Dodaj do ulubionych

w temacie zadbania- maskowanie odrostów

14.01.23, 17:37
Czy któraś z was używała czegoś w stylu pudru, sztyftu lub szczoteczki? I sobie chwali?
Szybko mi rosną włosy (farbuje co 5 tyg.) i zwykle ostatnie dni już mnie drażnią (mocno siwiejąca brunetka). Jakoś nigdy nie udaje mi się idealnie umówić do fryzjera, a nie nabyłam wprawy w używaniu produktów w sprayu (L'ORÉAL, SYOSS).
Obserwuj wątek
    • bei Re: w temacie zadbania- maskowanie odrostów 14.01.23, 18:26
      Umawiam się na wizycie, w ten sposób zawsze masz termin.
      Moje kolezanki uzywają farby w sprayu, ja ratowałam się farbując sam przedzialek i odrobinę przy skroni (odgarniam włosy za ucho)
    • ginger.ale Re: w temacie zadbania- maskowanie odrostów 14.01.23, 19:00
      Niestety, ale mój jedyny sprawdzony sposób to umawianie 2 wizyt u fryzjera do przodu, tak żeby między farbowaniami było max 4 tyg. odstępu...
    • swinka-morska Re: w temacie zadbania- maskowanie odrostów 14.01.23, 19:03
      Ja sobie bardzo chwalę spray L'Oreala.
      Jak mi odrost z nienacka wyskoczy parę dni przed wizytą - jest jak znalazł, żeby doczekać do terminu.
    • volta2 Re: w temacie zadbania- maskowanie odrostów 14.01.23, 20:05
      stosuję retusz w spreyu, wydłuża o 2 tygodnie możliwość farbowania, to akurat czas, żeby zdążyć umówić się do fryza.

generalnie ostatnio robię po pandemii taki myk, że raz fryzjer i refleksy, więc potem dłużej można zamaskować siwe (też brunetka, też przedziałek jest najwiekszym problemem), po 6 tygodniach farbowanie farbą w domu, jeden kolor i dopiero za 4-6 tygodni kolejne profesjonalne farbowanie.

nie mam odwagi na zafarbowanie samych strategicznych miejsc. ale że planuję roczne niepracowanie to może się pobawie, do ludzi nie trzeba będzie wychodzić w razie fakaupu.
    • liliawodna222 Re: w temacie zadbania- maskowanie odrostów 14.01.23, 23:45
      Nie używam takich wynalazków. Farbuję sama co 3 tygodnie, włosy wyglądają bardzo dobrze. A odrost niestety strasznie postarza, więc nie pozwalam sobie na niego.
    • 11marlenka Re: w temacie zadbania- maskowanie odrostów 15.01.23, 00:10
      JA właśnie nabyłam spray, usiłuję przedłużyć czas między wizytami u fryzjera do 4,5 tyg. Spray użyłam na razie dwukrotnie, wygląda obiecująco, faktycznie siwizna mniej widoczna. Trochę żałuję, że nie kupiłam pudru do maskowania - widziałam na półce w sklepie- bo może go się łatwiej i dokładniej nakłada niż spray.
    • aandzia43 Re: w temacie zadbania- maskowanie odrostów 15.01.23, 02:42
      Wspomagałam się sprayem, łatwy w obsłudze.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka