Dodaj do ulubionych

Skad zmienna cena na booking ?

11.01.23, 12:26
Od swiąt obserwuję ceny kwater. W końcu zarezerwowalam tydzien ze śniadaniem, zaplac w obiekcie. Rezydencja w Międzyzdrojach. Ale kusiło mnie ,aby przedłużyć, gdzieś dalej np Świnoujściu na tych samych warunkach. Nie ma. W końcu wracam tam, gdzie zamówiłam Międzyzdrojach . Patrzę promocja ,taniej ,wiec dokupiłam 3 noclegi. Bez opłat ,mogę zrezygnować i zapłacić na miejscu .W sumie za 10 noclegow za 3 osoby śniadanie w cenie, basen kryty ,spokojna ulica, 250 m do plazy wyniosło mnie 5700. Dziś weszłam i zamawiając dokładnie to samo zapłaciłabym 7700. Manipulacja cen,czy im większe zainteresowanie tym ceny w górę ? Mamy styczeń, gdzie tam sierpień
Obserwuj wątek
    • mgla_jedwabna Re: Skad zmienna cena na booking ? 11.01.23, 16:58
      Im mniejsza dostępność, tym wyższa cena, żadna czarna magia.
    • agiq Re: Skad zmienna cena na booking ? 11.01.23, 19:40
      Jakaś manipulacja ceną jest, ja mam zawsze inną cenę niż koleżanka (ten sam poziom Genius), inna z telefonu niż że strony...
      • emateczka Re: Skad zmienna cena na booking ? 11.01.23, 20:29
        Cena z telefonu jest czasem inna i oni sami o tym piszą. Cena dla urządzeń mobilnych, czy jakoś tak.
        • jeste_m_sobie Re: Skad zmienna cena na booking ? 12.01.23, 10:13
          Cena w telefonie jest zwykle wyższa czy niższa?
          • 18lipcowa3 Re: Skad zmienna cena na booking ? 12.01.23, 11:23
            Niższa
    • panna.nasturcja Re: Skad zmienna cena na booking ? 11.01.23, 19:57
      Na bookingu się nie znam, ale chętnie bym znalazła fajne miejsce w Międzyzdrojach, w zeszłym roku nie było nic, pokażesz? Mogę się odwdzięczyć Świnoujściem.
      • korniz Re: Skad zmienna cena na booking ? 11.01.23, 20:52
        My mamy rezydencje korab. Kuzynka z Niemiec jeździ od lat do rezydencji bielik. Też z basenem.
        • panna.nasturcja Re: Skad zmienna cena na booking ? 12.01.23, 02:16
          Opinie w googlach bardzo zniechęcają. Brud, pleśń, grzyb.
          • korniz Re: Skad zmienna cena na booking ? 12.01.23, 07:43
            Tez czytalam . Z drugiej strony Niemcy do takich ochydnych warunków by nie jechali . Glównie ich tam spotkasz. Także na opinie patrzę z przymrożeniem oka.
      • slonko1335 Re: Skad zmienna cena na booking ? 12.01.23, 11:12
        dasz namiar na świnoujście
    • alina460 Re: Skad zmienna cena na booking ? 11.01.23, 20:00
      A nie jest tak, że bardziej opłaca się rezerwować bezpośrednio? Nam bardziej opłaciło się bezpośrednio w hotelu zapłacić niż przez Booking, ale to było na Majorce.
    • mamkaantka Re: Skad zmienna cena na booking ? 11.01.23, 23:52
      To normalny marketing.
      Kiedyś na Teneryfie spotkaliśmy rodzinę z synem w takim samym wieku co nasz. Jakież było ich zdziwienie, kiedy okazało się że za hotel z identycznym typem pokoju zapłaciliśmy połowę mniej niż oni!! Dlaczego? My kupiliśmy odpowiednio wcześnie, znaleźliśmy niemieckie biuro które oferowało darmowy pobyt dziecka (w opcji all incl), oni za dziecko płacili niemal tyle co za dorosłego w innym biurze.
    • profes79 Re: Skad zmienna cena na booking ? 12.01.23, 05:59
      Dlaczezgo manipulacja? Normalne prawo rynku; jak kupujesz loty i jednego dnia kosztują bilety 500 a kolejnego dnia 600 to też uważasz za manipulację (pomijając fakt, że może ci się to przytrafić w naszym swojskim PKP)
    • eriu Re: Skad zmienna cena na booking ? 12.01.23, 11:05
      Jedna to manipulacja cenami, druga rzecz to zmiana cen na nowy sezon. Mam wyjazd załatwiony nie w sezonie, załatwiony w obiekcie bezpośrednio. Dosłownie 4 dni po mojej rezerwacji znacząco podnieśli ceny. To będzie drogi sezon. To już widać po cenach.
    • lilia.z.doliny Re: Skad zmienna cena na booking ? 12.01.23, 11:17
      Ostatnio cena za hotel w Krakowie spadła mi o 70 funtow w ciągu dwóch tygodni. Za trzy noclegi. Ten sam telefon do wyszukiwania, login, wsjo. Po prostu zamawiając tydzień przed pobytem zapłaciłam 70 funtiw mniej niż gdybym zrobiła to dwa tygodnie wcześniej.
    • fifiriffi Re: Skad zmienna cena na booking ? 13.01.23, 11:53
      Im bliżej danego terminu tym drożej.
      Po prostu
      • fifiriffi Re: Skad zmienna cena na booking ? 13.01.23, 11:55
        Albo też obniżka ceny jak się okaże, ze np liczyli na 100% zajętości to przed dniem x cena będzie promocyjna.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka