Dodaj do ulubionych

Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspolpraco

17.01.23, 20:20
Ja nie mam pojęcia. Ba nie mam pojęcia jakim jeździ mój mąż(auto sluzbowe nie prywatne bo nasze prywatne to oczywiscie wiem jakie auta mamy ). To podobno dziwne. W pracy często dzwoni do mnie właściciel parkingu żeby ktoś przestawił auto (grzecznościowo udostępnia miejsca dla pracownikow), tyle że mówi trzeba przestawić niebieską megankę i ja nigdy nie wiem czyj to samochód. Pozostali wiedzą zawsze i jak kogoś zapytam natychmiast wskazują wlasciwa osobę . Kiedyś mąż zgubił dowod rejestracyjny do auta którym akurat jeździł(nie nasze) i znalazla go sąsiadka. Przyszła oddać i mówi że musiała najpierw namierzyć auto żeby wiedzieć komu oddać dokumenty. Ja bym nie miała bladego pojęcia.
Wątek na luzie.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:24
      Współpracownicy tak, bo jest ich tylko kilkoro. Sąsiedzi- różnie. Większości moich sąsiadów nie kojarzę zbyt dobrze z twarzy, co dopiero z samochodu. Ale kilkoro tak.
      • daniela34 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:27
        Aha, problem przestawiania samochodu znam doskonale, bo biuro mam w strefie. Za zgodą właściciela lokalu parkujemy czasem na jego podjeździe do garażu, ale potem trzeba przestawiać.
    • mid.week Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:25
      Wiem, bo wszyscy w firmie maja te samą marke.
      Za to nigdy nie pamietam wlasnego numeru rejestracyjnego.
      • taje Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 22:19
        Pracujesz dla marki samochodowej z promocjami dla pracowników? wink
    • em_em71 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:27
      Z grubsza wiem /współpracownicy/. Sąsiedzkie znam wszystkie, ale to żaden wyczyn, nie ma ich zbyt wielu. Poza tym samochodolubna jestem, więc pewnie samo wchodzi do głowy.
    • chococaffe Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:27
      Nie, nawet nie wiem czy mają samochody. Podobnie w pracy. Dla mnie główną częscią samochodu jest kierowca.
      • mallard Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 18.01.23, 09:26
        chococaffe napisała:

> Dla mnie główną częscią samochodu jest kierowca.

To znaczy, że nie prowadzisz sama?
    • bazia_morska Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:27
      Kojarzę jeden samochód współpracownika, bo jest charakterystyczny. Zupełnie mnie to nie interesuje, za to jestem pewna, że połowa firmy wie, czym jeżdżę ja.

• zaczarowanyogrod Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:27
      Nie
      Nie znam się na samochodach
      Samochody rodziny rozpoznaję po numerze rejestracyjnym
      Wiem tylko że 2 sąsiadów jeździ białymi, sąsiadka szarym, jedni sąsiedzi mają czerwony, sąsiad czarny. Tych co mijam czasami, reszty nie wiem.
    • memphis90 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:28
      Sąsiedzi naprzeciwko srebrnym i czerwonym. Drudzy - mały żółty, srebrny i biały. Sąsiad obok - biały. Sąsiadka - takie małe cos (białe albo czarne???).
      • gama2003 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 18.01.23, 00:04
        Mam dokładnie to samo. Kojarzę sylwetkę auta i kolor. I to tylko kilku osób. Poza swoim samochodem to pamiętam markę tylko kilku osób.
        Za to umiem dopasować psy do włascicieli okolicznych.
    • koronka2012 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:28
      Kojarzę, o ile sąsiad stoi w garażu przy swoim aucie 🫤 za to numer mieszkania będzie mi znany tylko w przypadku jednych… błyskawicznie zapominam takie rzeczy.
    • ritual2019 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:31
      Wspolpracownicy:
      - kolezanka z office wiem, bo pomoglam jej kiedys cos zaniesc
      - na parking obok mnie nie wiem, przed moim autem wiem bo parkiwalysmy w tym samym czasie, l
      - sasiadka z domu po prawej wiem, bo widze
      -sasiedzi z domu po lewej tez wiem
      - z naprzeciwka widze auta zaparkowane na wjazdach ale nie przygladam sie marce itp.
    • z_lasu Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:37
      Ja też nie zapamiętuję kto czym jeździ. Tzn. zapamiętam jak mi to jest do czegoś potrzebne (np. klient ma za mało miejsc parkingowych i zawsze muszę kogoś zastawić), ale muszę to zrobić świadomie - przyjrzeć się i zapamiętać. Mimochodem nie zauważam. Nie wiem czym jeżdżą sąsiedzi. A jak już się dowiem i zapamiętam, to nie zauważę potem przez 5 lat, że zmienili big_grin Mój mąż od 20 lat się dziwi, że tak mam i nie może tego pojąć 😂
    • cisco1800 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:41
      Ja nawet nie wiem jakie my mamy, bo ostatnio prawie wpakowałam się obcemu facetowi do środka pod biedronką big_grin kolor się zgadzał, marka i rodzaj nadwozia też, więc się pomylilam
      • cisco1800 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:44
        P.S. model był inny
        • chococaffe Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 21:00
          phi- ja kiedyś komuś wlazłam bo mniej więcej kolor i kształt były podobne ("takie same") - przy czym o kolorze można dyskutować, natomiast marka była zupełnie inna
          • cisco1800 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 21:19
            No to nie jestem sama smile
    • mava1 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:44
      najbliżsi sasiedzi z parkingu, domowego i w pracy, sa mi znani. Na domowym parkingu jest to łatwe bo wszyscy sasiedzi z klatki schodowej, maja miejsca obok siebie.
      W pracy różnie.
      Numerów rejestracyjnych natomiast nie znam. Ba, nawet swojego własnego numeru nie znam na pamięć więc co dopiero sasiadów.
      • daniela34 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:47
        Ja znam swój i numery rejestracyjne domowników. I to wcale nie jest takie dobre, bo już mi się zdarzyło w okresie silnego stresu wklepać do parkomatu numer rejestracyjny samochodu domownika, którym jeździłam poprzedniego dnia. Na szczęście kontroler okazał się wyrozumiały.
        • kropkaa Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 22:59
          Koleżanka wbiła 1 cyfrę źle i nie było przebacz uncertain
          Po tym jak kolejny raz zapłaciłam 2x, bo coś źle się kliknęło, ściągnęłam aplikację i muszę przyznać, że jest to dość wygodne. Nie trzeba latać, szukać, a gdy czas się kończy, można przedłużyć zdalnie.
    • lucadimontezemolo Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:47
      Współpracownicy wiem, pracuję w małej firmie i na te kilka osób nikt nie ma auta.
      Sąsiedzi nie mam pojęcia.
    • heca7 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:56
      Tak, wiem czym jeździ nasz jeden wspólnik. Bo druga wspólniczka nie jeździ, nie ma drygu, jak dostała auto od rodziców to go po dwóch tygodniach rozbiła. Czym tam jeżdżą pracownicy to wiem bardzo mgliście i wybiórczo, dowiaduję się czasem przy okazji jakichś rozmów czy dyskusji... No chyba, że mówimy o tych pracownikach co jeżdżą służbowymi ale to konserwatorzy.
      Czym jeżdżą sąsiedzi wiem, musiałabym być ślepa bo ulica ma zaledwie kilka domów i się znamy wink Z czego najbliższym sąsiadem jest mój brat więc tego... wink
    • atoness Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:56
      Wiem, jakim jeździ sąsiad z parkingu w biurowcu. Ale za to nie wiem, jak wygląda sąsiad. Ze dwa razy go widziałam. A jeździ pięknym czerwonym mustangiem. Zrobiłam kiedyś zdjęcie swojego przypiętego do stojaka roweru i mustanga. Chętnym demonstrowałam, gdzie parkuję. Nie mówiłam, który pojazd mój. Na niektórych robiło to wrażenie.
    • mikams75 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:57
      niektorych tak, w sensie jaka marka ogolnie, kolor tez kojarze.
    • szmytka1 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:57
      Oczywiście, że wiem jakimi autami jeżdżą sąsiedzi, przecież widzę co stoi przed blokiem. Niekoniecznie wszystkie auta przyporządkuje do konkretnego sąsiada, ale ci sąsiedzi, co czasem z nimi zamienię parę słów, to wiem czym jezdzą, czasem mnie podwożą nawet, albo ja ich 😁 z parteru jest skoda i volvo, pierwsze piętro toyota, golfik i granatowy złom nieznanej mi marki, drugie piętro skoda, połówka i ford, 3 piętro toyota. Klatka obok skoda, pezotek, kia, biały bus, audi
    • berdebul Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 20:58
      Wiem, jeden rzut oka na parking i wiem czy mogę iść do Iksińskiego. wink Szybciej niz dzwonić/iść do innego budynku w ciemno.
    • eliszka25 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 21:00
      Jestem fenomenem pod tym względem i kompletnie nie rozróżniam marek samochodów. Dla mnie jeden sąsiad jeździ białym vanem, drugi dostawczakiem z logo swojej firmy, trzeci szarym kombi, inny białą terenówką, a jeszcze inny ma auto czerwone 😄. Nawet na torturach nie byłabym w stanie powiedzieć, co to za marka. Dla mnie samochód jest w kolorze takim czy innym, jest mały lub duży i tyle 🙃. Markę jestem w stanie powiedzieć, jak ją odczytam z samochodu 🤪
      • furia36 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 21:11
        Ja to nawet nie wiem dokladnie, jakim ja samochodem jeżdżę . Bo wiem tylko że to citroen i kolor znam.
        • eliszka25 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 21:25
          Markę mojego samochodu i model pamiętam, ale już spotkanego takiego samego na ulicy nie rozpoznam.
      • pade Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 22:06
        eliszka25 napisała:

> Jestem fenomenem pod tym względem i kompletnie nie rozróżniam marek samochodów.
        > Dla mnie jeden sąsiad jeździ białym vanem, drugi dostawczakiem z logo swojej f
        > irmy, trzeci szarym kombi, inny białą terenówką, a jeszcze inny ma auto czerwon
        > e 😄. Nawet na torturach nie byłabym w stanie powiedzieć, co to za marka. Dla m
        > nie samochód jest w kolorze takim czy innym, jest mały lub duży i tyle 🙃. Mark
        > ę jestem w stanie powiedzieć, jak ją odczytam z samochodu 🤪

To ja jestem drugi taki fenomenbig_grin
        Inna sprawa, że kompletnie mnie nie interesują czyjeś samochody i w ogóle nie zadaję sobie trudu, żeby rozpoznawać markę.
        • eliszka25 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 22:24
          Mnie to też kompletnie nie interesuje. Nigdy nie interesowałam się markami samochodów i samochody mi nigdy nie imponowały. Mój samochód jest po prostu ładny 😁
    • arkanna Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 21:22
      Musiałabym być ślepa albo głupia żeby nie kojarzyć czym jeżdżą sąsiedzi. Mieszkam na osiedlu domków. Sąsiadów i auta widuje kilka razy dziennie. Jeżeli chodzi o współpracowników to raczej nie wiem .Nie mam parkingu firmowego ,ludzie parkują gdzie się da. Jedna koleżanka ma passata , wiem bo mowila
    • mamamisi2005 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 21:32
      Sąsiedzi - wiem, mieszkam na kameralnej uliczce. Może nie jestem w stanie podać że 100% pewnością marki i modelu, ale wizualnie rozpoznaję.
      Współpracownicy - znam auta tych, którzy parkują koło mnie.
    • al_sahra Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 22:02
      Wiem, jakimi samochodami jeżdżą najbliższy sąsiedzi, bo widzę, czym wyjeżdżają z garażu, często zresztą nie chowają aut, tylko zostawiają na podjeździe. Czasem też rozmawiamy o samochodach (ostatnio zbieram opinie, bo niedługo będę zmieniać).

Teraz pracuję zdalnie, ale nawet, kiedy jeździłam do biura, to nie rozpoznawałam aut współpracowników, może z wyjątkiem paru - trudno zapamiętać twarze, a co dopiero auta kilkuset osób.

Jeśli chodzi o własnego męża, to nie tylko wiem, jakim autem jeździ, ale nawet jakie majtki nosi.
    • pade Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 22:04
      Mam tak samo jak Ty Słonko. W ogóle nie przywiązuję do tego wagi i nie mam pojęcia kto czym jeździ.
    • kk345 Re: Wiecie jakim autem jeżdżą Wasi sasiedzi/wspol 17.01.23, 22:04
      Tym służbowym to mąż nigdy nie podjeżdża do domu, ze go nie kojarzysz?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka