sennik.7890 09.01.23, 13:34 gościem) Zdjęcia kiepskiej jakości. Opiszę: 1. Granatowa, ciemny granat 2. Brzoskwiniowa z żakietem z koronki 3. Pudrowy róż ( koronkowa, podszewka z poliestru) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicia033 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:38 ta, która Ci najbardziej pasuje do karnacji. (a najbardziej podoba mi się ten pudrowy róż) Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:39 Nie masz czwartej?:p Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:40 Ciężko wywnioskować po tych zdjęciach, ale druga wygląda jak koszmarek 🙄 Musiałbyś wstawić zdjęcia na sobie, żeby można było sensownie doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:53 Druga wygląda jak sukienka dla babci panny mlodej Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 15:10 Potwierdzam. Druga dla teściowej. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 22:15 Dla matki teściowej. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:41 Ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
sennik.7890 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:44 gryzelda71 napisała: > Ile masz lat? 40. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:46 2 wywal. N Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:53 2 wygląda jak dla babci Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:19 sennik.7890 napisała: > > Ile masz lat? > > 40. No to ..... żadna niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:44 To jeszcze zalezy od figury. Ale brzoskwiniowa stanowczo do przekazania jakieś dziarskiej 80 latce. Odpowiedz Link Zgłoś
emdar81 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 18:01 Podbijam. Żadna. Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:41 Numer 3 najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:42 Granatowa najbezpieczniejsza. Żakiet od drugiej wygląda tandetnie (może tylko na zdjęciu?), a pudrowy róż może wyglądać niebezpiecznie podobnie do sukni panny młodej, jeśli ta będzie miała beżowe koronki. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:54 mgla_jedwabna napisała: > Granatowa najbezpieczniejsza. Żakiet od drugiej wygląda tandetnie (może tylko n > a zdjęciu?), a pudrowy róż może wyglądać niebezpiecznie podobnie do sukni panny > młodej, jeśli ta będzie miała beżowe koronki. Rzadko która panna młoda występuje w beżowej wąskiej mikromini, a juz szczegolnie przy mocno liczebnej imprezie po ślubie cywilnym, o konkordatowym nawet nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:40 W mini nie, ale mimo wszystko stanąć obok panny młodej w tym samym materiale i kolorze byłoby głupio. Gdyby autorka wątku na 4. miejscu zaprezentowała białą mini, wszyscy rzuciliby się na nią, że "w białym na ślub nie wolno!!!" - widzisz już, gdzie znalazłby się twój argument o długości? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 17:23 Dobra, ale gdzie jest powiedziane, że panna młoda ma ok 40? Naprawdę myślisz, że młoda dziewczyna założy taką sukienkę? Może coś się zmieniło od czasu, kiedy ostatni raz byłam na ślubie kościelnym - ale sukienki ślubnej, nie da się pomylić z którąkolwiek na tych zdjęciach. Na ślubie cywilnym byłam z 10 lat temu - ale nawet wtedy panna młoda miała kieckę wyróżniającą się. No z wyjątkiem jednej - ale tamta była wtedy starsza ode mnie kilka lat i w sumie nie pamiętam w czym była, ale był potem obiad a na obiedzie 15 czy 20 osób - nikt panny młodej nie pomylił z kimś z gości. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 17:38 mgla_jedwabna napisała: > W mini nie, ale mimo wszystko stanąć obok panny młodej w tym samym materiale i > kolorze byłoby głupio. Gdyby autorka wątku na 4. miejscu zaprezentowała białą m > ini, wszyscy rzuciliby się na nią, że "w białym na ślub nie wolno!!!" - widzisz > już, gdzie znalazłby się twój argument o długości? Bylam na paru slubach z weselami, gdzie panny młode dobrą dekadę mlodsze od watkodajki mialy np błękitne czy granatowe kiecki, i wcale nie z koronki. Mało która panna mloda ma też gust sprzed 15 lat, żeby prezentować się jak blizniaczka watkodajki w mocno ciotkowatym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:47 Żadna nie powala, ale numer 2 odrzuciłabym zdecydowanie i na zawsze, bo wygląda jak coś, co mogłaby założyć babcia panny młodej. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:49 Wzięłabym drugą BEZ tego żakietu. Nie masz żadnej sukienki z gładkiego materiału? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:08 aqua48 napisała: > Wzięłabym drugą BEZ tego żakietu. Nie masz żadnej sukienki z gładkiego materiał > u? Też druga bez zakietu wydaje mi sie najlepsza. Można by do niej ewentualnie jakis inny żakiet, bez gipiur i połysków. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:49 Kup sobie coś ładnego i stosownego do wieku. To wszystko wrzuć do konteneru PCK. Odpowiedz Link Zgłoś
sennik.7890 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:54 hrabina_niczyja napisała: > Kup sobie coś ładnego i stosownego do wieku. To wszystko wrzuć do konteneru PCK Nie mam pojęcia w jaki styl iść...jaki fason, kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:02 sennik.7890 napisała: > Nie mam pojęcia w jaki styl iść...jaki fason, kolor? Najprostszy fason, zakrywający ramiona, bez koronkowych wstawek i brokatowych żakiecików, a kolor dobrany do odcienia Twojej karnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:15 sennik.7890 napisała: > hrabina_niczyja napisała: > > > Kup sobie coś ładnego i stosownego do wieku. To wszystko wrzuć do kontene > ru PCK > > Nie mam pojęcia w jaki styl iść...jaki fason, kolor? takich kiecek nie nosi sie od dawna poza tym - totalnie nie dlugosc dla czterdziestki kup cos bazowego, w twarzowym kolorze - jednobarwna zeby miala w sobe troche powietrza, ladny dekolt i dlugosc za kolano Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 16:38 sennik.7890 napisała: > hrabina_niczyja napisała: > > > Kup sobie coś ładnego i stosownego do wieku. To wszystko wrzuć do kontene > ru PCK > > Nie mam pojęcia w jaki styl iść...jaki fason, kolor? Jesteś szczupła, możesz iść w każdy. Zajrzyj do Żary, taranko, makalu. Poprzymierzaj i kup to w czym sie dobrze czujesz i wyglądasz. Długość minimum do kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 19:24 Problem w tym, że sennik.7890 podobają się sukienki w stylu tych, których zdjęcia zamieściła. Na to mądrych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 20:15 Dlatego w tych sklepach takich i podobnych tym że zdjęć nie znajdzie 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 10.01.23, 23:51 Może jej się już nie podobają, ale je po prostu ma w szafie od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 22.02.23, 21:34 sennik.7890 napisała: > hrabina_niczyja napisała: > > > Kup sobie coś ładnego i stosownego do wieku. To wszystko wrzuć do kontene > ru PCK > > Nie mam pojęcia w jaki styl iść...jaki fason, kolor? Idź do wątku Picathartes po inspirację. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:52 A nie masz innej? Jak nie, to ta granatowa, ale, kurde, nie masz innej..? Odpowiedz Link Zgłoś
sennik.7890 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:55 A wkleisz jakąś dla przykładu? Albo opisz chociaż... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:56 Pierwsza z brzegu, akurat mi wyskoczyła reklama: www.vangraaf.com/pl/p/544808-0001/swing-damska-sukienka-wieczorowa/?cid=pl.ext.sea.google.shopping.smartshopping.17998683969.544808-0001-00480&gclid=EAIaIQobChMIz9mXxsS6_AIVD5qbCh3eKABbEAEYASAEEgKTlPD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:02 Tu akurat 90% sukcesu to modelka . Materiał nawet fajny (na zdjęciu), ale krój jak od początkującej krawcowej. IMO oczywiście . Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:06 majenkirr napisała: > Tu akurat 90% sukcesu to modelka . Materiał nawet fajny (na zdjęciu), ale kró > j jak od początkującej krawcowej. IMO oczywiście . > Ale że te na zdjęciach autorki mają lepszy akurat krój? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:08 Ale te ma już w szafie Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:11 majenkirr napisała: > Ale te ma już w szafie > No niby tak, ale jak one wyglądają? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:16 iwoniaw napisała: > > Ale że te na zdjęciach autorki mają lepszy akurat krój? > > Nie, to raczej obsesja na chude wyglądanie. Mają też krótką z tego materiału: www.vangraaf.com/pl/p/487637-0002/swing-damska-sukienka-wieczorowa/ Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:48 Ta modelka pewnie nosi XS aka 34, a tu wygląda, jakby miała rozmiar 40. Czyli nie. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:51 Moim zdaniem wygląda dobrze. I patrząc na jej inne zdjęcia na tej stronie nie ma 34, tylko więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:50 ale do tego trzeba mieć wzrost, najgorsze fasony dla na przykład klepsydry o krótkich nogach (wnioskuję z górnych zdjęć autorki) to fason w łydkę. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 13:56 Bardzo krótkie te sukienki. Praktycznie wyglądają jak bluzki. Nieodpowiednie na wesele, gdzie panna młoda powinna być w centrum uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:07 Druga wywal od razu! Moja teściową kiedyś w takich komplecikach kiedyś chadzała, ale ona ma 1000 lat. Pierwsza i trzecia nie powalają, ale na dobrej figurze się obronią. Jak jesteś zwykłym gościem i nie chcesz wydawać na nowa, z ciekawymi dodatkami masz szanse wyglądać ładnie . Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:15 majenkirr napisała: > Druga wywal od razu! Moja teściową kiedyś w takich komplecikach kiedyś chadzał > a, ale ona ma 1000 lat. Ja bym ten komplecik rozkomplecikowala i żakiet won, a sukience dodac dodatki i obleci. Granatowa wyglada jak halka z kawalkiem firanki na ramionach, koronka w różowej wyglada jak sfilcowana. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:24 iwoniaw napisała: > Ja bym ten komplecik rozkomplecikowala i żakiet won, a sukience dodac dodatki i > obleci. > Granatowa wyglada jak halka z kawalkiem firanki na ramionach, koronka w różowej > wyglada jak sfilcowana. Jestem tego samego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:07 Absolutnie żadna. Ostatnia ma jeszcze ok kolor ale długość (a raczej krótkość) w połączeniu z koronką, nie i nie. To już lepsza byłaby mała czarna, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:12 Trzecia podoba mi się najbardziej. Jak wygląda druga bez tego żakieciku? możesz pokazać ? Odpowiedz Link Zgłoś
sennik.7890 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:24 Druga jest prosta, bez rękawów ale za bardzo zabudowana pod szyją ( na plecach ma za to ładne wycięcie V i zamek) Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:23 Najlepiej pokaz te sukienki ze sobą w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:33 Te koronki były modne z 10 lat temu. Zrób sobie prezent i kup nową kieckę, zgodnie z radami w tym wątku. Te 3 sukienki nadają się do kontenera. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:38 To ja tak tylko uzupełniająco i nieśmiało: przy zakupie nowej sukienki kierowałabym się zasadą, że koronka, o ile nie jest bardzo droga, zwykle wygląda kiepsko. Wobec tego raczej należałoby się wystrzegać koronki. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:44 To widać na zdjęciach, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:44 Z koronką jest ten problem, że wygląda bieliźnianie i cukierka musi mieć naprawdę porządny materiał (poza tym) i fason żeby nie wyglądać jak strój z buduaru. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:44 *sukienka Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:45 Pozwól, że się podpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:45 Pierwsza lub trzecia. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:47 Wszystkie brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:53 Ale podpucha😂 OK, zaloz kazda z nich, wyslij focie, to wtedy sie oceni😅 Odpowiedz Link Zgłoś
sennik.7890 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 14:58 To są zdjęcia zdjęć z drugiego telefonu. Żadna podpucha. W granatowej byłam 4 lata temu, w brzoskwiniowej 3 lata temu. W różowej - nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 15:06 Sa brzydkie i nie obraz sie ale to taki styl typowy dla prowincjonalnych butikow. Oczywiscie jak najbardziej mozna kupic w tych sklepach cos fajnego ale jesli chodzi o cos bardziej wizytowego to pojawia sie wlasnie to. Poliestery slabej jakosci, paskudna koronki, dziwna dlugosc, tylko cekinow brak. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 15:14 sennik.7890 napisała: > To są zdjęcia zdjęć z drugiego telefonu. Żadna podpucha. W granatowej byłam 4 l > ata temu, w brzoskwiniowej 3 lata temu. W różowej - nigdy. Czyli masz styl babki 70+ w wieku 30 paru lat, okeeeey. Zakladaj te kiece, rob fote I wrzuc na forum. Bujac to my, ale nie nas😁 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 15:07 Czas na zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 15:15 Już chyba wszystko w tym wątku napisano. Ja też opcja - kup coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
limelight7 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 15:22 Ha, ha. Do dobrze, wyszedł Ci dowcip. A teraz serio: w czym się wybierasz na to wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 15:33 3 ostatecznie jeżeli nie planujesz zakupów. 2 daj jakiejś starszej pani z rodziny ale lepiej wyrzuć. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 15:42 zerlinda napisała: > 3 ostatecznie jeżeli nie planujesz zakupów. > 2 daj jakiejś starszej pani z rodziny ale lepiej wyrzuć. Bolerko to założy wiekszosc starszych pań. Oczywiscie o ile kolor im sie spodoba. Ta sukienka nr 2 na bank jest bez rękawów i osoba od 60 r wzwyż, noooo raaaczej nie będzie wyglądać tym korzystnie. Na stronie sklepu modbis jest trochę sukienek dla seniorek, ale i dla 40-latek też coś będzie. A te z fot są minimum sprzed 10 lat, trzecia może max z 2015. Odpowiedz Link Zgłoś
sennik.7890 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 16:05 georgia.guidestones napisała: > A te z fot są minimum > sprzed 10 lat, trzecia może max z 2015. Ta druga jest bez rękawów, kupiona w butiku Jaeger w 2019. Trzecia też w 2019. Pierwsza kupiona w 2018 ale fakt, w prowincjonalnym butiku Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 16:31 sennik.7890 napisała: > georgia.guidestones napisała: > > > A te z fot są minimum > > sprzed 10 lat, trzecia może max z 2015. > > Ta druga jest bez rękawów, kupiona w butiku Jaeger w 2019. > Trzecia też w 2019. Pierwsza kupiona w 2018 To znaczy, że masz specyficzny gust i zapóźnione wyczucie stylu. Do tego w sklepach wstawiają także towar sprzed lat, co jest spotykane przy okazji przeceny. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 16:44 Trzecia jest imo najbrzydsza, wygląda jak sukienka ze szmateksu ze spraną, odbarwioną koronką. Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Która sukienka na ślub i wesele ? (jestem 09.01.23, 17:23 Te sukienki wyglądają na mocno znoszone i jakieś takie sprane. Nr 2 to tragedia Odpowiedz Link Zgłoś