Dodaj do ulubionych

Jak wyglądać na młodszą - mój sekret

16.01.23, 13:52
Widzę, że niektóre ematki nie mogą przeboleć istnienia osób wyglądających młodo na swój wiek. Zdradzę wam sekret jak w wieku 40 lat wyglądać na 20. Otóż najważniejsze to szczupła talia. Wiele kobiet może jest szczupłych i zadbanych, ale to obwód talii zdradza czy to wiotka dziewczyna czy pani po przejściach.
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 13:55
      Bez zdjęcia się nie liczy 🙄
    • sela.vi Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 13:57
      Wczoraj oglądałam Sanatorium Miłości i tam były panie 60 + , szczuplutkie i zadbane. Ale nie wyglądały jakoś na 40 +.
      PS Ja zdaję sobie sprawę, że nadwaga postarza.
      • 21mada Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:03
        I dlatego w tym wieku raczej nikt je nie weźmie za dwudziestolatki.
    • alpepe Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 13:58
      No, można mieć szczupłą talię i takie lejby czy spódnicyska, że i tak nic ta szczupła talia nie da, bo nie będzi widoczna.
      • alicjamagdalena Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:23
        lubię to słowo lejby dawno nie słyszałam smile
        • primula.alpicola Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:55
          Czym są lejby?
          • mid.week Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:31
            Workowate szaty
            • sagutxiki Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 17:52
              U mnie w domu mówiło się lejbowate wink
              • alicjamagdalena Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 18:59
                Moja babcia mawiała " lejbik" narzutka żebyś wnusiu nie zmarzławink
        • 7katipo Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 20:13
          Moja Mama tak mówiła. Gdy miałam fazę oversize - gdy jeszcze nie było to modne, jakieś 35 lat i 20 kg temu.
          Mówiła też, że w swoich ubraniach wyglądam, jak mysz w torbie 🤗😁
    • eriu Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:01
      Z tylu liceum, z przodu muzeum 😉

Nie każdy ma talię, bo to kwestia budowy ciała.
      • stephanie.plum Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:01
        z tyłu liceum, z przodu ...MAUZOLEUM!!!
        • mid.week Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:32
          😂😂😂
      • atoness Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 16:26
        Tak właśnie sobie radzę. Całkiem jestem zgrabna, do tego zgrabne ciuchy, blond loki i sprężysty chód - i mamy liceum. Przód mnie niestety zdradza.
    • gr.ruuu Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:06
      Nie każda dziewczyna czy młoda kobieta ma szczupła talię. Sporo w ogóle nie jest szczupłych. Ale gruba nastolatka wygląda jak gruba nastolatka a nie jak czterdziestolatka
      • motyllica Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:14
        brzuch faktycznie dodaje lat tak samo jak duży biust
        proporcjonalność byłaby najlepsza, ale nie każdy tak ma

jak ktoś jest niski i szczupły to może kojarzyć się z młodą osobą, jeszcze jak jest bardziej naturalny

właśnie widziałam nastolatkę w szkole średniej i trzeba było się zastanowić czy to jest 40 latka zrobiona czy uczennica, miała zrobione usta i sztuczne rzęsy i jakiś dziwny podkład /to była jednak uczennica/
    • milin94 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:11
      Prawda, szczupłą talię mieć najtrudniej, tkankę tłuszczową z tego miejsca bardzo trudno spalić. Udało mi się dopiero po przejściu na keto.
      • gryzelda71 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:17
        Szczupla osoba ma szczupla talię, bo jak inaczej. Madzie chodziło o wyraźna różne w obwodach, czy się mylę.
        • milin94 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:43
          gryzelda71 napisała:

> Szczupla osoba ma szczupla talię, bo jak inaczej. Madzie chodziło o wyraźna róż
          > ne w obwodach, czy się mylę.
          Oj przepraszam Cię bardzo, ale bardzo często widuję kobiety z figurą typu jabłko - chude nóżki, ramiona, wąskie biodra za to brzuch...
          • gryzelda71 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 17:08
            Ale one nie są szczupłe jak mają brzuch.
            • gr.ruuu Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 17:43
              Są. Moja przyjaciółka ma 158 cm wzrostu i waży 46 kg. Ma bardzo szczupłe nogi, ważkie biodra, szczupłe ramiona, ręce wręcz chude i wystający brzuch. Co więcej - jak miała 20 lat to jakiekolwiek przytycie 1-2 kg od razu było u niej widoczne właśnie na brzuchu.
              • gryzelda71 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 17:57
                I każdy uważał ją za starsza przaz ten brzuch i grubą?

• gr.ruuu Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 18:07
                  Oczywiście że nie. Dlatego to absurd utożsamiać typ sylwetki z tym, czy ktoś jest szczupły czy nie.
        • taki-sobie-nick Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:22
          Wyraźnej różnicy w obwodach to ja nigdy nie miałam, więc pudło, a wiek widać po gębie.
      • mikams75 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 17.01.23, 08:38
        > Prawda, szczupłą talię mieć najtrudniej, tkankę tłuszczową z tego miejsca bardzo trudno spalić.

Nie, to zalezy od budowy ciala.
    • mrs.solis Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:18
      Na 20 lat to ty mozesz wygladac , ale tylko z tylu.
    • irma223 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:20
      Z doświadczenia: w pewnym wieku akurat szczupłość talii odbija się niekorzystnie na twarzy (zmarszczki, które znikają, gdy ma się jednak te kilka kilo więcej, niż niegdyś). Trzeba wypośrodkować. I dobrze się wysypiać oaz zdrowo się odżywiać, a także prowadzić tzw. zdrowy tryb życia.
      • alicjamagdalena Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:25
        raczej nie chodzi o to zeby byc jak suchy wiór...tylko nie miec opony.
    • login.na.raz Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:24
      Tak. Nieważne zmarszczki, nieważna mało jędrna skóra. Całą robotę zrobi szczupła talia 🤦
    • bi_scotti Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:28
      Hmmm ... tymczasem umarla Gina Lollobrigida (RIP), do konca (95) miala cos w rodzaju szczuplej talii wink Cheers.
      • marzeka11 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:40
        E, czasami media będą mówić, że wygląda się obłędnie, powabnie i budzie się sensację smile
        • triss_merigold6 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 14:45
          Zawsze jak na nią patrzę, mam ochotę kobietę umyć.
          • marzeka11 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:17
            Włosy, zęby i makijaż oczu- lat wielu jej dodaje, a ma być przekazem: młodam ci ja.
            • aandzia43 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:55
              Zęby na pierwszy rzut oka, bez wpatrywania się na powiększonych zdjęciach, ma jak przeciętna polska czterdziestka uczęszczająca do dentysty, nie nękana poważnymi problemami stomatologicznymi ale bez kasy na 10 licówek na górze i 10 na dole. Wiem że to jej nowe, poprzednie były z dużą diastemą. Cóż, można zrobić nie tylko lepsze ale i cudne wręcz, ale te nie są elementem postarzającym 66-latkę. Tak przyzwyczailiśmy się do bielutkich i równiutkich porcelanek w mediach, że zwykłe, z grubsza solidnie wyglądające i bez zarzutu traktujemy jak postarzający grat do wymiany.
              • marzeka11 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 16:04
                Ale ona ma dla mnie takie przepalone papierochami zęby- po czasie to ma bardzo niszczycielskie działanie na człowieka: czy to kobietę, czy mężczyznę. Do tego dodaj te żółte, cienkie włosy i postarzający makijaż- oczy czarne na całego wokół- wielu młodym kobietom taki makijaż oczu lat dodaje i wygląda nieładnie.
                • aandzia43 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 16:13
                  Zęby ma od dawna nowe, może już któreś z kolei. Poza tym porcelana nie łapie osadów i nie przebarwia się - co jej założyli, nawet wiele lat temu to ma nadal. Dla mnie jej uśmiech z daleka to zwyczajne zęby przeciętnej polskiej czterdziestki. Proponuję przeanalizować uśmiechnięte zdjęcia kilku koleżanek 40+ - gwarantuję, że pani Monika nie wypadnie na tym tle źle. Media nas zepsuły wink
                  • marzeka11 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 16:16
                    To może inaczej- to zdjęcie, na którym jest tak zachwalana, nie jest takim, jak próbują przekazać: powabność, wdzięk itp. I te żółte włosy- przecież kobietę stać na naprawdę dobre farby i fryzjerów- a to ja farba za 9 zł. i włosy pomalowane na szybko.
                    • aandzia43 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 16:22
                      Zgadzam się. Tak jak napisałam niżej: w pewnym wieku należy zejść z ostrości stylu który pięknie nam pasował w młodości. Nie całkiem, trudno żeby dojrzała pani o kontrastowym typie urody zaczęła nagle świetnie wyglądać w monochromatycznych ubraniach i bezbarwnym makijażu na oku. Ale o te kilka tonów zejść trzeba.
                      • marzeka11 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 16:37
                        O tak, zgadzam się.
                      • snakelilith Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:18
                        aandzia43 napisała:

> Zgadzam się. Tak jak napisałam niżej: w pewnym wieku należy zejść z ostrości st
                        > ylu który pięknie nam pasował w młodości.

Dokładnie tak. W młodości bardzo dobrze wyglądałam w ciemnych smokey eyes. Oko to był mój atut, na usta nie nakładałam praktycznie niczego i było super. Teraz taki makijaż mnie postarza, dodaje twarzy surowości. Odmładza mnie rozjaśnienie oka, tusz tylko na górne rzęsy (to unosi oko) i nie za szerokie i nie za ciemne brwi. Za to lekki kolor na usta, bo inaczej jest blado. Maluję się więc inaczej niż jeszcze 20 lat temu.
                        • aandzia43 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:39
                          Ano tak, mnie 40 lat temu było świetnie w fioletowej szmince, teraz w leciutkim różu wink
                          • marzeka11 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:58
                            Także o wiele lepiej wyglądam, jak mam pomalowane usta pomadką, którą widać zamiast robienia czarnych wokół oczu.
                            Tak naprawdę to niewiele kobiet wygląda ładnie w takich zbyt jasnych pomadkach.
                            • snakelilith Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 22:12
                              marzeka11 napisała:

> Tak naprawdę to niewiele kobiet wygląda ładnie w takich zbyt jasnych pomadkach.

Odcienie typu nude wyglądają faktycznie lepiej z ciemnymi oczodołami. Ale te drugie bardziej pasują do młodszej twarzy. Z wiekiem zamazują się wprawdzie kontrasty, ale ciemne linie zaczynają też podkreślać surowe rysy, więc lepiej się wygląda, gdy kontrast buduje się inaczej, nie czarną kredką, a świeżym kolorem ust/różu. Ale dopasowanym do typu, bo jednym będzie lepiej w jasnym, chłodnym różu, a innym w brzoskwini. Czerwoną szminkę też można podobno do późnego wieku, ale w moim przypadku jest to coś w rodzaju intensywnego koralu, kolor zbyt mocny by nosić na co dzień.
                    • black_magic_women Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:31
                      marzeka11 napisała:

> - a to ja farba za 9 zł. i włosy pomalow
                      > ane na szybko.

Oficjalnie nazywa się to "bieda-tubka z rossmana". Może ktoś wreszcie rozpisze oficjalny język emamy? Łącznie z idiomami wink
                      • snakelilith Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:35
                        black_magic_women napisała:

>
                        > Oficjalnie nazywa się to "bieda-tubka z rossmana". Może ktoś wreszcie rozpisze
                        > oficjalny język emamy? Łącznie z idiomami wink

Ale biorę wtedy tantiemy.
                        • black_magic_women Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:52
                          Haha, a Morgen za "hapanie tyki po same pomidory" itd itp. Tobie Snake za to tantiemy za pisanie swego czasu o IF. Stuknęły mi niedawno 2 lata (mam aplikację to wiem) odkąd stosuję. Nie w celu schudnięcia, bo nie potrzebuję, ale bardziej do uporządkowania stylu życia i "lekkiego brzucha". Po prostu czuję się lżej i lepiej, a jem to, na co mam ochotę.
            • gr.ruuu Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 17:44
              To jest przekaz - będę sobą i możecie mi naskoczyć, ja już nic nie muszę
          • zerlinda Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:18
            Olejnik jest chyba po 70? To całkiem nieźle wygląda jak na taki wiek. Pewnie lepiej niż mada że swoją 40.
            • zerlinda Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:21
              Jednak ma 66.
              • motyllica Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:25
                no ona jednak młodo nie wygląda choć pewnie talię ma!
                w pewnym wieku już nam nic nie pomożewink
                • marzeka11 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:46
                  Dlatego nieśmieszny jest sposób jej opisu- wmawianie młodego wyglądu.
                • aandzia43 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 16:16
                  Ona ma ogromny potencjał na wyglądanie dużo młodziej niż metryka wskazuje. Powinna trochę zejść z ostrości stylówy.
                  • annaboleyn Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 17:35
                    Myślę, że to niefortunne combo - raczej grube, niesubtelne rysy. Jajecznica na głowie, fryzura która, owszem, jest jej znakiem firmowym, ale jest zupełnie nieadekwatna do rodzaju, jakości włosów. I zapaćkane na czarno oczy, dookoła mocna krecha, rzęsy na grubo - w rezultacie same oczy mało widoczne, a zostaje wrażenie "nie zmyła porządnie makijażu przed pójściem spać, a to, co zostało - rozmazało się dramatycznie". Bez problemu mogłaby wyglądać dużo lepiej, szlachetniej - ale rozumiem, że ma inne priorytety, bywa smile
                    • aandzia43 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 17:48
                      Nie ma grubych niesubtelnych rysów, ma ostre rysy. Oczy nie są (przynajmniej na wielu zdjęciach) napaćkane nadmiernie jak na oczy ciemne i niemałe. Tym co robi złą robotę jest kontrast między makijażem oczu, włosami (nawet nie będę komentować) a niemłodą choć niezłą cerą. Zmienić kolor włosów i fryzurę, może trochę zejść z czerni na oku i jest bardzo fajnie.
                      • annaboleyn Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 20:00
                        Hm. Dla mnie ostre rysy twarzy to ostre - mocno zarysowane kości policzkowe, żuchwy, szpiczasty, wąski nos, takaż broda. Jej rysy wydają mi się grube właśnie. I ja bym optowała za "zejść z czerni bardzo". Co do włosów - zgoda wink
                        • aandzia43 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 20:50
                          Ma ostry szpiczasty wąski nos z lekkim garbkiem, szpiczastą brodę, wyraźną linię żuchwy, kości policzkowe też są dobre (chwała bogu nie napompowała ich sobie). Do tego dobre proporcje twarzy, żaden jej odcinek nie jest przerośnięty. Ale nie mam zamiaru dyskutować z osobistymi odczuciami smile Dla mnie grube rysy mają Emilia Krakowska, Maja Komorowska, Jennifer Aniston, Cameron Diaz.
                          • annaboleyn Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:35
                            Serio, te poliki są naturalne?? Zgadzam się ze wszystkimi, oprócz Diaz, ona dla mnie jest raczej wypłowiała, niż gruborysa smile
                            • aandzia43 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:42
                              Ooo, nie przyjrzałam się, faktycznie. W każdym razie nie napompowała się do spuchnięcia i zaniku oczu, dobrze jest.
          • aandzia43 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 16:03
            triss_merigold6 napisała:

> Zawsze jak na nią patrzę, mam ochotę kobietę umyć.

Ja uczesać i przemalować włosy wink Reszta jest ok (odnoszę się wyłącznie do cielesności, nie do ciuchów). Makijaż oczu jest ok, duże i ciemnobrązowe przy wyrazistych ostrych rysach twarzy nie mogą być bezrzęse, bezbrwiowe i pomaziane jakimś beżem. To kontrastowy typ urody.
        • mid.week Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:33
          Za duzo papierochow
      • milin94 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:44
        bi_scotti napisała:

> Hmmm ... tymczasem umarla Gina Lollobrigida (RIP), do konca (95) miala cos w ro
        > dzaju szczuplej talii wink Cheers.
        >
        Ależ piękne były kiedyś kobiety...
        • fogito Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 17.01.23, 06:53
          Teraz tez bylyby piekne gdyby workow pokutnych nie zakladaly tylko sukienki z wcieciem w talii.
    • jammer1974 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:13
      U mnie twarz zdradza wiek.
      • zerlinda Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:19
        Mnie babcia kilka dni temu powiedziała, że wyglądam na 40. Cóż, nie mam powodu jej nie wierzyć. Niestety.
      • mid.week Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:34
        jammer1974 napisała:

> U mnie twarz zdradza wiek.

Musisz ją zaslonic talia 🤷‍♀️
        • jammer1974 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 17:27
          mid.week napisała:

> Musisz ją zaslonic talia 🤷‍♀️

Trza bedzie. Co zrobic
          • youngagain Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:38
            Wystarczy że zrobisz mostek😀
        • aandzia43 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 20:16
          big_grin
      • ivaz Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 16:19
        U mnie też, bo talię mam szczupłą, z reszta cała jestem szczuplutka, całe życie ważę 47 kg, a nie wyglądam o 20 lat mniej
    • geez_louise Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 15:34
      Gazeta, daj sobie spokój, chłopie.
    • jeziorowa Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 16:32
      21mada napisała:

> Widzę, że niektóre ematki nie mogą przeboleć istnienia osób wyglądających młodo
      > na swój wiek. Zdradzę wam sekret jak w wieku 40 lat wyglądać na 20.
      Coraz lepiej🤣🤣🤣🤣. To już nie wyglądasz na młodszą o 10 lat niż jesteś tylko na 20 lat młodszą. 🤪😂🤪😂🤣. Tak, wyglądam młodo na swój wiek, a nie jak osoba dekadę (czy dwie dekady!) młodsza.
      • annaboleyn Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 17:17
        Biorąc pod uwagę, że Mada to facet o bardzo konkretnych deficytach i z bardzo przemożnymi fantazjami na konkretne tematy - wszystko co napisze proponuję dzielić przez 20, a najlepiej 40 wink
      • hanusinamama Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 22:41
        Bo ona im starsza tym większa róznica miezy tym ile ma i na ile wygląda...strach pomyśleć co bedzie jak dobije 60...
    • nuka_2 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 17:12
      Ja miałam ostatnio spotkanie około 30 lat po maturze, z dawno niewidzianymi koleżankami z LO. Najlepiej wyglądała te „średnie” ani chude ani grube. Wszystkie wyglądałyśmy całkiem ok, ale szczupłe miały więcej zmarszczek a te z nadwagą miały ich mniej, ale sylwetki za to wyglądające gorzej.
      • bene_gesserit Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 18:23
        Moja przyjaciółka zaczęła się na pół roku przed zlotem absolwentów odchudzać (wyjściowa sylwetka zupełnie w normie, 40l). Schudła, ale jej twarz na tym bardzo ucierpiała. Zapadnięte policzki, oczodoły i skronie - 7-10 lat więcej. Sylwetka lepsza, ale nie do superobcisłej sukienki, którą planowała włożyć. Inwestycja w trenera, dietę itd powiększyła się o wypełniacze i magiczną bieliznę. W końcu wyglądała bosko i o wiele młodziej, ale, jak powiedziała, każdy by tak wyglądał po odchudzeniu portfela o jakieś dziesięć tysi.
        • marzeka11 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 18:26
          Catherine Deneuve, znakomita aktorka i piękna kobieta, powiedziała, że w pewnym wieku „Albo twarz, albo dupa”. I miała rację.
    • bene_gesserit Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 18:16
      Otoż sekret młodego wyglądu to klamerka do bielizny. Tylko należy ją dobrze ukryć, najlepiej odwracając uwagę butem na głowie.
      https://www.swiatobrazu.pl/zdjecie/artykuly/181986/20-najwazniejszych-polskich-fotografow.-zuza-krajewska-i-bartek-wieczorek.jpg
      Tyszkiewicz twierdzi, ze to jedno z jej ulubionych zdjęć. Być może chodzi właśnie o klamerkę?
      • evro44 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 20:22
        Mój Boże, to histeryczne wyglądanie na młodszą (o ile?) tak w ogóle co to zmieni? Mam na karku prawie szóstkę z przodu i tak sobie obserwuję. Moje rówieśnice: palące, pijące, niepalące, usprtowione, uduchowione, aktywne, leżące. Jeden chu... Wszystkie wyglądamy podobnie. Nikt nie pyta dowód. Mamy to już za sobą. I jak się wydaje niektórym, że ilość wklepanych kosmetyków, brzuszków i spa da efekt nieskończoności to gratuluję naiwności. Wszystkie będziemy wyglądać na koniec szalenie "atrakcyjnie" i wszystkich to będzie walićsmile
        • aandzia43 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:19
          Klasyka, oblec się w giezło trumienne i czołgać się do grobu bo przecież wcześniej czy później wszyscy umrzemy oraz "i tak nic tego nie zmieni". Amen.
    • konsta-is-me Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 20:16
      Zastanawiam się czy rozumiesz pojęcie "talia"?
      W założeniu to część mniej więcej pod żebrami ,gdzie korpus jest najwęższy.
      Ze szczupłościa to ma mało wspólnego.
      Wystarczy mieć szersze ramiona i talię i automatycznie talia jest węższa.
      Wystarcza wąskie biodra i automatycznie jej nie ma.
      Można mieć wystający brzuch i jednocześnie wąska talię, tak jak ja .Jak i płaski brzuch a zero talii.
      I to wcale jakoś mocno nie odmładza - szczupłe kobiety wcale nie wyglądają mlodziej- chyba że od tyłu.
    • kozaki_za_kolano Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 21:15
      Znaczy, że nie rodziłaś.
      • fogito Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 17.01.23, 06:50
        Ja rodzilam i mam wąską talię i płaski brzuch. U mnie to kwestia genów i ekspresowej przemiany materii.
    • kafana Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 22:44
      Z moich obserwacji to sportowy ubiór i obowiązkowo czapka w sklepie przy płaceniu za alko i szlugi
    • kafana Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 16.01.23, 22:45
      No ale to często tez biologia i geny. Przecież są osoby co i za młodu nie miały wyraźnie zarysowanej talii. Bez sensu porada bo dla wielu nie do osiągnięcia.
      • fogito Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 17.01.23, 06:51
        Wiekszosc moich uczennic talii nia ma. Takie małe foczki zapychjace sie chipsami.
        • gryzelda71 Re: Jak wyglądać na młodszą - mój sekret 17.01.23, 08:44
          Wycięli im talię przy porodzie?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka