Dodaj do ulubionych

Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie?

15.01.23, 21:07
Wybieram się z przyjaciółką na 5 dni, kilka rzeczy zaplanowałyśmy (Muzeum Powstania, CNK, mamy bilety na dwa wieczory w teatrach), co polecicie? Trochę pozwiedzamy klasyków, bo ona jeszcze Warszawy nie widziala, ale chętnie trochę się rozerwę i dobrze zjem, polecicie coś wartego uwagi? Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • imponderabilia22 Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 15.01.23, 21:58
      Pos Pałacem Kultury jest skwerek. Można usiąść na ławce z kanapkami.
      • luli321 Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 15.01.23, 22:07
        Dziękuję serdecznie za sugestię. To miło, że się fatygowalas z odpowiedzią 🌷
        • imponderabilia22 Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 15.01.23, 22:13
          Ale o co chodzi? Jadłaś kiedykolwiek własnoręcznie zrobioną kanapke z widokiem na pałac? Takie rzeczy nie zdarzają się codziennie😉

Oprócz kanapek to ja polecam POLIN i Muzeum Chopina, Muzeum Szczescia. Oczywiście z własnymi kanapkami.
          • luli321 Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 15.01.23, 22:19
            Bez kanapek nie wyobrażam sobie zwiedzania. To oczywista oczywistość.
            Dziękuję raz jeszcze.
            Zawsze doceniam kiedy KTOŚ poświęca swój czas, żeby mi pomóc. To nieocenione i nad wyraz uprzejme.
          • igge Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 16.01.23, 02:33
            Muzeum Chopina jest chyba do wiosny zamknięte.
            Polecam Zachętę i spacer Krakowskim Przedmieściem, grzańca, światełka, zimową herbatę, księgarnie w okolicach UW.
    • koronka2012 Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 15.01.23, 22:19
      Nieodmiennie polecam Konstancin:
      villalafleur.com/
      Wystawa Tamary Łempickiej przedłużona do marca 🤩
      • luli321 Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 15.01.23, 22:24
        Uwielbiam Tamarę! Dziękuję, na bank skorzystam!
      • imponderabilia22 Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 15.01.23, 22:27
        Ale czy aby można tam wnosić własny prowiant?
        • luli321 Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 15.01.23, 22:28
          Zjem przed i po. Jakoś w trakcie wytrzymam💪🏼
    • sol_13 Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 15.01.23, 23:20
      Jeśli chodzi o jedzenie, to polecam odwiedzić Elektrownię Powiśle (to po CNK-naprzeciwko), Browary Warszawskie, Halę Koszyki. Chyba najłatwiej, bo duży wybór restauracji. Na Powiślu jest też Na Lato, gdzie można i zjeść, i potańczyć.
    • uuunia Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 16.01.23, 05:08
      Niedawno zakładałam podobny wątek. W kwestii rozrywki polecono mi Irish Pub na ul. Miodowej. Świetna muzyka na żywo, super atmosfera, przychodzą tam ludzie w różnym wieku i wszyscy dobrze się bawią. Polecam. Ja i moje przyjaciółki byłyśmy zachwycone.
    • qwirkle Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 16.01.23, 06:51
      Dobre wietnamskie jest przy Wilczej i, chyba, Chłodnej. Nazywa się Oh My Pho.
    • astomi25 Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 16.01.23, 07:22
      Niewidzialna wystawa moze?
      Nam sie bardzo podobalo.
    • bombalska Re: Wawa- babski wyjazd, jakie atrakcje polecacie 16.01.23, 16:51
      Fabryka Norblina - tam jest hala restauracyjna, kino, zwiedzanie i sklepiki. Czasem tez koncerty. Fajne miejsce i długo otwarte.
      Muzeum Polin - dla lubiacych historie. Na cały dzień, jest restauracja z daniami kuchni żydowskiej
      CNK - na cały dzień
      Teatr Kamienica, Teatr 6-piętro, Ateneum (tylko wesołe sztuki), Capitol (tu z kolei i tak same wesołe sztuki)
      A poza tym Pałac w Wilanowie, Starówka, Koszyki, bary mleczne... byle kase mieć.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka