Dodaj do ulubionych

Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler)

15.01.23, 10:34
Skąd wiadomo, że co najmniej jedno z dzieci Daphne nie jest Grega? Wyczytałam o tym na blogu serialowym i nie daje mi spokoju od wczoraj, bo nie kojarzę wątku, w jakich okolicznościach to wyszło.
A poza tym chciałam powiedzieć, że druga część wymiata jeszcze bardziej!
Obserwuj wątek
    • mdro Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 10:41
      Pokazuje zdjęcie swojego "trenera", a potem zdjęcie dzieci i widać podobieństwo.
      • mdro Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 10:45
        Ale to oczywiście tylko w sferze domysłów jest - tak jak to, że do czegoś doszło między Ethanem i Daphne (czy też nawet między Gregiem i Harper, tzn. coś poza pocałunkami i obściskiwaniem się).
        • mdro Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 10:45
          Tfu, Cameronem oczywiście (patrz wpis niżej, zasugerowałam się).
      • ajr27 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 10:45
        Serio? To tam był ten trener pokazany? Myślałam, że tylko dzieci
      • pani_tau Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 12:04
        Nie ma zdjęcia trenera, za to dużo opowiadania o jego jasnych włosach i niebieskich oczach. Daphne przez "pomyłkę" pokazuje zdjęcia dzieci, z których co najmniej jedno wydaje się być kopią trenera a nie ciemnowłosego i ciemnookiego Camerona. W pojęciu Daphne jest ona górą, bo zdradzający mąż nieświadomie wychowuje dziecko jej kochanka.
        Harper od razu to załapała, dlatego wyraźnie skonsternowana patrzy na Daphne gdy ta odkłada zdjęcia uśmiechając się z satysfakcją.
        • ajr27 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 12:18
          Harper załapała, ja kompletnie nie. To taki niuans, za który kocham ten serial. Jak i np śledzenie, jakie książki czytają bohaterowie na plaży
          • pani_tau Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 13:08
            Na marginesie to pewnych rzeczy lepiej nie wiedzieć. Na przykład tego co oznaczają brązowe oczy u dziecka niebieskookich rodziców.
            • melisananosferatu Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 14:26
              A to nie jest tak, ze te brazowe oczy mozna dziedziczyc po dziadkach?
              • rabarbara123 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 18:25
                Nie, bo gen jasnych oczu jest genem recesywnym. Dziedziczenie jest możliwe w drugą stronę - rodzice z brązowymi oczami mogą mieć dziecko z jasnymi.
                • mdro Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 19:28
                  Tylko że z kolorem oczu nie jest aż tak prosto i choć na ogół dziecko rodziców niebieskookich będzie niebieskookie, to w bardzo rzadkich przypadkach ciemnookie też się może trafić.
          • lauren6 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 14:35
            Wcześniej, gdy nocowały w willi Daphne dała do zrozumienia, że wie o zdradach Camerona, ale nie bierze ich do siebie, bo nie jest ofiarą.

W tym kontekście jasnoblond dziecko pokazane po opowieści o bliskiej relacji z trenerem nabiera odpowiedniego znaczenia.
            • ajr27 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 22:21
              Tylko że Daphne jest piegowata i ruda. Dlaczego nie mogłaby mieć dziecka ze swoim własnym kolorytem?
    • 1lifecolor Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 10:44
      Camerona. Greg był mężem Tanyi. Pokazuje zdjęcie swojego trenera, a potem dzieci
      • ajr27 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 22:24
        Camerona, oczywiście
    • alicjamagdalena Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 10:44
      2x robiłam podejście i nie przebrnęłam do 2 odcinka 🤔
    • marianna1960 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 12:55
      Druga część tak samo wymiata w swojej beznadziejności nie rozumiem fenomenu tego serialu tak jak Dom z papieru czy Ozark, chyba tylko dobra reklama bo seriale bardzo słabe
      • lauren6 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 14:42
        🙄
      • ajr27 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 22:23
        Porównujesz seriale od czapy. Dom z Papieru to bajka ( dla mnie nie do zniesienia), a Lotosy to czyste realistyczne mięcho. W dodatku z morałem.
        • marianna1960 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 03:05
          Czyste realistyczne mięcho i super klimat to Bloodline, albo Affair
          • manon.lescaut4 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 08:12
            Uwielbiam The Affair, Bloodline powinien mi się spodobać (zabieram się od lat), ale nie przesadzajmy z tym realizmem smile
            Biały Lotus sezon 2 jest super, o wiele lepszy niż pierwszy.
          • ajr27 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 12:19
            Bloodline nie widziałam, ale Affair wydawało mi się mocno naciągane i płytsze od Lotosa, bo scenariusz opiera się tam na schemacie zdrady, żadnych niuansów
            No i na osłodę wątek kryminalny ofc
    • myelegans Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 15:15
      Jedno z dzieci na zdjeciu jest podobne do trenera. Daphne wie o zdradach Camerona, sama tez zdradza(la), ale sa taka power couple, wygodnie z tym co maja, I odpuszczaja, albo przymykaja oko na grzechy partnera….

Przewidzialyscie kto zostanie zamordowany?
      • kanna Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 18:09
        Wywnioskowałam (nie pamiętam już, czy z kontekstu czy z kształtu łydki) płeć ofiary. Ale źle wywnioskowałam uncertain Wiec kompletne zaskoczenie.
        • myelegans Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 18:36
          Zamordowali najlepsza postac

Do konca mialam nadzieje ze bedzie jakis zwrot
          • lauren6 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 18:38
            Ja tak samo miałam nadzieję, że zamordują kogo innego. Trzeci sezon to już nie będzie to samo.
    • mdro Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 15.01.23, 19:26
      A propos, na Oko Press jest fajny artykuł o serialu
      (Uwaga potężne SPOJLERY w jego treści):
      oko.press/bialy-lotos-seks-w-epoce-poznego-patriarchatu

Z niektórymi stwierdzeniami zgadzam się, niektóre sceny i postaci odebrałam nieco inaczej, ale dość ciekawe spojrzenia, przy tym z pewną historyczną podbudową (dlaczego akurat to miejsce).
      • manon.lescaut4 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 09:33
        Dzięki! No to się nazywa ciekawa dyskusja o filmie czy serialu, gadanina Raczka to jakieś popłuczyny smile
        • ajr27 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 12:16
          To Raczek jeszcze żyje?!
          • ania_z_zielonymii Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 13:36
            Żyje, co ma nie żyć🙂 Nadaje teraz na youtube.
            • ajr27 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 15:03
              Nie wiedziałam, gdzie nadaje. Ostatnio widziałam go w "Perłach z lamusa" że śp. Kałużyńskim, także można by zadać to samo pytanie w odniesieniu do mnie
          • manon.lescaut4 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 15:20
            Oczywiście, ze żyje i ma się dobrze, choć niestety starzenie widać nie tyle w jego białych włosach i brodzie, co laaaniem wody w trakcie mówienia, rozwlekaniu, czasem szukaniu słówek. Mówi jak zwykle ciekawie i wartościowo, ale czuć już takie gaworzenie starszego pana.
            • ajr27 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 18:53
              Wierzę e każde jego słowo, odkąd uznał " Cabaret" za najlepszy film wszechczasów- tu się zgadzamy. Podobno po pierwszym seansie od razu stanął w kolejce do kasy kina Palladium, by kupić bilet na następny seans.
              • manon.lescaut4 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 19:02
                Ja bardzo lubię części premium w jego wideorecenzjach, naprawę tak ciekawe, często zabawne historie ze swojego życia opowiada, ze aż czasem trudno uwierzyć, ze to wszystko przeżył, choć oczywiście mu wierze smile
                • ajr27 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 19:19
                  Chyba odnowię starą znajomość z P. Raczkiem😀
                  • manon.lescaut4 Re: Biały Lotos 2 wyjaśnijcie, proszę...(spoiler) 16.01.23, 19:39
                    Naprawdę warto!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka