Dodaj do ulubionych

Zmiana fryzury - zmieniać?

11.01.23, 19:51
Włosy mam proste, długość poniżej ramion.
Od kilku dni mam nieodpartą ochotę na radykalną zmianę. Najlepiej to ściąć je krótko. Jest jeden problem: utyłam, i praktycznie twarz zlewa mi się z szyją.
Na co dzień, wiążę włosy wysoko w koński ogon i jakoś ratuję się takim "lookiem".
Ścinać? Nie ścinać?
A może schudnąć a potem zdecydować?
Czy ściąć do wysokości podbródka?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 11.01.23, 19:53
      Bez fotki ten wątek się nie rozkręci.
    • taje Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 11.01.23, 19:54
      Zetnij najwyżej do ramion. Nie ścinaj na krótko - jeśli twarz zlewa ci się z szyją, będziesz wyglądać od razu 20 lat starzej. Koński ogon też mi się wydaje niekorzystny w takiej konfiguracji ale może moja wyobraźnia szwankuje.
    • purchawka2020 Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 11.01.23, 19:59
      Nie ścinaj. Będziesz wyglądać jak z koła gospodyń wiejskich.
    • alina460 Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 11.01.23, 20:01
      A w życiu nie ścinaj na krótko!!!
      • elieka Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 11.01.23, 20:25
        A dlaczego nie? Skoro autorka i tak spina włosy w kucyka to już jakby miała (wizualnie) krótkie włosy.
        Ja bym ścięła. Zawsze odrosną smile ale co ważne, ścięłabym u dobrego fryzjera, żeby zminimalizować ryzyko
        • steel.tape Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 11.01.23, 20:53
          zetnij pocieniuj moze?
        • alina460 Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 12.01.23, 06:33
          Czemu? Bo pucowata twarz w krótkiej fryzurze może być jak księżyc w pełni.
          • elieka Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 15.01.23, 20:31
            No to chyba na codzień tak się widzi skoro chodzi w spiętych włosach. Więc warto zaryzykować i skrócić mocno
    • nutella_fan Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 11.01.23, 22:04
      Ja ścięłam z takich za ramiona na krótko, bixie. Dla mnie super, wreszcie fryzurę mam, ale mąż narzeka 😜
      • black_magic_women Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 12.01.23, 08:46
        Bixie to śliczne, ale trzeba chyba codziennie układać i mieć odpowiednią twarz.
        • nutella_fan Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 15.01.23, 14:14
          Myję co dwa dni więc co dwa dni układam. Nie sądzę, abym twarz miała szczególnie idealną do bixie, ale wygladam ok moim zdaniem. A co najważniejsze dla mnie, wreszcie mam fryzurę, a nie smętne strąki do ramion.
    • asfiksja Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 11.01.23, 22:11
      Zupełnie nie mogę sobie wyobrazić, jak wysoki koński ogon ratuje pulchną twarz.
      Ja akurat najlepiej się czuję właśnie w tej wysokiej kitce albo zupełnie krótkich włosach. Ale okres przejściowy między tym drugim a tym pierwszym jest włosowym koszmarem, weź to pod uwagę. Więc raczej bym doradzała ostrożnie - long boba, bo do powrotu do wysokiej kitki już nie taka długa droga, a przy pełnej twarzy może wyglądać lepiej.
    • snakelilith Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 12.01.23, 00:23
      Włosy nie ręka, w razie czego odrosną, więc ścinaj. Boby, średnie i dłuższe są jednak bezpieczniejsze, ale nie tnij na całkiem prosto, bo to uwydatni twarzo-szyję. Najlepsze byłby lekkie cieniowania, zwężające się do dołu, z przedziałkiem z boku, może z długą grzywką, tak, że nawet gdy zrobisz ogon, to coś tam będzie dyndać przy twarzy. Odważne tną sobie krótszego shaggy boba, jak na ostatnim zdjęciu.
      • alina460 Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 12.01.23, 06:34
        Przy pucowatej twarzy odradzałabym grzywkę.
        • nuta15 Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 12.01.23, 07:58
          Nie ścinaj, wypróbuj inne fryzury choćby częściowo odsłaniające szyję. Może asymetryczne, na jeden bok kucyk, warkocz, upięcia z kosmykami opadającymi wzdłuż twarzy, które optycznie wysmukłą krągłości.
        • snakelilith Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 12.01.23, 11:37
          Akurat długa wycieniowana grzywka byłaby ok, szczególnie miękkie cięcia wokół twarzy są dobre, bo można nimi wyszczuplić twarz. Ale jak zetniesz grzywkę na prosto nad brwiami i resztę też od linijki, to będzie jak piszesz. Ale wiele kobiet unika cieniowania jak ognia, bo to trzeba podcinać regularnie, a nie wystarczy raz na kwartał.
      • kura17 Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 15.01.23, 15:10
        Snake smile wlasnie sobie zrobilam dokladnie taka fryzure, wzielam zdjecie do fryzjera. tylko tyl mam troche dluzszy, bo zapuszczam.
        wysuszone na szczotce sa dokladnie takie, jak na zdjeciu, teraz testuje moje lekkie naturalne fale - mysle, ze tez bedzie ok (wlosy umyte, schna).
        ta fryzura jest swietna, grzywka super - i naprawde mam nadzieje, ze odmladza. buzia mi sie sama do siebie smieje hehe
        • extereso Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 15.01.23, 15:42
          Ale którą?
          • kura17 Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 15.01.23, 22:17
            extereso napisała:

> Ale którą?

haha, no ta pierwsza, ruda, a jak? 🙃
            • taje Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 15.01.23, 22:41
              Super ta fryzura.
            • snakelilith Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 16.01.23, 01:35
              Moja wygląda aktualnie prawie tak samo. KIlka miesięcy temu miałam krócej, ale teraz zapuszczam, więc nie cieniuję już tak wysoko, a tylko właśnie wokół twarzy i trochę długości, by nadać włosom lekkości.
            • extereso Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 16.01.23, 06:05
              A, jasne! 😊
      • 11.stycznia Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 15.01.23, 20:05
        Bardzo ładne fryzury. Zrobiłam screeny smile
        Pierwsza i trzecia bardzo fajne.
      • evee1 Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 15.01.23, 23:35
        Super fryzury, tylko jak ktos ma proste wlosy, to bardzo ciezko osiagnac taki efekt jak na pierwszym zdjeciu sad.
        Ale zgadzam sie, ze sciecie na krotko, przy warunkach jakie opisujesz, to nie za dobry pomysl. Ja dluzszych wlosow uzywam wlasnie do maskowania szyi i podbrodka, wiec Tobie tez tak bym radzila.
        A moze upinaj tylko gorna czesc wlosow na luzno...
        • snakelilith Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 16.01.23, 01:42
          To zależy. Wycieniowane na długościach włosy są lżejsze, a że idealnie proste włosy nie są wcale takie częste, to bardzo często włosy przy takiej fryzurze zaczynają się inaczej układać. Nie że od razu robią się loki, czy fale, ale łatwiej o strukturę, włosy nie padają tak pod własnym ciężarem, jak wtedy gdy są dłuższe i obcięte od linijki.
    • alpepe Re: Zmiana fryzury - zmieniać? 12.01.23, 11:41
      Najpierw schudnąć. No i zbadać tarczycę.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka