Dodaj do ulubionych

Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe

10.01.23, 21:08
Czy któraś z jukejowskich ematek próbowała ostatnio wyrobić paszport? W konsulacie w Londynie NIE MA terminów. Próbuje od kilku miesięcy. Nie ma i już. Co sprawdzam, to terminów brak. W ogóle nie można się umówić. Co tam się wyprawia?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:11
      Wczesnie rano prosze Pani sa terminy wypuszczane i zaraz znikaja. Tak od zawsze bylo
      • sueellen Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:18
        O 9:00. Codziennie sprawdzam . O 09:00. O 09:05, o 09:10 . Nie ma
          Teoretycznie o 20:00 też. Nie ma żadnych terminów.
        • princesswhitewolf Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:42
          Zobacz wczesniej
          • princesswhitewolf Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:43
            Albo najlepiej zapytaj na grupie jakiejs np Mieszkamy w Londynie o ktorej sa wypuszczane "slots" . Wydaje mi sie ze to byla konkretna godzina. Ale ja bylam rok temu.
            • sueellen Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:45
              Na stronie jest napisane , że nowe slots są o 9:00 i 20:00 w dni powszednie. Codziennie poluje i nic
    • princesswhitewolf Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:12
      A...i gdyby to bylo dla dziecka to w POSKu jest opcja i latwiej tam.sie umowic.
      • sueellen Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:19
        Dzieci mają hiszpańskie i angielskie, więc polskie sobie daruję.. dla mnie ten paszport.
        • princesswhitewolf Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:40
          Ee to trzeba w City niestety.
        • princesswhitewolf Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:41
          A i z gory taka rada: jesli nie chcesz dralowac po odbior to musisz na "audiencje"przyniesc plastikowa koperte zaadresowna do ciebie z oplata za przesylke specjalna
          • sueellen Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:44
            To już wiem. Tylko terminów nie ma. Czuję się jak w PRLu. Dlaczego brytyjski można załatwić przez internet a z polskim są takie cyrki?
            • paskudek1 Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:57
              sueellen napisała:

> To już wiem. Tylko terminów nie ma. Czuję się jak w PRLu. Dlaczego brytyjski mo
              > żna załatwić przez internet a z polskim są takie cyrki?

Hmm, zastanówmy się, kto odpowiada za działalność placówek dyplomatycznych i innych na terenie innych państw? 🤔🤔🤔 Nie polski rząd przypadkiem?
              No to już wiesz dlaczego
            • pocieszka Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 22:08
              sueellen napisała:

> To już wiem. Tylko terminów nie ma. Czuję się jak w PRLu. Dlaczego brytyjski mo
              > żna załatwić przez internet a z polskim są takie cyrki?
              Dla pocieszenia - mąż też próbował się dzisiaj dowiedzieć, kiedy można nowy polski paszport na miejscu wyrobić (mieszkamy w Irlandii) - terminów też nie ma.
    • lilia.z.doliny Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:13
      Dla kogo paszport?
        Dla mnie
    • ingaki Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:47
      Trzeba mieć dobrą taktykę.
      Logujesz się już o 8.50 wypełniasz wszystko chwile przed 9.00 nawet z tym ze nie jesteś robotem i o 9.00 dokładnie klikasz i od wybierasz terminu tylko klikasz w pierwsze lepsze co wyskoczy.
      Niestety śmieszne ale prawdziwe, da się umówić bo i ja i siostra w ten sposób umówiłyśmy i to emocje jak wygranie w totolotka 😄
      • sueellen Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:50
        ingaki napisała:

> Trzeba mieć dobrą taktykę.
        > Logujesz się już o 8.50 wypełniasz wszystko chwile przed 9.00 nawet z tym ze ni
        > e jesteś robotem i o 9.00 dokładnie klikasz i od wybierasz terminu tylko klika
        > sz w pierwsze lepsze co wyskoczy.
        > Niestety śmieszne ale prawdziwe, da się umówić bo i ja i siostra w ten sposób u
        > mówiłyśmy i to emocje jak wygranie w totolotka 😄
        >

To jest tak pop****e że nie wiem czy śmiać się czy płakać. Czyli co maszyna wypuszcza punkt 9:00?
        • ingaki Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:51
          Tak, punkt 9.00 da się ale naprawdę tak jak piszesz to jest chore.
          • princesswhitewolf Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 22:36
            Dokladnie. Tak to tez wspominam. Terminy znikaja natychmiastowo
            • sueellen Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 23:00
              Łatwiej było dostać bilety na koncert Foo fighters w O2 arena 🤣.
    • jamnik.ryszard Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 21:48
      Wiem, ze to nie to samo, ale slot na rozmowe o wize do Polski dla starego zlapalam klikajac w ciagu dnia ok. 14stej (ze tak powiem losowo wybralam ten moment).
    • yuka12 Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 22:08
      W Manchesterze też ciężko zarezerwować. Zwykle takie problemy były na wiosnę, przed wakacjami, ale teraz trudno o rezerwację bez względu na porę roku. Czyżby przoszczędzili na personelu?
    • magda.z.bagien Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 22:37
      Ja polowałam na termin dość długo, w końcu tam zadzwoniłam, bo wyglądało na to, że zostanę bez paszportu. Usłyszałam, że nie ma innej opcji niż przez ich stronę.
      W końcu się udało, ale próbowałam parę razy dziennie o różnych porach, nie tylko tych które podają na stronie.
      Strasznie frustrujący jest kontakt z tym skansenem. Powodzenia.
    • hanusinamama Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 22:38
      Ale serio pytasz tutaj? Nie ma macie tam ukejowskiej e-matki?
      • niemcyy Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 22:44
        Pytasz o prawdziwą ukejowską? Raczej nie wyrabia paszportu w polskim konsulacie, więc może się nie orientować.
    • volta2 Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 22:55
      nie masz dojścia do konsula?

• bovirag Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 23:30
        Wez tam na tą stronę wejdź o innej porze, np o 12stej czy 1pm. Ja tak zabukowalam sobie wizytę 2x. To jeden wielki bullshit że tylko rano lub wieczorem terminy mają. I pamiętaj, żeby na górze strony koniecznie zaznaczyć dla ilu osób potrzebujesz appointment, inaczej też Ci pokaże ze nic nie ma!
    • basil Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 10.01.23, 23:54
      Tak jak ktoś wcześnie pisał, punkt 9 wszystko musi byc gotowe na ostatni "klik", wtedy bierzesz co jest nie rozmyślając czy godzina/dzień na pewno pasuje. Raz zawahałam się by zajrzeć do kalendarza co trwało 20 sekund i wszystkie sloty przepadły. Następnym razem razem z mężem polowaliśmy z dwóch kompów i dwóch telefonów, wiem, patologia ale tylko dzięki temu się udało. Ja mam za to inny problem bo wniosek złożyłam we wrześniu a paszport nadal nie jest gotowy mimo że maksymalny czas oczekiwania już minął. Na myśl o dzwonieniu tam już mi słabo. I żeby nie było, że tylko u nas jest tak fatalnie, znajomy ze Szwecji ma podobny problem, w tej chwili jest kompletnie uziemiony bo terminów po prostu nie ma i już. A Szwedów w Uk jest chyba kilkakrotnie mniej niż rodaków.
    • berber_rock Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 11.01.23, 08:47
      Na pocieszenie powiem wam że w innych PL konsulatach jest tak samo. Np. Bruksela.

Ja w końcu straciłam cierpliwość i wystąpiłam o drugie obywatelstwo. Teraz o paszport się prosić nie muszę.
    • yuka12 Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 11.01.23, 11:24
      Sue, właśnie udało mi się zabukować wizytę w Manchesterze. Dobra rady - sprawdź bukowanie wizyty na innej przeglądarce. Próbowałam przez Operę, terminów nie było/termin nieaktualny (a wybrałam 5 różnych po kolei). Udało się bez problemów na Chromie. Więc spróbuj na różnych przeglądarkach.
      • plain-vanilla Re: Konsultant w Londynie - wnioski paszportowe 11.01.23, 17:02
        Też potwierdzam, że inne urządzenie lub przeglądarka. Ja z telefonu nigdy nie mogłam nic upolować. W końcu na komputerze się udało, tylko wydaje mi się , że w edge. W chromie nie przechodziło.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka