Dodaj do ulubionych

A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11.

12.01.23, 15:05
Jedna dziewczynka, powiedzmy Laura, wręczyła w klasie zaproszenia na swoje urodziny.
Na drugi dzien, inna dziewczynka, Marysia, wreczyla zaproszenia na swoje urodziny, ktore bedą tydzien wczesniej, niz urodziny Laury, a dodatkowo tresc zaproszenia i atrakcje, miedzy innymi nocowanie, sa takie same, jak u pierwszej dziewczynki.
Czy to nie dziwne?
Obserwuj wątek
    • banicazarbuzem Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:07
      Ale co dziwne, że dziewczynki urodziły się z tygodniowym odstępem czasu? Hm.. to raczej normalne.
      A że mają takie same atrakcje? Też nie widzę w tym nic dziwnego
    • sela.vi Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:12
      Skopiowała? Możliwe. Pewnie sama, wahała się wcześniej, czy organizować a zaproszenie koleżanki dodało jej odwagi smile
      • kaki11 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:35
        Też tak myślę. A że skopiowała atrakcje, to czy to coś dziwnego? skoro grono podobne, to pewnie spędza czas w podobny sposób.
    • jammer1974 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:17
      I czym tu sie przejmowac.
    • memphis90 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:17
      Tak. To bardzo dziwne, ze 11l dziewczynki lubią nocowanki.
    • mia_mia Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:18
      Dziewczynki w tym wieku urządzają takie urodziny, jeszcze nie jedna zrobi i atrakcje są dość przewidywalne, podobnie jak menu.
      Zresztą nie widzę w tym nic złego, że jeśli jakiś program się sprawdza to kolejne osoby będą się powtarzać, bo po co kombinować? Na urodzinach ma być fajnie.
      Kiedy syn był w przedszkolu to prawie wszyscy papugowano po sobie i robili takie same urodziny w pobliskiej kulkolandii.
      • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:21
        "Zresztą nie widzę w tym nic złego, że jeśli jakiś program się sprawdza to kolejne osoby będą się powtarzać“

No ale wlasnie Marysia dala zaproszenia jako druga ale z wczesnieszym o tydzien terminem, czyli urodziny Marysi beda wczesniej...
        • memphis90 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:25
          A w czym problem, ze dała zaproszenia druga na imprezę tydzień wczesniej…?
        • emateczka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:27
          No ale co z tego? Jest jakas okreslona kolejnosc wreczania zaproszen?
        • hanusinamama Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:59
          No i?? Tam będa az takie fajerwerki zeby nie mogly sie powtórzyć?
      • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:28
        U nas w przedszkolu tez kazdy robil urodziny w tej samej bobolandii, bo kazdemu to pasowalo. Ale tutaj wystapil ten element dziwnego wyprzedzenia ze zgapieniem... .
        • alpepe Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:41
          O jejku, to podsypiesz złotem, czy tam czekoladą na zakończenie i urodziny twojej córki będą fajniejsze.
          • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:42
            alpepe napisała:

> O jejku, to podsypiesz złotem, czy tam czekoladą na zakończenie i urodziny twoj
            > ej córki będą fajniejsze.
            >

Pisalam juz, ze nie mojej🙄
            • hanusinamama Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:59
              Tak oczywiście...
            • alpepe Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 16:02
              Ale niżej big_grin
              • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 16:02
                alpepe napisała:

> Ale niżej big_grin
                >

Za to wcześniej🙄
                • alpepe Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 17:41
                  Wiesz, jak jak większość kobiet w złym seksie, nie doszłam wink
    • cisco1800 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:18
      Jedenastolatki maja to do siebie, że uwielbiają się papugować. Jakieś trzy lata temu miałam córkę w tym wieku big_grin nie dziwi mnie szczególnie opisana sytuacja
      • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:23
        cisco1800 napisał(a):

> Jedenastolatki maja to do siebie, że uwielbiają się papugować.

Mam nadzieje, ze to nic takiego, poza tym zadna z nich nie jest moja corka...
        • jasnozielona_roslinka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 20:32

>
          > Mam nadzieje, ze to nic takiego, poza tym zadna z nich nie jest moja corka...
          >

Uważaj to jednak może być coś, nawet jak żadna nie jest twoja córką
    • aqua48 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:22
      To wręcz przedziwne, niesamowite i bulwersujące że nocowanie jest takie samo, a atrakcje podobne.
      • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:24
        "Bulwersujace" jest to, ze Marysia zgapila od Laury i robi urodziny wczesniej, jakby ukradla pomysl i chcialabyc pierwsza. Bo wczesniej nie bylo zadnych nocowan w tej klasie. Ale ok, to co piszecie, mnie uspokaja.
        • memphis90 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:26
          Podła! Mogłaby przecież urodzić sie miesiac później!
          • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:29
            Tlumaczenie jakie uslyszalam, to ze Marysia spznila sie z zaproszeniem, bo Laura byla bardziej zapobiegliwa i zabrała jej termin...
            • aqua48 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:39
              Po prostu dwie małe paskudne złodziejki urodzinowe. Ja bym je obie wtrąciła do ciemnicy o chlebie i wodzie, żadnych tam tortów urodzinowych czy nocowań. I do osiemnastki niech siedzą i pokutują.
              • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:43
                Ta co ukradla termin, zrobiła to nieświadomie...
                • aqua48 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:47
                  1matka-polka napisała:

> Ta co ukradla termin, zrobiła to nieświadomie...

Nie ma że nieświadomie. Brak wiedzy nie zwalnia z odpowiedzialności. Dokładam jeszcze dwa lata w ciemnicy za głupie tłumaczenie!

• alicia033 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:31
          1matka-polka napisała:

> "Bulwersujace" jest to, ze Marysia zgapila od Laury i robi urodziny wczesniej,

pogrzało cię, matekpolek.
        • natalia.nat Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 16:53
          I co? Jak ktoś pierwszy wpadnie na jakąś atrakcję urodzinową, to już ktoś inny w klasie nie może mieć takiej samej? Niektórzy to muszą znajdywać sobie problemy z dudy.
          • kachaa17 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 17:11
            No jeśli do tej pory takiej atrakcji nie było to trochę wygląda to tak jakby Marysia ściągnęła pomysł no i niestety prawda jest taka, że jeśli będzie pierwsza to będzie to bardziej atrakcyjne.
            • natalia.nat Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 17:40
              kachaa17 napisała:

> No jeśli do tej pory takiej atrakcji nie było to trochę wygląda to tak jakby Ma
              > rysia ściągnęła pomysł no i niestety prawda jest taka, że jeśli będzie pierwsza
              > to będzie to bardziej atrakcyjne.

Ale nie ma żadnego znaczenia, czy Marysia ściągnęła pomysł czy nie (a nie ma wcale takiej pewności). Zawsze ktoś pierwszy coś robi. Czy to znaczy, że innym nie wolno?
            • mia_mia Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 22:11
              Jak drugi raz będą sobie robiły maseczki, makijaże, oglądały horror, piekły pizzę, wróżyły, robiły głupie zdjęcia czy co tam teraz dziewczyny mają w repertuarze będzie tak samo fajnie i czeka je wiele podobnych imprez w kolejnych miesiącach czy latach jeśli te pierwsze będą udane.
        • berdebul Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 18:38
          1matka-polka napisała:

> "Bulwersujace" jest to, ze Marysia zgapila od Laury i robi urodziny wczesniej,
          > jakby ukradla pomysl i chcialabyc pierwsza. Bo wczesniej nie bylo zadnych nocow
          > an w tej klasie. Ale ok, to co piszecie, mnie uspokaja.
          >
          Tez masz 11 lat, ze tak przeżywasz temat urodzin i atrakcji?
    • picathartes Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:24
      Opatentować nocowanie! Tylko jedna w klasie ma patent na nocowanie, reszta niech się wypcha, nie wolno!
      • eukaliptusy Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 16:58
        Dokładnie! Opatentować!
        Ja u syna w klasie opatentowałam tort, świeczki i prezenty i siedzę i śmieje się w kułak!
    • majenkirr Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:29
      No to Laura teraz musi przebić atrakcjami ta cwana Marysię tongue_out
      • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:30
        majenkirr napisała:

> No to Laura teraz musi przebić atrakcjami ta cwana Marysię tongue_out
        >

No właśnie... 🙆
        • memphis90 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:42
          Niech zaprosi striptizera.
          • annaboleyn Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 21:40
            Ja uważam, że jednak klasyczne, sprawdzone rozwiązania są najlepsze. Laura powinna zrobić Marysi full Tonyę Harding, a nie jakieś, panie, półśrodki.
      • banicazarbuzem Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 16:11
        Nie, musi zrobić urodziny tydzień albo chociaż dzień przed Marysią. W końcu pierwsza dla zaproszenia.
    • triss_merigold6 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:29
      Nie.
    • mikams75 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 15:53
      wcale bym sie nie zdziwila, ze na forum klasowym dziewczynki to sobie nawet ustalily. Fajny pomysl, kazdemu sie spodobal, czemu nie miec tego dwa razy?
    • malaperspektywa Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 16:08
      Po prostu plagiat. Do sądu podać. Koniecznie.
    • eukaliptusy Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 16:52
      Laura oczywiście powinna iść na urodziny Marysi i kompletnie je zrujnować, żeby się przypadkiem nie okazało ze ktoś ma lepsze niż ona. I na odwrót. Która bardziej zrujnuje ta wygrywa.
      • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 16:56
        To jest dobry plan😈
        • scarlett74 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 17:20
          A może dodaj jakąś atrakcję, której nie było u Marysi :pieczenie i ozdabianie muffinek, kolorowanie tshirtu, gry na xboxie , drużynowe activity.itp.
          No chyba że jesteś dużą Żmiją i masz mała żmijkę...http://emots.yetihehe.com/1/mruga.gif
          • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 19:53
            My mamy w lecie.
    • zamyslona_ona02 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 17:23
      Laura powinna teraz wynająć Roksanę Węgiel albo jakiegoś znanego YouTubera (nie wiem kto byłby lepszy w tej grupie wiekowej). A tak w ogóle - cała klasa na nocowanie?!?!
      • mikams75 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 17:30
        zapewne pol - same dziewczynki a nigdy nie ma tak, ze wszyscy moga, ktos odpadnie, ktos sie rozchoruje i zostaje ich mniej.
      • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 19:51
        Nie, tylko dziewczyny, w klasie jest ich chyba 8.
    • woman_in_love Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 17:34
      To dość normalne. Osoby z macicami tak robią. Zaczyna się od kradzieży cudzych pomysłów na urodzinki, a kończy na podpierdzielaniu sobie misiów i przepisów kucharskich od morelowych lambadziar.
      • alicjamagdalena Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 18:27
        Gorzej jak na urodziny Marysi przyjdą wszyscy a urodziny Laury cześć oleje.
      • aqua48 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 19:54
        woman_in_love napisała:

> Osoby z macicami tak robią. Zaczyna się od kradzieży cudzych
        > pomysłów na urodzinki, a kończy na podpierdzielaniu sobie misiów i przepisów ku
        > charskich od morelowych lambadziar.

O wypraszam sobie, ja jestem osobą bez macicy i morelowy przepis od lambadziary dostałam gratis. Misie mnie nie interesują, śpię z Psem Pluto.
    • jasnozielona_roslinka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 18:38
      Jest to dziwne, a szczególnie jak połączysz to z FAKTEM że w imieniu Laura są 3 samogłoski i w imieniu Marysia również 3 (nawet w pełnej wersji imienia są 3). Przypadek? Nie sądzę
      Prawdopodobnie obie pochodzą z Finlandii, tylko ty jeszcze o tym nie wiesz. A Finlandia wiadomo ... nie istnieje
      • aqua48 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 19:56
        jasnozielona_roslinka napisała:

> Prawdopodobnie obie pochodzą z Finlandii, tylko ty jeszcze o tym nie wiesz. A F
        > inlandia wiadomo ... nie istnieje

Jak nie istnieje, w pobliskiej Biedronce stoi na półce w dziale monopolowym.
        • jasnozielona_roslinka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 20:28
          taką wiedzę może mieć tylko ktoś w tym umoczony
          Jesteś mamą Marysi? Laury? Piłaś Finlandię?
          nie jesteś obiektywna ... a prawdopodobnie nawet w zmowie
    • spirit_of_africa Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 18:55
      Jakby moją córką była Laura i byłoby jej bardzo przykro z tego powodu ze Marysia zgapila atrakcje to zmieniłabym jedną atrakcję na inną nie mówiąc wcześniej gościom i tyle.
    • alexis1121 Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 20:01
      Ja uważam, że zachowanie tej drugiej jest żenujące. Dziewczyna bez osobowości.
      • alicjamagdalena Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 20:30
        I bez kręgosłupa moralnego....tfu....🧐🥳
      • ichi51e Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 22:35
        powinna była byc asertywna i Laure spać w kisielu za to ze jej ukradła termin... "nieświadomie"
    • sweterwkrate Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 21:36
      Dziwne by było jakby zrobiła ur w tym samym dniu i dała więcej atrakcji 😮
    • arabelax Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 22:01
      🙄 jak zyc?????
    • ichi51e Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 22:30
      a jakieś to inne akrakcje mogą być na urodzinach 11 latek? raczej wszędzie to samo...
    • veryvery Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 23:04
      A co na to Laura? Jak się ona czuje z tą sytuacją?
      • 1matka-polka Re: A taka sytuacja? Urodziny, dziewczynki lat 11 12.01.23, 23:11
        Nie mam pojęcia.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka