beataj1
09.01.23, 10:17
Mam w pracy 2 wielbicieli teorii spiskowych. Z dostępem do jutuba. I co chwila jestem obdarzana nową teorią.
I muszę wam powiedzieć że skoro lubię sci-fi, lubię też o nich słuchać. Choć czasem niedowierzam, że ktoś to traktuje poważnie. I postanowiłam załozyć o tym nitke.
Bo może znacie lepsze i ciekawsze.
A oto dwie "moje" ostatnie faworytki.
1 Miasta 15 minutowe.
Znacie to zagadnienie. Chodzi o tworzenie takich miast/społeczności zbudowanych tak by każdy członek społeczności miał dostęp do najważniejszych usług w odległości 15 minutowego spaceru. Tyle teoria.
Koleżanka opowiedziała mi o tym, że tak naprawdę chodzi o to, że będą tworzone 15 minutowe "zony", których nie będzie można opuszczać, trzeba będzie mieć specjalnie pozwolenia na opuszczenie, albo będzie można je opuszczać np 2 razy w tygodniu, tylko. Oczywiście bogaci będą mieć większe prawa a biedniejsi mniejsze. I że ponoć jest o tym film z Justinem Timberlakiem

. Niewiem, czy ona ten film traktuje jako dokument. No ale to ma być sposób na przejęcie nad nami kontroli.
Druga teoria jest o tym, że manipuluje nami lobby satanistyczno homoseksualne.
I że to lobby ma rozpisany plan pokoleniowy. Podstawia dzieci udające odwrotną płeć dostastające tak i przez to mieszające :zdrowym ludziom" w głowach. Np Michelle Obama jest tak naprawdę facetem, udaje kobietę, udaje że urodziła dzieci po to by "zdrowi i prawdziwi" faceci i kobiety już nie wiedzieli co to znaczy być kobietą i facetem bo napatrzyli się na kogoś takiego jak ona.
Tu padła długa lista znanych osób, które są naprawdę płci przeciwnej niż udają że są i oni mieszają w głowach "zdrowym".
A ma to na celu depopulacje świata (chyba tylko zachodniego) i zarządzanie tym światem - nie wiem po co i na jakiej zasadzie. I nie wiem co do tego mają sataniści, ale jakoś nie było okazji dopytać.
Znacie jakieś soczyste teorie spisku? Podzielcie się. Kocham fantastykę...