Dodaj do ulubionych

Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski

08.01.23, 12:00
Mój tata ma niedługo 70 urodziny. Lubi łowić ryby. Pomyślałam, że fajnym prezentem będzie fotel do wędkowania. Tyle że nie wiem na co zwrócić uwagę sad Na pewno udźwig do ok 120 kg.
Mogłabym się spytać taty czy ma jakiś upatrzony model ale znając go powie że nie potrzebuje i mam nie wymyślać. Niestety nie znam jego kolegów z którymi wędkuje ani z koła wędkarskiego więc nie mam kogo podpytać.
Budżet tak do ok 500 zł. Zależy mi na czymś wytrzymałym. Fajnie jakby miał uchwyt do wędki.
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 12:06
      Tak zupełnie szczerze - podjedź do koła i zapytaj tam, może ktoś poradzi.
      Na grach polowych korzystaliśmy z takich krzesełek - lekie, przenośne i o solidnym udźwigu.
      allegro.pl/oferta/krzeslo-wedkarskie-turystyczne-fotel-skladane-ryby-12167040151
      • karotka_plus Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 12:09
        Dzięki za sugestię ale do koła mam jakieś 200 km wink Poza tym w zarządzie jest mój tata więc pomysł odpada big_grin Bo to on zajmuje główną funkcję.

Tego typu fotel tata właśnie ma tyle że już wysłużony.
        • profes79 Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 12:36
          No to kup mu nowy smile Z doświadczenia wiem, że człowiek się niechętnie przestawia na jakieś nowinki.
          • emateczka Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 13:44
            Albo wręcz przeciwnie... Czeka, aż stary fotel się rozpadnie, żeby dostać/kupić sobie nowy z bajerami 😋
            • karotka_plus Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 15:19
              Coś w tym jest wink Ten co ma już tyle razy naprawiał.. Te starsze roczniki takie są. Naprawiają, nie wyrzucają. Tata nie powie, że przydałby mu się nowy. Ale jak opowiada o wędkarstwie to czasem mówi, że znów fotel naprawiał. A jak podpytywałam czy nie myślał o nowym i jakim (specjalnie żeby coś z niego wyciągnąć) to twierdził, że przecież ma a nowy poszuka jak będzie trzeba. I tyle się dowiedziałam czyli nic.
              Na pewno pojadę do sklepu wędkarskiego, mam nadzieję, że tam pomogą dobrać.
      • mia_mia Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 12:41
        Nawet fotel wędkarski mojego syna ważącego 30 kg wygląda solidniej😀
        • profes79 Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 12:53
          Ja ważę zdrowo ponad setkę i nie trzeszczał pode mną smile
    • tanebo001 Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 12:20
      Tu nie ma zbyt dużej filozofii - po pierwsze wygodny, po drugie solidny, po trzecie może mieć regulowane nóżki...
    • mia_mia Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 12:38
      Zapytałam męża, zaleca wizytę w sklepie wędkarskim lub Decathlonie.
    • mia_mia Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 12:49
      No dobra, ja powiem na jakich ja lubię siedzieć, bo z racji hobby męża i reszty rodziny spędzam na takich fotelach dużo czasu, kilka pozycji, z dwoma miejscami na napój to podstawa, i wcale nie chodzi o wpakowanie dwóch puszek piwa, tylko drugie miejsce to schowek na scyzoryk, latarkę, jakieś inne rzeczy. Nie widziałam żeby ktoś używał fotela do podtrzymywania wędki, do tego mają inne cuda.
    • mamolka1 Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 13:53
      A to zależy od tego, jaki typ wędkarstwa tata uprawia.
      Inne są kombajny dla zawodników spławikowych, inne dla karpiowców czy wędkarzy gruntownych.
      Zajrzyj na stronę miło, sensasa, browninga.
      Koło wędkarskie jest dobrym pomysłem - praktycznie w każdym mieście jest - wykaz kół znajdziesz na stronie PZW.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 14:42
      Jedź do marketu wędkarskiego, zabierz 3 tysie i wybieraj.
      Sprzęt wędkarski i gadżety do wędkowan
      • dwa_kubki_herbaty Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 14:43
        Za szybko ...
        ... ia są takie drogie, że zawsze licze zera na cenach.
        • karotka_plus Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 15:16
          Ale ja chcę kupić tylko fotel smile Cały osprzęt tata ma, wędkowaniem zajmuje się ponad 20 lat bez przerwy. Plus wcześniej jako nastolatek i młody dorosły. Wędek ma sporo, innych gadżetów też i sam sobie kupuje. Ja chcę tylko, żeby na tych rybach dobrze i wygodnie mu się siedziało. Czy nawet kimało wink I żeby mógł bez problemu wstać czyli podłokietniki obowiązkowe.
    • skat_0 Re: Czy są wędkarze na sali? Fotel wędkarski 08.01.23, 16:45
      Mąż ma cuzo, ale jak powiedzialam wiek i wagę do udźwig to polecil elektrostatyk, do dostania w dobrych sklepach wedkarskich i w budżecie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka