czarna.mamba50x 12.01.23, 16:57 Stoję przed wyborek muski Wc do toalety zatem pytanie jak w tytule. Czy polecacie miski bezkołnierzowe i jskich firm czy widzicie wady? Czy inwestować w to rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swinka-morska Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 17:10 Mam dwie różne, w dwóch łazienkach i polecam. Poziom higieny bez porównania lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 17:13 Mam Grohe, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.mamba50x Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 17:40 A stelarz jaki masz? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 17:57 Też Grohe. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 17:31 Co to znaczy "bezrantowa", czy "bezkołnierzowa"? Guglałem obie i pokazało mi miski podwieszane. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.mamba50x Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 17:39 Bezrantowa/bezkolnierzowa tzn bez deski klozetowej na ktorej suedzisz czyli kolnierza, jest tylko opadająca. Caly kibelek jest wyprofilowany z porcelany Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 17:43 Jak bez deski? Z deską jak najbardziej. Nie ma kołnierza tylko tego wywinięty ego rantu spod z którego wypływa woda podczas spłukiwania toalety Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 17:44 www.strefaluksusu.pl/p98977,smart-x-avva-miska-wc-wiszaca-bezrantowa-z-funkcja-mycia-53x35-5-cm-z-deska-wolnoopadajaca-biala.html To jest miska bez deski? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 17:41 To się dobrze przyjrzyj. Nie ma kołnierza, czyli tego wywinięcia u góry miski Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.mamba50x Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 17:48 Ok macie rację Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 10:44 Ale ciekawostka, jak najbardziej zdarzyło mi się widzieć sedes bez deski, w jednym włoskim mieszkaniu. Nie wiem, czy to jakiś ewenement, ale pamiętam, że wydało mi się to bardzo praktyczne. Aha, dla jasności - bitet znajdował się obok! 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 10:54 Siadanie na porcelanie? Brak możliwości zamknięcia? No chyba że "klapa" była.... Ale ta zimna porcelana jakoś mnie nie przekonuje Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 10:58 No i wąsko trochę, jak czytać siedząc tak niewygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 17:38 Mam, polecam, wad nie widzę. Mam Cersanit Odpowiedz Link Zgłoś
steel.tape Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 20:02 mam uzywam.bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
helena31 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 18:02 Mam villeroy&boch i bardzo polecam . W drugiej łazience mam tradycyjną i jak kiedyś wymienię, to tylko na bezkołnierzową . Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 18:08 Nawet się nie zastanawiaj, bez porównania lepsza. Nic się nie zbiera, łatwiej umyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 18:15 Mam, polecam, Catalano. Odpowiedz Link Zgłoś
edka12 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 18:15 Mam od niedawna, polecam dużo łatwiej utrzymać w czystości. Mam cersanit, nie widzę wad Odpowiedz Link Zgłoś
enaw11 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 18:28 Polecam. Idealna do czyszczenia. Nie osadza się kamień jak w tych z kołnierzem. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 07:37 osadza. Tylko go nie widzisz bo jest "schowany". Kamień powstaje od wody a woda pod zabudowanym rantem też przepływa. Mam dwa kibelki, jeden z rantem, drugi bez. Ten bez rantu ma juz kilkanascie lat i funkcjonuje dobrze. Jest w "łazience męża" i on jakos szczególnie o niego dba tzn pakuje jakies środki higieniczne do środka spłuczki, tak że woda do spłukiwania jest niebieska i sadzę, że radzi sobie też z kamieniem. Jednak co jakis czas musi tę spłuczkę "rozmontować|" żeby włozyc kostke do jej wnętrza, to nie to samo co zawieszenie kostki na obrzezu. Mysle, że w przeciwnym razie, ten kamień osadzałby sie, w tym na dziurkach rantu, przez które przepływa woda. Ja obsługuje kibelek z kołnierzem, przy kazdym myciu przecieram też rant od wewnątrz, i jakos nie widze tam pokładów kamienia. Nie wkładam niczego do środka spłuczki. I nie wieszam też kostek na obrzezu (ohyda), uzywam żelowych kropek. I nie widze specjalnie różnicy, z rantem czy bez. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 07:43 No właśnie, ja tez nie widzę roznicy prócz nieszczesnych kostek. Kamien sie zbiera ino w innym miejscu niz pod rantem, a pod rantem przynajmniej nie bylo go widac. Mam jakas cud nieprzywieralna powłokę i zelowe kropki odklejaly się po jakims czasie i spływały w rury. U ciebie sie trzymają do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 08:38 u mnie trzymają się do końca ale ja nie mam jakiejś specjalnej powłoki. Kropki Duck. Z tym że to w kibelku z kołnierzem, bo w tym bezkołnierzowym kostki są wrzucane bezpośrednio do spłuczki. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 18:36 To nie ma wad. Moja najlepsza decyzja dotycząca domu to takie kibelki. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 18:44 Utrzymanie higieny łatwiejsze, ale mamy cersanit o kwadratowym kształcie deski- mega niewygodna dla dupska, teraz wybrałabym coś innego, na pewno nie kwadratową dechę. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 20:07 Nasza projektantka zarządziła kwadratowy kibel. Mój przygłupi mąż się zgodził. ja w swoim się nie zgodziłam i mam wygodnie, tam męczą się dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 20:07 Mam w pracy kwadratowy, w domu okrągły co jest ze mną nie tak, ze nie widzę roznicy? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 20:56 mid.week napisała: > Mam w pracy kwadratowy, w domu okrągły co jest ze mną nie tak, ze nie widzę roznicy? Bo w dupie ócz nie posiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.mamba50x Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 18:51 Bardzo dziekuję za opinie i komentarze, kupię taką bezrantową Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 19:16 Pamiętaj tylko o dobrym ustawieniu ilości spłukiwanej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 19:00 .mam bezkolnierzowà Roca na stelażu geberita, wad miski nie widzę, natomiast błyszczący stalowy przycisk do splukiwania to porazka Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 21:08 To jest plastik Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 21:11 O kolor mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 21:28 Taaak tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 21:30 Trudno. Czyszczę. Białe mi się nie podobają 😐 Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:19 Jest jeszcze srebrny mat, mi biały też się nie podoba a czarny nie pasował . Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:27 Mat też by mi nie pasował 😁. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 19:23 Ja mam już drugą. Innej nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 19:23 Jeśli ktoś jest przyzwyczajony do wieszania kostki domestosa to zawiedzie się. Poza tym do czyszczenia wygodniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 20:36 Ja tam wieszam bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 19:45 Mam, nie widze spektakularnej rożnicy między bezrantową a zwykłą. Gorzej zawiesić te kostki dezynfekujące. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 20:48 No to masz jakis maly kolnierz. Jak jest gleboki to tam sie robi osad od wody Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 06:51 princesswhitewolf napisała: > No to masz jakis maly kolnierz. Jak jest gleboki to tam sie robi osad od wody Princes specjalnie dla ciebie, moze tym razem ci sie uda wydlubac treść ze słów: Aktualnie w ogole nie mam kolnierza, poprzednio mialam zwykly ze zwyklym, przecietnym, niemalym i niedużym kołnierzem. Nie, nie widze roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 19:54 Polecam, łatwo się czyści Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 19:57 Mam stelaż tece , muszla chyba Cersanit zen. Koniecznie przycisk biały, zero odbijania paluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 20:33 Mam dwie różne firmy i są super, nie do porównania że starymi. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 20:47 Bez kołnierza bo naprawde mycie łatwiejsze. Zdecydowanie nie wiszaca ale stojaca. A to dlatego ze wiszaca z czasem sie rusza i ma wplyw na sciane. I co z tego ze latwiej myc podloge? Fizyka, cudow nie ma. Lata siadania robia swoje. Chyba ze ktos ma akurat tam stalowa belke jakis cudem na ktorej to zawisnie i jakos dom jest budowany od poczatku z mysla o tym Zadnych wbudowywanych w sciane zbiornikow wodnych. Znam kogos kto mial przez to plesn Klape polecam sciagana przyciskiem. O niebo latwiej umyc jak sie przycisnie guzik i wyjmie klape. Umyje, wysuszy i po umyciu miski wkliknie z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 20:52 Miałam poprzednią toaletę wisząca 17 lat. Nic się nie ruszało. Ściana też nie ucierpiała. Pleśni nie odnotowano. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 22:50 Plesn nie ma zwiazku z moja wypowiedzia o wiszacej toalecie ale o wryciu w sciane pojemnika na wode. Pytanie na czym wisiala Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 22:54 Na stelażu do tego przeznaczonym. I pojemnik na wodę był w ścianie, bo gdzie niby przy wiszącej toalecie miał być? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 22:57 Roznie tu robia. Z wbudowywaniem w sciane i bez. Na stalowej belce ( moze to po polsku stelaz) albo bez. Te opcje bez sie nie sprawdzaja Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:00 No to tu u nas montują zgodnie z instrukcją, na stelażu (nie do końca to stalowa belka). To, że macie tam u was idiotów, którzy miskę do glazury przykręcają, nie znaczy, że podwieszane toalety są złe. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:04 W UK grom budowlancow jest z Polski. To raczej chodzi o to co jest w sprzedazy. Ja mam toalety bezkolnierzowe stojace. Klapa zdejmowana. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:05 A, no czyli zaopatrzenie macie do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:16 No do kitu bo masa rzeczy z Polski 🤣. Mamy nawet polska siec Ant. (Mrowka). A tak na serio to rynek na wszystko jest ogromny i dlatego przed Brexitemn wiele ematek kupowało w UK do poki cla nie narzucili Produkty sa z US i z Europy itd rozne: lepsze i gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:30 W polskich mrówkach jak najbardziej od razu zalecają właściwy stelaż. Trzeba się mocno upierać żeby to montować inaczej. Serio, nie wiem z czego wynika fakt, że u was tak wiele osób odwala kaszanę Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 00:03 Moze dlatego ze w wiekszosci budowlancy to Polacy? A moze.dlatego ze niepotrzebnie uzywasz slowa " tak wiele" by nawet w kwestii kibelkow miec powod do wyzszosci Polski? A tak na serio to juz tlumaczylam ale nie dociera. Macie jeden system i to od moze ostatnich 20 lat. Tu jest wiele i roznych. Lepsze i gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 00:13 "Zdecydowanie nie wiszaca ale stojaca. A to dlatego ze wiszaca z czasem sie rusza i ma wplyw na sciane" napisałaś to tak, jakby dotyczyło wszystkich podwieszanych systemów. Może i macie tam u siebie różnorodność, czyli wiele systemów, z których część się kompletnie nie sprawdza. U nas być może jest jeden, ale za to skuteczny, nie powodujący niszczenia ścian i pozwalający na bezpieczne i wygodne korzystaniem. Nie potrzebuję udowadniać wyższości Polski w kwestii kibelków, wystarczy mi, że są trwałe i wygodne. A wy sobie montujcie różnorodne, które się obluzowują, niszczą ściany i przeciekają. Nic mi do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 06:46 princesswhitewolf napisała: > Moze dlatego ze w wiekszosci budowlancy to Polacy? Sugerujesz, ze w Polsce budowlancy nie sa z Polski? Z UK orły sztuki montażu kibli do nas migrują? Odpowiedz Link Zgłoś
agjot Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 21:01 Miałam podwieszane kibelki przez 12 lat i nic mi się nie ruszało, do samego końca były stabilne. Dla mnie tylko takie rozwiązanie wchodzi w grę, stojącym kibelkom mówimy stanowcze nie. Mam łazienki zabezpieczone folia w płynie na wypadek jakiegoś przecieku, chociaż nie znam przypadku nieszczelnego stelaża. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 22:51 A przeciek ma zwiazek z zawieszeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
agjot Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:07 Jak się wiesza nie zgodnie z instrukcja to pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 21:11 Nie znam ani jednego przypadku z takimi problemami. Mam wbudowane w ściany, nic się nie rusza, mój stelaż ma utrzymać 450kg. Może warto wejść na wagę zanim usiądzie się na kibelku? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 22:52 No ale masz stelaz. Czyli belke stalowa. 🙄 Sa optymisci montujacy to bez stalowej belki Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 22:57 Nie belkę, tylko stelaż do kibelka. Na czym ci optymiści montują? Na plastelinie? Jak ktoś coś robi niezgodnie z instrukcją,to nie ma się co dziwić że nie działa/psuje się . Tylko to nie jest wina urządzenia, tylko idiotów, którzy je niewłaściwie montują. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 22:59 Moze. Ja mowie na podst doswiadczen roznych osob. Czesc to Polacy a ci chyba wiedza co i jak sie montuje Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:02 Jak nie są fachowcami to może nie wiedzą. W Polsce nie spotkałam się z montażem innym niż na stelażu. Już w sklepie polecają odpowiedni. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:05 Ale stelaz sie nie rusza tylko to jak jest zamocowana do stelaza. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:06 Nic się nie rusza. Mocowanie miski do stelaża jest trwałe i stabilne Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 10:35 princesswhitewolf napisała: > Ale stelaz sie nie rusza tylko to jak jest zamocowana do stelaza. Princess, co ty wypisujesz? Spłuczka podtynkowa to konstrukcja stalowa, mocowana do konstrukcji budynku - ścian nośnych i podłogi. Sam kibelek wisi na tej spłuczce na długich i grubych śrubach. Prędzej wywrócisz kibel stojący niż to Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:18 a niby jak montują bez stelaża? na klej? a zbiornik na wodę skąd się bierze? a przycisk do czego zamontowany? no zlituj się, przecież to wszystko elementy stelaża Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:30 Kolejna wszechwiedzaca. Ty mowisz o takim.rozwiazaniu: A sa rozne.... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:31 Np takie gdzie pojemnik z woda jest na zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:37 To chyba jakiś zabytek z ubiegłej epoki Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:42 Wcale nie. Troche tak myslisz ze wszystko jest na jedna modle jak w Polsce. A sa rozne. Niektorzy nie chca wbudowywac nic w sciane. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 09:48 to wymień kraje, gdzie montuje się takie wynalazki? bo wiesz, bywam czasem poza powiatem i nie widziałam nigdzie czegoś tak głupiego. Jak domyslam się, masz UK na myśli, jako kraj wspaniałych rozwiazań budowlanych, zaraz obok dwóch kranów Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 07:55 thea19 napisała: > To chyba jakiś zabytek z ubiegłej epoki To kibelek ujkejskiej myśli technologicznej 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:38 No to rozwiązanie akurat jest estetycznie okropne! Na szczęście nigdzie takiego nie widziałam. Tak, ten stelaż który wstawiłaś wyżej to właśnie sposób montażu toalet podwieszanych. Nic się wtedy nie rusza (chyba, że jest spartolone). Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:31 Zbiornik na wodę wtykają w ścianę i im cieknie, powodując pleśń. Też nie ogarniam tej technologii... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:38 Rozne sa systemy. Tu ci wklejam co tlumaczylam wczesniej ze sa ze zbiornikiem w scianie i normalnym. Bo pytalas gdzie. Jeszcze robia takie co sa wiszace ale udaja victorian czyli maja dluga rure do gory. I na gorze zbiornik. a co? Kto bogatemu zabroni jak lubi... A teraz taka atrakcja Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:41 Nigdzie nie widziałam takiej toalety jak wkleiłaś. I myślę że nie takie cudo miała na myśli autorka postu. Tylko zwyczajną toaletę na stelażu. A spartolić można wszystko, więc to jedno zdjęcie nijak nie świadczy o tym, że toalety podwieszane masowo uszkadzają ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:43 No nie widzialas bo mieszkasz w Polsce. Ale swiat jest duzy. Wszystko ale to wszystko sie uszkadza kiedys .Nawet zmywarka Miele padla mi po 15 latach w końcu. Kupilam nowa Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 23:47 Wyobraź sobie że mieszkanie w Polsce nie wyklucza bywania pozą nią! Ale w Polsce przynajmniej potrafią montować miski wiszące tak, by się nie obluzowywały 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 01:55 Ja nie mieszkam w Polsce i od wielu lat użytkuję wyłącznie toalety podwieszane ze spłuczka w ścianie. Nigdy mi się nic nie poluzowało a super lekka to ja nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 01:15 princesswhitewolf napisała: ale u > daja victorian czyli maja dluga rure do gory. I na gorze zbiornik. a co? Kto bo > gatemu zabroni jak lubi... > Po polsku to sie nazywa "górnopłuk". Popularny był 40 lat temu 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 10:38 thea19 napisała: > a niby jak montują bez stelaża? na klej? Kiedyś były systemy bez stelaża do zamontowania w ścianie nośnej, kibel przykręcało się do tej ściany. Jak ściana jest z pustaka komórkowego i przykręca się kibel złymi śrubami, to po miesiącu odpadnie Ale w Polsce się tego nie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 21:45 Mam wiszące kible od kilkudziesięciu lat. Ścianom nic nie dolegało, kiblom też nie, mimo że siadał na nich 100 kilowy tyłek mojego męża. Pleśni nigdy i nigdzie nie miałam. To raczej nie kwestia typu toalety, tylko zawilgoconych, paździerzowych chałup w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 22:56 Mieszkalas jakos tanio w pazdzierzowej chalupie w UK bo cie nie bylo stac na wynajecie czegos lepszego? Potem Polacy ze zmywaka maja takie wyobrazenia. Większość domow w UK ma tzw Cavity Wall i pomiedzy wypelnia sie ociepleniem pianka. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 01:19 Dopiero co z miesiąc temu byla dyskusja nt strat ciepła w domach w różnych krajach Europy i nawet podawame źródło, z którego wynikało, że w UK większość domow to niedogrzane przedwojenne starocie. Odpowiedz Link Zgłoś
agjot Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 20:49 Jestem świeżo po remoncie i mam miski bezkołnierzowe roca na stelażach geberit. Polecam z całego serca. Wad nie dostrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
pavia Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 20:57 Bez chwili wahania polecam bezkolnierzowe wc. Zdecydowanie łatwiej się czyści. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 12.01.23, 22:11 Testowane od sześciu lat w trzech łazienkach-villeroy&boch. Polecam, nie mają trudno dostępnych zakamarków. Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Miska WC bezrantowa kto ma i czy poleca? 13.01.23, 02:18 Zdecydowanie tak. I żeby miska miała dodatkową powłokę ułatwiającą czyszczenie, u różnych producentów różnie się ta nazywa. W Roca to SUPRAGLAZE. Duże jazdy z dwójeczką wystarczy spłukać bez użycia szczotki Odpowiedz Link Zgłoś