Dodaj do ulubionych

Małe naczynia ceramiczne do zapiekania przepisy

14.01.23, 21:05
Kupiłam w Pepco takie oto naczynia ceramiczne małe do zapiekania i proszę pomózcie z przepisami. Chcę je wykorzystać. Szukałam w sieci ale nic nie znalazłam.
Stoją sobie bezczynnie a ja jestem słaba w wymyślaniu przepisów. Chyba coś z serem mozna podpiec?
Jeśli można to proste i smaczne.
Obserwuj wątek
    • little_fish Re: Małe naczynia ceramiczne do zapiekania przepi 14.01.23, 21:12
      W tych mniejszych robię creme brulee.
      • little_fish Re: Małe naczynia ceramiczne do zapiekania przepi 14.01.23, 21:15
        Zapiekane jajka
        www.google.com/search?q=zapiekane+jajka+z+warzywami&oq=zapiekane+jajka&aqs=chrome.1.69i57j0i512l6j0i22i30.8140j0j9&client=ms-android-oppo-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1#imgrc=n1fGsWtQ3PTvQM

I z szynką
        www.przyslijprzepis.pl/przepis/jajka-zapiekane-z-warzywami-i-szynka-parmenska-3
        • czarna.mamba50x Re: Małe naczynia ceramiczne do zapiekania przepi 14.01.23, 21:18
          Bardzo inspirujące dzięki. Fajne na niedzielę
    • mysiulek08 Re: Małe naczynia ceramiczne do zapiekania przepi 14.01.23, 21:12
      uzywam glownie do jajek, szukaj 'jajka w kokilkach'
      w wiekszych tarty i quiche
      • czarna.mamba50x Re: Małe naczynia ceramiczne do zapiekania przepi 14.01.23, 21:17
        Dzięki zrobie takie jajka na śniadanie.
    • audrey81 Re: Małe naczynia ceramiczne do zapiekania przepi 15.01.23, 02:13
      Crumble z jabłkami lub innymi owocami. Podawać jeszcze ciepłe z gałką lodów waniliowych. Przepyszne.
    • berdebul Re: Małe naczynia ceramiczne do zapiekania przepi 15.01.23, 10:31
      Jajka ma śniadanie - wbijam jajko, albo dwa, zależy od rozmiaru naczynka, dorzucam dodatki - posiekane pomidory/posiekane suszone pomidory/szczypiorek/szynkę lub bekon lub podsmażony bekon (zależy czy dla wege, czy nie wege domownika). Sól, pieprz i do piekarnika. Wyciągam jak żółtko jest jeszcze płynne. Najlepiej wstawiać w odstępie kilku minut, żeby drugi jeszcze się piekł, jak pierwszy się zjada, inaczej żółtko w drugim się zetnie.

Małe porcje szarlotki, małe serniki na zimno, krem brulee, suflety, mini zapiekanki makaronowe, czy mac&cheese. Pozwala ładnie podać coś, co na talerzu się rozpłynie. I zjeść to bez większych problemów.
    • mid.week Re: Małe naczynia ceramiczne do zapiekania przepi 15.01.23, 10:48
      Robie w nich owsianke na sniadanie, mini szarlotki i serniki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka