Dodaj do ulubionych

Schodzący paznokieć

14.01.23, 16:53
Syn podczas gry z kolegami poobijał sobie stopy tak, że schodzą mu paznokcie u dużych palców. Pierwszy raz z czymś takim się spotkałam, od dołu paznokieć już się zupełnie nie trzyma. Masakra jakaś. Kazałam mu moczyć stopy w wodzie z rumiankiem, psiknęłam octeniseptem. I co dalej, do lekarza? Czy czekać aż sam zejdzie? Czy Wasi grający w piłkę synowie też mają tak poobijane stopy? Buty ma dobre.
Obserwuj wątek
    • ajaksiowa Re: Schodzący paznokieć 14.01.23, 17:29
      Może podolog?
    • mikams75 Re: Schodzący paznokieć 14.01.23, 18:49
      ja sobie nie obilam a zszedl mi paznokiec u malego palca, po prostu ot tak, bezbolowo dyndal sie i odpadl. Nic nie robilam. Pytalam lekarza ale dlugo po fakcie, podobno tak bywa, moglo sie cos uszkodzic. Pociesze cie - odrosl normalny paznokiec.
    • green_agula Re: Schodzący paznokieć 14.01.23, 19:02
      spokojnie niech sam zejdzie ten, nowy odrośnie, pilnowac tylko zeby jak nowy rosnie najwyzej pomóc staremu odopasc zeby swiezy nie rósł krzywo
    • milin94 Re: Schodzący paznokieć 14.01.23, 21:01
      Bardzo dziękuję za rady.
      • kubek0802 Re: Schodzący paznokieć 14.01.23, 21:13
        Dwa razy miałam przytrzaśnięty drzwiami na ręku. Nic nie robiłam poza malowaniem beżowym lakierem bo czarny krwiak wyglądał kiepsko. Nowy wyrósł bez problemu, stary zszedł, odkleił się również bezproblemowo. Na koniec trochę mu pomogłam i oderwałam. Całość trwa jakieś 4 miesiące.
    • eriu Re: Schodzący paznokieć 15.01.23, 00:01
      Podolog, bo to schodzenie nie jest wygodnie i w końcu mu zaczną przeszkadzać.
    • kotejka Re: Schodzący paznokieć 15.01.23, 10:53
      Miałam oderwany na małym palcu
      A ponieważ rośnie trochę w górę, zadziera się jakby moja stylistka paznokciowa zaleciła tejpy
      Idea było tak docisnąć płytkę, żeby to co rośnie narastało jak należy na miejsce
      Ona specjalizuje się w rozmaitych problemach paznokciowych, więc zakładam, że dobrze radziła
      Narosło jak trzeba i to po około 9 tygodniach

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka