Dodaj do ulubionych

Film na Netflix o życiu po śmierci partnera

06.01.23, 20:32
Ktoś zna jakiś film, który mogłabym polecić koleżance.
Została sama z małym dzieckiem, tydzień temu pochowała swojego długoletniego partnera, zarazem ojca ich dziecka.
Kojarzycie coś, oprócz After life?
Z góry dziękuję, bo wiem, że tu zawsze można na Was liczyć
Obserwuj wątek
    • cojapaczem Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 20:35
      death to me
      • silenta Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 21:06
        Dead to me
        • cojapaczem Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 21:09
          big_grin dzieki
    • rijada Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 20:35
      Naprawdę chciałaby teraz to oglądać?
    • aguar Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 21:26
      "Fuller House"
      (W sumie "Full House" też, tylko tam facet zostaje.)
      • kolteta Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 11.01.23, 14:55
        W Fuller House zostaje córka głównego bohatera Full House więc też się nada.
    • gaskama Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 21:28
      Fargo.
    • aqua48 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 21:30
      Eeee...Czy jesteś pewna że to dobry czas dla wdowy na taki film?
    • anatewka11 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 21:53
      Takie filmy nawet teraz, prawie 7 lat po śmierci męża , są dla mnie trudne a 2 tygodnie ? Zdecydowanie nie.
    • kornelia_sowa1 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 22:14
      Prosiła Cie o to?
      Jeśli nie , to zaniechaj
      • slatynka85 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 18:49
        No właśnie prosiła mnie
    • kafana Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 22:17
      Kurde niezły znak czasów
    • daszka_staszka Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 22:19
      Ty tak na poważnie? Najgorszy pomyśl o jakim słyszałam w kwestii świeżej żałoby
    • angazetka Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 22:26
      Ja bym raczej poleciła jej teraz do oglądania coś puchatego i miłego, a nie.
    • pepsi.only Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 06.01.23, 22:34
      CO?! Zwariowałaś?
      Ona cię o to poprosiła, czy ty tak sama wyskoczyłaś z takim pomysłem...
      no naprawdę...
      Zamiast tego proponuję jeśli jesteście bliskimi koleżankami (to warunek) idź do niej i pobądź z nią.
      Ugotuj obiad, wyjdź na spacer z dzieckiem, żeby mogła spokojnie wziąć prysznic, czy żeby mogła iść samej na zakupy, czy na pocztę, do banku załatwić sprawy, wspieraj ją w codzienności, a nie filmami dude jej zawracaj...
      • li_lah Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 00:57
        Dokladnie. W takiej sytuacji odwraca się wiekszosc koleżanek, bo mają gdzieś smutnego człowieka dlatego towarzystwo, rozmowa i zainteresowanie będzie najlepsze, a nie filmy, które ja tylko dobiją.
      • jowita771 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 08:54
        Ale to trzeba coś zrobić. Polecenie filmu jest jak powiedzenie " pomodlę się za ciebie". Nic nie kosztuje, a poprawia samopoczucie "pomagajacemu". Nic też nie daje osobie, która potrzebuje pomocy czy wsparcia, ale to nieistotne dla dobrodzieja, który "pomógł".
      • slatynka85 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 18:50
        Ale ona mnie prosiła.
        Co do reszty, robię jak mówisz.
        • pepsi.only Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 08.01.23, 12:02
          To super.
          Ale z filmami wstrzymaj się ...
    • panna.nasturcja Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 01:35
      Jeśli to nie jest jej pomysł i jej wyraźna prośba to zaniechaj.
      Chcesz jej zrobić krzywdę?
    • zuzanna_a Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 01:37
      No na nas można liczyć.
      Wiec rada jest taka, by na ciebie koleżanka rownież mogla liczyc.
      A dobra koleżanka jest obok, wypije kawe, dowiezie obiad, zabierze gdzies, zgarnie dzieciaka zeby tamta mogla sie wypłakać a nie zawraca gitare polecajac jakies filmy.

Po after life tydzien sie pozbierac nie moglam a nikt mi nie umarl. Splakalam sie jak mops. Poza tym ten serial pokazuje jasno, ze po smierci ukochanej osoby nie mozna sie juz pozbierac. To nie jest film dla swiezej wdowy.

Nie pomagaj w taki sposob. Ani filmami ani tym bardziej zle dobranymi filmami.
      • bovirag Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 09:22
        After life
        Koniecznie! Dla mnie mistrzostwo świata. Ale to serial jest.
        • memphis90 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 10:21
          After life - absolutnie nie. W żadnym wypadku nie dla kobiety, która tydzień temu pochowała męża.
          • aguar Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 18:54
            Szczerze - dla mnie ten serial był nudny. Nie wiem, dlaczego tak się wszyscy zachwycają.
      • memphis90 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 10:20
        Tak tylko w ramach dyskusji
        „Poza tym ten serial pokazuje jasno, ze po smierci ukochanej osoby nie mozna sie juz pozbierac.”

Jak dla mnie - pokazuje, ze można, ale proces jest długi i bardzo trudny. Przecież to jest serial pokazujący etapy żałoby i wychodzenia z niej.
        • jowita771 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 10:37
          To jest serial pokazujący proces wychodzenia z żałoby i niewyjścia z niej.
          • memphis90 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 10:41
            Może kwestia interpretacji - dla mnie jak najbardziej pokazuje wyjście z żałoby.
    • jednoraz0w0 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 07.01.23, 19:24
      Kominsky method
    • afro.ninja Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 08.01.23, 05:27
      A film o nauczycielu muzyki (gra na skrzypcach, czy wiolonczeli), jest samotny i ma dwie corki?!

Tez na netflix, czy hbo?! Widziałam zapowiedź, ale pozniej mi przepadł.
      • mama-ola Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 08.01.23, 13:10
        Chyba mówisz o Wszystkich porankach świata.
        Dobry film (stary), książka też, tylko niezbyt pocieszający.
        Zresztą nie trzeba się szybko pocieszyć, można przecież być smutnym, jak nas dotknęła tragedia.
    • zona_mi Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 08.01.23, 09:37
      "Przeczucie" z 2007.
      Bardzo mi ten film pomógł, gdy sama byłam w żałobie, nawet bardzo wczesnej.
      Oglądałam go kilka razy i za każdym otwierał mnie na coś innego.
      • zona_mi Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 08.01.23, 09:38
        Ech, teraz widzę, że jednak nie ma go na Netfliksie.
        Ale może znajdzie na CDA lub innej platformie.
    • sueellen Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 08.01.23, 09:42
      Ona cię o to prosiła, czy sama wpadłaś na ten genialny pomysł?
      • nojabrina88 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 08.01.23, 09:45
        Już dwa razy odpowiedziała na to pytanie
    • emateczka Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 08.01.23, 11:34
      Chata i Nasz dom.
    • 18lipcowa3 Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 10.01.23, 14:11
      Jesteś pewna że to dobry pomysł..???
    • argentea Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 11.01.23, 13:24
      Szpak.
    • m_incubo Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 11.01.23, 13:31
      Dość ryzykowna operacja.
      Oczywiście wdowa, nawet świeża, nie jest idiotką i sama zdecyduje, co będzie oglądać i czy woli się bardziej zdołować czy spróbować oderwać myśli, niezależnie od tego co jej doradzisz, a co doradzisz, ale ja bym jednak spróbowała odradzić i postarała się być jak najwięcej blisko.
      • m_incubo Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 11.01.23, 13:32
        * co jej doradzisz, a co odradzisz
      • zona_mi Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 11.01.23, 13:40
        m_incubo napisała:

> ja bym jednak spróbowała odradzić i postarała się być jak najwięcej blisko.
        >

Widzisz, a ja w okresie wczesnej żałoby chciałam oglądać takie filmy.
        Jeśli ktoś by mi odradzał, posłałabym go na drzewo.
        Tak samo jak wymuszoną bliskość, w rodzaju: "Przyjadę, pobędę z tobą, porozmawiamy..." - Nie, dziękuję, nie chcę rozmawiać. "To pomilczymy razem!" - brrr...
        To są osobnicze odczucia i potrzeby i jeśli ktoś prosi o tytuły filmów, to mu je podaję, a nie przekonuję, że powinno być inaczej.
        Jeśli nie chce oglądać/rozmawiać/coś tam - nie narzucam się, to też oczywiste.
        • m_incubo Re: Film na Netflix o życiu po śmierci partnera 11.01.23, 13:50
          No tak, to przecież oczywiste, dlatego właśnie napisałam, że ostatecznie przecież i tak zrobi to, co uzna, że woli zrobić. Nie przeszkodziłoby mi to, by mimo wszystko jej odradzić i przecież nie siedziałabym z nią 24 h na kanapie, żeby się upewnić, że posłuchała. Gdyby mnie poprosiła o poszukanie medium lub wróżki, bo chciałaby nawiązać kontakt z mężem, też bym jej odradzała, ale nie pilnowałabym jej drzwi, żeby przypadkiem do tej wróżki nie wyszła.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka