Dodaj do ulubionych

Czym najlepiej wyczyścić taką torebkę?

10.01.23, 19:12
Kupiłam za grosze na vin*** i zastanawiam się jak najbezpieczniej wyczyścić tę torebke. Na boku ma powycinane takie trójkąciki i niektóre brzegi są lekko powycierane. W ostateczności oddam ją do renowacji, ale chętnie spróbowałabym sama.
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Czym najlepiej wyczyścić taką torebkę? 10.01.23, 19:13
      Preparatem do czyszczenia skóry.
      • sarah_black38 Re: Czym najlepiej wyczyścić taką torebkę? 10.01.23, 19:39
        alicia033 napisała:

> Preparatem do czyszczenia skóry.
        >

Tylko brud się rozetrze. Ja swoje torebki skórzane zamszowe piorę w pralce na delikatnym programie z dodatkiem płynu do prania. Wirowanie na małych obrotach. Torebki jak nowe! zwykłą skórę przeciram szmatka z dodatkiem płynu do naczyń i wycieram do sucha.
        • kk345 Re: Czym najlepiej wyczyścić taką torebkę? 10.01.23, 19:43
          >Ja swoje torebki skórzane zamszowe piorę w pralce na delikatnym programie z dodatkiem płynu do prania. Wirowanie na małych obrotach. Torebki jak nowe!

Przecież zamsz sztywnieje po zmoczeniu? Ja tak sobie załatwiłam w ulewie zamszowe rękawiczki...
          • kubek0802 Re: Czym najlepiej wyczyścić taką torebkę? 11.01.23, 09:50
            Też miałam dylemat z zamszową torebką. Trochę sztywna była po wyjęciu z pralki. Jak wyschła była po prostu czysta.
            • kk345 Re: Czym najlepiej wyczyścić taką torebkę? 11.01.23, 19:06
              No moje rękawiczki pozostały sztywne po zmoczeniu, dlatego zafrapowało mnie to pranie w pralce...
        • alicia033 Re: Czym najlepiej wyczyścić taką torebkę? 11.01.23, 09:12
          sarah_black38 napisała:

> Tylko brud się rozetrze.

skąd ten idiotyczny pomysł? Brak umiejętności czytania instrukcji użycia preparatow?
    • mabel_mora Re: Czym najlepiej wyczyścić taką torebkę? 10.01.23, 19:38
      spróbowałabym w mało widocznym miejscu płynem micelarnym
      • bazia_morska Re: Czym najlepiej wyczyścić taką torebkę? 10.01.23, 19:40
        O i to jest pomysł. Czyściłam chusteczkami do skóry i guzik.
        • daszka_staszka Re: Czym najlepiej wyczyścić taką torebkę? 10.01.23, 19:48
          Chusteczki ale dla niemowląt też lid..
        • alicia033 Re: Czym najlepiej wyczyścić taką torebkę? 11.01.23, 09:18
          bazia_morska napisała:

> O i to jest pomysł. Czyściłam chusteczkami do skóry i guzik.

Nie cuduj, tylko weź profesjonalny preparat. Chusteczki dobre są do starcia kurzu z butów.
          multirenowacja.pl/renomat-saphir-100-ml-plyn-czyszczacy.html

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka