Dodaj do ulubionych

Codzienne upięcia włosów

14.01.23, 17:00
Hej, nowy nick, bo nie wiedzieć czemu nie mogłam się zalogować. A pytanie nasunęło mi się po przeczytaniu postu o zadbaniu. Mianowicie jak fajnie upiąć półdługie włosy aby wyglądały modnie i wygodnie a nie ciotkowato. Bo mam wrażenie że podpinając do góry płaska spinka tak właśnie wyglądam. Mam średni blond z gęstą długą grzywką. Może podpowie nie jakieś triki albo akcesoria ułatwiające czesanie?
Obserwuj wątek
    • extereso Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 17:13
      Robię sobie zamotany kok na czubku głowy i zbieram komplementy choć to takie proste ( głową w dół, dwa ruchy rąk, kilka szpilek lub gumka i jest)
      • filinada Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 17:21
        Czy pisząc o szpilkach masz na myśli spinki wsuwki? Czy inne tajemnicze akcesoria?
        • extereso Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 17:26
          Szpilki kokówki.
          • filinada Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 17:47
            Taki kok mi się podoba ale mam wrażenie że wygląda niechlujnie. Poprawcie mnie jeżeli się mylę i można iść w tym do pracy.
            • extereso Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 17:48
              Ja chodzę do pracy, reszta minimalistyczna, razem dobre wrażenie. Według mnie.
      • ajaksiowa Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 17:28
        To samo chciałam mapisać😃
      • sela.vi Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 19:16
        I tak bez problemu, taki kok, trzyma się parę godzin?
        • extereso Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 19:34
          Jak użyjesz więcej szpilek to cały dzień, nawet na nartach czy jodze
          • princy-mincy Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 20:59
            Na nartach pod kaskiem?
      • taki-sobie-nick Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 22:21
        Nieeee, to jet uczesanie na Mimblę (wyguglać hasło "Mimbla") i nigdzie nie pasuje.

Ja tam wolę zykły kok, ale zaraz się pewnie okaze, ze tez straszliwie ciotkowaty.
    • aadrianka Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 17:28
      Przy włosach półdługich najbardziej lubiłam modyfikację fryzury "na Agatkę": wyciągałam z lewej i prawej strony po jednym spodnim kosmyki, zwijalam spiralnie i spinalam nad puszczoną luzem resztą włosów (fryzura nadaje się też do długich, tylko długie pasmo trudniej upiąć).
      Innych fryzur nie doradzę, bo włosy utrzymuję na tyle długie, by dało się je uczesać w wysoki koński ogon. Jako pani 40+ absolutnie nie powinnam takowego nosić.
    • dvdva Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 17:42
      Wpisz sobie w Youtube "one minute bun" albo "pencil bun"
    • zaczarowanyogrod Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 19:08
      Jak miałam półdługie włosy to robiłam kucyk, teraz przy długich też. Jeszcze brałam parę włosów z jednej strony i z drugiej reszta rozpuszczona. Z tych zebranych kucyk spięte jakąś spinką. Podobne do którejś z tych www.jubileo.pl/duza-spinka-do-wlosow-tukan-2137.html?gclid=EAIaIQobChMI-P2UwNLH_AIVBN-yCh01dwblEAQYCCABEgKwgfD_BwE

leartis.com.pl/klamra-do-wlosow-spinka-kauczuk-szczeka-7
    • anka_z_daleka_1 Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 21:25
      Albo mam włosy rozpuszczone, albo robię kucyk na czubku głowy, albo spinam gumką w tradycyjny kucyk, albo plotę warkocz ( podobno nazywa się francuski)- zależy od sytuacji i temperatury na zewnątrz.
      • filinada Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 21:31
        Na warkocz mam za krótkie, a kucyk na czubku głowy... ja wyglądam w tym źle i infantylnie. Szukam raczej pomysł na coś w rodzaju łatwego koka
        • ga-ti Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 22:14
          Robisz kucyk w takim miejscu, żeby było dobrze, przeciągasz przez gumkę i ostatni raz nie przeciągasz do końca, zostaje taka 'babeczka', sobie ją rozciągasz, wyciągasz kilka kosmyków, żeby nie było za gładko, możesz zrobić ciasny kucyk, możesz luźniejszy, możesz wyjąć kilka kosmyków przy uszach.
          Albo robisz kucyk, rozdzielasz włosy na kilka pasemek i owijasz je wokół gumki, podpinasz końcówki, ewentualnie podpinasz wsuwkami jeszcze.
          Do takich koczków są takie grube "gumki-gąbki" z siateczki, wtedy będzie bardziej elegancko wink
          Zwijam na palcu i zapinam spinką taką: www.hebe.pl/glamour-automatyczna-spinka-czarna-do-wlosow-1-szt.-000000000000421586.html zostawiasz rozczochrane końcówki albo podpinasz pod spód.
          • taki-sobie-nick Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 22:38
            ga-ti napisała:

> Robisz kucyk w takim miejscu, żeby było dobrze, przeciągasz przez gumkę i ostat
            > ni raz nie przeciągasz do końca, zostaje taka 'babeczka', sobie ją rozciągasz,
            > wyciągasz kilka kosmyków, żeby nie było za gładko

Cos okropnego.
            • ga-ti Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 22:53
              Niemal widzę, jak się wzdrygasz big_grin

Z niecierpliwością czekam na Twoje propozycje.
              • taki-sobie-nick Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 23:25
                ga-ti napisała:

> Niemal widzę, jak się wzdrygasz

I to cię tak bawi? Podobno mam prawo do łasnych gustów?
                • taki-sobie-nick Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 23:26
                  własnych
              • taki-sobie-nick Re: Codzienne upięcia włosów 14.01.23, 23:32
                Żeby się czepić wszystkiego, co wkleję. Juz się rozpędziłam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka