Dodaj do ulubionych

Uwierzycie, że można przywiązać się do... żółwia?

06.01.23, 13:14
Dziś odszedł nasz żółw. Był z nami prawie 16 lat.

Ludzie przywiązują się do psów i kotów i cierpią, gdy te odchodzą.
Wiem, to "tylko" żółw...
Ale jakoś tak mi żal...
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:15
      Tam odszedł, wyjechał na Wieczne Galapagos.
      • teodor-k Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:25
        O ile wiem to jest" Tęczowy most .A Galapagos ..... Galapagos James Bond. Diamenty są wieczne, Blu-ray Guy Hamilton..
    • teodor-k Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:20
      Można .Miałem dwa chomiki ,świnkę morską ,psa ,kota ,ryby w akwarium i królika miniaturkę .Żył o dziwo 12 lat i jeszcze próbowałem go ratować .
    • alina460 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:23
      Koleżanka ubóstwia swojego gekona to i żółwia pewnie można.
    • unikotka Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:24
      Bardzo i przykro sad

Dla mnie to oczywiste, że można się przywiązać do żółwia. Do każdego żyjątka można.
    • mia_mia Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:37
      Z żółwiami jest inny problem, to zwierzak na pokolenia, teściowie mają żółwia od zawsze, teść odszedł, jak odejdzie teściowa to pewnie zostaniemy z żółwiem na pokładzie
      • jammer1974 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 20:09
        A potem wasze dzieci i wnuki. Fajnie w sumie. Lepiej tak niz myslec ile jeszcze nam wspolnych lat zostalo
    • alpepe Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 13:54
      Ja to nawet byłam przywiązana do starego mieszkaniaw Polsce, w którym spędziłam 30 lat. A żółw jest przecież zwierzęciem, więc oczywiście. Współczuję.
    • pani_tau Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:07
      Mnie nie dziwi. Rozumiem i współczuję.
    • kaki11 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:11
      Ja jestem do swojego żółwia (kochany stepowiec, ma już 23 lata, obecnie zimuje) przywiązana co najmniej tak samo jak do psa czy kota. A piszę co najmniej, bo jednak gada mam od dzieciństwa i można powiedzieć, że więcej z nim przeżyłam i był ze mną w każdej chwili.
      Więc rozumiem i współczuję... boję się tego dnia.
    • biala_ladecka Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:18
      Bardzo przezywalam odejscie moich myszy.
      Byly przeeeekooooochaaaane.
      • krwawy.lolo Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:24
        O, przepraszam. Mysz to nie żółw. Moja mysz przybiegała na zawołanie. Witała mnie też, kiedy wracałem zdyszany ze szkoły. Podbiegała z postawionym ogonkiem i cieszyła się prawie, jak pies.
        Ale rozumiem, że i do żółwia można nabyć stosunku emocjonalnego.
        Tom Hanks przywiązał się nawet do Wilsona. smile
    • ga-ti Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:20
      Ja naszego smyram po skorupie, gdy przechodzę obok 😉 a jak śpi zimą to co jakiś czas dotykam nogi, czy żyje. Bezproblemowe zwierzątko.
      Współczuję.
    • primula.alpicola Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:24
      Nie "tylko" żółw, to był Wasz przyjaciel.
      Trzymaj się.
    • gama2003 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:24
      Nie wierzę, że nie można się przywiązać.
      Przywiązywałam się zawsze do każdej, jak mawiał mój dziadek, gadziny w domu.
      Każdej.
      To bardzo smutne, gdy zwierzę odchodzi.
    • zaczarowanyogrod Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:28
      Żółw to też zwierzę, można się przywiązać. Współczuję.
    • agdzieztam Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:47
      Żółw to przyjaciel towarzysz i domownik, skoro z wami od 16 lat. To oczywiste, że cierpisz i przeżywasz wasze rozstanie. Ściskam mocno. Wcale mnie nie dziwi twoje cierpienie.
    • zwyczajnamatka Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 15:47
      Oczywiście, że można przywiązać się do żółwia, bardzo współczuję straty.
      Żółwia akurat nie miałam, ale miałam dużo różnych zwierzątek i każde oplakiwalam, kiedy odchodziło.
    • sylwianna2018 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 16:10
      alterego72 napisała:

> Dziś odszedł nasz żółw. Był z nami prawie 16 lat.
      >
      > Ludzie przywiązują się do psów i kotów i cierpią, gdy te odchodzą.
      > Wiem, to "tylko" żółw...
      > Ale jakoś tak mi żal...

Byłoby raczej bardzo dziwne, gdyby ktoś nie przywiązał się do zwierzaka przez tak długi z nim mieszkając.
    • betyskai Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 17:07
      och , ja się nawet do ulubionego kubka przywiązałam i mocno przezywałam jak się rozbił
    • betyskai Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 17:08
      No i w czym właściwie żółw miałby być gorszy od kota? to zwierzę i to zwierzę.
    • engine8t Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 19:12
      Kiedys jeszcze w latach 80-tych to samotnym sprzedawano kamienie jako "pets" i tez sie do nich przywiazywali..
      • engine8t Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 19:14
        clickamericana.com/topics/culture-and-lifestyle/entertainment-culture-and-lifestyle/the-hottest-novelty-item-of-1975-pet-rock
    • dni_minione Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 19:25
      Ludzie się nawet do przedmiotów przywiązują i wyją, jak coś takiego zgubią albo ktoś ukradnie i to nie z powodów finansowych. A żółw to żywe stworzonko, ze swoją ekspresją paszczy i uroczym tuptaniem, kto by się nie przywiązał? Przytulam mocno.
    • chatgris01 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 20:01
      Mozna, moj maz do dzis z czuloscia wspomina zolwice Brygide ze swojego dziecinstwa.
      16 lat to kawal czasu przeciez.
      Wspolczuje,
    • jammer1974 Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 20:05
      Uwierzymy. Kiedys nie lubilam krolikow. Teraz jak mam to jestem w nich absolutnie bez pamieci zakochana. Mowie im ze sa tak slodkie ze jak cos znowu zagryza to z nich zrobie paszteciki na slodko.
    • smoczy_plomien Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 20:11
      Miałam w swoim życiu wiele różnych zwierząt, ale do dziś najbardziej wspominam jedną ze świnek morskich. To była miłość, po prostu.
    • marion.marion Re: Uwierzycie, że można przywiązać się do... żół 06.01.23, 20:19
      Wierzę. Ja bardzo przywiązałam się do szczura.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka