Dodaj do ulubionych

Raclette, składniki które mam kupić na kolację z f

14.01.23, 13:15
To by była trzecia randka, ale nie z noclegiem, bo chciałam żeby wszystko toczyło się powoli. No i zgadaliśmy się na robienie raclette. Najpierw on chciał przyjechać do mnie, ale odmówiłam, bo go nie znam na tyle i nie wiem czy by się nie zasiedział. Więc u niego. I tutaj dostałam listę jak to ujął, czego potrzebujemy i co on ma w domu.

W domu ma kukurydzę, cebulę, pomidory, brokuła itd. Ale nie wiem co oznacza tutaj itd.

Czego mu brakuje, to ser do raclette, korniszony, szynka, krewetki, creme fraiche, bagietka i to co chcę do picia.

To wszystko było wymienione w wiadomości i zasugerowane żebym te rzeczy kupiła, chociaż najpierw napisał że możemy zrobić zakupy razem. Ale mam wrażenie że oczekiwałby wtedy, że ja mam zapłacić.

Kupować te składniki czy typ jest do odstrzału?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 13:39
      Hmm.. raclette z brokuła, cebuli i pomidorów raczej nie wyjdzie.
      Kup pietruszkę, marchewkę i selera i zróbcie zupę.
    • panna.nasturcja Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 13:47
      Jak było zasugerowane?
      • superdentystazpoznania Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 14:23
        Najpierw napisał, że przywiezie sprzęt do raclette do mnie. Czyli to ja bym musiała kupić składniki. Jak stanowczo odmówiłam, to odpisał że ok, u niego w takim razie, ale potrzebujemy wymienionych wyżej rzeczy. I napisał że możemy iść zrobić razem zakupy.
    • boogiecat Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 13:55
      Testuje cie. Ludzie bardzo roznie reaguja na « itd. », czasem skrajnie i on to wie, prawdopodobnie chce cie wyprowadzic z rownowagi. Moze psychopata, moze sknera (brakuje WSZYSTKICH skladnikow).
      • koko8 Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 14:08
        Może on w swoją cześć wydatków wlicza zużycie prądu i amortyzację grilla do raclette? suspicious
        • boogiecat Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 14:16
          😀 rzeczywiscie tak moze byc!
      • superdentystazpoznania Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 14:21
        Nie brakuje tylko tych, które miał w domu po poprzednim robieniu raclette, czyli 2 dni wcześniej. Jak wymienił. Kukurydza, cebula itd.
        • princesswhitewolf Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 18:15
          To jest amsrykanskie a nie swiss raclette ze z kukurydza? No ale co tam, kolezanka robi galaretke na slodko z kukurydza i skorka z cytryny wiec nic mnie nie zdziwi po tym.
          • mikams75 Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 21:30
            ja zrozumialam ze to takie male kolbki kukurydzy w occie, te sie je w swiss do racletta.
            • princesswhitewolf Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 15.01.23, 01:10
              Ah przegryzka. A ja juz myslalam ze ona ta kukurydzs jakos pcha na te patelki i mysle coooo???
    • magda.z.bagien Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 16:43
      Brokuł to nie jest warzywo zalecane do konsumpcji w początkowej fazie randkowania. Zastąpiłabym selerem.
    • tokyocat Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 18:06
      Dobrze dalas sie wrobic. Masz w sumie wszystko kupic. Poza tym smietana, krewetki ????? Po co ?
    • mikams75 Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 18:26
      szynka ujdzie, ale krewetki, creme fraiche, bagietka? a ziemniaki ma?
      Ja bym kupila po uwazaniu czyli ser i korniszony (reszty nie jadam albo nie pasuje) i wziela z domu pare torebek herbaty do picia.
    • ritual2019 Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 18:45
      ??? Dlaczego do odstrzalu? Jaki problem kupic kilka skladnikow skoro on ma czesc takze q domu.
      • beaucouptrop Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 18:59
        Problem taki, że ze składników, które on ma nijak raclette nie zrobisz. A drugi taki, że facet proponuje raclette, a chyba nie wie o czym mówi. Dla mnie kulinarny ignorant więc do odstrzału.
      • boogiecat Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 14.01.23, 19:01
        On ma cebule😀

Abstrahujac od trolowania i calej otoczki, dla mnie to dziwaczna sytuacja, zeby chodzic na zakupy spozywcze celem odbycia czwartej randki w domu faceta. Szczerze mowiac to wogole sobie nie wyobrazam zeby ktokolwiek mi cos takiego mial proponowac.
    • taki-sobie-nick Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 15.01.23, 00:05
      Na ciebie wypadają drozsze.
    • alexa0011 Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 15.01.23, 01:59
      Facet z klasą kupi ci chociaż to, co pijesz. W sumie resztę też powinien. To ty ewentualnie mogłabyś zaprotestować i zadeklarować kupno części składników. Ser, krewetki po twojej stronie, bo on ma cebulę i brokuł,?No nie.
      • taki-sobie-nick Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 15.01.23, 02:21
        No to niech autorka kupi kartofle i niech robią placki ziemniaczane.
        • alexa0011 Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 15.01.23, 02:38
          Nie bawilabym się w kartofle. Fajny facet i fajna babka nie powiedzą potencjalnej "randce" , żeby kupiła / kupił sobie coś do picia ,krewetki i ser. Na wieczór u siebie. Żenada.
          • waleria_bb Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 15.01.23, 02:56
            Dla mnie to raczej też oczywiste, że wieczór=zapewniam jedzenie lub składniki do wspólnego gotowania. Śmierdzi mi testowaniem kobiety w kontekście płacenia za siebie.
    • eliszka25 Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 15.01.23, 02:32
      Szczerze mówiąc, to nie wyobrażam sobie sytuacji, że umawiam się z facetem na randkę w postaci kolacji u niego, a on mi podsyła listę rzeczy, które mam przynieść. A najlepsze, że mam przynieść sobie również to, co chciałabym do tej kolacji pić 🤣. Po takim zaproszeniu to już by mi się odechciało randkowania z tym panem 😄.

• kotejka Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 15.01.23, 06:07
      Pewnie już po randce, to opowiedz jak było

W życiu bym nie szła to typa na randkę z siatkami z serem i śmietaną
      Nie i nie
      Wobec takiej propozycji poinformowalabym, że po 18 nie jem, a.przynajmniej nie dużo, więc niech tylko dla siebie zrobi
      I patrzylabym z uciecha, co będzie się działo
      Ostatwcznie butelkę wina mogłabym wziąć
      • superdentystazpoznania Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 15.01.23, 09:00
        Poszłam, kupiłam te składniki, prócz krewetek i colę, której nie piliśmy, więc została u niego w lodówce. Zrobił nam aperol spritz. Więc miał tę kukurydze, dodam że w puszce, nie kolby i cebulę. Nie kupił nawet ciasta. Jak już byliśmy po jedzeniu i siedzieliśmy na sofie rozmawiając, to zapytał czy chcę go pocałować. Odpowiedziałam, że nie i 15 minut później poszłam. Później dostałam smsa z podziękowaniem za zaproszenie i za jedzenie. Kurde, wydawało mi się że to on zapraszał. Nic nie odpisałam.
        Generalnie żenada i miałyście rację.
        • ritual2019 Re: Raclette, składniki które mam kupić na kolacj 15.01.23, 11:18
          Jestes trollem?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka