extereso 18.01.23, 20:27 Tak, tak, do tego cholernego sportu. Polecicie jakiś szczególnie dobry wykon? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Audiobook pierwszy w życiu 18.01.23, 20:31 Wykon? Nie szukasz aby słuchowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
mak_z_figa Re: Audiobook pierwszy w życiu 18.01.23, 20:36 Ja mam empik go. Lubię ich słuchowiska. No i mają audiobooki czytane przez lektorów a nie automaty Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Audiobook pierwszy w życiu 18.01.23, 20:40 Nie bardzo wiem co to wykon ale praktycznie kazda książka czytana przez Krzysztofa Gosztyle jest godna wysłuchania. Słucham audiobooków po lektorach, tematyka dopiero na drugim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: Audiobook pierwszy w życiu 18.01.23, 20:45 I jest, i nie jest, co kto lubi. Nie znoszę jego przeciągania, pauz, tej powolności. Diune słuchałam na 1,5 szybkości i to było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Audiobook pierwszy w życiu 18.01.23, 20:49 Ja go też nie lubię. Na 1 miejscu jest u mnie Marcin Popczyński. Ale autorka chyba szuka słuchowisk a nie lektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Audiobook pierwszy w życiu 18.01.23, 20:57 Lektorów. Ten wykon to z języka młodych za bardzo mi wszedł 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: Audiobook pierwszy w życiu 18.01.23, 21:52 Najlepsi lektorzy dla mnie Filip Kosior i Wojciech Masiak. Nie jestem w stanie słuchać czytających kobiet. Ewentualnie tylko Paulina Holtz. Reszta pań jest po prostu nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mak_z_figa Re: Audiobook pierwszy w życiu 18.01.23, 21:58 A mnie na plus zaskoczyła Dorota Kolak. Bardzo dobrze mi się słuchało Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: Audiobook pierwszy w życiu 19.01.23, 10:20 O dobrze wiedzieć, jeszcze nie trafiłam na tą panią. Najgorsza była dla mnie Ewa Kasprzyk. Niestety nie każdy aktor, aktorka może być lektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Audiobook pierwszy w życiu 19.01.23, 11:55 Ostatnio mialam wątpliwą przyjemność wysluchania kawałka Empuzjonu. Czyta (?) Kinga Preis, wybitna skądinąd aktorka. No nie da da się tego sluchać, Preis sy-la-bi-zu-je, a melodia zdania jak bajka w przedszkolu. Jednak czytanie audiobooka to inna skala umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Audiobook pierwszy w życiu 19.01.23, 12:17 koko8 napisała: > Preis sy- la-bi-zu-je, a melodia zdania jak bajka w przedszkolu. Mnie pokonał Wiktor Zborowski ze swoim mega-dokładnym wymawianiem końcówek każdego słowa. Przeleciałam szybko co słuchałam w zeszłym roku i sporo dobrych lektorek mi wychodzi tyle, że raczej nie znane autorki: Lena Schimscheiner, Monika Chrzanowska, Zuzanna Galia. Z lepiej znanych to chyba tylko Więdłocha. Boczarskiej wykonanie 'Gdzie śpiewają raki' było raczej kiepskie - każdy wdech słyszalny Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Audiobook pierwszy w życiu 19.01.23, 08:38 dreg13 napisała: > Nie znoszę jego przeciągania, pauz, tej powolności. Diune słuchałam na 1,5 szyb > kości i to było ok. Dla mnie wszystkie audiobooki wymagają przyspieszenia minimum 1,25 Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Audiobook pierwszy w życiu 19.01.23, 10:26 Ja w zależności od lektora słucham na prędkości 1.3-1.6. Krzysztofa Gosztyle lubie ale dopiero przy prędkości 1.6. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Audiobook pierwszy w życiu 20.01.23, 00:19 A to ciekawe, bo ja słucham w zwolnionym tempie. Tyle że ja słucham dla uspokojenia, relaksu i do snu. Gosztyla zwolniony jest taki spokojny i odprężający. Latem tak go słuchałam podczas prac ogrodowych. Pan Tadeusz w jego wykonaniu to mistrzostwo świata. Z kobiecych głosów tylko Czubowna. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Audiobook pierwszy w życiu 18.01.23, 20:54 podcasty sa lepsze, bo krotsze, co do audiobookow dla sportu, to to co lubisz do czytania na plazy.... latwe i przyjmne.... Ja zasluchuje sie w true crime podcast i trhillerach psychologicznych, takich ciemnych i ponurych... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: Audiobook pierwszy w życiu 18.01.23, 20:56 Ze słuchowisk śwoetny jest Wiedzmin, tylko niedokonczony (dwie ostatnie książki). Możesz posłuchać na youtubie, chyba są opowiadania. Super jest też słuchowisko na podstawie Dicka - czy androidy śnią o elektrycznych owcach. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Audiobook pierwszy w życiu 19.01.23, 08:17 Wielkie dzięki wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Audiobook pierwszy w życiu 19.01.23, 08:36 Z lektorów Kamil Kosior. Spróbuj najpierw jakiegoś kryminału Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Audiobook pierwszy w życiu 19.01.23, 12:07 35wcieniu napisał(a): > Filip mu jest. Oczywiście, Filip! Odpowiedz Link Zgłoś
jol484 Re: Audiobook pierwszy w życiu 20.01.23, 10:29 na empik go jest sporo darmowych audiobookow, polecam zbrodnie i karę Odpowiedz Link Zgłoś