ichi51e 15.01.23, 15:20 ematka no to pewnie z żaby - proszą zawsze o dowód ale tak generalnie skad to się bierze? kiedy ostatnio ktoś wam powiedział: "Serio 47?! Myślałam ze najwyżej 25!" W jakich okolicznosciach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryzelda71 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:22 47 wyglądająca na 25. Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:23 zakład ze się zaraz niejedna odezwie której się to zdażyło? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:27 A to jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:35 Wy nawet nie wiecie, jak się cieszyłam, kiedy przyjechałam do USA, miałam 37 lat i za każdym razem sprawdzali mi dowód w moim ulubionym sklepie z alkoholami. Pewnego dnia poszłam po wino z teściową i jej też sprawdzili. Przez miesiąc unosiłam się na chmurze, ciesząc się, że wszyscy myślą, że nie mam jeszcze 21🤣Okazało się, że w tym sklepie mają wymóg sprawdzania ID wszystkim bez wyjątku. Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:48 Ja pamietam jak mnie w sklepie mloda kasjerka spytala czy jestem seniorka to jakas znizke bym dostala. Mialam wtedy 40 lat, no ale dla mlodej siksy 40-tka to juz babcia Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 16:55 summerland napisała: > Ja pamietam jak mnie w sklepie mloda kasjerka spytala czy jestem seniorka to ja > kas znizke bym dostala. Mialam wtedy 40 lat, no ale dla mlodej siksy 40-tka to > juz babcia No muszę, muszę, bo się uduszę epoznan.pl/news-news-135838-poznanski_klub_hah_pochwalil_sie_ze_zatrudnil_pania_sprzatajaca_40_bo_nie_wyklucza_nikogo_z_powodu_wieku Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 17:04 Mój mąż się załamał, bo za 2 lata będzie mu przysługiwać zniżka dla seniorów w popularnych u nas śniadaniowniach🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 21:44 Haha, dobre 😂 Trochę öbok, ale przypomniała mi się historia z forum humorum chyba: dziewczyna opisywała, jak kiedyś poszła do sklepu odstrzelona i umalowana, wyglądając w swoim mniemaniu bardzo ładnie. Stanęła w kolejce, a jakoś dzieciak za nią mówi "zaraz wracam, niech mi Pani przypilnuje miejsca". Ona, że ok. On gdzieś idzie między półki i mowi do znajomej "stoję tam, za Shazzą" 😂 dziewczynie miną zrzedla... Czytałam to lata temu, ale wciąż mnie to bawi 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:56 🤣 robilam zakupy w markecie, jak zwykle tez i wino (lambrusco mialo 40% obnizke, wstyd nie skorzystac) i przy kasie pani poprosila o dowod..., zamurowalo mnie, no nie, awansowalam do elity ematki od 1 stycznia maja obowiazek sprawdzac dowod kazdego kupujacego alkohol 🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:59 Szkoda, że nie nagrałam miny mojego ojca, kiedy poproszono go o ID, napuszył się jak paw🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 16:13 Moja mama została przez kontrolera w tramwaju kiedyś poproszona o dowód (seniorzy mają darmowe przejazdy). "Oj, dziękuję Panu bardzo!"- rozpromieniła się mamusia do Pana Kanara. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 18:34 daniela34 napisała: > Moja mama została przez kontrolera w tramwaju kiedyś poproszona o dowód (senior > zy mają darmowe przejazdy). > "Oj, dziękuję Panu bardzo!"- rozpromieniła się mamusia do Pana Kanara. o to jak moja babcia a ona raczej nie jeżdzi komunikacją ale jak już to zawsze jej sprawdzaja a jest po 90... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 20:59 A jak ja z własnymi dziećmi chodziłam, to wielu ludzi myślało, że jestem au pair 🤪. Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropelka Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 16:04 No, mam osiemdziesiąt lat, ale jak obowiązywały godziny seniora, to nie chcieli mnie wpuszczać do sklepów. Jeden ochroniarz spytał wręcz: dziecko, a ty nie powinnaś teraz na onlajnach siedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 17:47 Mnie się nie zdarzyło, ale mojemu stryjowi tak, przy mnie. Była u mnie koleżanka ze studiów, on wpadł akurat do mojego ojca, więc zajrzał do mnie, pożartował i poleciał, gadając też o swoich studiach. Założyła, że jest trochę od nas starszy, ale raczej jeszcze w granicach wiekowych właściwych dla studenta, a on studiował zaocznie, był po czterdziestce i miał córkę maturzystkę. Z tym że tutaj moim zdaniem nie wygląd był decydujący, tylko zachowani i aluzje do studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 19:54 ichi51e napisała: > zakład ze się zaraz niejedna odezwie której się to zdażyło? > 😂😂😂mnie ostatnio się to przytrafiło. starsza koleżanka z pracy stwierdziła że wyglądam na 22. oczywiście zrzuciłam to na garb jej wieku. ps. na forum jest inna koleżanka ktora może to potwierdzić, gdyż razem pracujemy z tą Panią😉🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 21:03 ichi51e " skad się bierze przekonanie ze się młodo wygląda?" - z próżności. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:23 Mnie nikt tak nie powiedział, chyba że licza się niekulturalne staruszki, które usilowały wygonić mnie z miejsca w tramwaju wyzwiskami od "dzisiejszej mlodzieży", gdy wiosenek liczylam sobie zdecydowanie powyżej 40. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:24 U mnie zachodziło ciekawe zjawisko: jak wybierałam strój na maturę, to mnie zapytali, czy to na obronę. Jak wybierałam na obronę, to mnie pytali czy na maturę. A teraz nikt mnie nie pyta ani o dowód, ani o legitymację emeryta. Znaczy - wyglądam na swój wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 17:25 Dokładnie pamiętam, kiedy w Biedrze ostatni raz zapytano mnie o dowód, ale uczciwie podaję - mimo, że pan był bardzo serio i wręcz wkurzony moim zachwytem tą propozycją - to miał też okulary, jak denka od butelek To było osiem lat temu i to był ostatni raz ever I jakiś czas przed tym wydarzeniem, kiedy późną wiosną okropnie przeziębiona, ubrana w białą bluzkę i ciemną spódnicę wycierałam nos i oczy na przystanku - młody, rozdygotany człowiek w galówce, odpalający nerwowo fajka rzekł: "Co zdawałaś"? Oba te wspomnienia chowam w sercu Ale istotnie, na maturę, dekady wcześniej, byłam ubrana tak, że dodałam sobie te dekady, co potem minęły Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 21:47 Swoją drogą sąsiedni wątek o zadbanym wyglądzie jest bardzo pomocny w odmładzaniu się. Wyczytałam tam, że nie należy się ubierać na czarno i że w okolicach 40 -tki nie wolno nosić groszków. Od razu wyciągnęłam czarną sukienkę w białe groszki na jutro do pracy, ale żeby nie było tak całkiem źle to ją przynajmniej wyprasowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 22:54 Danielo, a tamtym wątku byłam jak był jeszcze bardzo młody (nomen omen). Czy mnie więc uświadomić czy te groszki odmładzają czy postarzają? Bo nie wiem o co będą pytać, o dowód czy o legitymację emeryta. Kocham griszki. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 23:08 Groszki w pewnym wieku już nie przystoją, ponieważ odmładzają przez co - paradoksalnie - postarzają. To było bardzo skomplikowane 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 01:29 Chyba muszę przeczytać. Skąd się wie czy już się jest "w pewnym wieku"? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 09:01 Tego niestety nie wiem, ale coś tam było o czterdziestce. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 09:09 pewnie to ten sam wiek w którym koronka postarza Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 09:18 Z koronką problem nie polega na tym, że postarza, tylko na tym, że bardzo niewiele dostępnych w sklepach koronek jest dobrej jakości, przez co ozdobione nimi kreacje wygadają na starcie gorzej, bo na ogół ta koronka to plastic-fantastic. Ja lubię koronki, ale imprezowa sukienka z porządną koronką to raróg. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_454 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 17.01.23, 11:44 Kiedyś to były koronki... Mam koronkowy kołnierz po prababci, który doszywało się do sukienki lub bluzki. Jakż to piękna rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 09:58 Teraz mnie załamałaś. Groszków mam sporo, w tym kiecę w której niedawno poszłam zadawać szyku na bardzo ważnym spotkaniu. I byłam pewna doskonałego wrazenia ! Idę płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 10:02 Moja ukochana letnia "sądowa" kiecka jest do pasa biała w czarne groszki a od pasa czarna w białe groszki. Od wczoraj jestem załamana, myślałam, że jest idealna, bo przewiewna, nie mnie się, dobrze leży, nie odsłania za wiele, chowa się pod togą, a tu okazuje się, że nie, bo groszki są dla młodszych. Buuuuu...chlip, chlip Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 17.01.23, 13:31 Pod togę możesz założyć nawet sukienkę z napisem Kiss me Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 17.01.23, 13:33 Mogę to wiele rzeczy, ale nie wszystko moim zdaniem do wszystkiego pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_454 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 17.01.23, 12:03 daniela34 napisała: > Swoją drogą sąsiedni wątek o zadbanym wyglądzie jest bardzo pomocny w odmładzan > iu się. Wyczytałam tam, że nie należy się ubierać na czarno i że w okolicach 40 > -tki nie wolno nosić groszków. Od razu wyciągnęłam czarną sukienkę w białe gro > szki na jutro do pracy, ale żeby nie było tak całkiem źle to ją przynajmniej wy > prasowałam. Zaczęłam go czytać, ale obraziłam się na samym początku, za stwierdzenie, że czarny postarza ;P Mnie tam nie postarza. Kocham czarny, bo na czarnym tle wszystkie moje biżuty pieknie wyglądają. I twierdzę, że większość wisiorów i naszyjników, które posiadam nie pasuje do beżów i bieli - tak lansowanych przec co poniektóre forumki. Pasują jeszcze do szarości, grafitu i stalowych odcieni niebieskiego. A ostatnio sprawiłam sobie na zimę mięciutki cieplutki sweterek w odcieniu jasnoniebieskim (taki zimowy jak lodowiec) pasującym idealnie do wisiora z larimarem A groszki lubię i uważam, że ładnemu w groszkach jest do twarzy. I wcale nie postarzają odmładzając, o czym już nasze babki i prababki wiedziały Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 17.01.23, 12:05 Czarny postarza dopiero po 50 (pisze z doswiadczenia, przed 50 w czarnym wygladalam jak milion dolarow, kolorystycznie jestem chlodna zima). Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 17.01.23, 13:14 To mnie już postarza A kiedyś dziwiłam się mojej babci, która nosiła tylko jasne rzeczy. Sama teraz ciągnę w tę stronę a czarny zaczął mnie odrzucać np. czarne sukienki Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 17.01.23, 13:27 Ty nie jestes zdaje sie kolorystyczna zima. Nie zimy czarny postarza duzo wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_454 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 17.01.23, 14:08 Ależ ja jestem po 50 I nadal się upieram, że czarny mnie nie postarza Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 17.01.23, 14:15 Moja mama jest po siedemdziesiątce, nadal uważam, że przy jej srebrnych włosach, czarny wygląda bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 17.01.23, 15:48 chatgris01 napisała: > Czarny postarza dopiero po 50 (pisze z doswiadczenia, przed 50 w czarnym wyglad > alam jak milion dolarow, kolorystycznie jestem chlodna zima). > Moja mama jest tak jak ja wiosna i wyglądała kiedyś w czarnym bardzo dobrze, ale z czasem złoty blond przez sporą część siwych się ochłodził, cera trochę przybladła i w czarnym wygląda na chorą i zmęczoną. Ja też unikam czarnego, choć kiedyś dużo tego nosiłam. W czarnym było mi o dużo lepiej niż szarym. Nikt mnie jednak za noszenie czarnego nie zaaresztuje, uważam jednak, że nie jest to kolor dla mojego typu i wieku zbyt korzystny. Kolor robi naprawdę różnicę, skoro są takie które mi lepiej służą, nie widzę powodu by nosić te wyraźnie postarzające. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 11:28 daniela34 napisała: > 😃😃😃 Dodam, że mimo starań i chęci - żadnej z tych sytuacji nie mogę wziąć za komplement dla mojego, rzekomo młodego, wyglądu A bardzo bym chciała! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 11:40 Ale to "co zdawałaś" był piękne Była u nas w katedrze pewna pani doktor (potem doktor hab.), która rzeczywiście mogłaby śmiało udzielać się na ematce, ponieważ wyglądała bardzo młodo, wręcz dziewczęco. Ileż to razy w październiku, przepychając się przez korytarz do sali ćwiczeń, zebrała opiernicz od studentów: "Gdzie się pchasz, wszyscy czekamy!" No czekali. Na ćwiczenia przez nią prowadzone Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 11:47 Jak na trzecim roku studiów awaryjnie uczyłam przedmiotu moich studiów w pewnej branżówce - odstrzelliłam się w najpoważniejsze ciuchy i poszłam, cała sztywna. Z sali wysypali się moi przyszli uczniowie, za nimi wykładowca z dziennikiem. Wpojono mi, że mam konieczne ten dziennik przechwycić, bo potem będę go szukać, nie znajdę, nie uzupełnię wpisu i wszyscy zginiemy! Pan wykładowca ominął mnie zgrabnie i wzgardliwie, więc zabiegłam mu drogę, wyciągnęłam łapę, dotykając dziennika (to było nieeleganckie, przyznaję) i rzekłam: "Dzień dobry, poproszę, teraz JA mam lekcję". Jezus Maria, jak on mnie opieprzył, aż echo poszło. A jak już mogłam wystękać wyjaśnienie to powiedział "a, w porządku" i żadnych przeprosin! Mój autorytet na starcie legł w gruzach Acz dwie dziewczyny poszły potem na moje studia, więc mi trochę ZALECZYŁO TĘ RANĘ Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 12:14 Przypomina mi to moje ćwiczenia ze studentami - zawsze najpoważniejsze kostiumiki z szafy, nawet mi nie zależało na tym, żeby mnie nie pomylili ze swoimi koleżankami z roku, ale usiłowałam sobie sama dodać wiary w to, że jestem kompetentna do prowadzenia tych ćwiczeń Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 12:25 Tak! Tak własnie było Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 12:31 A potem dostałam kolokwium studenta: nie zaznaczył żadnej odpowiedzi, ale za to na odwrocie narysował kwiatuszki. I uznałam, że w przedszkolu sobie jakoś poradzę Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 13:59 Wyję Odpowiednik bukiecika fiołków dla panny Shirley, zostawionego chyłkiem na katedrze? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 14:09 Ja też wyłam. Znaczy - jak mi już pierwszy szok opadł. O ile pamiętam fiołki na katedrze miały być wyrazem cichego uwielbienia i porozumienia dusz (ze strony Jasia? Dobrze kojarzę?). No u mnie to było raczej na przeprosiny: "nic nie umiem, to chociaż narysuję Pani kwiatuszki." Yyy... Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 22:51 Mam podobnie. Czyli nie jestem rasową ematką! Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:26 Ostatnio, to jak poszłam załatwiać sobie emeryturę, pan w okienku spojrzał groźnie i zapytał, a dla kogo pani te dokumenty potrzebne? Wszak jestem typową ematką Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 16:02 aqua48 napisała: > Ostatnio, to jak poszłam załatwiać sobie emeryturę, Ależ Ci zazdroszczę 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 16:53 Z moją 88-letnią mamą pojechalam do zoo. Osoby powyżej 70 lat mają bezpłatny wstęp, gdy poprosiłam o jeden bilet, pani kasjerka obejrzała stojacą obok mamę, skrzywiła się i poprosiła "jednak chciałabym dowód tej pani zobaczyć". Być może wszystkich "darmowych" legitymują, ale mojej mamie szalenie to wtedy poprawiło humor 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:26 Dwa lata temu obca osoba powiedziała mnie i mojemu partnerowi, że wyglądamy na najwyżej "tuż po studiach" #typowaematka Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:26 No bo niektórzy po prostu młodo wyglądają. Wczoraj, kiedy zobaczyłam Wei Tang w Podejrzanej, pomyślałam tylko - boziuu, jaka ona jest piękna! Dziś sprawdziłam, że ma rocznikowo 44 lata! A wygląda jak młoda dziewczyna. Nic a nic się nie zmieniła od czasu Ostrożnie, pożądanie. Zaryzykowałabym nawet twierdzenie, że wygląda jeszcze młodziej i piękniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:29 Ostatnio zdziwiona moim wiekiem była dermatolog (grudzień 2022). Nie spytała dlaczego nie przeszłam z rodzicem - bez przesady, ale stwierdziła, że mam zdecydowanie młodszą skórę niż sugeruje to mój pesel. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:29 Mnie ostatnio, kiedy przyszłam się zarejestrować na kolonoskopię. Najpierw mi powiedziała, że mi ubezpieczenie nie pokryje, a kiedy wzięła moje ID i sprawdziła DOB to powiedziała, że jednak tak.🤣U nas się zaczyna od 45 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:29 No cóż, niektórzy tak mają z natury. Znaczy nie przekonanie, ale faktycznie młody wygląd. Moja księgowa tak ma. Skubana przekroczyła czterdzieche, a wygląda o dekadę mniej. Ja tak nie mam, ale i tak robię postępy, bo mając 25 lat wyglądałam na 35, a w okolicy 40+ wygląd mi się mniej więcej skleił z wiekiem 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:35 To tak jak u mnie. Wreszcie dorastam wiekiem do wyglądu, czy jak to ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 00:46 Z ciekawości- czemu wyglądałaś na 35 w wieku 25? Takie rysy, zmęczenie postarzało czy coś innego? Ja mam tak od nastolatki, że dawali mi nawet z 5-8 lat więcej. Jako 20- 22 latkę brali mnie za 28 latkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 13:48 jest szansa, ze majac 60 bedziesz wygladac na 45, znam takie osoby - od zawsze trudno okreslic ich wiek, wygladaja staro za mlodu, pozniej im sie styka a pozniej tak zostaje - spotykam taka osobe po 20 latach i ona wyglada nadal tak samo tylko kiedys mi sie wydawala o wiele starsza. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:30 Nie cierpię, gdy spotykam starego człowieka, a potem okazuje się, że chodziliśmy razem do szkoły. Autor mi nie znany. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 23:18 asiairma napisała: > Nie cierpię, gdy spotykam starego człowieka, a potem okazuje się, że chodziliśm > y razem do szkoły. > Autor mi nie znany. Piekne. Moja 68 letnia ciotka opowiadala ze kiedys do firmy przyjeli pewnego pana i ona widzac go skomentowala "no co, to juz geriatrie do pracy w naszej firmie przyjmuja". Pan okazalo sie byc z mojego rocznika, zatem wowczas mial ok. 45lat. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 23:43 O tak, mam tak jak przeglądam fotki na FB. Kim są ci starsi ludzie ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 08:12 Mój teść miał jeszcze fajniej. Spotkał starsza panią, ona go nieomal wysciskala, po czym, z powodu jego niepewnej miny, wykrzyknela: nie poznaje mnie pan, panie profesorze? Uczył mnie pan przecież fizyki! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 12:18 lilia.z.doliny napisała: > Mój teść miał jeszcze fajniej. Spotkał starsza panią, ona go nieomal wysciskala > , po czym, z powodu jego niepewnej miny, wykrzyknela: nie poznaje mnie pan, pan > ie profesorze? Uczył mnie pan przecież fizyki! > O tak, znajomy nauczyciel też kiedyś opowiadał, że najbardziej go demotywuje, gdy spotyka na ulicy jakiegoś starego dziada, gorączkowo się zastanawia, który to kolega ze szkoły się tak bardzo posunął, a w toku rozmowy nagle okazuje się, że to dawny uczeń 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 13:52 byl taki dowcip - przychodzi baba do dentysty, nazwisko znajome, wchodzi do gabinetu, przyglada sie starszemu facetowi i z trudem rozpoznaje kolege z klasy, oczywiscie mysli, ze sie bardzo postarzal. Zagaduje, ktory rocznik, szkola i wszystko sie zgadza a dentysta sie pyta - a czego pani uczyla? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:31 No normalnie ! W ciemnościach i na nietrzeźwo ! A tak serio to ja na ten przykład potrafię wyglądać młodziej i starzej od metryki. W tym, że mlodziej to w porywach z 5 lat a starzej to już ze 20 więcej, myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:54 gama2003 napisała: > No normalnie ! > W ciemnościach i na nietrzeźwo ! Jakbyś przy tym była 😉 Świętowaliśmy ze znajomymi w klubie moje przejście na emeryturę. Jakiś młodzieniec niewiele po trzydziestce mnie zagadnął (pod wpływem był, oczywiście), myśląc, że wpasowuję się w jego target. Ujął mi tylko 10 lat. Widać było za jasno... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:32 Niektórzy mówią czy piszą do mnie zwracając się na ty. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:32 Byłam na pewno po czterdziestce, kiedy ktoś wziął mnie za studentkę. Osobą tą była staruszka, z którą rozmawiałam przy przejściu dla pieszych; zdaje się chciałam jej w czymś pomóc. (Nie mam złudzeń ) Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:36 Zaćmę miała Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:49 Ale za pewne grube, lśniące włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:35 Od kiedy skończyłam jakieś 35 lat dają mi mniej więcej tyle lat co mam i sama też uważam, że wyglądam na tyle. Jeszcze kiedy miałam 30 lat mogłam uchodzić za 20 ale lata permamentnego niedosypiania oraz upływ czasu powoli robią swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 16:29 O to ja tak samo Od 35 roku już wyglądam na swój wiek, wcześniej mylono mnie z osoba przed 30tka Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:39 Mi się bierze z lustra A tak poważnie: mam świadomość, że w genach dostałam i urodę i pewną odporność na upływ czasu. Po mamie, która mając 50+ jeszcze miewała cichych adoratorów (jeden nie był cichy, chciał ją koniecznie rozwieść). Ja również nieraz spotykam się z zaskoczeniem ludzi, którzy dowiadują się ile mam lat. Przy czym ja osobiście uważam, że nie tyle wyglądam na x lat mniej, co po prostu bardzo dobrze wyglądam jak na swoje lata oraz na fakt, że w zasadzie nie stosuję żadnych zabiegów/pielęgnacji odmladzajaco-upiekszajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:51 Ci adoratorzy mieli wtedy 30 lat czy celowali jednak w swoją kategorię wiekową (chętni mogą tu rozwinąć odnogę, że miłość nie zna wieku )? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 16:15 W większości raczej młodsi, zresztą mój ojciec był od mamy 11 lat młodszy, gdy się pobierali ona miała 38. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:42 Z opinii innych ludzi. Ostatnio na szkoleniu mieliśmy podzielić się wg wieku. Musiałem pokazać trenerce dowód żeby uwierzyła w mój wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:43 albo np tu www.buzzfeed.com/natalieoganesyan/celebs-who-dont-look-their-age w sumie wszyscy na swój wiek wyglądają (poza pnia w różowym - no ona faktycznie baby face) Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 16:02 I oprócz Dolly Parton Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:45 Chyba najciekawszy dowód był, jak Młoda poszła do liceum, wrzuciła gdzieś jakieś zdjęcie ze mną, ktoś dopytywał kim jestem, więc wyjaśniła. I jej kumpel zapytał z niesmakiem: ciebie nie brzydzi że twój ojciec sypia z kimś niewiele starszym od ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:49 Ale nie twoja pasierbica, a twój mąż jest sporo starszy? Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:51 On jest ode mnie sporo starszy, ale między mną a jego córką jest 19 lat różnicy, mogłabym być jej matką, jakbym urodziła krótko po maturze. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 16:11 w pewnym wieku to tej różnicy aż tak nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 16:59 Nie no, jednak 35 to nie jest "niewiele więcej" niż 16 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 22:59 Dokładnie. Nie wiem w jakim wieku nie widać różnicy prawie 20 lat. Może się wydawać trochę mniejsza, ale nie, że nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 23:06 panna.nasturcja napisała: > Nie wiem w jakim wieku nie widać różnicy prawie 20 lat. Moze sie to zdarzyc po przekroczeniu setki. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 00:36 chatgris01 napisała: > panna.nasturcja napisała: > > > Nie wiem w jakim wieku nie widać różnicy prawie 20 lat. > > Moze sie to zdarzyc po przekroczeniu setki. No, czasem trzeba wypić nawet więcej Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 01:29 Możesz mieć rację Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 07:27 Na zdjęciach z filtrami? Wszystko możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 09:10 Może pasierbica wygladala na 30-tke Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 10:43 Wyglądała poważnie, ale kolega z klasy zapewne wiedział, ile ma lat. Z ciekawych uwag to jeszcze byłyśmy obie z niemowlakiem w przychodni, wychodzi pielęgniarka i pyta: która z pań jest matką? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 10:49 Ale to nie znaczy ze obie wyglądają młodo tylko ze pielęgniarka ma doświadczenie ze kobietę w każdym niemal wieku mogą rodzic… jedna mogla jej wyglądać za staro druga za młodo…moja teściowa zawsze była zachwycona bo ja za matkę wnuczki brali… fakt zadbana piękna kobieta no ale bycie matka nie znaczy bycia młoda z defaultu. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 11:11 Dobra miałam 39 lat. Chodziłam że szwagierka mierzyć suknie ślubne Ona 24. Wychodzi pani i pyta dla której z pan? Och naprawdę wyglądam tak młodo, czy raczej teraz suknie ślubne kupują panie w każdym wieku?. Myślę że.to.drugie i nie ma się co podniecać. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 11:37 》wychodzi pielęgniarka i pyta: która z pań jest matką?《 Może brała pod uwagę ewentualność, że przyszłaś z córką i wnuczka. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 11:44 Nie wyglądamy raczej na przedstawicielki mniejszości romskiej 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 12:17 gr.ruuu napisała: > Nie wyglądamy raczej na przedstawicielki mniejszości romskiej 🙄 ale wiesz, że nastoletnie kowalskie czy nowakówne też zachodzą w ciąże? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 12:26 Sama napisałaś 》ale między mną a jego córką jest 19 lat różnicy, mogłabym być jej matką, jakbym urodziła krótko po maturze. 《 Pielęgniarka pewnie nie raz widywala młode mamy i niekoniecznie nieletnie Romki. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 13:03 Czyli wyglądamy jak patologia od pokoleń? Xd Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:48 Azjaci i mulaci często nie wyglądają na swój wiek. Biali starzeją się szybciej. Na pewno lata palenia, picia, imprezowania, tłustego żarcia wychodzą na twarzy. Widzę to po facetach 35 plus zwłaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 09:43 simply_z napisała: > Azjaci i mulaci często nie wyglądają na swój wiek. Biali starzeją się szybciej. > Na pewno lata palenia, picia, imprezowania, tłustego żarcia wychodzą na twarzy > . Widzę to po facetach 35 plus zwłaszcza. Azjaci zgodze sie -maja szczescie wygladac mega mlodo ale Mulaci albo Afroamerykanie?w zyciu-wlasnie bardzo szybko sie starzeja,podobnie jak Romowie czy południowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 09:48 Afro nie, mulaci. Bardzo dlugo zachowuja gladka skore i jesli sie nie roztyja sobre rysy. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:48 Ja to słyszę ciągle, no może nie że z 53 na 35 ale, że wyglądam młodziej...I ostatnio i dowód mnie poproszono...Ale to w Orange było A nie przy zakupie alko 🙄😂 Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:51 Ostatnio niewiele, ale zdążyło mi się na zajęciach sportowych wśród innych marek z małymi dziećmi. Być może nie chodziło o wygląd a raczej założenie, że dzieci ma się wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:53 Z lustra, z porównania z rówieśnikami. Komentarze osób zdziwionych, że za niedługo kończę 40 też się zdarzają. Moja mama też długo młodo wyglądała. Myślę, że tak realnie to wyglądam na te 4-5 lat mniej. Alkohol sprzedają mi bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:54 Zazwyczaj nikt nic nie mówi dopóki nie mówię, że syn podjedzie po coś. Wtedy dopiero jest zaskoczenie i pytanie -to ty masz dorosłego syna? Myślałam że masz 30 lat. U siebie samą to co widzę, to brak siwych włosów, zmarszczek, pelikanów, wystającego brzucha, cellulitu itp. Mam 40 lat Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 21:53 tol8 napisała: > Zazwyczaj nikt nic nie mówi dopóki nie mówię, że syn podjedzie po coś. Wtedy do > piero jest zaskoczenie i pytanie -to ty masz dorosłego syna? Myślałam że masz 3 > 0 lat. > U siebie samą to co widzę, to brak siwych włosów, zmarszczek, pelikanów, wystaj > ącego brzucha, cellulitu itp. Mam 40 lat > A dlaczego miałabyś mieć takie niedoskonałości skoro masz dopiero 40 lat? Być może wyglądasz młodo (chociaż przyznam, że nigdy nie widziałam kobiety 40-to letniej, która wygląda na 30 lat, 36-38 - tak, ale litości - nie 30). Kobieta 40 lat z dorosłym dzieckiem też by mnie zdziwiła, chyba nigdy nie poznałam kobiety z mojego pokolenia, której dziecko byłoby dorosłe zanim matka skończy czterdziestkę. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 22:34 jeziorowa napisała: (chociaż przyznam, że nigdy nie widziałam kobiety 40-to let > niej, która wygląda na 30 lat, 36-38 - tak, ale litości - nie 30). Ja znalam kilka takich. Zdarza sie, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 22:38 chatgris01 napisała: > jeziorowa napisała: > (chociaż przyznam, że nigdy nie widziałam kobiety 40-to let > > niej, która wygląda na 30 lat, 36-38 - tak, ale litości - nie 30). > > Ja znalam kilka takich. Zdarza sie, serio. Też poznałam, mężczyzn też. Wyjątkowo dobra jakość skóry, promienny wzrok, dobra sylwetka. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 23:07 Tak, paru takich mezczyzn tez widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 22:43 ja mam 42 lata a i tak mnie dziwi ze moja bratowa/szwagierka maja dorosłe dzieci bo moje ma 10... Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 23:00 jeziorowa napisała: > A dlaczego miałabyś mieć takie niedoskonałości skoro masz dopiero 40 lat? Być m > oże wyglądasz młodo (chociaż przyznam, że nigdy nie widziałam kobiety 40-to let > niej, która wygląda na 30 lat, 36-38 - tak, ale litości - nie 30). Przecież między 38 a 40 to żadna różnica. 2 lata robią różnicę w wieku 2 albo 5 lat, ale nie u dorosłych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 01:29 Tak, czyli jak masz 40 lat, a wyglądasz jakbyś nie miała jeszcze tylu to wyglądasz młodo. Jak masz 40 lat i ktoś ci wciska, że wyglądasz na 30 to znaczy, że: albo topornie ci kadzi albo sam ma bardzo zniszczone ciało i zaniżając twój wiek polepsza swoje samopoczucie albo ma poważną wadę wzroku lub jeszcze jest możliwość, że kompletnie nie potrafi oszacować wieku. Poważnie wyglądająca pani urodzona w 1993 roku będzie i tak wyglądać dużo młodziej niż „młodzieńcza” pani rocznik 1983. Jeśli jedna pani ma 85 lat a druga 95 to można pomylić się która jest starsza a która młodsza, ale między 30-to łatką a dekadę starszą panią jest przepaść w wyglądzie (chociaż ta starsza może być o wiele atrakcyjniejsza to nigdy nie będzie wyglądała na wiek tej młodszej). Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 09:12 Aż taka znowu przepaść nie jest, nie przesadzajmy. 40, a 50 już tak Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 09:28 Zgadzam się, że między 40 a 50 jest większa, ale kobiety z 1993 roku też nijak nie da się pomylić wiekowo z kobieta rocznik 1983. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 09:31 Oczywiscie, ale ja majac 38 lat, serio nie wygladam jak pomarszczony, obwisly pasztet, jesli przy niej stane. Wygladam starzej ale nie makabrycznie starzej. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 11:06 Niby dlaczego masz wyglądać jak obwisły, pomarszczony pasztet skoro masz 38 lat?😳😳😳. Wyglądasz po prostu na kilka lat starszą od 30-to latki, a nie na rówieśnicę. Makabrycznie starzej mogłabyś wyglądać tylko wtedy gdybyś przez lata używała narkotyków i/lub olbrzymiej ilości alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 11:45 czytajac to forum, niekiedy tak sie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 12:07 Bo jako niemal jedyna z forum nie wyglądasz na 10 lat mniej? Wiesz co? Powiem ci prawdę: „niemożliwe, że masz 38 lat! Wyglądasz na góra 25! A z sylwetki i ruchów na 18! I jak dobrze gotujesz!”. Wiesz, że piszę prawdę, bo po co miałabym kłamać? Przecież nic od ciebie nie chcę🤪. Miłego dnia simply😀😘 Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 16.01.23, 15:42 haha , dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
sela.vi Re: skad się bierze przekonanie ze się młodo wygl 15.01.23, 15:56 W wieku 40 + to nikt. Ale jak miałam 33 to wzięto mnie za 19 ( fakt, wtedy ważyłam niecałe 50 kg) Odpowiedz Link Zgłoś