Dodaj do ulubionych

Wakacje ósmoklasisty

17.01.23, 09:32
Potrzebuję rady doświadczonych smile Dziadkowie chcą zabrać córkę na wakacje w lipcu. Czy obecność dziecka jest wymagana przy rekrutacji do LO w pierwszej połowie lipca? Z tego co się orientuję, należy tylko zanieść do szkoły świadectwo i zaświadczenie o wynikach egzaminu. W zeszłym roku wyniki rekrutacji były 19.07. Dziadkowie chcą już rezerwować, sierpień odpada.
Obserwuj wątek
    • emma_me Re: Wakacje ósmoklasisty 17.01.23, 10:00
      Odebrać i zanieść dokumenty może rodzic, dziecko nie jest potrzebna smile może spokojnie jechać.
    • ga-ti Re: Wakacje ósmoklasisty 17.01.23, 10:02
      Dziecko me było na obozie pierwsze 3 tygodnie lipca, ja odczytałam wyniki, zadzwoniłam do dziecka z info, na dowiezienie wszystkiego jest kilka dni,moje zdążyło przyjechać. Świadectwo i wyniki egzaminów też może zawieźć rodzic, ja zawoziłam (u nas wyniki egz. znaczy oficjalny papier do zabrania z podstawówki i zawiezienia do szkoły średniej, były na początku lipca dopiero). Do szkoły docelowej, gdzie się dziecko dostanie jeśli to nie pierwszego wyboru, trzeba dowieźć zdjęcia i w wielu miejscach odpis aktu urodzenia, a do techników zaświadczenie od lekarza medycyny pracy. W sumie zawieźć może też rodzic, ale trzeba mieć to wcześniej zgromadzone.
      Schody zaczynają się, gdy coś się nie uda, wtedy choćby konsultacje z dzieckiem są potrzebne, ale na to chyba jest czas.
    • anilorak174 Re: Wakacje ósmoklasisty 17.01.23, 10:07
      Dziecko nie jest potrzebne do wozenia dokumentów. Ustalcie tylko strategie gdyby coś poszło nie po myśli.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka