Dodaj do ulubionych

Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ?

11.01.23, 19:08
Wklejam :
warstwami kolejno od dołu:
1 małe jabłko
tuńczyk w wodzie
1 mała cebula
1 opak. orzeszków ziemnych
majonez
puszka kukurydzy
Coś na zasadzie sałatki gyros . Zaciekawiło mnie to , podobno pyszna a szukam właśnie przepisów żeby coś podać nie oklepanego na domówkę
Obserwuj wątek
    • laura.palmer Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:13
      Sałatki warstwowe to jakaś dziwaczna moda sprzed 20-tu lat i żadna nie jest pyszna. Wymieszałabym te składniki.
    • taje Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:22
      Brzmi niefajnie. Dlaczego ktoś myśli, że warstwa cebuli i warstwa tuńczyka w wodzie jedzone osobno mogą smakować? I jeszcze ta warstwa majonezu?
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:32
        Te orzechy ziemne mi tu nie pasują.
        • mysiulek08 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:33
          a mnie cebula i jablko, ciekawe czy tunczyk ma byc z ta woda czy raczej odecedzony
        • taje Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:33
          Jak dla mnie orzechy ziemne są tu najmniejszym problemem wink
          • angazetka Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:59
            Dla mnie podstawowym. Nie pasują do reszty żadną miarą.
            • taje Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 20:09
              W tej "sałatce" są same warstwy. Wolałabym zjeść łyżkę orzechów ziemnych niż łyżkę tuńczyka z wody albo łyżkę majonezu. Przynajmniej coś by chrupało. Pomijam już, że to de facto nie orzechy.
              • turbinkamalinka Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:19
                Bo może to nawet lepiej by wyglądało gdyby autorka te składniki postawiła na stole w osobnych miseczkachsmile
                • taje Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:21
                  O właśnie. Trzeba zrobić przyjęcie typu zrób to sam - 20 miseczek z różnymi składnikami i każdy sam sobie komponuje sałatkę.
            • bene_gesserit Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 21:43
              A tuńczyk do jabłka pasuje? Toż to masakra.
              • taje Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 21:49
                Też nie pasuje, zazwyczaj jabłko jest trudnym składnikiem na surowo. Dalej jednak sądzę, że w katastrofalnej całości orzechy ziemne są najmniejszym problemem.
                • shmu Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:00
                  Ja dodaję jabłko do: surówki z marchewki, surówki z buraczka z cebulką, sałatki z ugotowanych buraczków z cebulą, sałatki jarzynowej, roszponki, z (a jakże) cebulką i octem balsamicznym, sałatki z awokado... (Awokado i jabłko to świetne połączenie). Tak myślę, że cebula i jabłko to prawdopodobnie najczęściej spotykane składniki sałatki u mnie. Ale fakt, z tuńczykiem nie próbowałam. Szczerze to mnie to tak zaintrygowało, że mam ochotę spróbować smile
                  • taje Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:05
                    Przyznam, że jabłka wyjątkowo nie lubię w sałatkach (oczywiście surówka z marchewką to inna jakość!) ale zainteresowało mnie to połączenie jabłka z awokado, muszę spróbować.
                    • pade Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:32
                      A surówka z kapusty kiszonej? Lubisz?
                      Moja zawsze ma jabłko i marchewkę.
                      • taje Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:35
                        W sałatkach nie lubię. W surówkach i owszem (z marchewką i śmietanką!).
                      • mysiulek08 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:40
                        mnie jablka w surowkach srednio 'leza', nie dodaje, do owocowych jak najbardziej
                      • shmu Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 11:13
                        O! Mam kapustę kiszoną!
                    • mysiulek08 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:38
                      moze byc ok, tylko avocado raczej nie miekkie a sprezyste a jablko kruchosoczystkokwaskowe
      • m_incubo Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:44
        Ja bym zjadła i z dużym prawdopodobieństwem by mi smakowało.
        Ale ja jem wszystko 🤷🏻‍♀️
    • mysiulek08 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:32
      hmmm.. no nie, nie, dla mnie niejadalne ale co kto lubi
      • princesswhitewolf Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 00:05
        No wlasnie, co kto lubi. I w temacie:

www.instagram.com/reel/Cmyw6JOhjMa/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
        • princesswhitewolf Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 00:06
          Chyba trzeba cofnac o jedno do gory. Chodzi " co kto lubi tego kota"
    • geez_louise Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:37
      To, plus kultowa sałatka z zupek chińskich. Będzie impreza roku.
      • majenkirr Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:46
        Od sałatki z chińskich zupek wara! 😂
        • taje Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:51
          O takiej sałatce się nie wypowiem ale sam (ugotowany!!) makaron z chińskich zupek bardzo lubię smile
          • danka88 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 21:08
            Można ten makaron z zupek zastąpić innym podobnym. w biedrze kupuję
          • majenkirr Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:10
            Ja właśnie lubię na surowo, w owej sałatce 😌
            • taje Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:12
              Ja za to uwielbiam gotowany w tym rosołku z saszetki, nawet jak mam po nim świecić!
        • princesswhitewolf Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:48
          Co to jest " salatka z chinskich zupek"?
          • geez_louise Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:26
            Straszliwe paskudztwo, które w końcówce lat 90 było hitem wśród osób, które kompletnie nie mają talentu w kuchni. Na każdej imprezie skądś to wypelzało. Dla mnie to była najważniejsza wskazówka, czy z kimś się dogadam w sprawach smaku.
            • ginger.ale Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 11:51
              Nigdy tego nie jadłam, brzmi przepaskudnie 😱
      • turbinkamalinka Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:15
        geez_louise napisała:

> To, plus kultowa sałatka z zupek chińskich. Będzie impreza roku.
        >
        No ta sałatka z postu startowego plus sałatka z makaronu z zupek chińskich mogłoby się skończyć źle. Bym dostała pierwsze miejsce w konkursie na haftowany dywan i statuetkę "hodowcy pawi" smile
      • waleria_bb Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 02:36
        Tyle jest teraz fajnych przepisów na sałatki, a ludzie dalej trzymają się warstwowych cudaków, które walor smakowy mają podobny do 'sałatki' z makaronu z zupek. Nie znosiłam tego szczerze, gyros układany warstwowo też fuj i ten majonez dawkowany od serca, paw. Gdzie ja majonez lubię i to bardzo- do frytek, ziemniaczków pieczonych, wege kotleta itd., ale jest dla mnie niejadalny z czymkolwiek zielonym.
      • mandre_polo Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 21:22
        Ta jest mega
        kuchniaprezydentowej.blogspot.com/2012/01/saatka-z-zupek-chinskich.html?m=1
    • fogito Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 19:47
      O matulu..jakas masakra te skladniki razem.
    • magia Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 20:02
      u mnie najczęściej to jest robione.
      Nie wiem czy oklepane, ale fajne, bo w zasadie dowolne skladniki mozna upychac
      przepiski.pl/imprezowy-wieniec/
      • maslova Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 21:57
        A jak Twój post ma się do pytania autorki wątku?
        • ginger.ale Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:17
          Pewnie ma się do końcówki postu startowego: "szukam właśnie przepisów żeby coś podać nie oklepanego na domówkę".
          Delikatna sugestia, żeby jeszcze poszukać innych opcji. 🙈

Wolałabym zobaczyć na stole zalinkowany wyżej wieniec, niż tę sałatkę z orzechami i tuńczykiem z wody z cebulą...
          • magia Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 09:52
            Dokładnie to miałam na myśli, niech jednak coś innego zrobi.
            A ten wieniec jest serio smaczny, zwłaszcza upieczony tuż przed imprezą.
      • princesswhitewolf Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:49
        Ok ale opis jest cudaczny. W sklepie takie tu sprzedaja.
    • frozenwildberry Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 21:18
      My robimy w wersji: ogórki konserwowe/kiszone, kukurydza, cebula, tuńczyk, majonez, jajka. I ta jest super.
      Twoja wersja też ok brzmi tylko polecam wymieszać i odstawić do „przegryzienia”
    • bene_gesserit Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 21:43
      Miałam w pogardzie sałatki warstwowe, ale na jakiejś balandze poczęstowałam się taką z nudów i była pyszna. To był najgorszy rodzaj sałatki warstwowej, bo z zupek chińskich. Co oczywiście nie oznacza, że zrobiłabym kiedykolwiek w domu podobną.

Nie mam pojęcia, jak by smakowała sałatka ze składników, które wymieniasz, ale łatwo przewidzieć, że wyglądałaby paskudnie, Buro-beżowe jabłka, buro-brązowawo-różowawy tunczyk, biała cebula, żółtawe orzeszki i zółto-biaława kukurydza. Nawet odrobiny szczypiorku, o którą aż ta nudna kompozycja się prosi. Nie idź tą drogą, proszę.

Nie-warstwowa sałatka, idealna na po-świętach:
      puszka ciecierzycy
      czerwona papryka
      pomarańcza (filetowana - tu instruktaż, tylko dobrze radzę: wyłącz dźwięk)
      natka & szczypior
      winegret (oliwa ev, sok z cytryny, sok wyciśnięty z resztek po filetowaniu pomarańczy, sól, świeżo mielony czarny pieprz, można dodać trochę wschodnich przypraw typu mielony/tłuczony kumin zwłaszcza)
      • dominika9933 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 21:52
        Dla mnie jak sen wariata to połączenie składników. Oprócz tego, majonez lubię właściwie tylko w tradycyjnej jarzynowej, a i idea sałatek warstwowych jest mi obca, bo składniki nie mają czasu, żeby się połączyć, a to są zawsze (?), z takimi przepisami się spotykałam, z dodatkiem majonezu, a te lepiej, żeby się przegryzły trochę.
      • princesswhitewolf Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:51
        Straszliwe marnotrawstwo pomaranczy takie obieranie....ile zostaje na skorze!
        • bene_gesserit Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:04
          Można to zrobić precyzyjniej i ostrzejszym nożem. Tak czy inaczej, resztki pomarańczy wyciska się do winegretu (zamiast cukru).
          • princesswhitewolf Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 19:11
            Aa to usprawiedliwione
    • andaba Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:04
      Ja robię z tuńczyka, jajek, sera żółtego, drobno pokrojonej cebuli i majonezu, jest pyszna, przepis od jednej z ematek niemal 20 lat temu dostałam smile
      • dominika9933 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:16
        Ooo, przypomniałaś mi, to jest sałatka numer dwa z majonezem, którą lubię/zjadam, tylko nie robiłam od kilku lat, bo zapomniałam o niej. Przepis mam od Teściowej, dostałam tak ok.30 lat temusmile. I podawałam nawet tu kiedyś chyba, ale później niż Ty go dostałaś, bo tak pewnie z 5-6 lat (ematke czytam od jakichś 15 lat, ale napisałam coś pierwszy raz z sześć lat temu)
      • pade Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:34
        Napisz ile czego potrzeba Andabo, uwielbiam sałatki z tuńczykiem.
        • dominika9933 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:14
          Ja nie Andaba, może Ona sprostujesmile. Daje "na oko", ale mniej więcej w równych proporcjach. Puszka tuńczyka w wodzie, bo majonez tłusty, 2-3 jajka, 20-30 dag sera, cebula jedna średnia, majonezu tyle ile widzę, że wchłonie, tyle, żeby nie było za suche, ale nie pływało. Ja ścieram jajka i ser na grubych oczkach tarki. I fajnie na wierzch sałatki położyć albo pomidorki koktajlowe na pół przecięte albo pomidora pokrojonego w większą kostkę. To po nałożeniu dodaje wilgoci i fajnego smaku. Wmieszane od razu zmasakrowaloby pomidora.
          • bene_gesserit Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:21
            A ja dopowiem, że jadałam taką i świetnie do składników pasuje groszek zielony (ale nie z puszki, tylko z mrożonki) - a zamiast cebuli można użyć dymki. Oba zielone składniki bardzo fajnie pasują wizualnie i smakowo.
            • mysiulek08 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:51
              tak, z dymka czy szczypiorkiem o wiele lepsze, zamiast groszku dodaje czasami mieszanke bonduelle kukurydza-oliwki-papryka
          • pade Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:48
            Dzięki!
            • dominika9933 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:55
              Spróbuj każdej wersji, jak masz ochotę. Ja wolę mniej składników, ale to ja. Pokombinuj i będziesz miała swoją pyszną sałatkęsmile
    • myelegans Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:06
      nie robie warstwowych salatek, poza owocowymi, cala idea, to zeby smaki wymieszac
    • barbibarbi Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 22:44
      Składnki razem brzmią źle, zapowiada się ohydna breja, ja bym nie ryzykowała. Zestawienie jak z lat 90 tych.
    • turbinkamalinka Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:08
      Powiedz, że to nie jest wymysł jakiegoś "super blogera kulinarnego", tylko twój wymysł, bo nic innego w domu nie znalazłaś, a nie chce ci się iść po zakupy. Robienie sałatki warstwowej to jest dla mnie jakieś nieporozumienie. smaki nie mają szans się przegryźć, to po pierwsze. Po drugie orzeszki (które nie są orzeszkami) z majonezem, to jakieś kosmiczne nieporozumienie. Dla mnie kukurydza z puszki w połączeniu z cebulą i tuńczykiem jest nie fajne (ale to dla mnie).
      • bene_gesserit Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:19
        Sałatki warstwowe robi się w przezroczystych salaterkach, żeby wyglądały. Chociaż to może robiło wrażenie w latach 90. na imieninach stryjenki, dziś panuje - na szczęście - inna estetyka..

Orzeszki z majonezem świetnie idą, o dziwo, ale powinny być namoczone (zalane wrzątkiem i zostawione do ostygnięcia). Kultowa sałatka z lat 90 w moim domu rodzinnym - namoczone orzeszki, śliwki suszone, kwaśne jabłka, ogórki konserwowe, majonez - wszystko razem brzmi dziwnie, ale smakuje bardzo wporz. Aż się zachęciłam i chyba zrobię.
    • gama2003 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 11.01.23, 23:18
      Z warstwowych jadam jedynie śledziową mojej mamy. Jest pyszniutka i mam w nosie, że przepis ma pewnie ze 40 lat.
      Mało - kto spróbuje ten pożera dokładki.
      Ale ona ma śledzie, ziemniaki, por, marchew, cebulę, jajka i żólty ser. I majonez oczywiscie między warstwami.
      I zielone ku ozdobie i dla zdrowotnosci.

Tuńczyk na jablku i pod cebulą. Orzeszki i majonez. No nie. Choć każdy skladnik z osobna proszę bardzo. Z przyjemnością.
      • danka88 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 00:18
        Tak reklamuje ją pani której kopiuje tekst : Uwierzcie mi, gdybym znalazła gdzieś przepis na tę sałatkę – prawdopodobnie nigdy w życiu bym jej nie zrobiła. A to za sprawą orzeszków solonych, które w moim poczuciu smaku kompletnie nie komponują się w sałatce. Otóż nic bardziej mylnego! Sałatka zaskakuje swoim niebanalnym połączeniem smaków, orzeszki idealnie komponują się z całą resztą składników. Nawet mój mąż, który nie przepada za orzechami i ziarnami w sałatkach stał się zwolennikiem tej sałatki. Dodatkowo uwierzcie mi, nie istnieje sałatka, którą przygotowujecie szybciej! Bardzo, bardzo polecam
        • danka88 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 00:21
          Wygląda tak
          • dominika9933 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 00:34
            No, niesad. Wygląda, według mnie, jeszcze gorzej niż brzmi (przepis). Po prostu spróbuj, każdy ma inne smaki.
            • mysiulek08 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 00:36
              i ta woda z tunczyka i sok z cebuli przefiltrowany przez jablka..
          • ginger.ale Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 11:58
            Cebula powinna być chyba na spodzie? Jakoś myśl o jabłkach, na które spłynął sok z cebuli, nie zachęca mnie do spróbowania
            • daniela34 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 12:03
              Jeśli w ogóle warstwy, to jeszcze jabłka powinny być "zamknięte" majonezem - nawet na zdjęciu wrzuconym przez autorkę widać, że jabłka już czernieją.
          • primula.alpicola Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 14:17
            danka88 napisał(a):

> Wygląda tak
            O rety, nie. Wygląda nawet gorzej niż opis.
        • swinka-morska Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 16:37
          danka88 napisał(a):

> Tak reklamuje ją pani której kopiuje tekst :

> Dodatkowo uwierzcie mi, nie istnieje sałatka,
          > którą przygotowujecie szybciej! Bardzo, bardzo polecam

Jak ma być szybko to wsypać torbę chrupków kukurydzianych do miski z głowy.
          Pomysł na poukładanie niewymieszanych składników (w tym cebuli i tuńczyka z wody) - masakrycznie zły.
        • kk345 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 21:38
          danka88 napisał(a):

> Tak reklamuje ją pani której kopiuje tekst : Uwierzcie mi, gdybym znalazła gdzi
          > eś przepis na tę sałatkę – prawdopodobnie nigdy w życiu bym jej nie zrobiła.

Zastanów się, czy widziałaś kiedyś przepis, ze szczerym dopiskiem "tak naprawdę danie jest niesmaczne"?
    • mikams75 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 01:00
      Brzmi źle.
    • 18lipcowa3 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 10:12
      niedobrze się robi na sam opis
    • picathartes Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 12:38
      Brzmi strasznie.
      Tuńczyk najlepiej komponuje się z sosem na bazie oleju i cytryny, a jako dodatki świeże warzywa (papryka, ogórek) - fasola (kidney, zielona fasolka czy edamame), kukurydza i ewentualnie cebula czy świeża bazylia. Możesz jeszcze makaronu dołożyć.
      Żaden majonez i orzeszki, toż to brzmi jak jakiś ulepek.
    • primula.alpicola Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 14:16
      Oj, to nie dla mnie.
      Lubię taką: tuńczyk w oliwie, czerwona papryka, ogórek kiszony, bulgur (ale nie za dużo, nie ma dominować), vinegret i dużo pieprzu.
    • bazia_morska Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 14:36
      O ile nikt z gości nie ma uczulenia na orzeszki ziemne, to możesz podać (zakładam, ze twoi goście nie są zbyt wybredni i po prostu muszą coś tłustego zjeść do wódki).
    • laluna82 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 19:08
      Nie brzmi fajnie ten startowy przepis.
      Lepiej zrob "salatkę" z tuńczyka na krakersach. Uwielbiam i efektownie wygląda na imprezie. Tylko zrob dzien wcześniej.
    • nena20 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 20:05
      Salatki warstwowe są okropne. Orzeszki ziemne jak kwiatek do kożucha. Samego majonezu nie używam prawie wcale. Z reguły jedna łyżeczka to max, mieszam z jogurtem naturalnym.
      No ale każdy robi to co lubi.
    • a.g.n.i Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 20:12
      Tego nie, ale regularnie jadam inny (moja mama często robi) i jest jadalny. Też warstwowa, jest tam tuńczyk, kukurydza, seler konserwowy (te wiórki), ser starty, majonez, jajko starte (to na sam wierzch).
      Co więcej raz ją nawet zrobiłam jak znienacka zaprosiłam sąsiadów i sąsiadce bardzo smakowała. A zrobiłam bo na nic innego nie miałam w domu składników.
      • pade Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 20:54
        Znam tę sałatkę, pyszna jest.
    • inez21 Re: Kto jadł ten sałatkowy wynalazek ? 12.01.23, 21:44
      Znam tą sałatkę i jest pyszna😁😁
      Tylko ja zawsze do wszystkich z tuńczykiem daję tego w oleju bo w wodzie nie lubię.
      Ale ematka jak zwykle niezawodna kilkadziesiąt postów krytykujących coś czego się nie jadło😆😆
      A jeżeli.chodzi o orzeszki ziemne to fajny dodatek w sałatce. Jest jeszce fajna z brokułami i szynką i z orzeszkami.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka