Dodaj do ulubionych

Problemy 1 świata: środek odstraszający psy…

07.01.23, 15:12
… od ogrodzenia metalowego - jest cos takiego?

Mieszkam przy uliczce gdzie często spacerują ludzie z psami. No i cześć to lenie które pozwalają psu zrobić kupę koło mojego ogrodzenia i nie zabierają tych odchodów a cześć wkłada to do woreczka po czym woreczek podrzucają mi do kontenera na śmieci. 300 metrów dalej maja specjalny kosz na psie odchody, ale widać im się nie chce.
Może da się spryskać jakoś okolice tego ogrodzenia, żeby w ogóle psy nie miały ochoty się tam załatwiać?
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:15
      męski mocz, sikaj na ogrodzenie.
      • snajper55 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 17:26
        kozica111 napisała:

> męski mocz, sikaj na ogrodzenie.

Najlepiej tak, aby te psy to widziały.

S.
    • maleficent6 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:19
      A próbowałeś poprzyklejać swoje zdjęcie na ogrodzeniu?
      Jakie znaczenie ma rodzaj surowca, z którego zrobione jest ogrodzenie?
      Dlaczego trzymasz kosze a śmieci na ulicy?
      • bywalec2023 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:23
        Moja facjata nie odstrasza psow 😀
        Kontenery się wystawia jak zabierają - wtedy takie gnojki potrafią podrzucić prosto do mojego kontenera psie gowienko
        • angazetka Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:26
          I to gówienko raz na jakiś czas burzy ci spokój ducha? Sprawdzasz zawartość kontenerów wystawionych do zabrania?
        • maleficent6 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:45
          Mnie nikt nigdy niczego nie podrzucił to nie wiem 🙄 specjalnie się czają w dniu odbioru śmieci i ciach...ci podrzucają?
          Słuchaj, sposobów jest kilka, zakładam że to stali spacerowicze, najpewniej sąsiedzi. Możesz:
          -nasrac im na trawnik
          -pilnowac cały dzień i jak któryś pies się załatwia to biegniesz i kucasz obok psa. Jak jesteś nieśmiały to możesz za swoją siatką, ale pamiętaj o nawiązaniu kontaktu wzrokowego z właścicielem tegoż psa.
          -zaczepiać sąsiadów i prowadzić z nimi wielogodzinne dyskusje. Jesteś inteligentnym, uroczym facetem, który z umiłowaniem opowiada ciekawe anegdoty ze swojego życia, myślę więc, że skradniesz serca tych ludzi, tak jak i nasze, i nie będą ci więcej robić na złość.
          😁
    • auksencja15 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:19
      Posadź jakieś kolczaste coś na zewnątrz wink mój omija takie rośliny, ale gowna zbieram oczywiście wink
      • bywalec2023 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:24
        Może to jest pomysł - pogadam z ogrodnikiem.
        A tuje tez omijają?
        • angazetka Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:25
          Z ogrodnikiem... A bukieciarnię masz?
          • gryzelda71 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:28
            🤣🤣🤣🤣🤣🤣
          • iwles Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:33
            angazetka napisała:

> Z ogrodnikiem...

No wiesz, do lustra pogada 😄
            Ciekawe, jak wjedzie, kiedy posadzi iglaki wzdłuż furtki i bramy, a znając jego inteligencję, to bardzo prawdopodobne.

• teodor-k Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:45
              Dlaczego kobiety lubią gnoić obcych facetów .Mają to w genach ???
              • gryzelda71 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:50
                Bo ten obcy to lubi. Panie są mile.
          • bywalec2023 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:57
            angazetka napisała:

> Z ogrodnikiem... A bukieciarnię masz?

Mam znajomego ogrodnika który zrobił mi ogród, nawodnienie i co jakis czas wpada. Tak, ze zapytam się go i może posadzimy.

Takiego na stałe ogrodnika to nie mam. Kojarzy mi się z rezydencja z basenem z filmu „Basen” 😂
            • tanebo001 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 20:22
              Żona pozwala ci oglądać TAKIE filmy?
        • auksencja15 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:38
          Tuje ci oszczaja i będą pozoltle, coś z kolcami albo iglaste plozace widuje, nie znam się na roślinach ogrodowych. Może ktoś doradzi?
          • tanebo001 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:42
            Róże wystarczą.
          • snajper55 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 17:28
            auksencja15 napisała:

> Tuje ci oszczaja i będą pozoltle, coś z kolcami albo iglaste plozace widuje, ni
            > e znam się na roślinach ogrodowych. Może ktoś doradzi?

Jałowiec?

S.
            • jasnoklarowna Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 21:47
              Man jałowce. Nie sprawdzą się, mój pies się pod nie wczołguje. Nic jej nie kluje a to mała rasa
    • anilorak174 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:28
      Zainstaluj kamerę, nastepnie na płocie wywieszaj zdjęcia psów z wielkim napisem "Moj właściciel po mnie nie sprząta".
    • teodor-k Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:43
      To z neta i nie dziękuj to tylko wklejka .Zwycięzcą rankingu na środek odstraszający psiaki od siusiania został Super Benek Stop Pies strong w sprayu. Na korzyść tego produktu przemawia przede wszystkim popularność i ilość pozytywnych opinii, w połączeniu z bardzo przystępną ceną.
      • bywalec2023 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 15:57
        dzięki taniarada
    • b.bujak Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 17:22
      bywalec2023 napisał:
      >
      > Mieszkam przy uliczce gdzie często spacerują ludzie z psami. No i cześć to leni
      > e które pozwalają psu zrobić kupę koło mojego ogrodzenia

pozwalam swojemu psu robic kupę w czasie i miejscu, w którym najdzie go potrzeba i nie wynika to z lenistwa - jakim sposobem nie pozwala się psu na robienie kupy ??

> i nie zabierają tych odchodów

to rzeczywiście naganne - nagraj i wyślij do straży miejskiej

> a cześć wkłada to do woreczka po czym woreczek podrzucają mi do kontene
      > ra na śmieci.

wrzucanie psich odchodów do odpadów komunalnych jest w pełni legalne

> 300 metrów dalej maja specjalny kosz na psie odchody, ale widać i
      > m się nie chce.

albo idą w inną stronę albo nie widzą problemu we wrzuceniu kupy do pierwszego lepszego kontenera (bo w czym problem ?)

> Może da się spryskać jakoś okolice tego ogrodzenia, żeby w ogóle psy nie miały
      > ochoty się tam załatwiać?

może lepiej płotek?
      • bywalec2023 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 17:51
        B.Bujak, czyli w domu pozwalasz psu robić kupę?
        • b.bujak Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 18:11
          bywalec2023 napisał:

> B.Bujak, czyli w domu pozwalasz psu robić kupę?

oczywiście, że pozwalam;
          ale on woli na trawnik! czasem nawet na obcy trawnik !! czasem nawet przy ogrodzeniu! metalowym !
        • sarah_black38 Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 18:13
          Posadź żywopłot z berberysu. Moi sąsiedzi mają i tam się psy nie załatwiają. Moje bukszpany są wyszczane przez psy, codziennie zbieram psie g...na z przedogródka. Czasami jak tylko zobaczę wielbiciela i jego pupila to zwracam uwagę psiarzom, żeby zabierali psa z mojego trawnika to słyszę ... on tylko wącha tongue_out . Tia ... tylko wącha i psie kupy z powietrza się wzięły, a bukszpany same z siebie uschły, wywalając je czułam mocz.

To kiepskie forum na takie pytania, bo wiele ematek to zacietrzewione wielbicielki psów tongue_out i oczywiście wszystkie na forum sprzątają. Tylko w realu psie odchody się po chodnikach i trawnikach się walają. A mieszkam na wypasionym osiedlu domów jednorodzinnych i rezydencji, gdzie mieszkańcy wysoko się noszą... tylko jakoś kultury nie widać!
          • angazetka Re: Problemy 1 świata: środek odstraszający psy… 07.01.23, 20:18
            > i oczywiście wszystkie na forum sprzątają. Tylko w realu psie odchody się po chodnikach i trawnikach się walają

Ale wiesz, że ematka to nie jest przekrój społeczeństwa?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka