Dodaj do ulubionych

Fabelmanowie... no jest magia!

07.01.23, 23:49
Właśnie wracam z kina, które mnie zauroczyło, albowiem Fabelmanowie to naprawdę piękne magiczne kino. To dla takich filmów chodzi się do kina, zapada w ciemności w fotelu i przenosi się na 2,5 h do innego świata.
A po zwiastunie muszę powiedzieć, że miałam wątpliwości, czy na to iść, no bo to przecież film z dzieciorami.
Ale jest cudownie, bardzo zabawnie, czasem trochę smutno, i to też zasługa wyśmienitej Michelle Williams, która pięknie sportretowała matkę Spielberga. No i zawsze mówię, każdy artysta musi mieć w sobie ten pierwiastek szaleństwa.
Więc ja gorąco polecam, Fabelmanowie to oprócz W trójkącie, najlepsza filmowa propozycja ostatnich tygodni.
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Fabelmanowie... no jest magia! 08.01.23, 00:15
      Dzięki, myślałam, czy iść, idę smile
      Ostatnio jakaś posucha była lekka, teraz to, W trójkącie , wiadomo i Avatar ciągle czeka wink
      • leanne_paul_piper Re: Fabelmanowie... no jest magia! 08.01.23, 10:33
        Teraz jest w ogóle dużo dobrych filmów. Jest jeszcze Aftersun, chociaż to wymagający film, tak dobrze oddaje intymność między ojcem a córką, że ja się czułam skrępowana wchodząc w ten ich świat. Jak jakiś podglądacz.
        I przypuszczam, że w tym samym klimacie będzie Wieloryb.
        Ja jeszcze chcę sprawdzić W Gorsecie, też ma świetne opinie, ale to już w następny weekend dopiero.

A Avatar cieszy oko smile.
        • dramatika Re: Fabelmanowie... no jest magia! 08.01.23, 14:52
          leanne_paul_piper napisała:

> A Avatar cieszy oko smile.

O co chodzi o z tym Avatarem? Słyszałam, że nie ma fabuły, ale przecież większość filmów rozrywkowych opiera się na szczątkowej fabule i nikt ma z tym wiekszego problemu.
          Chyba z ciekawości sobie obejrzę jak będzie dostępny, bo żeby brak fabuły krytykował nawet przeciętny odbiorca to musi być wręcz fascynująco tragicznie smile
          • mysiaapysia Re: Fabelmanowie... no jest magia! 08.01.23, 15:09
            Jakaś tam fabuła jednak w filmach bywa...
    • youngagain Re: Fabelmanowie... no jest magia! 08.01.23, 10:39
      Dzięki, dumalam nad nim. W piątek widziałam "W trójkącie". Dobry kawałek kina ale nie dla tych którzy oczekują komedyjki.
    • beata.1968 Re: Fabelmanowie... no jest magia! 08.01.23, 14:46
      Dzięki za polecenie , chętnie się wybiorę na coś co mnie wbije w fotel w sensie pozytywnym.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka