Dodaj do ulubionych

klamry do włosów itp.

15.01.23, 21:11
Czy istnieją jakieś spinki, klamry itp., które nie zsuwają się z cienkich i rzadkich włosów?
A przy okazji - polecicie jakieś preparaty (do wewnątrz, do zewnątrz) przeciwko wypadaniu włosów? Pomimo biotyny zaczęły silniej wypadać od początku roku.
Obserwuj wątek
    • ewa_2009 Re: klamry do włosów itp. 15.01.23, 22:30
      nikt? nic?
      • marion.marion Re: klamry do włosów itp. 15.01.23, 23:29
        U mnie pomogła redukcja stresu. Wcześniej wlosy wychodziły mi garściami.
      • mondaymorning1987 Re: klamry do włosów itp. 16.01.23, 14:55
        Na mnie działa skrzypowita, jadłam też kaszę jaglaną, bo ma dużo krzemionki, używam odżywki, szamponu oraz wcierki jantar. Przestały wypadać i rośnie dużo baby hair.
    • suki-z-godzin Re: klamry do włosów itp. 15.01.23, 22:38
      > Czy istnieją jakieś spinki, klamry itp., które nie zsuwają się z cienkich i rzadkich włosów?

istnieją. takie malusieńkie szczęki, z uchwytem antypoślizgowym, poszukaj.
    • z_lasu Re: klamry do włosów itp. 15.01.23, 22:49
      Nie wiem jakie długie te włosy i o jakie spinki chodzi (takie wsuwki , żeby podnieść włosy nad skronią czy takie, żeby spiąć wszystkie z tyłu?), ale u mnie najlepiej sprawdzają się szczęki, tylko trzeba dobrać "pojemność" (jak będą za duże, to będą spadać).
    • milva24 Re: klamry do włosów itp. 15.01.23, 22:56
      U mnie pomogło po pierwsze ścięcie włosów, chyba się cebulkom lżej zrobiło i przestały wypadać i też wygląda jakby ich było więcej bo nie przyklapują tak. Poza biotyną biorę witaminę D a z pielęgnacji szampon i wciera Dermena. Nie jest jakoś super ale całokształt - obcięcie+witaminy+wcierka i włosy wyglądają lepiej niż 3 m-ce temu. Aaa, jeszcze mam wrażenie, że ja te moje cienkie słabizny za bardzo nadwyrężyłam próbami pielęgnacji. Bez dociążenia owszem, puszą się ale przynajmniej są, potraktowane odżywkami przez kilka m-cy wyglądały lepiej a później zaczęły lecieć na potęgę.
      • milva24 Re: klamry do włosów itp. 15.01.23, 22:57
        *wcierka, dwa razy poprawiałam a i tak wyszło źle
    • elieka Re: klamry do włosów itp. 15.01.23, 23:44
      Tabletki Grinday lookup włosy paznokcie.
      Pierwsze, które mi pomogły. Od lat mam meeeeega problem z wypadaniem włosów (tak, tak, chora tarczyca plus inne) ,nasilający się do tego stopnia, że w zasadzie cały rok mi garściami lecą. Przerzedzily się bardzo...
      Grindaya biorę od października i z szoku nie mogę wyjść, ze juz po dwóch miesiącach kolosalna poprawa. I żeby nie było, tylko pierwszy miesiąc łykałam dwa razy dziennie, teraz tylko raz dziennie.
    • konsta-is-me Re: klamry do włosów itp. 16.01.23, 00:21
      Próbowałaś wcierek z oleju rycynowego?
    • 7katipo Re: klamry do włosów itp. 16.01.23, 08:30
      Sprężynki. Nie zsuwa się, nie ciągnie.
    • ichi51e Re: klamry do włosów itp. 16.01.23, 08:45
      a jak długie masz włosy?
    • daszka_staszka Re: klamry do włosów itp. 16.01.23, 12:39
      Cienkich i rzadkich włosów się nie spina, bo się wygląda łyso. Dobry fryzjer i dobre cięcie to podstawa
    • mava1 Re: klamry do włosów itp. 17.02.23, 14:24
      >Czy istnieją jakieś spinki, klamry itp., które nie zsuwają się z cienkich i rzadkich włosów?

ja akurat mam zupełnie inne spostrzeżenia - że klamry są jak imadło. Jak zepne włosy to az skora głowy mnie boli.
      Raz jeden trafiłam na klamrę, która nie miała takiego ścisku ale, niestety, szlag ją trafił.
      jesli masz cienkie i rzadkie włosy to ja jednak zrezygnowałabym ze spinek i klamr a włosy obcinała jak najkrocej, najwyzej do długosci szczęki. Wtedy klamry i spinki niepotrzebne.
    • areyoubetter Re: klamry do włosów itp. 17.02.23, 19:42
      W Bijou Brigitte są takie klamry, próbowałam znaleźć zdjęcie, żeby kleić, ale bez powodzenia. Wiem jednak, że są, bo kupuję je od lat. Trzymają się dobrze i nie zsuwają się. Nie wiem jak opisać - ma pełny uchwyt, nie ażurowy, kolor ecru z lekkim połyskiem.
      • raczek47 Re: klamry do włosów itp. 17.02.23, 21:49
        Na wypadające włosy świetnie pomaga wcierka Banfi, są różne rodzaje, przejrzyj, jaka Ci najbardziej podpasuje.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka