Dodaj do ulubionych

A czy emama się rolluje?

09.01.23, 14:01
Zastanawiam się nad poprawą wyglądu mojego ciała, tzn m.in rollowanie. Mam koleżankę która chodzi, poleca, działa , mniejszy cellulitis.

Tylko czy to jest potrzebne ?
Mam ponad 40 lat, wiadomo że skóra już nie jak u małolatki, nikt tego po mnie nie oczekuje.
Więc czy warto wydawać pieniądze, poświęcać czas ? Dodam że chodziłabym tylko 2 tyg bo później czasu będzie mało , słabe godziny otwarcia klubu.
Iść nie iść ?
Obserwuj wątek
    • babsee Re: A czy emama się rolluje? 09.01.23, 14:25
      Rolluje sie od 2 lat ale nie ze względu na cellulit tylko dlatego, że to część ćwiczeń, ktore mi "zadała" pani na treningu medycznym. Rollowanie+rozciąganie mięsni= brak skurczów i brak bolesności mięsni.A co za tym idzie, brak jakichkolwiek innych bolów smile
      Moj syn w klasie sportowej (pływanie) był uczony rollowania i robi to po każdym terningu, zeby uniknąc lub zmniejszyć zakwasy.
      Dziś chyba wiekszość osoób, które trenują sie rolluje...
      • eagle.eagle Re: A czy emama się rolluje? 09.01.23, 14:50
        Pewnie źle się wyraziłam , chodziło mi o rollowanie - masaż limfatyczny.
    • primula.alpicola Re: A czy emama się rolluje? 09.01.23, 14:29
      Tak, mam roller i się roluję w celu rozluźnienia powięzi i mięśni, ale na cellulit to raczej nie działa?
      • picathartes Re: A czy emama się rolluje? 09.01.23, 14:32
        > Tak, mam roller i się roluję w celu rozluźnienia powięzi i mięśni, ale na cellulit to raczej nie działa?

Ja też się roluję (na mięśnie), i na cellulit nie ma to wpływu.
        Wpływ ma to co jem (więcej byle jakiego słodkiego = więcej zgrubień na skórze), waga - im więcej ważę, tym większy cellulit, ćwiczenia fizyczne = im więcej się ruszam, tym mniej cellulitu.

A rolka? No rozluźnia mięśnie ładnie, fizjoterapeutka poleciła.
    • majenkirr Re: A czy emama się rolluje? 09.01.23, 14:38
      Rolluję na okrągło. Siebie i wszystko dookoła 😭
      • woman_in_love Re: A czy emama się rolluje? 09.01.23, 14:42
        do środka sobie jeszcze włóż ty zrolowany zboczeńcu!
      • jednoraz0w0 Re: A czy emama się rolluje? 09.01.23, 14:49
        He, ja ostatnio wymyśliłam ze powinny być takie rollery XXL dla właścicieli zwierząt, do podłóg itd, myślałam ze jestem genialna i okazało się ze już są. I miliony mi koło nosa przeszły.
        • majenkirr Re: A czy emama się rolluje? 09.01.23, 15:04
          Hehe, do większych powierzchni (typu łóżko 😫) mam to, rewelacja!
          • jednoraz0w0 Re: A czy emama się rolluje? 09.01.23, 16:12
            a to co jest, czym to zbiera, klejem czy coś jak tzw. Kaśka z lat 70tych?
    • teodor-k Re: A czy emama się rolluje? 10.01.23, 06:00
      Nie ma przeciwwskazań .Piłka gimnastyczna ,została mi po żonie .Chociaż jakaś pamiątka .I tak nie ćwiczyła .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka