedz Link Zgłoś
betyskai Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 17:07 och , ja się nawet do ulubionego kubka przywiązałam i mocno przezywałam jak się rozbił Odpowiedz Link Zgłoś
betyskai Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 17:08 No i w czym właściwie żółw miałby być gorszy od kota? to zwierzę i to zwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 19:12 Kiedys jeszcze w latach 80-tych to samotnym sprzedawano kamienie jako "pets" i tez sie do nich przywiazywali.. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 19:14 clickamericana.com/topics/culture-and-lifestyle/entertainment-culture-and-lifestyle/the-hottest-novelty-item-of-1975-pet-rock Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 19:25 Ludzie się nawet do przedmiotów przywiązują i wyją, jak coś takiego zgubią albo ktoś ukradnie i to nie z powodów finansowych. A żółw to żywe stworzonko, ze swoją ekspresją paszczy i uroczym tuptaniem, kto by się nie przywiązał? Przytulam mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 20:01 Mozna, moj maz do dzis z czuloscia wspomina zolwice Brygide ze swojego dziecinstwa. 16 lat to kawal czasu przeciez. Wspolczuje, Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 20:05 Uwierzymy. Kiedys nie lubilam krolikow. Teraz jak mam to jestem w nich absolutnie bez pamieci zakochana. Mowie im ze sa tak slodkie ze jak cos znowu zagryza to z nich zrobie paszteciki na slodko. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 20:11 Miałam w swoim życiu wiele różnych zwierząt, ale do dziś najbardziej wspominam jedną ze świnek morskich. To była miłość, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
marion.marion Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 20:19 Wierzę. Ja bardzo przywiązałam się do szczura. Odpowiedz Link Zgłoś