Dodaj do ulubionych

Trochę optymizmu 😉

18.01.23, 20:05
Żeby nie było tylko narzekania, że wszystko drożeje, że inflacja, itd. (sama dostaję #$%& jak przychodzą kolejne rachunki albo jak płacę w sklepie), proponuję wątek:
Co ostatnio staniało?
Będę pierwsza.
W stosunku do końcówki 2022 staniała benzyna na orlenie, więc z bólem serca przestałam tam tylko sikać, a zatankowałam.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Trochę optymizmu 😉 18.01.23, 20:08
      Lokomotywy i statki dalekomorskie może? Jak w PRLu.

Kilka lat temu, kiedy znacznie podrożały lekarstwa mojej mamy, odbyłyśmy taki dialog
      - Podrożały twoje tabletki na ciśnienie
      - To nic, zaoszczędzę na statku dalekomorskim.
      • kubek0802 Re: Trochę optymizmu 😉 18.01.23, 20:10
        Frimig. Lek na migrenę.
      • kozaki_za_kolano Re: Trochę optymizmu 😉 18.01.23, 20:15
        Świetne, daniela 🤣 Czuję się pocieszona, że statki dalekomorskie tanieją 😃
        • pani_tau Re: Trochę optymizmu 😉 18.01.23, 20:49
          Mnie cieszą taniejące lokomotywy, bo już nie wyrabiam na zakrętach.
    • gryzelda71 Re: Trochę optymizmu 😉 18.01.23, 20:20
      Nienwiem, czy potaniały, ale ostatnio kupiłam ketonal ten bez recepty i pomyślałam ojej nie taki drogi. Zrylo beret.
      • kozaki_za_kolano Re: Trochę optymizmu 😉 18.01.23, 20:31
        A co z tym ketonalem, tańszy czy spodziewałaś się, że będzie kosztował stówkę, a było trochę mniej?
        • gryzelda71 Re: Trochę optymizmu 😉 18.01.23, 21:09
          No spodziewalqm.sie droższego.
    • mia_mia Re: Trochę optymizmu 😉 18.01.23, 20:26
      Jak się najpierw zawyża cenę to potem w oczach wolniej myślących rzeczywiście jest taniej. Nic co jest produkowane w Polsce nie tanieje, a sam brak zmiany ceny na wyższą już jest sukcesem kosztem przedsiębiorcy. Orlen skubie wszystkich równo, ja mam akcje tej firmy więc czy skubie czy to ja jestem skubana trochę się równoważy, ale to kiedyś, raczej szybciej niż później pier…nie, Obajtek zniszczył tą firmę.
      • kozaki_za_kolano Re: Trochę optymizmu 😉 18.01.23, 20:30
        Weź, miało być optymistycznie.
    • is-laura Re: Trochę optymizmu 😉 18.01.23, 20:35
      Od jutra ma być niższa cena regularna masła w Biedronce
    • ageman Re: Trochę optymizmu 😉 18.01.23, 21:06
      Inflacja spadła o 1 pkt. procentowy w grudniu ( w stosunku do listopada)
    • jkl13 Re: Trochę optymizmu 😉 19.01.23, 05:57
      Nie znalazłam niczego, co bym kupowała, a było tańsze niż pod koniec 2022.
      Jedyny malutki plusik jaki znalazłam w zakamarkach pamięci to taki,że częściej w sklepach jest promocja na masło i olej. Dalej te produkty są w złodziejskich cenach, ale częściej można je upolować w złodziejskiej promocji, niż w 2022.
      • szmytka1 Re: Trochę optymizmu 😉 19.01.23, 10:02
        O właśnie niżej napisałam, tak też to zauważam. Dziś promka w niedrze i Lidlu jakby ktoś szukał 😁
    • szmytka1 Re: Trochę optymizmu 😉 19.01.23, 10:01
      Masło Non stop na promocjach w okolicy 4.50 a był czas, że promka 5.99 to było ok. No ale nie powinnam zrec masła, bo mam cholesterol wy...y w kosmos

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka