Dodaj do ulubionych

Jeszcze dwie godziny i cztery dni

16.01.23, 14:24
Dzielą mnie od weekendu, który zamierzam przeżyć tak sabarycko jak się da!
A na co Wy czekacie?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:26
      Wg wszelkich znaków na niebie i ziemi w sobotę idę do muzeum i na kolację, więc w sumie też czekam na weekend.
      • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:29
        👍⭐
        Ja jeszcze za 10 dni wybieram się na koncert, też dorzucę do oczekiwanych przyjemności 🥀
    • milin94 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:30
      Też czekam na weekend, gdyż albowiem, niestetyniestety mam urodziny. I zamierzam z tej okazji jeść, pić i popuszczać pasa, nie zważając na chorobę. A tydzień poprzedzający imprezę mam zamiar przeżyć dbając o siebie ile się da. Mało się da, ale się da.
      • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:45
        Super plan!
      • eliszka25 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:38
        Też mam urodziny w ten weekend! Z tej okazji zamierzam ugotować wielki gar bigosu, upiec sernik i świętować, choć cieszyć się tak naprawdę nie ma z czego 🤪
    • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:30
      A ja czekam na weekend, żeby sobie powarzywować smile

Lepiej napisz o tych sybaryckich ekscesach, ciekawa jestem co to!
      • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:50
        Normalka: sauna, masaż, jedzenie, muzyka, nicnierobienie i wielerobienie ( na żywo mogłabym poopowiadać,w necie uświadomił mnie syn, że nic nie ginie). Ja w odpoczywaniu jestem bardzo bardzo dobra. Mistrzyni, można rzec.
        • nuka_2 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:37
          Udanego wypoczynku!
          • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:55
            Wielkie dzięki
    • slonko1335 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:33
      Niecały miesiąc..do ferii i upragnionego tygodnia urlopu.
    • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:37
      A dobra, wiem do czego jeszcze odliczam: cztery miesiące i dziesięć dni do dwudziestolecia matury.
      • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:47
        Pewnie pójdziesz powkurzac kumpele tym że kelner odmówi podania Ci trunku bez okazania dowodu.
        • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:50
          Tak! W ogóle to na pewno zapytają mnie: "A twoi rodzice gdzie, dziewczynko?" wink
          • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:53
            To dobrze przeczytaj był gdzieś wątek o ubieraniu się spójnym z okolicznościami i wrażeniem i kup sobie śpiochy frotte.i tak lubisz kombinezony.
            • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:57
              Jeśli to ten wątek o zadbanym wyglądzie, to ja się z niego dowiedziałam, że w ogóle nigdy nie będę zadbana, bo: chodzę szybko, noszę dużą torbę, lubię czarne ubrania i groszki. Nie mam żadnej szansy i porzucam wszelką nadzieję. Ale bliżej wiosny założę wątek: co założyć na dwudziestolecie matury, żeby koleżankom oko zbielało a koledzy zbiorowo i indywidualnie wyznawali mi, że kochali się we mnie śmiertelnie w klasie maturalnej.
              • gama2003 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 16:49
                Danielo - groszki !
                Szpilki niebotyczne, krwistą szminkę i paznokcie.
                Włos masz wybujały, uśmiech na oblicze i go !
                • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:01
                  😁 Groszki! Tak!
          • bi_scotti Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:08
            Cienka talia - pamietaj - cienka talia zapewni Ci wieczna mlodosc wygladowo-ogladowa tongue_out
            Reszta to detale wink Cheers.
            • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:12
              Gorset założę. Li I jedynie.
              • primula.alpicola Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:14
                Nie zdążysz wyciąć ze czterech żeber?
                • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:17
                  primula.alpicola napisała:

> Nie zdążysz wyciąć ze czterech żeber?

Nie jestem pewna czy NFZ pokrywa takie zabiegi 😄
                  • primula.alpicola Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:22
                    daniela34 napisała:

> Nie jestem pewna czy NFZ pokrywa takie zabiegi 😄

Prywatnie zróbbig_grin
                    • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:26
                      Jakby co, może Nutella sfinansuje.
                      • primula.alpicola Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:18
                        extereso napisała:

> Jakby co, może Nutella sfinansuje.

O co chodzi z nutellą?
                        • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:24
                          No w innych wątkach pisze że dużo zarabia a kto nie ten głupi czy jakoś tak. To pomyślałam że się chętnie podzieli.
                        • magdallenac Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:18
                          Idź do wątku o pracy, to się dowiesz żeś głupia, bo w IT nie robisz🤣
                    • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:27
                      Dzień dobry, chciałam wyciąć ziobra. Nie, proszę nie dzwonić na policję! Nie planuję zamachu na ministra sprawiedliwości!
                      • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:38
                        😁
                        • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 16:13
                          Muszę, no muszę, bo się uduszę
                          Zamień "Polska" na "talia"

m.youtube.com/watch?v=bbV6O2VIpzg
                          • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:08
                            🤣
              • bi_scotti Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:16
                Ku inspiracji wink Cheers.
                • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:18
                  Na wdechu i nie jeść!
      • nuka_2 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:36
        Ja czekam na feryjny wyjazd z dziećmi, potem na trzrydziestoletolecie matury, a potem to już w prześcieradło i będę się czołgać w kierunku cmentarza
        • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:46
          Kup sobie jedwabne na wyprzedaży
          • nuka_2 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:51
            🙂No tak jako ematka muszę się czołgać w czyms z klasą
            • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:56
              👍.
    • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:38
      czekam az laskawcy celnicy zwolnia przesylke z PL (juz miesiac lezy i czeka na 'rewizje') a wtedy bedzie sybarytzm jak sie patrzy, w paczce oprocz kocich przysmakow jest moj prezent gwiazdkowy - komplet jedwabnej poscieli tongue_out
      • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:42
        A to z takich: czekam aż odnajdzie się mój szewc - a wraz z szewcem - moje dwie pary kozaków.
        • angazetka Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 16:08
          Zaginął?
          • daniela34 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 16:53
            W sobotę jak poszlam po buty to zastalam wybita szybę w zakladzie i ani sladu szewca. Ale mam update sprzed godziny: jest szewc i moje kozaki też są.
      • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:42
        O, a gdzie kupowałaś jedwabną pościel?
        • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:50
          w PL, ponoc certifikowany jedwab

do przesylki z kocimi przysmakami musze miec jakies miekkie wypelnienie wink wiec cos zawsze znajde, tym razem byla to posciel, w kolorze twarzowego pudrowego rozu smile
          • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:57
            A dasz linka? Szukam jakichś sprawdzonych sklepów z jedwabiem (pościel + ubrania). Do tej pory kupowałam na Lilysilk ale z chęcią bym coś nowego obadała.
            • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:00
              a prosze smile

malbery.eu/

wczesniej kupowalam od nich poszewke na jasiek, pieknie wykonczona, ladnie zapakowana, miesisty jedwab, z tym, kupuje na allergo, wiele sklepow w PL ma platnosc przez przelewy24 a ci niewiadomo dlaczego odrzucaja moje karty tongue_out
              • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:03
                Dzięki!
            • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:01
              i jeszcze

jedwab-polski.pl/

ale tu tylko szale i apaszki kiedys kupowalam
              • magdallenac Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:49
                I Lovlisilk. Uwaga1- Pomimo, że ciagle o nich wspominam, nikt ni nie płaci za promocję. Uwaga 2 - nie kupować u nich w pełnych cenach. Prawie zawsze mają kody i promki na 40-50%
                • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:58
                  posciel juz kupilam ale przyjdzie mi czaic sie na koldre, bo esprit sie nie spisal
                • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:10
                  O nie, dlaczego ja tam weszłam. I dlaczego obłędny szlafrok/kimono z gepardem w wersji krótkiej jest już wyprzedany? Od dłuższego czasu szukam czegoś podobnego. Ta długa wersja na mnie to chyba po ziemi będzie się ciągnęła sad
                  • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:26
                    No ja się ślinię do garnituru czy sukienki. W sobotę pożyczyłam koleżance grubszą kasę ( choć pisałam że tego nie robię to jednak) i może dzięki temu zanim odda to ochłonę i tyle będzie mojego.
                    • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:34
                      spodnie sa fajne ale
                      sa tylko czarne
                      nie ma mojego rozmiaru

no i gdzie bym je zalozyla? na targ? tongue_out
                      mam kilka koszul jedwabnych, jeszcze ze starych czasow smile lubie, nosze do dzinsow i cala sterte apaszek i szali jedwabnych, te nosze akurat nalogowo smile

takze ciuchy mnie nie kreca ale za to posciela co w paczce, doczekac sie nie moge!
                      • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:34
                        *posciel
                        • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:38
                          Ja wiem że bym o pościel nie dbala. Jestem nieuważna, po jakimś czasie wszystko lądowaloby w pralce że wszystkim. Musi mi wystarczyć flanela zima i len latem.
                          • chococaffe Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:42
                            Ja do pościeli musiałabym mieć w pakiecie praczkę. Ale już sama poszewka na poduszkę to rewelacja - najistotniejsza część pościeli.
                            • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:50
                              Ja jedwabną pościel piorę w pralce, tyle, że na programie do jedwabiu. A jak się dobrze rozwiesi to nawet nie trzeba prasować.
                              • chococaffe Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:51
                                Nie bardzo widzę rozwieszania prześcieradeł, poszewek na kołdry itd.smile Nie mam suszarki bębnowej i nie zamierzam mieć.

Ale poduszkę szczerze polecam.
                                • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:55
                                  poszewke na poduszke mam, kupilam lokalnie zeby zobaczyc z czym to sie je smile potem dokupilam jasiek w PL (zupelnie inna jakosc materialu) i jestem na tyle zachwycona, ze kupilam posciel i przescieradlo
                                  poszewke na poduszke czy jaskie, jak ktos uzywa, tez polecam, skonczyy sie problemy z wlosami, nie budze sie z 'odgniotami' czy 'gniazdem', przestalam szukac bogwiejakich odzywek i szamponow
                                • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:56
                                  Nie bardzo widzę rozwieszania prześcieradeł, poszewek na kołdry

to jak suszysz te co masz ? wink
                                  • chococaffe Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:04
                                    krzywo. I nie prasuję (mam na gumkę)
                                    • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:08
                                      z czasow przedsuszarkowych tez suszylam jak sie dalo (najczesciej na dworze) a prosowac posciel to juz dawnooo przestalam, w naszym klimacie bez suszarki ani rusz, niestety
                              • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:58
                                Ktoś z moich na pewno włączyłby w suszarce. Poszły mi już dwa kaszmirowe i dwa wełniane inne swetry zanim się nauczyłam nie wrzucać swetrów koło pralki...
                                • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:05
                                  ale jedwab to nie welna, to jednak jedno z najbardziej wytrzymalych wlokien, nie mowie o praniu w temp 90stp czy suszeniu 'do szafy' ale pranie na programie 'delikatny' w ktorym piore tez inne rzeczy i suszenie tez takie, nic jedwabiowi nie robi a koszule juz swoj wiek maja, czego nie piore w pralce i nie susze w suszarce to apaszek i szali we wzory i wzroki (sporo ma recznie malowanych) raz tylko mojego 30letniego hermesa wsadzilam po praniu do suszarki, troche wyblakl biedak sad
                                  • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:07
                                    Ok pewno masz więcej doświadczenia
                          • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:47
                            myslisz, ze ja bede sie rozczulac? koszule piore z kolorami i susze w suszarce, poszewke na jaska tez, tyle, ze w 30stp
                            posciel mam zamiar traktowac tak samo, 30stp, perwol do welny i buch do suszarki na delikatny program, nie opcji zebym prala recznie i suszyla 'na dworze'
                  • magdallenac Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:45
                    Bo ja go kupiłam🤣🤣🤣
                    • magdallenac Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:45
                      Ten szlafrok z gepardem🤣
                      • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:48
                        O nie, oni mają tylko po jednej sztuce??

A mierzyłaś ten długi? Bo na poważnie się nad nim zastanawiam, tylko obawiam się. że musiałabym go skracać a to niszczy wzór.

Powiedz jeszcze dobra kobieto pls czy to jest jedwab z rodzaju koszulowych, łatwo się mnących, czy też można by w nim po domu chodzić (jako domowe kimono).
                        • magdallenac Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:53
                          Kupiłam 3 w wakacje. Jedno zostawiłam w Polsce, a dwa zamówiły koleżanki w USA. Oni te kimona doszywają, więc na pewno się znowu pokażą. Nie mierzyłam długiego.🙁Mnie się nic nie mnie i to jest jedwab super jakości. Ja nawet te ubrania od nich piorę w pralce na ręcznym. Mam od nich dużo rzeczy i jestem bardzo zadowolona. Tylko, trzeba czekać na kody, albo wyprzedaże! Nie kupuj w pełnych cenach.
                          • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:02
                            A skąd się bierze te kody?

I jesteś pewna, że ten sam wzór ma szansę się pojawić powtórnie? Gepard mi się wybitnie podoba.
                            • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:06
                              A i jeszcze jak mogę się zapytać - jak oceniasz ich rozmiarówkę? S to 34 czy 36? I czy bluzki/topy są dla małobiuściastych czy wręcz przeciwnie, raczej długie czy przeciętne? Niby widzę tabelę ale zawsze wolę podpytać.
                              • magdallenac Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:17
                                Ja 164, rozmiar 36 - 38, pomiędzy S - M, wszystko od nich biorę S, bo robią lekki oversize.
                            • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:06
                              nawet teraz pokazal mi sie kupon na 40% jak bym maila podala czy cus
                            • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:08
                              Mnie przed chwilą przesłali
                              • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:12
                                A mnie się nic nie pokazuje sad Domyślam się, że trzeba się tam wcześniej zarejestrować, żeby jakikolwiek kupon dostać, czy można znaleźć gdzieś na internecie?
                                • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:15
                                  zapisujesz sie na newsletter
                                • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:16
                                  Ja kliknąłam w kamizelkę, bo chyba ją kupię i mnie poprosiło o adres i wysłało.
                            • magdallenac Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:15
                              Na pewno się pojawi, bo te szlafroki pierwszy raz były w sklepie jakoś w marcu i strasznie chciałam taki mieć, a oni nie wysyłają do USA. Wyprzedały się szybko, a kiedy pojechałam do Polski w lipcu to już były.
                              • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:17
                                poza tym zawsze mozna zapytac kiedy beda dostepne
                                • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:20
                                  Wysłałam im już maila ale jestem bardzo niecierpliwa, jak coś mi się spodoba i chcę wiedzieć jak najszybciej smile
                                  • magdallenac Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:23
                                    Piękne jest to kimono. Żałuję, że zapomniałam zabrać, bo nosiłam je nie jako szlafrok, a jako narzutkę do szortów i koszulek na ramiączkach. Świetnie to wygląda i wiem, że w lecie i na wakacjach będę je cały czas nosić.
                                    • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:30
                                      Już to pisałam ale bardzo podoba mi się Twój styl (i z opisów, i ze zdjęć też smile). Taka elegancka nonszalancja czy też nonszalancka elegancja, i skorzystałam już z kilku Twoich rekomendacji, zawsze były udane. Pisz więcej! Nie wiem jak mogłam przegapić ten LovliSilk.
                                      • magdallenac Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:47
                                        😊😊😊
                                    • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:40
                                      kurde, nie kus! ja moge dlugie sobie sprawic bez problemu smile ale sobie pomysle, ze znowu paczka trafi na wsciekla babe (zatrzymuje moje przesylki zawsze jedna i ta sama baba, na innej zmianie zwalniaja bez mrugniecia) i bede czekac, to lato minie tongue_out
                              • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:20
                                Dzięki - przywracasz mi nadzieję wink
                • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:14
                  a ja spokojnie, kolder nie maja tongue_out poscieli tez nie
        • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:57
          do kompletu kupilam jedwabna koldre (tzn wypelniene z jedwabiu) ale to juz lokalnie, w esprit home, a ze rozmiary sa troche inne niz europejskie wiec musialam ja troche skrocic i szlag mnie trafil! na zalaczonej probce byl jedwab a w srodku nie wiem co, jakis wklad szarobury, dosc ciezki (bawelna? welna mineralna?)
          jestem w trakcie reklamcji, oczywiscie esprit twierdzi, ze to jedwab, ja twierdze, ze nie i skonczy sie pewnie lokalnym biurem ochrony konsumenta a oni dzialaja szybko, sprawnie i skutecznie w interesie klienta
          • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:20
            Jesteś pewna, że to nie jedwab? Jedwabne wypełnienie wygląda właśnie trochę jak wata, tyle że raczej biała.

Ja ze sprawdzonych mogę polecić Lilysilk.com - pościel i bielizna jest naprawde dobrej jakości. Z ubraniami mialam dwie wtopy ale nie z uwagi na jakość, tylko rozmiarówkę.
            • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:50
              jestem pewna, jakas zawartosc jedwabiu jest, przy paleniu typowy zapach, ale juz proba wybielacza, gdzie jedwab ma sie rozpuscic negatywna, 'probka' sie zmniejszyla ale nie rozpuscila, jak bede przy kompie to podrzuce fote
            • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:32
              tak to wyglada
              • eliszka25 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:42
                To może być i jedwab, ale na 100% jest tam jeszcze coś. Powiedziałabym nawet, że „cosia” jest więcej.
                • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:57
                  troche jedwabiu to tam jest, przy paleniu smierdzi palona keratyna ale testu na chlor probka nie przeszla, to co bylo jako przywieszka, tak rozpuscilo sie w chlorze
              • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:51
                A w składzie wypełnienia deklarują, że 100% jedwab? Może to sztuczka marketingowa typu wypełnienie z jedwabiem.
                • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:56
                  tak, 100% jedwab, inaczej bym nie kupila, owszem koldra byla w promocji ale cena wyjsciowa tez niska nie byla, no i jest to firemka z ksiezyca w koncu

na focie jest metka i jest 100% seda (jedwab) tylko gazeta rozdzielczosc skopala
                  • taje Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:00
                    To też bym reklamowała - produkt ewidentnie niezgodny z opisem.
                    • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:07
                      ogladalam jeszcze z dwoch roznych frm, w tym jedna marka domu towarowego i tak chociaz bylo, ze jedwabiu jest 80% a reszta 'fibra' i to chociaz uczciwe jest
                  • mysiulek08 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:02
                    * nie jest to firemka
    • majenkirr Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:44
      extereso napisała:
      > A na co Wy czekacie?

Na wesele! Zostało mi tylko 8 miesięcy na wylaszczenie wink.
      • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:47
        Suuuper. Jak tam plan laszczenia?
        • majenkirr Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:53
          😅 Jak zwykle - od dzisiaj 😭😭.
          Chcę zgubić 8-9 kg. Dam radę?
          • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:54
            Ja też jestem we frakcji od jutra. W dzień wersja córki zorientowałam s się ze jutra już nie ma przedsmile
            • majenkirr Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:03
              Mnie się już ten dzień nawet przyśnił big_grin. A ja bylam niegotowa uncertain
          • kot_filemon88 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:02
            Dasz, ale na serio zacznij już dzisiaj bo będzie płacz.
            • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:28
              Uwierz, że równie dobrze może być śmiech z siebie samej. Człowiek na stanowisku ( czytaj matka panny młodej) byle się czym już nie przejmuje.
      • kot_filemon88 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:51
        A zaczęłaś już coś w tym kierunku robić? Czy od jutra?
        • majenkirr Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:53
          🙄☝🏻
        • joana012 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:57
          Ja czekam na ostatni tydzień lutego. Urlop w górach, mam nadzieję narty, basen, sauna... Jadę z moim facetem i jeszcze parą znajomych.
          Jednak czekam tak po cichu coby nie zapeszyć. Bardzo czekałam na 6 stycznia, bilety na koncert noworoczny kupiony jeszcze w październiku i dupa... Rozchorowałam się 😪
    • hosta_73 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:52
      Zazdroszczę. Do końca lutego a może i do połowy marca mam zapier.ol w pracy i bardzo dużo stresu. Mam plan dobrze się odżywiać, spać więcej niż 6 godzin i chodzić na fitness. Może przetrwam ten czas w dobrej formie...
      • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:55
        Ja też mam full roboty, właśnie dlatego odpoczywam lub myślę o odpoczynku.
    • arista80 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 14:57

> A na co Wy czekacie?
      Na weekend, bo w sobotę jedziemy na wycieczkę ze znajomymi (i obowiązkowo pizzeria), a w niedzielę na urodziny do szwagra.
    • primula.alpicola Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:03
      Nie czekam, bo carpe diem.
      Ale sobota będzie arcymiła; na rano jestem umówiona na trening a potem saunę w pakiecie z morsowaniem, potem muszę odpocząć i się nastarać, bo wybieram się na intensywne spotkanie towarzyskie.
      Muszę się tylko zastanowić czy nie jestem za stara na jedną taką kieckę, ma gołe plecy, są tam tylko cztery krzyżujące się paseczki.
      • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 16:00
        Tyle trenujesz że i bez pasków byłoby ok
        • primula.alpicola Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:21
          Chodzi Ci o biust bez stanika? To nie, jednak zrobię taping😄
          • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:27
            Masz ramiona, masz plecy. Chcesz to się potappinguj i będzie git. Kiedy jak nie teraz!
    • homohominilupus Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:12
      Wreszcie zaczęło śnieżyć więc weekend będzie narciarski 🥳
    • bi_scotti Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:12
      W piatek ide na obiad z dobra znajoma, ktora poinformowalam, ze w PL obchodzi sie 21 stycznia Dzien Babci wiec uznalysmy, ze nam sie nalezy big_grin Tak wiec czekam na piatkowe babciowe szalenstwa kulinarno-winne w nowej knajpie, ktora wyglada (wystroj na zdjeciach, budynek z ulicy, menu na website) bardzo obiecujaco! Byle do piatku wink Cheers.
    • asia_i_p Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:14
      1. Na koniec aukcji na Allegro - 7 godzin.
      2. Na chwilkę dla siebie wieczorem z rysowaniem/ angielskim/ włoskim + herbatą.
      3. Na środowy wyjazd z córką do Wrocławia (ale z mieszanymi uczuciami, bo prognozy pogody są straszne).
    • krwawy.lolo Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:23
      1 tydzień, 5 dni, 19 godzin, 22 minuty do odlotu na Insułę Południową.
    • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:29
      Ale fajne macie plany!
    • angazetka Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:43
      Za trzy dni (godzin nie znam) zostaję matką.
      • homohominilupus Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:45
        angazetka napisała:

> Za trzy dni (godzin nie znam) zostaję matką.
        >

Chyba wygrałaś 😉
      • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 16:01
        Pozamiatane 😱
      • jkl13 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 16:01
        To już? Jakoś szybko zleciało smile
        Z doświadczenia mogę powiedzieć, że dzieci styczniowe są całkiem, całkiem wink Rogate, ale dzięki temu potrafią uprzeć się przy swoim. Ma to swoje minusy, nie powiem, ale też dużo plusów.
        Mój malutki syneczek 3 dni temu skończył 18 lat...
      • bi_scotti Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 16:04
        No to jeszcze bedzie Tygrys smile Powodzenia! Czekamy na wiesci o nowym czlowieku na swiecie smile Cheers.
      • gama2003 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 16:56
        😍
        To impreza na ematce mus musi być !

Poproś umyślnego o cynk tutaj, sama możesz być chwilowo zajęta zachwyconym podziwianiem swojego i męża dzieła !
        🍀🍀🍀
    • jkl13 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:43
      Na marzec. Dla mnie to początek prac ogrodowych, tych grubszych (cięcie żywopłotu, bluszczu, drzewek, wertykulowanie trawnika itp.). Zapału mam na 2 miesiące, potem to mus a nie przyjemność.
      Na majówkę. W tym roku jest plan na hamak we własnym ogrodzie, zimne piwo lub ciepły grzaniec (zależnie od temperatury, bywa tak i tak smile, początek sezonu rowerowego i sadzenie pelargonii w ogrodzie.
      Na lipiec. Na zakończenie rekrutacji ośmioklasisty, niezależnie od wyniku.
      Na sierpień. I urlop. W końcu we własnym domu (uwielbiam podróżować,ale po mega intensywnym wyjeździe w 2022 - z serii wyprawa życia - mam ochotę na spędzenie urlopu w domu).
    • triss_merigold6 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 15:45
      Na ferie na Kanarach i ocean, od miesiąca bawię się w plany wycieczek smile
    • chococaffe Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 16:33
      Mam wrażenie, że od dawna moje życie polega na czekaniu, na szczęście głownie na przyjemne rzeczy. Z takich, na które trzeba zarezerwować miejsce mam już 16 do końca maja (a to dopiero początek stycznia, co będzie dalej!).

A na weekendy czekam głownie po to, żeby się wyspać (zwłaszcza w najbliższy)
    • mrs.solis Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:05
      Czekam na powtorne USG jajnikow za 10 dni i mam tylko nadzieje, ze moim urodzinowym prezentem nie bedzie diagnoza raka.
      • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:09
        Solid, czary ematki zadziałają!
        • bi_scotti Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:21
          extereso napisała:

> Solid, czary ematki zadziałają!

Sie trzyma te kciuki/crossed fingers! Cheers.
        • mrs.solis Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:13
          Dzieki za pozytywne fluidy. Ostatnio jestem w psychicznej rozsypce.
      • chococaffe Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:11
        Zwykle jest dobrze, kciuki.
    • bergamotka77 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 17:14
      Na ferie!
    • saszanasza Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:32
      Na weekend, bo lecę do fryzjera i następny tydzień na którym zamierzam urlopować, w planach dwa razy dentysta😂, zebranie w szkole córki w piątek za to teatr i „next to normal”😉
    • leanne_paul_piper Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 18:51
      22 godziny dzielą mnie od pierwszego urlopu.
      Niespełna dwa tygodnie dzielą mnie od mojego głównego zimowego urlopu i wylotu do Afryki.
      Ja naprawdę kocham moich ludzi, ale już czuję, że trochę muszę od nich odpocząć. A potem wrócę z nowymi siłami, bo rok zapowiada się intensywnie. Btw. dziś też zrozumiałam, że nie mogę stracić moich ludzi, bo to jakbym straciła część siebie.
      • extereso Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:01
        Ale co, Tu jakąś wioskę posiadasz?
    • swiezynka77 Re: Jeszcze dwie godziny i cztery dni 16.01.23, 19:32
      To na co ostatnio czekałam odjechało beze mnie sad

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka