Dodaj do ulubionych

Jaką kobieta o brzydkiej twarzy

18.01.23, 11:55
obiektywnie brzydkiej, nieproporcjonalnej albo brzydko postarzałej, powinna nosić frzyzurę?
Kobieta w wieku ematki, czyli po 40, ale ją proszę o dowód.
Czy raczej tę twarz zasłaniać włosami, czy z nosić się z podniesionym czołem i swobodnie odsłaniać?

Obserwuj wątek
    • dzikka Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 12:00
      Nie o twarz a o charakter chodzi. Jesli chodzi o fryzure, to znależć dobrego fryzjera który dobierze najlepiej jak sie da fryzurę i do twarzy i do osobowości.
    • nenia1 Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 12:03
      przejść na islam i ubierać nikab z otworkami na oczy.
      • kozaki_za_kolano Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 18:18
        nenia1 napisała:

> przejść na islam i ubierać nikab z otworkami na oczy.

Litości, tylko nie ubierać. Zakładać.
    • cojapaczem Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 12:04
      długa grzywka i maseczka
      • niemcyy Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 21:34
        i okulary przeciwsłoneczne na pszczołę
    • alpepe Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 12:05
      Mieć w dupie, jedna z ulubionych aktorek Almodovara nie powala urodą, a kanałami nie chodzi.
      • aandzia43 Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 17:57
        W dupie to można mieć jak się trafi na Almodovara, wtedy jest się charyzmatyczną aktorką bardzo charakterystyczną a nie wyłącznie kobietą przerażającej brzydoty. Swoją drogą pani Rossa z wiekiem wygląda coraz lepiej. Ostrość rysów się przytarła, zrobiła sobie zęby, czas pracuje na jej korzyść. Jak w przypadku angielskiej królowej Zofii Karoliny Mecklenburg-Strelitz której przemianę skomentowano: "Brzydota Jej Wysokości trochę wyblakła"..
    • 35wcieniu Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 12:05
      Jasne że zasłaniać twarz.

https://i.pinimg.com/236x/4c/70/36/4c703666e854b50e7c45e01c0505e479.jpg
    • gr.ruuu Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 12:05
      Jak ma ładne włosy to je eksponować, to będą poprawiać ogólne wrażenie. Ja noszę długie i proste. Przecież nie nałożysz sobie włosów na twarz...
      • pasquda77 Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 12:10
        Tylko papierowa torba na głowę z wyciętymi otworami na usta i oczy...
    • daniela34 Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 12:15
      Jaką chce
      • ajaksiowa Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 12:29
        Ubrać buźię w miły wyraz
        • pani_tau Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 17:04
          ajaksiowa napisała:

> Ubrać buźię w miły wyraz
          >
          Chodzi o dorosłą kobietę.
          • bye-bye Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 17:54
            No to tym bardziej😁
          • kozaki_za_kolano Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 18:19
            Miły wyraz twarzy, czy to da się zlecić u fryzjera wink
    • bei Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 12:32
      Dobry fryzjer dobierze fryzurę.
    • demodee Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 16:40
      > nieproporcjonalnej

Ale co konkretnie jest w tej twarzy nieproporcjonalne? Twarz ma duży nos?

> brzydko postarzałej,

Efekt wieloletnich inhalacji nikotyną?
      • demodee Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 18:16
        Jeśli duży nos, to wypukła grzywka wizualnie pomniejsza. Jeśli twarz niesymetryczna (naprawdę symetrycznych jest niewiele twarzy), to fryzura też niesymetryczna. Włosami można co nieco zakryć, jeśli jakieś blizny albo przebarwienia są na tej twarzy.

Musiałabyś dać zdjęcie albo dokładny opis, to byśmy coś doradziły.
    • szare_kolory Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 16:53
      W takim wieku przecież i tak czołga się w kierunku cmentarza to po co jej fryzury? Twarz zasłoni ziemią i błotem a włosy wiatr zmierzwi, szkoda kasy na fryzjerów. Lepiej przeznaczyć to, co zostanie na jakieś jedwabne prześcieradło, żeby poślizg przy czołganiu był lepszy.
      • kozaki_za_kolano Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 18:21
        Mam dysonans poznawczy. Z jednej strony pytają o dowód, a z drugiej czołganie do cmentarza. I stój tu człowieku na rozstaju dróg ...
        • szare_kolory Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 18:37
          W jednym wątku się wyjaśniło dlaczego pytają o dowód: żeby zrobić pytanej przyjemność. Czołgać się nadal.
    • bi_scotti Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 17:08
      W zimie duze gogle, latem duze okulary od slonca + maseczka nonstop = problem fryzury nie istnieje tongue_out Cheers.
    • chatgris01 Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 17:09
      Proszszszsz:

https://scontent-cdt1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/99160991_3295305307147787_1914290331398963200_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=CoBt_8wpRFkAX892NVX&_nc_ht=scontent-cdt1-1.xx&oh=00_AfBe7rPBcLHWMZi08vhSCUPhknvm62o-nxVMTHWHfFguKw&oe=63EF823E
    • tanebo001 Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 17:11
      Nie ma brzydkich kobiet. Tylko wina brak. Musisz więc nosić ze sobą i polewać.
      • kozaki_za_kolano Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 18:22
        No cudna myśl, tylko finansowo nieopłacalna. Nawet jakby wziąć wino za 20 zł, to ciekawe, na ile butelka starczy? Fryzjer wyjdzie taniej.
    • gama2003 Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 17:25
      Zadbane, błyszczące włosy, w korzystnym kolorze ( dla każdego znaczy to co innego).
      Znane mi kobiety, niepiękności z natury, noszą dłuższe wlosy, jedne wolą proste, inne je ukladają w fale itd.
      Ale zadbana krótka fryzura też może pasować. Wszystko zależy.
      Postawiłabym na zadbanie, po prostu.
      I stawiam.

Miałam taką dorosłą znajomą, natolatką będąc. Obiektywnie buzia baaaardzo taka sobie.
      Ale babka miała włosy marzeń, dlugie, proste, błyszczące, zadbana skóra, zęby, paznokcie.
      Fantastyczny nieco odjechany styl ubierania.

I była bardziej efektowna i atrakcyjna niż piękności z natury. Kompletnie nikt nie zwracał uwagi na rysy twarzy.
    • bazia_morska Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 17:27
      Będąc kobietą o przecietnej twarzy, być może nawet uznawanej za obiektywnie brzydką noszę włosy półdługie pofalowane, z grzywką lub bez, proste do ramion, czasem wydobywam skręt, miałam boba, pixie i dixie; odcienie blondu ciepłe i zimne, włosy kasztanowe i rude. Mam nadzieję, że pomogłam.
      • kozaki_za_kolano Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 18:23
        A z czym się czułaś najlepiej?
        • bazia_morska Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 18:54
          Piszesz serio?
    • brenda_bee Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 21:31
      Mając zdecydowanie radiową urodę bardzo zyskałam na wyglądzie, kiedy zapuściłam włosy. Mam do ramion, mocno falowane, zdrowe i dobrze obcięte. Ładniejsza dzięki temu nie jestem ale zdecydowanie korzystniej wyglądam.
    • aguar Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 18.01.23, 21:36
      Kobiecą i dłuższe włosy. Krótkie bronią się tylko przy bardzo ładnych twarzach.
      • szare_kolory Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 19.01.23, 00:07
        aguar napisała:

> Kobiecą i dłuższe włosy. Krótkie bronią się tylko przy bardzo ładnych twarzach.

Ee tam, nieprawda. Moja twarz jest bardzo przeciętna w kierunku do brzydkiej. Ścięłam włosy jakieś 3 miesiące temu i z boba poszłam w pixie. Bardzo korzystna zmiana a ile komplementów smile poprostu trzeba dobrać cięcie do kształtu twarzy i szyi.
        • ajaksiowa Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 19.01.23, 08:41
          Aź dziw że maniaczki psychoterapii nie zalecają tejże,wszak nie akceptowanie własnej twarzy to........😃😃😃
          • szare_kolory Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 19.01.23, 13:45
            Ale gdzież tam ja nie akceptuję. Akceptuję, 42 lata żyję z tą twarzą i zaakceptowałam już, że jest brzydka. big_grin big_grin big_grin Była przez chwilkę taka średniawa jak zaczynałam się starzeć big_grin Ale jak już ten proces wszedł w trwałą fazę, to znowu-m zbrzydła. Takki lajf: twarz mam brzydką, ale za to włosy cienkie i mało big_grin
    • li_lah Re: Jaką kobieta o brzydkiej twarzy 19.01.23, 10:21
      Taka jak żona prezydenta Francji albo jak Camala Harris. Ladne włosy dodają duzo urody nawet nieladnej twarzy. Odradzam fryzury obcięte na polmesko typu "chryzantema" czy cos w stylu Dudziny.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka