Dodaj do ulubionych

Czy macie materac piankowy z Ikea z pianką memory?

12.01.23, 20:07
Podzielcie się opinią. Szukam materaca piankowego w cenie do przełknięcia, dla dwóch lekkich osób, więc nie musi być jakiś kosmiczny. Wolę piankowy niż sprężynowy. Jysk ma materace w poszyciach, których nie można prać (wtf), więc znalazłam w Ikei materac z pianką memory Akrehamn, ale trochę się boję, bo piszą, że ma n górze miękką "pluszową" piankę i nie wiem, czy to nie będzie koszmarnie grzejące, zwłaszcza latem.
Macie może to cudo?
Obserwuj wątek
    • dni_minione Re: Czy macie materac piankowy z Ikea z pianką me 12.01.23, 21:24
      Mój syn ma Matrand, lateks z pianką memory. Bardzo fajny, ale ciut za miękki na mój gust. Chyba go już nie produkują albo zmienili nazwę.
    • geez_louise Re: Czy macie materac piankowy z Ikea z pianką me 12.01.23, 23:38
      Mam wszędzie gdzie się da piankę memory, jako gruby top materac, poduszki, walki i wszelkie podkładki pod bolące gnaty. Żadna nie jest grzejąca (a ja z tych, co lubią przekladać poduszkę w nocy na chłodną stronę, nie znoszę przegrzewania), powiedziałabym, że raczej memory foam ma właściwości „utrzymujące komfort cieplny”, bez grzania ani chłodzenia.

Nie mam akurat materaca takiego z ikei, mam gdzieś w domu cały piankowy lateksowy miękki z ikei, 10-letni, zachowuje się podobnie jak memory foam, jest absolutnie cudowny, gdyby był do podwójnego łóżka to bym na nim spała, niestety to 90-tka kupiona do łóżka z podnośnikiem.

Mam w domu budżetowe materace - kupiłam piankowe niedrogie ale trochę za twarde, do nich dokupilam po jakimś czasie w jysku najdroższe ich top materace z memory foam, ale w dużej promocji wiec wyszło przyzwoicie cenowo. Śpi się na takim zestawie idealnie. Komfort zbliżony do materacy za kilkanaście tysięcy.
      • daisy Re: Czy macie materac piankowy z Ikea z pianką me 13.01.23, 00:16
        Mam takie samo zdanie o piance, tylko tu problem jest taki, że warstwa pianki memory w tym materacu przykryta jest jeszcze jakąś "pluszową" i tego się boję. Że się ugotuję w nocy.
    • princesswhitewolf Re: Czy macie materac piankowy z Ikea z pianką me 13.01.23, 00:29
      Cool Blue memory piankowy materac sobie kup- schladzajacy
      • geez_louise Re: Czy macie materac piankowy z Ikea z pianką me 13.01.23, 00:32
        Mam poduszkę z taką niebieska warstwą chłodzącą. Po pół roku zaczęła się lekko kruszyć sad ale chłodzi cudnie
    • eliszka25 Re: Czy macie materac piankowy z Ikea z pianką me 13.01.23, 06:36
      Jak się boisz, że będzie ci za gorąco, to sobie dokup do kompletu taki ochraniacz w odpowiednim rozmiarze.

www.ikea.com/pl/pl/p/rosenvial-ochraniacz-na-materac-80530864/
    • fogito Re: Czy macie materac piankowy z Ikea z pianką me 13.01.23, 06:41
      Mam z innej firmy. Nie grzeje. Dla mojego kręgosłupa zbawienie. Jestem wysoka i szczupła.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka