Dodaj do ulubionych

Zwolnienie od psychiatry sposobem na..

13.01.23, 15:38
Podratowanie finansów i pozostanie z dzieckiem w domu.
Post specjalnie dla wielbicieli, którzy zauważyli, że ostatnio nic w tym temacie nie zamieszczłam.
Dobrej zabawy, zwłaszcza przy ponad 17 %wyzej składce .
Obserwuj wątek
    • abecadlowa1 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 16:01
      A to jakiś powszechny problem? Podobno cebos ustalił, że 70 proc. kobiet nie chce mieć dzieci. A w strategii demograficznej ( to taki rządowy dokument), rząd sam przyznał, że Polska ma jeden z najniższych wskaźników dzietności na świecie.
      • taki-sobie-nick Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 23:26
        A w strategii demograficznej ( to taki rządowy dokument), rząd
        > sam przyznał, że Polska ma jeden z najniższych wskaźników dzietności na świecie

Chcesz powiedzieć, ze jak juz baba raczy mieć dziecko, to nie wolno się jej czepiać?
        • 71tosia Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 15:20
          W ubogich społeczeństwach dzietność jest większa niż w bogatych wiec jak z Pkb zejdziemy do poziomu Burundi to problem sam się rozwiąże, i chyba na to rządzący liczą
          smile
          • taki-sobie-nick Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 22:01
            Nie jestem pewna, istnieje jeszcze problem postrzegania roli dziecka w społeczeństwie i obowiązków rodzica wobec ww. dziecka.
      • spirit_of_africa Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 13:59
        Nie jest powszechny. Mam w zespole 2 takie. Na l-4 w korpo rozkręcają własne działaności które namiętnie reklamują na socjalach stad cały zespół wie. Ale są 2 takie na 70 innych kobiet.
    • iwles Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 16:07

A ty nie masz co robić, tylko całymi dniami wyszukujesz takie "cudenka"?

Za robotę się weź.
      • la_bonne_cusine Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 21:14
        Post dedykowany Tobie..
        • iwles Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 23:17

Uuuuu, ale cięta riposta.
          Serio, zacznij robić coś pożytecznego.
    • auksencja15 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 16:22
      XDDDDD
    • angazetka Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 16:30
      Nawet ne wiesz, czy lasce się to udało, bo na razie tylko kombinuje, ale już pyszczysz.
      • la_bonne_cusine Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 17:07
        Skoro tylko kombinuje to spox. Może sie uda .
        Daj jej boże.
    • anorektycznazdzira Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 16:47
      Poza dobrym sposobem na przedłużenie wolnego jest to też świetny sposób, na zdyscyplinowanie wrednego pracodawcy z tendencją do mobbingowania młodych kobiet. Tylko należy wpleść odpowiednią liczbę wątków związanych z własnym złym stanem psychicznym z powodu traktowania w pracy. Będzie jak znalazł jeśli pracodawca zacznie nadmiernie sobie pozwalać po powrocie zainteresowanej.
      Minus- w razie rozwodu mąż to może wyciągnąć i niejedno na tym ugrać.
      • ajaksiowa Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 17:06
        Pisze że synek ma narazie 6m..nie dziwię się kobicie że kombinuje😮☹️
        • la_bonne_cusine Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 21:24
          Ty w ogóle pracujesz ?!wiesz co to są podatki?
          Znasz język polski?
        • fotokasia Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 23:32
          Na moje dzieci miałam macierzyńskiego tylko 3 miesiące na pierwsze i 3,5 na drugie. Tak było 20 lat temu. Żal mi, że teraz jest rok, bo ja że wzgl. ekonom. musiałam wracać do pracy.
          • kicifura Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 17:54
            Jakby kobiety teraz wracały po 3 miesiącach do pracy to by ci było lżej te 20 lat temu?
    • mgla_jedwabna Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 17:18
      Nie wiem, czemu ta pani zakłada, że lekarz przepisze jej leki (skoro chorobę chce symulować) oraz że uzna ją za niezdolną do pracy po upływie urlopu macierzyńskiego. Mnóstwo osób bierze leki psychiatryczne, np. antydepresyjne, i pracuje normalnie. A psychiatrę nie tak łatwo zrobić w konia, to nie internista, któremu powiesz przez telefon, że cię gardło boli, i cyk antybiotyk i L4 na 10 dni.
      • szmytka1 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 19:24
        Moja osobista przyjaciółka pociągnęła jeszcze pół roku po macierzyńskim na depresję poporodowa, zwolnienie od psychiatry. Wiosna dziecko bedzie mialo 2 lata. Do cudownej, tak opisywanej tu nieraz jako bezproblemowa, pracy na kasie w Lidlu nie chciała wracać. Pani mgr po 40, która nie mogła znaleźć pracy w zawodzie.
        • mizantropka_20 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 11:38
          Wiesz, mnie już się w ogóle nie chce pracować, mogłabym iść na zwolnienie, po wyczerpaniu okresu zasiłkowego skorzystać ze świadczenia, później urlop, parę dni w pracy i zabawę zacząć od nowa. Mogłabym ten proceder ciągnąć do emerytury (3 lata) i dymać wszystkich uczciwie płacących składki. Nadmieniam, że podstawę do zwolnienia mam jak najbardziej, nie muszę kombinować. Jednak mierzi mnie taki pomysł, posobnie jak mierżą kombinujące cwaniary i popierające je poczciwe idiotki.
          • mizantropka_20 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 11:39
            *podobnie
          • szmytka1 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 13:55
            Skoro jednak dlaesz radę pracować, bo tak cie to mierzi, że mogłabyś sienleczyc, skoro jeste chora, to faktycznie coś z tobą nie tak. Idź jednak do tego lekarza.
            • mizantropka_20 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 16:51
              Dzięki za radę, nie skorzystam, nie potrafię się również odwdzięczyć sugestią do jakiego lekarza ty powinnaś się udać... Bo na tupet i nieuczciwość żaden lekarz ani żadne lekarstwo nie pomoże.
              • szmytka1 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 19:16
                Nie martw się, jak już nie będę miała dzieci, a jak miałam małe, to nie musialam się ratować zwolnieniem lekarskim, ale w przeciwieństwie do xiebie mam odrobinę zrozumienia, wyobraźni i empatii dla tych młodych matek.
                • nenia1 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 20:07
                  szmytka1 napisała:

> Nie martw się, jak już nie będę miała dzieci, a jak miałam małe, to nie musiala
                  > m się ratować zwolnieniem lekarskim, ale w przeciwieństwie do xiebie mam odrobi
                  > nę zrozumienia, wyobraźni i empatii dla tych młodych matek.

empatia dla matek jak najbardziej, ale co empatia ma wspólnego z wyłudzaniem zasiłków?
                  • szmytka1 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 20:17
                    Cóż, czy sugerujesz, że lekarz to nieudacznik, który.nie.zna.sie.na swojej robocie🤔
                • mizantropka_20 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 16.01.23, 06:35
                  W przeciwieństwie do mnie masz odrobinę zrozumienia i empatii dla oszustek i złodziejek - gratuluję.
          • auksencja15 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 14:49
            Młodsze pokolenia maja inne podejście do kultury zapier.dolu
            • cosmetic.wipes Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 21:50
              Pomiędzy kultura zapierdolu, a byciem leniwą larwą wyłudzającą zasiłki jest ocean możliwości.
    • ga-ti Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 23:37
      Ok, wiem, że masz świra na punkcie ciężarnych i kobiet z dziećmi. Ale napiszę (choć się wstrzymywałam kilka godzin tongue_out ). W jakiej beznadziejnej sytuacji musi być ta kobieta, cytuję "...już zaczynam się nakręcać, z kim zostawić tak małe dziecko i że sobie nie poradzimy finansowo jeśli go z kimś nie zostawię i będę musiała iść do pracy. Już mi się śni po nocach i mam nerwy o wszystko". Mnie sie włącza współczucie i wku.w na sytuację.
      • szmytka1 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 10:48
        Ma nerwy na wszystko, zatem należy jej sienpodleczenie nerwów. Leczeniem nerwów zajmuje się zdaje psychiatra, zatem wszystko się zgadza i jest prawilnie 🙂
      • m_incubo Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 11:41
        Jeśli jest w tak beznadziejnej sytuacji, że nie wie, za co kupi chleb, to może lepiej było wziąć to pod uwagę kilka miesięcy wcześniej i się nie rozmnażać?
        • ga-ti Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 11:49
          Kilka miesięcy wcześniej to trochę jednak i tak za późno, dziecko na pół roku + 9 miesięcy ciąży. Czekaj, wojny nie było, inflacji galopującej nie było, ceny znacznie niższe... Niektórym sytuacja bardzo się zmieniła na niekorzyść w tym czasie.
        • 71tosia Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 14:01
          chyba wiesz ze składeki które wpłacasz do ZUS to tylko zapis księgowy, na twoja emeryturę będą się składać ci pracujący, czyli dzieci tej pani?
          • m_incubo Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 14:13
            Skąd pewność, że dzieci tej pani na pewno będą pracować?
            I skąd pomysł, że moją emeryturę będzie wypłacał ZUS?
            • 71tosia Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 15:07
              No może dlatego ze w Polsce emeryturami zajmuje się ZUS, a jak w Polsce nie mieszkasz to co cie to obchodzi czy pani się rozmnaża czy nie
              • mizantropka_20 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 17:09
                Mnie nie obchodzi, na moją emeryturę ma wpływ właśnie zapis księgowy, który jest corocznie waloryzowany i o dziwo świadczenie jest naliczane według wartości zgromadzonego kapitału i tablic średniego dalszego życia. Oczywiście, do czasu prosperity zapewnionej przez PIS, trzecim czynnikiem warunkującym wysokość świadczenia emerytalnego był PKB, ale jakoś ostatnio jego procent spada. Tak że, nie wiem kto kogo będzie utrzymywał. Podejrzewam, że zanim pani dzieci pokończą szkoły (za moje podatki), a pani poodbiera 500 +, becikowe i inne plusy, to mnie raczej nie uda się skorzystać z efektów rozmnożenia pani.
                • jednoraz0w0 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 17:26
                  No, tak, ale o wartości zgromadzonego kapitału gdybprzejdziez na emeryturę będzie decydować pokolenie dzieci tej pani właśnie. To oni będą podejmować decyzje o stopach procentowych, inwestycjach, konfliktach zbrojnych itd.
                  • mizantropka_20 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 17:30
                    łryly????
                    • jednoraz0w0 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 19:28
                      Ryly!
                      • mizantropka_20 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 16.01.23, 06:41
                        Rzeczywiście? Na emeryturę wybieram się za 3-lata, wiek dzieci pani będzie się naliczał w postępie geometrycznym?
              • m_incubo Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 17:27
                Mnie w ogóle nie obchodzi czy pani się rozmnaża, ogólnie nie obchodzi mnie rozmnażanie niczyje, poza własnym, które też już zakończyłam.
                Ale ją powinno obchodzić, co ma zrobić z dzieckiem i jak je utrzyma, jak już je będzie miała.
                Mieszkam w Polsce, system oczywiście okrada mnie z mnóstwa pieniędzy, ale na szczęście o swoją starość zadbałam inaczej i nie obchodzi mnie ZUS.
      • wkswks Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 12:40
        Też tak to widze. I jednocześnie widzę w głowie plakaty z podpisem „gdzie są te dzieci”. Mam tez w pamięci wszystkie płacze dziadersów i dziadersówek o dramatyczną dzietność w Polsce.
      • spirit_of_africa Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 14:44
        No ale o tym jak zapewnić opiekę dziecku po macierzyńskim to wiekszosc rodziców myśli już na etapie ciąży, wiec ta beznadziejna sytuacja to trochę na własne życzenie tej pani. I oczywiście winą za brak żłobków, opiekunów dziennych itp ponosi państwo, ale wiedząc w jakich warunkach żyjemy tym bardziej warto się zainteresować wcześniej.
        • wkswks Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 14:50
          Nono, bo każdy mieszka w otoczeniu 10 żłobków. A jak nie mieszka, to jego wina, jest życiowym nieogarem i nie powinien się rozmnażać?
          • szmytka1 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 15:21
            Uwaga, w moim powiecie jest 1 publiczny żłobek. 1 na cały powiat, plus że 3 prywatne przedszkola przyjmuja młodsze dzieci, ale takie bardziej koło 2 roku życia.
          • spirit_of_africa Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 15:27
            zachodząc w ciąże chyba zdajesz sobie sprawę ze macierzyński trwa rok a przedszkole jest od 3rz wiec musisz na 2 lata zapewnić dziecku opiekę? I masz sporo czasu żeby zorientować się w infrastrukturze żłobkowej w okolicy, cenach niań czy rozważyć urlop wychowawczy. Jeśli budzisz się nagle zdenerwowana w 6msc życia twojego niemowlaka bo o to uświadamiasz sobie ze będziesz potrzebować dla niego opieki to tak jesteś nieogarem.
            • szmytka1 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 15:31
              Heh, tym sposobem sugerujesz właśnie, że rozmnażać powinny się tylko jednostki wybitnie ogarnięte, czytaj zamożne.
              • spirit_of_africa Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 16:07
                ogarnięcie nie równa się zamożność. Z usług opiekunów dziennych czy żłobków państwowych zaręczam Ci nie korzystają wyłącznie ludzie zamożni. Raczej przeciwnie, na ogół korzystają Ci, którzy zdają sobie sprawę ze w razie braku miejsca ciężko im będzie pozwolić sobie na alternatywę w postaci niani czy żłobka prywatnego wiec opiekę po macierzyńskim planują odpowiednio wcześniej.
              • m_incubo Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 16.01.23, 10:03
                No dobrze by było, żeby rozmnażali się ci, którzy przynajmniej z grubsza ogarniają, że dziecko potrzebuje opieki, a rodzic musi się z czegoś utrzymać.
                Zresztą ta pani chyba to ogarnia, skoro kombinuje jak tu dostać kasę bez chodzenia do pracy.
                • wkswks Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 16.01.23, 10:28
                  No, niech rozmnaża sie 10 proc społeczeństwa. 😂
                  • m_incubo Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 16.01.23, 10:45
                    Niech się rozmnaża kto chce, ale najlepiej na swój, a nie na mój koszt.
                    • wkswks Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 16.01.23, 14:24
                      Masz pecha 😁. Pamiętaj, ty też masz wybór. Możesz Np zarabiać mniej, to
                      Mniej kasy będzie szło na zusy innych.
            • 71tosia Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 16:07
              Dla wielu kobiet te dwa lata to duży problem, bo żłobki państwowe sa słabo dostępne, prywatne drogie, niania to rozwiazanie na które trzeba przeznaczyć często niemal cała pensje.
              Sugerujesz ze kobieta która nie stać na nianie macierzyństwa nie powinna planować, czy masz może jakaś inna sugestie „jak się ma zorientować” ? smile
              • spirit_of_africa Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 16:14
                Nie. Sugeruje ze powinna się zorientować jakie ma możliwości opieki i na jakie ja stać i odpowiednio je zabezpieczyć. Zorientować się czyli usiąść i przeliczyć pieniądze, popytać o dostępność miejsc w placówkach państwowych, koszt i dostępność niań itp rozważyć powrót na zmniejszony etat itp. Skoro jest na tule rozgarnięta żeby kombinować z lewym l-4 od psychiatry to i z tym sobie poradzi. Ale jak wiadomo droga na skróty przez ZUS jest łatwiejsza.
                • 71tosia Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 16:25
                  I co wykombinujemy jak żłobek daleko i drogi, a pensja w okolicy minimalnej? W Polsce łatwo kombinować jak ma się przyzwoite dochody jak nie masz to kombinujesz jak ta pani.
                  • szmytka1 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 19:14
                    I zostajesz okrzyknięty wielkim syludzaczem zaerotnych kwot świadczeń i najniższej krajowej 😁
        • 71tosia Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 15:10
          Rozmnażać się powinni ludzie tylko zamożni? Ciekawy pomysl, tylko jakoś mało życiowy.
          • spirit_of_africa Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 15:29
            Gdzie pisałam cokolwiek o zamożności? Żłobki państwowe kosztują niewiele ale kluczem jest dostępność miejsca w nich, wiec trzeba się zainteresować nieco wcześniej niż pod koniec macierzyńskiego. Tutaj pani woli kombinować z psychiatra.
            • jednoraz0w0 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 15:31
              Jeżeli jest problem z dostępnością to dla kogoś tego miejsca zabraknie. Jeśli nie ta pani będzie musiała kombinować to inna.
            • wkswks Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 16:44
              To co? Wszyscy z prowincji sprowadzają sie do miast conajmniej 50 tyś, a produkcją i przetwórstwem żywności na prowincji zajmą sie emeryci, wszak nie potrzebują oni już żłobków i przedszkoli.
    • gr.ruuu Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 13.01.23, 23:39
      A co sądzisz o policjantach którzy po drobnym wypadku doznali takiego uszczerbku na zdrowiu, że są na zwolnieniu? Jak oceniasz całkiem niedawną epidemię psiej grypy?
    • jozefrobotnik Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 00:46
      Nie nudzi Cię całodobowe siedzenie na fanpejdzu matka polka patolka?
    • nikanadwarazy Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 11:00
      la_bonne_cusine napisał(a):

> Podratowanie finansów i pozostanie z dzieckiem w domu.

Nie oceniając w tym konkretnym przypadku aspektu etycznego napiszę, że kobieta dobrze kombinuje. Prawda jest taka, że zwolnienia wystawiane przez psychiatrów są najrzadziej ze wszystkich podważane przez ZUS. Do tego stopnia, że w ogóle ich kontroli jest najmniej. A jak pacjent/ka ma udokumentowaną historię choroby powyżej 12 miesięcy to już zupełnie może spać spokojnie. Nawet nie wspominam o wyższym poziomie zaradności, typu orzeczenie na nerwicę stopień umiarkowany, bo wtedy ZUS jest całkowicie bezradny. I nie: nikt nie pilnuje, czy recepta została zrealizowana. Między innymi dlatego od 2022 zmieniły się przepisy i maksymalny okres zwolnienia chorobowego z danego powodu (schorzenia) wynosi 90 dni, a nie 180 jak wcześniej. Później trzeba przepracować przynajmniej 30 dni na UoP lub 90 dni na UZ (z dobrowolną składką chorobową), żeby rozpocząć nowy okres zasiłkowy.

A z innej beczki jestem w szoku, że pracodawcy, za wyjątkiem wielkich korpo (wliczam w to dyskonty spożywcze) oraz budżetówki (gdzie zresztą coraz częściej dominuje umowa na zastępstwo) dają młodym kobietom UoP zamiast UZ. To wręcz proszenie się o kłopoty. No ale to już inna sprawa.
      • angazetka Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 13:28
        Trochę trudno pracę urzędniczki czy kasjerki uznać za zlecenie. Może lepiej dzieło?
        • marta.graca Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 16:24
          Dzieło to prosta droga do kontroli ZUS. Jakie niby dzieło wykonuje kasjerka?
          • angazetka Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 16:25
            To była ironia. Tak samo nie wykonuje zleceń.
          • jednoraz0w0 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 16:47
            Paragony tongue_out
        • premeda Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 19:59
          Przede wszystkim w urzędach brakuje ludzi na potęgę, więc robią wszystko żeby chociaż młode kobiety stabilnością zatrudnienia przyciągnąć.
      • auksencja15 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 14:47
        Jakby dawali UZ to tych ciąż by było jeszcze mniej
    • serei Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 11:26
      znalazła świetny sposób, aby po 6 miesiącach dostać wypowiedzenie, długoterminowo to ona myśleć nie umie
    • kozica111 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 12:50
      Stary sposób ..................znam z obserwacji (niestety) bo to obciąża resztę zespołu.Uważam ze macierzyński powinien być do 2,5 roku życia dziecka, skończyłoby się udawanie.
      • misiamama Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 18:57
        jako mikroprzedsiębiorca uważam, że macierzyński powinien być do 7-go roku życia dziecka, skończyłoby się rumakowanie. Babkom się w łbach poprzewracało i jakieś kariery zawodowe, wynagrodzenia, emerytury, jeszcze co. Siedzieć w domu, przy mężu, zresztą ktoś musi zająć się starymi rodzicami i teściami.
    • kozica111 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 12:52
      W chwili obecnej mam na tapecie laskę która przeplata urlop z "wyrywanym" na siłę na siebie lub na dziecko zwolnieniami...bo nie ma z kim roczniaka zostawić.Jeśliby wróciła do pracy zarobi akurat na opiekunkę, także ten tego....ech...no ale my robimy za nią.
    • 71tosia Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 13:50
      Z wpisu wyglada ze dziewczyna jest tak znerwicowana ze dostanie to zwolnienie bez udawania.
      Swoją droga sytuacja tej dziewczyny nie jest jeszcze zła, ale co ma zrobić samotna matka roczniaka gdy nie ma pomocnej babci? Nawet jak załatwi żłobek to gdy roczniak będzie chorował bedzie brać zwolnienia, pracodawca zachwycony nie będzie. No albo pensje ktora zarobi przeznaczy na nianie by unikać zwolnień, tylko gdy pensja nie jest wysoka to za co będzie żyła? Moze rozsądniej byłoby wydłużyć płatny urlop macierzyński i uniknąć takich dylematów? Ponad połowa młodych kobiet w Polsce nie chce mieć dzieci, wodz narody twierdzi ze to z pijaństwa, ale moze przy większym wsparciu państwa paru kobietom łatwiej by to picie było porzucić na rzecz macierzyństwa smile
      • szmytka1 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 13:53
        Ci z tego, że dostanie wsparcie państwa, jak nie ma wsparcia we współobywatelach. A szczególnie we współobywatelach typu autorka wątku, majaca jakiegoś nienawistnego bzika na pkt ciężarnych i młodych matek
        • 71tosia Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 14:07
          TVP dostało prawie 3 mld na propagandę może jakiś promil mogłoby przeznaczyć na próbę zmiany stosunku współobywateli wobec młodych matek i macierzyństwa, wiem, rozmarzyłam się smile
          • jednoraz0w0 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 14:20
            71tosia napisała:

> TVP dostało prawie 3 mld na propagandę może jakiś promil mogłoby przeznaczyć na
            > próbę zmiany stosunku współobywateli wobec młodych matek i macierzyństwa, wiem
            > , rozmarzyłam się smile

Może lepiej nie. Bo jeśli zmienią, to tylko na gorsze. Oni tylko szczuć jednych na drugich potrafią.
      • marta.graca Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 16:42
        Ja jestem mega znerwicowana, leczę się od ponad 2 lat, a nigdy nawet psychiatra nie wspomniał o zwolnieniu.
        • wkswks Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 16:44
          To sama zasugeruj.
          • marta.graca Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 17:33
            Gdybym nie była w stanie pracować, to pewnie bym to zrobiła.
      • mizantropka_20 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 17:27
        Podpowiedz, jak w takiej sytuacji radzą sobie e'matki na DG, czy w krajach gdzie nie ma rocznego macierzyńskiego
        • wkswks Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 19:08
          Ja osobiście sama nie wiem. I szczerze nie rozumiem odwagi z jaka rozmnazaja sie np Amerykanki.
        • 71tosia Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 21:31
          Może sobie właśnie nie radzą, samotne matki to grupa która najczęściej korzysta z pomocy społecznej.
    • jednoraz0w0 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 14.01.23, 14:24
      Nikt nie zauważył, żebyś ostatnio niczego takiego nie zamieszczała, No ale do adremu. Albo by był post taki, albo byłby post uciśnionego pracodawcy /współpracowników, którzy muszą się spinać bo w zespole mają matke niemowlaka no i wiadomo, po godzinach nie zostanie, dziecko w żłobku choruje więc musi brać zwolnienia… No jak się nie obrócisz dupa z tylu.
    • nena20 Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 18:58
      A jak się komuś nie chce pracować to też idzie do psychiatry, bierze zwolnienie i leży przed telewizorem. Pani przynajmniej dzieckiem będzie się opiekowała.
    • kaktusowepole Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 20:51
      Porodówki pustoszeją, zaraz coś wymyśla że będzie siedziała na płatnym macierzyńskim byle tylko dzieci rodziła.
      • 71tosia Re: Zwolnienie od psychiatry sposobem na.. 15.01.23, 21:33
        Byłoby dobrze gdyby cos wymyślili, bo ujemny przyrost naturalny to nic dobrego dla państwa.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka