Dodaj do ulubionych

Morderstwa popełniane przez dzieci

18.01.23, 10:54
Nie boicie się, że któreś z waszych dzieci was zamorduje? Oglądałam wczoraj serial The Sinner, który bardzo polecam i zaczęłam myśleć z jak wielkim niebezpieczeństwem wiąże się posiadanie potomstwa.
Czułyście się kiedyś zagrożone, albo jakieś zachowanie dziecka dało wam do myślenia, że coś złego może się w przyszłości wydarzyć?
Obserwuj wątek
    • aniamania23 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 11:12
      Ty tak serio?
      Nie widziałam serialu, ale musi być wybitny,że naszły cię takie myśli.
      Nigdy nie czułam zagrożenia ze strony dzieci, pierwszym podejrzanym byłby mąż 😉
    • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 11:19
      Najbardziej niebezpieczne to jest jednak posiadanie partnera.
      • heca7 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 11:23
        Szczególnie dla dzieci bywa niebezpieczne posiadanie przez matkę konkubenta.
        • heca7 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 11:23
          Nie będącego rodzicem tych dzieci...
          • asfiksja Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 11:25
            Dokładnie to samo miałam napisać. Wprowadzenie do domu faceta obcego genetycznie wobec dzieci jest stosunkowo ryzykowne.
            • pani_tau Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 16:56
              Facet genetycznie spokrewniony też może stanowić zagrożenie.
              W listopadzie jeden taki zabił w Tarnowie nie tylko żonę ale i dwoje dzieci. Swoich dzieci, żeby nie było wątpliwości.
              • nangaparbat3 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 19.01.23, 07:03
                Matki też czasem zabijaja dzieci.
      • aqua48 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:42
        daniela34 napisała:

> Najbardziej niebezpieczne to jest jednak posiadanie partnera.

Ja sądzę że najbardziej niebezpieczne jest posiadanie mordercy smile
        • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:45
          Tak, jak się wejdzie w posiadanie mordercy to jest kłopot. Czasem trudno jest się takiego posiadania wyzbyć. Nie porzucisz, bo się przyczepi jak rzep psiego ogona. Nie oddasz, bo wróci jak zły szeląg. Same kłopoty.
      • danaide2.0 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 14:14
        I ryzyko wzrasta od momentu wykupienia polisy na życie.
        • fogito Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 19.01.23, 06:52
          Dlatego ja nigdy polisy nie wykupilam a mąż juz tak. Niech sie boi...
      • ichi51e Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 14:39
        matka tez w sumie średnio... rozne się historie słyszy
      • demodee Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 18:22
        > Najbardziej niebezpieczne to jest jednak posiadanie partnera.

Raczej współmałżonka. Po partnerze się nie dziedziczy...
        • arthwen Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 18:45
          To chyba jednak mała pociecha dla trupa, że partner, który cię zamordował nie będzie dziedziczył?
    • 35wcieniu Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 11:23
      A taki mąż... Ten to dopiero niebezpieczny. O konkubencie nawet nie wspominam bo drżę ze strachu na samą myśl. I ci wszyscy sąsiedzi, zgroza!
    • alicia033 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 11:25
      O tak, baaaaaaaaardzo się boję. Staram się prawie że nie oddychać, bo tak mi ten miecz Damoklesa nad karkiem wisi...
      <sarkazm>
    • maly_fiolek Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 11:29
      Najbardziej niebezpieczne jest wychodzenie z domu, wiesz ile jest wypadków drogowych? Dodatkowo możesz choroby złapać - grypę, covid...
      Wogóle życie jest niebezpieczne, czy wiesz że wcześniej lub później umrzesz?
    • gama2003 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 11:30
      Jak do tej pory to ja kilka razy hamowałam się przed utłuczeniem potomstwa.
      Nie myślę kompletnie o vice versa.
      • kubek0802 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 12:06
        O ile dyskusja z potomkiem zwłaszcza w niektórych kwestiach światopoglądowych czasem zbliża się do rękoczynów, to nie ociera się nawet o nic więcej.
        • kk345 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 12:48
          Jeszcze... big_grin
    • szmytka1 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 12:48
      Wielokrotnie czułam się zagrożona. Obaj moi synowie od zawsze byli wielkimi danami broni wszelakiej, kusze, miecze, toporki a najbardziej karabiny, miliony karabinów. I nie wiadomo skąd ta mania się wzięła i to u obu. Jak nie mają karabinu, to z klocków budują karabiny, jak nie mają klocków, to patyk posłuży za karabin. Myślałam niejednokrotnie, że gdyby mielimdostep do.prawdziwej broni, to byłabym trupem. Druga ich.mania to.kopanie dołów, rycie w piachu. Zastrzeliliby I zaKopali
      I po mnie.
      • gr.ruuu Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:09
        Nie narzekaj, taki karabin to w sumie lajcik. U nas królują czołgi i tego typu ciężki sprzęt. Ostatnio obiłam sobie kolano, bo się potknęłam o podstępnie ulokowanego Abramsa
    • annaboleyn Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 12:53
      Nie ma potencjału na rozwój, wiem o tym, niemniej w moim prywatnym rankngu właśnie wyłoniłam post startowy roku big_grin
      • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:02
        Ty nie bądź taka do przodu. Akurat Anna Boleyn powinna wiedzieć, że mąż może zabić, pasierbica może być Krwawa, a rodzona córka wysłać bliską krewną na szafot. Tak że tego... rodzina patologiczna.
        • annaboleyn Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:13
          Od córki mnie zwyczajnie odcięto, to dlatego!
          • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:18
            smile smile smile

A taka proszę ja ciebie Agrypina Młodsza? Rodzony syn był sprawcą kierowniczym i polecającym jej śmierci. I to w trzech podejściach. Historia nauczycielką życia.
            • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:20
              Aha, płynąc z nurtem swobodnych skojarzeń nadmienię w tym miejscu, że mojej matce dziś się przyśniło nowe danie: Neron w kapuście. Niestety nie przyśniło się jej, z czego owo danie się składa, a ja się teraz boję myśleć.
              • annaboleyn Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:25
                Co najmniej z kapustki wink
                • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:28
                  Tak, kapustka jest na pewno. Pytanie, z jakiego mięsa robi się Nerona.
                  • annaboleyn Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:31
                    Może to po prostu pieczeń rzymska z kapustą?
                    • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:38
                      smile A że tak idziemy? No ma to sens.

Anyway, jak pokazuje nam historia, dziecię zawsze może się okazać niebezpieczne. A to wsadzi na statek obciążony ołowiem, a to doniesie na rodziców - kułaków. Najbezpieczniej być bezdzietną lambadziarą. Taka Elżbieta I zmarła z przyczyn naturalnych.
                      • heca7 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:55
                        Na sąsiednim osiedlu jest cmentarz a na nim kwatera z grobami zakonnic z miejscowego zgromadzenia. Większość zmarła między 90 a 100 rokiem życia. Niektóre żyły jeszcze dłużej. Tylko kilka bidulek zmarło wcześnie...koło 80 suspicious

Jak widać kobietom mąż i macierzyństwo nie służy wink
                        • szmytka1 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 15:23
                          No ale to już udowodniono dawno. Kolejność jest taka, że najpierw umierają mężczyźni, potem kobiety mężatki a ostatnie kobiety wolne jak ptak
                        • chatgris01 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 15:38
                          Wlasnie dzis zmarla najstarsza kobieta we Francji, w wieku 118 lat. Zakonnica.
                  • nangaparbat3 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 19.01.23, 07:08
                    Miałam psa o tym imieniu
              • chatgris01 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 15:36
                daniela34 napisała:

> Aha, płynąc z nurtem swobodnych skojarzeń nadmienię w tym miejscu, że mojej mat
                > ce dziś się przyśniło nowe danie: Neron w kapuście. Niestety nie przyśniło się
                > jej, z czego owo danie się składa
                , a ja się teraz boję myśleć.

Chyba slusznie sie boisz. Nurt skojarzen mnie niestety niesie w tym kierunku...
                https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2021/08/6x2OxozA2N8uXJQm.jpg
                • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 15:42
                  😁😁😁
                • aandzia43 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 18:32
                  O kurde! big_grin
              • lilia.z.doliny Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 16:41
                Neron w kapuście.
                Chętnie zamienię się z mamusia tabletkami swemi big_grin.
                I.opowiem jej, jak przysnil mi się Broniewski i podyktował w tym śnie swoj nigdy niepublikowqny wiersz
                • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 16:45
                  A wiesz, że jak mamusia rano do kawy zaserwowała mi tę opowieść o Neronie w kapuście, to pomyślałam o Tobie i Twoich snach natychmiast? 😄😄😄
                  • lilia.z.doliny Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:06
                    big_grin
                    No, a mi się zbiera do woreczka.
                • pani_tau Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:01
                  Co do tabletek to dopiero po dwudziestu latach zorientowałam skąd wzięła się seria snów, w których występowałam w roli kanibala.
                  • lilia.z.doliny Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:24
                    O! Tabsy takie magiczne bardziej?
                    • pani_tau Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 19.01.23, 06:45
                      Zdecydowanie. I beztrosko przepisywane przez lekarzy.
      • asia.sthm Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:50
        > w moim prywatnym rankngu właśnie wyłoniłam post startowy roku big_grin

Ja tez, jest nie do pobicia. Zawiera wszystkie konieczne elementy tak jak zdanie zawierajace wszystkie litery alfabetu. Majstersztyk.
        • annaboleyn Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 14:12
          This! big_grin
      • mieszkanienaturalnie Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 15:47
        Fajnie, że się pośmiałyście, ale ja piszę poważnie. Motyw zabójstwa rodziców jest w 2 sezonie. Serial The Sinner.
        A w Polsce była sprawa zabójstwa rodziców w Rakowiskach i wiele innych. To mały kraj, tym bardziej przeraża, że nie wiemy z kim mieszkamy.
        • annaboleyn Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 16:35
          mieszkanienaturalnie napisał(a):

> Fajnie, że się pośmiałyście,

Tu się zgadzamy.

> ale ja piszę poważnie.

A my nie.

>Motyw zabójstwa rodziców je
          > st w 2 sezonie. Serial The Sinner.

Tak, wspominałaś.
          > A w Polsce była sprawa zabójstwa rodziców w Rakowiskach i wiele innych. To mały
          > kraj, tym bardziej przeraża, że nie wiemy z kim mieszkamy.

Ba, nie wiemy też z kim rozmawiamy na forum, jedziemy taksówką i kto nam bułkę w sklepie podaje!
          Ja czasem istotnie nie poznaję tego czegoś, co wychodzi z któegoś z pokoi dzieci. Ale zwykle tylko do momentu, w którym się odezwie. Uff.
        • alicia033 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 16:42

> tym bardziej przeraża, że nie wiemy z kim mieszkamy.

Hmmm, to może spróbuj poznać?
        • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 16:46
          Ja wiem z kim mieszkam. Niezależnie od tego czy to mały kraj czy duży.
        • asia.sthm Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:02
          > To mały kraj, tym bardziej przeraża, że nie wiemy z kim mieszkamy.

Najistotniejsze to to zeby morderca wiedzial gdzie ty mieszkasz. Jak juz chcesz hodowac fobie to nigdy nikomu nie przyznawaj sie do adresu. Listonosza jakos sama zlikwiduj, bo on z cala pewnoscia wie gdzie cie dopasc z dusidłem. Ja nie zartuje big_grin
        • jkl13 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:28
          Skoro mówisz poważnie, to znaczy,że musisz zastosować morderstwo wyprzedzające i powołać się na obronę! Konieczną! Bo jak to tak - siedzisz z założonymi ręcyma i czekasz, aż potomek cię ubije? Jak ta bezwolna lelija? To nie te czasy, trzeba brać sprawy w swoje ręce.
          • annaboleyn Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:30
            Ooo, to jest doskonały pomysl! Problem - analiza - wniosek - reakcja, a nie, panie, tego.
            • annaboleyn Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:31
              (Oczywiście, powyższe przy założeniu, że się było na tyle lekkomyślnym i wydało na świat takiego nieznajomego, potencjalnego, ale pewnego mordercę.)
          • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:36
            Pamiętajcie drogie dziatki, tak właśnie wygląda eksces ekstensywny obrony koniecznej.
            • annaboleyn Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:38
              Daniela Danielewna, "Ekscens ekstensywny w przykładach" <3 Mu!
              • annaboleyn Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:39
                Eksces, do diaska.
                • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 18:25
                  Muu!
    • littlesquirrel Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:09
      Oczywiście takie przypadki się zdarzają, ale chyba częściej czytam o przestępstwach popełnionych przez partnera.
    • mallard Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 13:38

> Nie boicie się, że któreś z waszych dzieci was zamorduje?

Absolutnie! Im to się po prostu nie opłaca, - kto by im ich dzieci pilnował czasem?
    • awf-33 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 14:14
      🤣🤣🤣

Sorki. Nie, żasna taka myśl mi nie przeszła przez głowę.
    • awf-33 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 14:17
      Nie znam rodziców, którzy myśleliby o takich rzeczach.

Nawet ci:
      www.google.com/amp/s/buzz.gazeta.pl/buzz/7,156947,29103062,gdy-rodzice-modlili-sie-w-kosciele-15-latek-zamordowal-siostre.amp

Chlopak miał listę ofiar z opisem co im zrobi, a jestem przekonana, że rodzicom nawet do głowy nie przyszło to, co zrobił.
    • conena Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 14:18
      statystyka jest po mojej stronie, częściej to dzieci padają ofiarami morderstw, więc się nie martwię.
    • primula.alpicola Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 14:20
      Statystycznie rzecz biorąc, większe zagrożenie stwarza mąż/partner.
      Nie, do głowy mi nie przyszło, że dzieci mogą mnie zabić. Mąż miał mord w oczach parę razy, hmm.
      • daniela34 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 14:27
        U mnie jeszcze inaczej. Myślę, że największe ryzyko jest takie, że zamorduje mnie klient. Mój lub przeciwnik procesowy.
      • annaboleyn Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 14:27
        "Murder - yes, divorce - nevah!" wink
        • primula.alpicola Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 14:32
          annaboleyn napisała:

> "Murder - yes, divorce - nevah!" wink

Ditto big_grin
    • 71tosia Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 14:33
      Nie nie boje się ze mnie córka zamorduje, ale w wieku gdy była nastolatka sama miewalam taka mysl „zamorduje smarkulę”smile
    • geez_louise Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 16:50
      Jakbyś zobaczyła mojego dziubdziusia obierającego ziemniaki, to od razu wykluczylabyś możliwość skutecznego użycia przez niego noża. Całe mnóstwo innych sposobów można wyeliminować na podobnej zasadzie. W sumie zostają tylko takie opcje jak potknięcie się o własne stopy, które urosły mu nagle do rozmiaru 45 i zmiecenie mnie np. ze schodów przy okazji.
    • la_mujer75 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 17:20
      Ja w sumie powinnam się bać. Mam tak grzecznych synów, że to podejrzane.
      A prawie każdy podcast kryminalny, który zaczyna się od stwierdzenia, że to "dobry chłopak był", oznacza, że będzie gruuubo!
      No, może ratuje ich to, że sa niewierzący, bo jak już jest tekst, że :"wiara była dla niego ważna", to zastanawiam się, czy w ogóle słuchać, bo na pewno będzie dużo okrucieństwa i głupoty.
    • stephanie.plum Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 19:11
      mój na pewno będzie nas z siekierą ganiał.
      lubi siekiery...
      • chatgris01 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 19:39
        https://media.tenor.com/Z6zURvsvoZcAAAAC/shining-axe.gif
    • kafana Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 19:26
      Dzizas. Jeśli moje dziecko miałoby kogokolwiek zamordować w życiu to niech będę to już ja. Nie boje się to jest tak abstrakcyjne ze jeśli okaże się morderca to ja nie chce żyć.
    • malia Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 18.01.23, 21:37
      Na razie jestem spokojna, dziecko leniwe jest, kto by ogarniał otoczenie jakby matkę ukatrupiła
    • nangaparbat3 Re: Morderstwa popełniane przez dzieci 19.01.23, 07:05
      Chyba jedna trzeba się nastarać, żeby do tego doszło. A ja leniwa jestemm.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka