Dodaj do ulubionych

Wkr... na starsza osobe

18.01.23, 21:01
Market. Jestem po 12 godzinach wykladow z pol godzinna przerwa na posilek. Padnieta jak pluto. Musialam kupic mleko na sniadanie, salate i sok. Przy kasie nikogo oprocz starszej pani z wozkiem wypelnionym po brzegi, tempie wskazujacym na zalaczenie biegu wstecznego lub recznego hamulca oraz laska i wozkiem na kolkach. Oook do starszych nic z rozpedu nie mam, miejsca ustepuje, chetnie pomoge, wiem, ze z wiekiem sil i wigoru nie przybywa. Ale pani trzy razy blokuje sie wozkiem do kasy i nie daje sobie pomoc. Rzeczy uklada na tasmie wedlug jej tylko znanego schematu i nie daje sobie pomoc. Rzeczy w swojej i tylko sobie znanej logice uklada na tasmie w tempie... i nie daje sobie pomoc. Nie pozwala kasjerce zaczac kasowac, rzucajac komentarzami "ze ja poganiaja" (to juz bylo z 10 minut akcji.). Kolejka za mna sie wydluza, moj brzuch juz zaczyna nawalac, bo czas na leki a nie bede wypruwac torby z tabsami przed kasa. Ok. Pani chcialaby sobie pogawedzic z kasjerka w trakcie wykladania kolejnych niezbednych rzeczy. Kasjerka stara sie nie warczec, kolejka tez nie. Pani odmawia dokonania zaplaty, zanim rzeczy wedlug odpowiedniej kolejnosci nie zapakuje do wozeczka. Juz wszyscy zebrani chca pomagac, ale nie, pani chce sama. (kolejne 10 minut), pozniej urocze szukanie karty i uwagi "nie popedzajcie mnie". Ci z konca kolejki maja szczescie, bo otworzyli kase obok. Ci (jak ja) sa w czarnej dudzie. Pani zaplacila, ale chce przy kasie sprawdzic rachunek, "nie, nie popedzajcie mnie". Pierwszy raz w zyciu chcialam kogos uderzyc salata.Przypomnialo mi to matke, ktora stanowczo odmowila, zeby brat jej zrobil zakupy z listy, po czym runela ze schodow z bloku, bo nie miala reki wolnej, zeby sie poreczy trzymac, bo musiala chronic truskawki, zeby sie nie zgniotly i ciagnac wozek. Efekt? Pekniete trzy kregi, gorset na pare miesiecy i brat bioracy z pracy wolne, zeby ja wozic po lekarzach. (wiem bedzie znow smieszkowanie, ze tez cos wiecznie mam, ale sama ogarniam kryzysy, bo jeszcze w tym wieku jestem). Do rzeczy, co mnie na max. i nie tylko mnie doprowadzilo do bialej goraczki to fakt, ze zakupy tej schorowanej pani to z przykladu: 2 siaty pomaranczy po 1,5 kg, 3 piwa w butelce, 2 wina, 3 litry mleka, masa czekolad, 4 chleby (tyle zauwazylam, bo zauwazyc sie nie dalo), wozek zapchany byl do granic. Podejrzewam, ze ta pani do tej pory idzie z tym do domu, bo ja bym tego za ciula nie uniosla (moge do 6 kg dzwigac teraz a i tak przeginam. A pani to wielokrotnie przebila wagowo, nie mogac sie niemal poruszac. Pani ubrana bardzo drogo, wiec dowoz do domu sadzac po jej wygladzie, nie bylby nadzwyczajnym kosztem (tu w AUT to ok 2 eur z dostawa pod drzwi same). Ok, moze potrzeba socjalnych kontaktow, ale rly? w godzinach goracych, jak zmeczeni ludzie, chca tylko do domu i tez ich cos boli. Przy salacie i mleko stalam w sumie 0,5 godziny, by zaplacic i wyjsc z totalnym wkur... w strone domu. Zlym czlowiekiem jestem? Mialyscie takie sytuacje?
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:04
      Nie jestes aż tak.zmeczna skoro wysmarowalas ten opis
      • andallthat_jazz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:06
        Czekam az mi sie woda do wanny naleje. Ale dzieki za merytoryczny wpis.
        • gryzelda71 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:07
          Oj zaraz się doczekasz merytorycznych.
        • tokyocat Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:27
          Rozumiem w pelni. Mnie doslownie szlag trafia jak widze kolejke emerytow o 17:30 - 18 w sklepie. Dnia im malo ? Ludzie po pracy zrobiliby sobie szybkie zakupy, ale nie.
          😤😤😤
          • magdallenac Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:40
            No bez jaj. Nie ma przecież nakazu robienia zakupów w konkretnych godzinach w zależności od wieku…
          • mava1 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 07:14
            >Mnie doslownie szlag trafia jak widze kolejke emerytow o 17:30 - 18 w sklepie. Dnia im malo ?

moze do 17.30 siedzieli z wnukami... żebys ty do 17.30 mogła siedzieć w robocie, latając po forumie
          • gaskama Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 15:02
            Aha. To mnie wkurwiają mamusie z niemowlakami, które wpiep..ją mi się do sklepu z wózkiem (małego sklepu, osiedlowego) o godzinie 17.30. Kur..a caly dzień mogą pójść, ale nie ... o 17.30.
            Świat jest złyyyyyy
        • kk345 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 23:44
          andallthat_jazz napisała:

> Czekam az mi sie woda do wanny naleje. Ale dzieki za merytoryczny wpis.

Z tymi świeżymi, klejonymi ranami do wanny wchodzisz? czy dla karpia lejesz?
      • andallthat_jazz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:10
        Poza tym, to sytuacja z godziny 17.00. wiec leki juz wzielam, zjadlam i moge przed snem posmedzic. No chyba, ze sie nie zgadzasz.
        • leosia-wspaniala Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:07
          Czyli zaczęłaś wykłady o 5 rano, albo i wcześniej, skoro to sytuacja z 17.00? Z jedną przerwą?
          • malia Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:17
            No wiesz, o 17 to ona była już w sklepie, wkurzona po półgodzinnym czekaniu, wiec zaczęła raczej o 4. Bardzo pracowici tam są, ciekawe co się tak wcześnie zaczyna
            • damartyn Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:41
              Piękne opowiadanie! Takie z fantazją. Będę śledzić!
            • jednoraz0w0 Re: Wkr... na starsza osobe 20.01.23, 06:52
              Może to jakaś szkoła online w Chinach lub w Australii
              • senin1 Re: Wkr... na starsza osobe 20.01.23, 10:57
                Szkoly online w Australii (tak samo zresta jak inne szkoly) to 5 godzin dziennie ( i tyle samo pracuja nauczyciele)

A ty 12 godzin wykladow? Skonczone przed 17ta?
                Self-employed youtuber?
          • magdallenac Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:41
            Może jazz jest studentką wieczorową i zaczęła w nocy?
            • damartyn Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:44
              Tajne komplety.
        • panna.nasturcja Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 00:23
          Z godziny 17 a Ty po 12 godzinach wykładów? Co zaczynają wykładać około 3.30, bo zakładam, że i dojechać musiałaś?
          Jakim cudem po laparoskopii, po której dwa dni temu miałaś mieć zdejmowane szwy możesz dźwigać 6 kilogramów?
          I wchodzić do wanny pełnej wody z raną, która nie była szyta tylko klejona i dwa dni temu bałaś się zdjąć plaster a dziś się w wannie moczysz?
          Naprawdę sądzisz, że ktokolwiek wierzy w twoje bajanie?

PS Przypominam, że mnie wygasiłaś, więc nie wkop się odpisywaniem.
          • szmytka1 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 07:30
            Co ty, jej się pęknięta śledziona regeneruje od jednej bytności na forum do drugiej i zebra połamane zrastają w tempie ekspresowym, to co tam jakas laparoskopia.
          • rosapulchra-0 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 08:13
            Może wykłady były 45-minutowe, to by dawało 9 godzin, nie 12.
            • panna.nasturcja Re: Wkr... na starsza osobe 20.01.23, 00:16
              Owszem, dawałoby. Ale wtedy byłaby po 9 godzinach wykładów a nie po 12.
              • kocynder Re: Wkr... na starsza osobe 20.01.23, 22:13
                Chyba, że po 9 godzinach zegarowych, ale 12 wykładach. Tak, zwyczajowo się mówi "W piątek mam pięć godzin" podczas gdy w rzeczywistości jest to pięć razy po 45 minut. Nie, żeby przez to jej wpis nabierał sensu, tak tylko dywaguję...
    • gr.ruuu Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:11
      A co Cię obchodzi, co ktoś kupuje? Problem sklepu że jedna czy dwie Łazy czynne
    • emateczka Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:12
      Ty też na pewno bywasz upierdliwa i denerwująca. Jak każdy zresztą.
      Nie szkoda ci życia na przejmowanie się takimi pierdolami i pisanie postów o tym?
      • andallthat_jazz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:26
        Czy ja sie przejmuje. Czekam na kapiel przed spaniem i to opisalam, bo pierwszy raz spotkalam sie z taka wrecz zlosliwoscia osoby starszej. Bo to bylo "ma byc, jak ja chce i basta! A Wy sobie czekajcie do usranej smierci."
        • ichi51e Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:27
          jaka zlosliwoscia? lecz się.
          • teodor-k Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:49
            Czy ma się leczyć .Ludzie są upierdliwi w każdym wieku.Trzeba było się napić mleka zjeść listek sałaty i wyjść .Jutro bym zapłacił 😉
        • danaide2.0 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:42
          To jest twoja perspektywa, trzydziestolatki.
          Pożyjesz, zobaczysz.
          • szmytka1 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 07:31
            Twierdzi, że ma 40, a po ciuchach co tu pokazywała, to ma 55
        • emateczka Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:49
          Źle z tobą, naprawdę.
          Te pół godziny mogłaś spędzić inaczej...
          Ale ok, twoja sprawa.

Dobranoc.
    • chatgris01 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:12
      Bardzo bym chciala zobaczyc, jak w przyszlosci, jak bedziesz w wieku i stanie tej pani, sama sie bedziesz zachowywac przy zakupach.
      • andallthat_jazz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:35
        Jesli bede miala w garderobie jej rzeczy, to az z checia Cie na zakupy zsprosze, zebys to ogladala. Plaszyk burberry, na zakupy toze, botki bodaj dior. Ale pewnie wszystko podroby a pani z racji wieku biedna byc musi. Kolczyki i bransolety tez z tombaku pewnie byly. Ale mimo wszystko biere to. Tylko pewnie zsmowie z dostawa zakupy, jak swoje lenistwo i wygode cenie.
        • chatgris01 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:43
          Trollujesz, c'nie?
          A co do meritum watku, to zle adresujesz wqrfa. Zawalil sklep, w takiej sytuacji powinni od razu otworzyc dodatkowe kasy i przekierowac ludzi.
        • gorzka.gorycz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:06
          Czemu mam wrzenie, że jej po prostu zazdrościsz pieniędzy?
          Może oba nie lubi z dostawa? Może woli sama?
      • awf-33 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:38
        chatgris01 napisała:

> Bardzo bym chciala zobaczyc, jak w przyszlosci, jak bedziesz w wieku i stanie t
        > ej pani, sama sie bedziesz zachowywac przy zakupach.
        >

Myślę, że cała sytuacja wynika z tego, że autorka była bardzo zmęczona. Utyrana i głodna. Chciala coś na szybko kupić, a tu taka sytuacja. Nasze reakcje zależą od naszego stanu. W innych okolicznościach poczytałabym ematkę i cierpliwie poczekała. Nie sądzę, że jest złym człowiekiem. Była po prostu mega zmęczona, a wtedy człowiekowi puszczają nerwy.
        • chatgris01 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:45
          Ale ja w pelni rozumiem jej wnerwa, tylko ze zle go skierowala. Jak juz napisalam wyzej, zawalil sklep.
        • mamkotanagoracymdachu Re: Wkr... na starsza osobe 21.01.23, 07:15
          awf-33 napisała:

> chatgris01 napisała:
          >
          > > Bardzo bym chciala zobaczyc, jak w przyszlosci, jak bedziesz w wieku i st
          > anie t
          > > ej pani, sama sie bedziesz zachowywac przy zakupach.
          > >
          >
          >
          > Myślę, że cała sytuacja wynika z tego, że autorka była bardzo zmęczona. Utyrana
          > i głodna. Chciala coś na szybko kupić, a tu taka sytuacja.

Ja myśle, ze raczej czekała na te wodę do wanny i nie miała dobrej książki po ręka, wiec chciała szybko rozkręcić jakaś aferę na forumie, żeby było co czytać. Ale niestety, jej trol-wątek został szybko zdemaskowany i dupa, a nie rozrywka wyszła.
    • bazia_morska Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:13
      Ożesz w mordę, jaka analiza koszyka. Ematka to jednak umysł ponadprzeciętny.
      • bazia_morska Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:15
        *ożeż
      • andallthat_jazz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:20
        Analizy koszyka nie bylas w stanie nie zauwazyc, no chyba czytajac ulotki reklamowe, bo to trwalo dluuugo i kazdy chcial pani bez zlosliwosci pomoc. W tylku mam, ze to kilka chlebow, czy alkohole, czy kinder buenos. Chodzilo o wage produktow wobec mozliwosci fizycznych pani.
        • daniela34 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:27
          Ok, ale to akurat jest wyłącznie sprawa pani. Rozumiem irytację, podkręconą zmęczeniem, ale to że pani dźwiga to jest jej sprawa i to alurat na Twój komfort nie wpływa
          Jej kregoslup.
        • iwoniaw Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:33
          Przecież nie wiesz, ile pani uniesie i czy nie jest np. umówiona przed sklepem z kimś, kto ją po drodze samochodem zabierze. Poza tym ja tak mam, że wolę za jednym zamachem kupić więcej i mieć spokój na x czasu, jeśli tylko mam to jak przechowywać, niż codziennie latać po jedną bułkę i wolę nawet nieporęczne torby tachać, niż nie mieć z głowy - może ona też.
          A w sklepie po prostu czekam, aż ludzie przede mną spakują się wg własnych preferencji i oczekuję, że ci za mną też nie będą się wtrącać ze swoimi koncepcjami, co i jak ja powinnam robić ze swoimi zakupami.
          • daniela34 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:40
            Ja kurczę rozumiem oczekiwanie, żeby bliźni przy kasie wykładał towar w miarę sprawnie jeśli jest kolejka. Rozumiem. Staram się robić to jak najsprawniej, ale też jajek ziemniakami nie przyłożę, ani czekolady sokiem. Ale co to forumkę obchodzi, nawet jeśli pani do tej pory wędruje z tymi zakupami jak Żyd Wieczny Tułacz. Tego już nie rozumiem.
            • iwoniaw Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:52
              No więc właśnie. Nie zakładam, że ktoś sortujący zakupy robi to złośliwie (!), tylko zapewne ma dla niego znaczenie, jak to spakuje, a jeśli to osoba z balkonikiem, to nie wściekam się, że robi to wolniej niż np. ja, bo każdy ma swoje ograniczenia i nie jestem sama na świecie. A już calkiem mnie nie obchodzi, po co komu 4 chleby, no widocznie potrzebuje, skoro kupuje, nie ja to będę niosła i nie ja płacę 🤦‍♀️
              A jeśli już zaraz teraz muszę zażywać leki i jestem po 12 h wysiłku umyslowego, to nie chodzę po sklepach, tylko idę do domu. (Tak, planuję swoje zakupy z wyprzedzeniem w dogodnym czasie zamiast żądać, by inni planowali swoje pod moje preferencje).
            • kk345 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 23:48
              No ale wiesz, pani WINO kupowała! No jak, w tym wieku WINO??? I jeszcze w botkach od Diora z tym winem??? Bezczelna.
              • teodor-k Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 23:58
                "No ale wiesz, pani WINO kupowała! No jak, w tym wieku WINO?? Zabraniasz prawa do kupowania alkoholu starszym ludziom ? Kiedyś takie wątki to admin strony oznaczał na czerwono ,czyli hit .Teraz dobre obyczaje zaginęły .Trzeba mieć inwencję i polot .Gdyby wszystko brać na serio to nie ma po co żyć .Daj spokój .
        • zaczarowanyogrod Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:10
          Jak miała problem z poruszaniem się to nic dziwnego że zrobiła zakupy na zapas. Nie będzie musiała męczyć się codziennie.
          • teodor-k Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:22
            Ludzie starsi mają problem z kartami płatniczymi jedynie gotówka .Są jeszcze kasy samoobsługowe ,ale niekoniecznie w Austrii .
        • szmytka1 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 07:34
          Jacy Austriacy to pomocny naród. Polacy by tylko w cichości ducha przeklinali a do kasjerki wołali, by uruchomiono drugą kasę
          • koraleznasturcji Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 08:09
            To to się działo w Austrii? Bez sensu. Tzn. historia fajna, zupełnie przyjemny trolling, ale trzeba zadbać o prawdopodobieństwo - Austriacy podnieśliby raban i wywalczyli otwarcie drugiej kasy, to jest naród niechętnie kolejkujący. Z kolei Polacy w kolejkach nie są mili i chętni do altruizmu. Takie uprzejme i pomocne czekanie w godzinnej kolejce to może jakieś Bałkany?
            • szmytka1 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 08:13
              No to jest Annanichvergessen czy tam Anita, ponoć trolluje z Austrii, ta od exmeza I kota, molestującejmowanie rodziny staruszków w Polsce i nieszczęśnika brata i nawalonych terapeutów i w ogóle wszystkich facetów jakich tylko spotka to już nawalonych, ale finalnie zboczeńcówkałem albo gejów.
            • szarmszejk123 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 08:45
              Mogłaby być Holandia, tu ludzie się nie awanturują w kolejkach i są pomocni.
              Aaaale... Nie mogłaby być, bo by że trzy razy w tym czasie otworzyli drugą albo i trzecia kasę :p
    • triss_merigold6 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:16
      Zostawiłbym zakupy i poszła do sklepu obok.
      Parę razy nacięłam się na debilizm covidowy w postaci "godzin dla seniorów".
    • vivi86 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:19
      Ta dostawa to pewne? Bo mi w Polsce, jeszcze w Tesco bo wtedy było podali jak najbliższy termin....za miesiąc.
      • andallthat_jazz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:00
        Nie, tu mozesz miec w 60 minut
        • gorzka.gorycz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:08
          To mogłaś sobie sama zamówić, a nie taka unmordowana iść do sklepu.
          • kk345 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 23:48
            Badum tssss....
    • nangaparbat3 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:23
      Przecież pisanie takiego wypasionego postu zajęło Ci kolejne pół godziny, bez sensu.
      • 7katipo Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 14:50
        To była przyjemność. Nagroda taka; zasłużyła 😛
    • malia Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:25
      Strasznie wcześnie dzień zaczynacie w tej Austrii
    • ichi51e Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:26
      trzeba było od razu poprosić o otwarcie kolejnej kasy. O tym jak szybko tu skanują i ile człowiek ma czasu żeby zebrać rzeczy to chodzą dowcipy więc wdech wydech...
    • koronka2012 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:35
      Mnie by szlag trafił już w połowie, I zaczęłabym warczeć jeśli nie gryźć
    • mysiulek08 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:37
      nie, bo albo zostawiam te salate i sok i ide do innego sklepu lub kupuje dnia nastepnego albo (jesli mam wiecej zakupow) prosze ( albo raban robia inne osoby w kolejce) o otwarcie innej kasy/kas i kolejka sie rozchodzi, a starszej pani z reguly pomoga obsluga
    • nenia1 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:44
      macie jedną kasę w sklepie?
    • shellyanna Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:50
      Rozumiem.
      Nie czytaj odpowiedzi. Tylko się nakręcisz.
      Napisałaś, żeby dać upust frustracji.
      I dobrze.
      Jutro będzie lepiej.
      • teodor-k Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:27
        Frustracja czasami jest potrzebna to taki wentyl bezpieczeństwa.
    • alina460 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:51
      Cierpliwa jesteś. Mnie by już dawno szlag trafił!
    • jkl13 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:53
      Zamiast pomstować na staruszkę mogłaś ją uprzejmie wyminąć przy kasie i powiedzieć "proszę spokojnie wykładać swoje produkty, ja tylko te 3 skasuje i biegnę z powrotem do pracy. Miłego dnia pani życzę". I uśmiech nr 10. Załatwiłabyś temat w 2 minuty, zamiast sterczeć w kasie pół godziny.
      • zaczarowanyogrod Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:06
        Właśnie coś podobnego miałam napisać.
        Do tego było wrócić do domu wziąć leki, coś zjeść i potem na zakupy.
      • panna.nasturcja Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 00:29
        Nie psuj jej zabawy. Zaraz się okaże, że choć napisała, że kasjerka nie zaczęła pani obsługiwać to jednak było inaczej i ona nie mogła. A w ogóle to starsza pani by jej nie przepuściła, bo jej źle z oczu patrzyło.
        • kk345 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 00:40
          I wino trzymała zaczepnie w wysuniętej groźnie ręce...
    • igge Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 21:56
      Nie miałam.
      Za to we własnym domu dziś irytowała mnie starsza osoba, która przywiozła mi niechcianą zupę z powodu mojej infekcji. Co doceniam. Po drodze zgubiła telefon i kłóciła się agresywnie w mojej kuchni z automatem chcąc zablokować telefon i swoim zacietrzewieniem opóźniając sprawne dokonanie tego temuż automatowi. Trwało to i trwało. Potem starała się kupić najdroższy nowy telefon narzekając ròwnocześnie na brak kasy.
      Miał być mega spokojny dzień w łóżku z parszywą infekcją i nie było go dzisiaj.
      A w sklepach staram się zawsze w porę przepuścić i starszych i młodszych klientów z małą liczbą produktów by na zapłacenie za moje ogromne czasem zakupy nikt nie musiał idiotycznie czekać.
      • andallthat_jazz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:27
        O to to! Niby inaczej, ale jakos zrozumialam Twoja irytacje.
    • glasscraft Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:04
      Biedna ty, zawsze wiatr w oczy. A to pan ci zdjecia malego wysyla, inny w szpitalu wciska plaszcze, a starsze bogate panie zlosliwie blokuja przy kasie. Dzieki bogu zlamane zebra i pekniete organy lecza sie w ciagu godzin, wiec wdech i oddech - nie jest zle!
      • rosapulchra-0 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 08:29
        Skąd wzięłyście te złamane żebra i pęknięte organy??
        • ichi51e Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 08:41
          z watku o polamanych zebrach i peknietej sledzionie
        • kk345 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 08:58
          Wyszukiwarka.
        • panna.nasturcja Re: Wkr... na starsza osobe 20.01.23, 00:18
          Z wątków, w których pęknięte żebra zrosły się chyba w dwa dni a uszkodzonej śledziony w ogóle nie trzeba było ruszać, sama się uleczyła w jeden dzień chyba.
    • ga-ti Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:05
      Nerwy Twoje tak ogólnie rozumiem, znaczy, że się spieszyłaś, że byłaś zmęczona, rozumiem, bo też jeśli po ciężkim dniu w pracy wchodzę do sklepu to chcę szybko, a najbardziej mnie wkurza kasa samoobsługowa, która nagle postanawia nie widzieć kodu, czy coś jej innego nie pasuje i stoisz i czekasz i wk.rw cię bierze.

Ale, cóż, żeby człowiek miał siłę fizyczną i sprawność umysłową, by w starczym wieku samemu do sklepu chodzić.
      Sama układam na taśmie zakupy według własnego kodu wink żeby spakować było łatwiej i sie rzeczy nie pogniotły. I zawsze wkurza mnie, gdy się pakuję, a kasjerka kasuje kolejną osobę, a oczywiście miejsca na produkty moje i kolejnej osoby nie ma za kasą. Już staram się opóźniać płacenie, ale wtedy mam wrażenie, że wszyscy się niecierpliwią. Więc stoję kolanem przytrzymując jedną siatkę, w ręku portfel, w drugim karta, w trzecim, a trzeciej ręki brak, więc łokciem podpieram rzeczy, których do siatki jeszcze nie zdążyłam włożyć, ech.

Więc staram się na starszych ludzi nie denerwować.
      A sklep powinien szybciej kolejną kasę otworzyć, ale oczywiście pewnie oszczędzają na kasjerach.
      • andallthat_jazz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:32
        Wiesz, ze tez Cie rozumiem. Tez nie lubie wrzucac rzeczy byle jak, czy lapac je w locie. Ale ta konkretna pani celebrowala wrecz swoja (nie) pelnosprawnosc a kolejka do ostatka trzymala nerwy na wodzy. 😉
        • glasscraft Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:47
          Niepelnosprawny czlowiek nie celebruje swojej niepelnosprawnosci tylko jest niepelnosprawny. Jakbys na antidepresantach jechala i miala zwolnione obroty to pasowaloby ci, jakby ktos ci pisal o celebrowaniu?
        • mysiulek08 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 00:41
          nie ma pakowaczy? zawsze mam pieknie spakowane zakupy za niewielki napiwek, w czasach pandemi pakowaczy nie bylo ale juz wrocili, co mnie bardzo cieszy, nie cierpie pakowac wiekszych zakupow
          • szarmszejk123 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 08:52
            U nas nie ma pakowaczy, ale nie ma też ciśnienia. Kasjerzy nie strzelają zakupami jak z procy,nikt człowieka nie pogania i nie zaczyna kasować kolejnego klienta póki przynajmniej 90% twoich zakupów nie jest spakowana.
      • rosapulchra-0 Re: Wkr... na starsza osobe 19.01.23, 08:33
        Wszystko z powrotem pakuję do wózka. Po odejściu od kasy, przy blacie okiennym segreguję i pakuję. Ale zdarza mi się iść z pełnym wózkiem do auta i tam pakować. Tzn. robiłam tak, obecnie mąż robi zakupy.
    • andallthat_jazz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:24
      Podsumowujac. Sama z wlasnej woli zawsze i od lat przepuszczam osoby (niezaleznie od wieku), jesli widze, ze maja malo rzeczy a ja wiecej i ziemia mi sie pod nogami wlasnie nie pali. Jak zobacze rodzica z malym dzieckiem, osobe starsza, niepelnosprawna, robie to z automatu, nie przeliczajac ile kto produktow ma. Zachowanie prospoleczne i tyle. Pani zrobila wszystko, by innych wkurzyc. Nikt nie mial zamiaru na jej jajka wkladac ciezkich rzeczy 🤦‍♀️. Ale jak chcesz miec ustawiony por pod katem 35% stopni a nie inaczej, to chyba musisz jakos tez obmyslec stosowna strategie do tego, by innym nie utrudniac zycia. To tylko bzdura, ale pani swoim zachowaniem wpisala sie w mysl, ze wiek nie swiadczy o madrosci. To byl moj najblizszy sklep do domu, musialabym nadrabiac drogi i pewnie z kolejka ten sam czas bym stracila (17.00 czas kolejek). Przezylam, korona mi z glowy nie spadla. Niesmak do jutra wywietrzeje. Tyle!
      • gorzka.gorycz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:31
        Zaczęłaś wykłady o 4.30? Jeśli o 17 byłaś po 12 godzinach i 30 min przerwie na jedzenie, to musiałaś zacząć najpóźniej o 4.30.
        • andallthat_jazz Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:39
          Ok bylam nieprecyzyjna, moja wina. Wstalam o 4.30. od 7.00 mialam wyklady, na ktore tez sie szykowalam w domu. Czy to zmienis poziom zmeczenia po godzinie 17.00, czy przyspiesza dzialania starszej pani? Ide spac, wiec dalszej dyskusji nie bedzie, bo wstaje jutro tez o 4.30. 🙂
    • awf-33 Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:30
      Miałam niejednokrotnie. Mord w oczach i w ogóle.
      Ale co zrobisz? To jest mega wkurzające, bo mnie w domu uczyli szacunku do czasu drugiej osoby.

Ale w oczach tej pani, to po prostu nie było nic złego. Nie była złośliwa itp. Najgorzej jak człowieka takie sytuacje dopadają w momencie, kiedy jest skrajnie głodny i zmęczony, albo się spieszy.

Współczuję.
    • woman_in_love Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:30
      Wygląda jak autyzm albo jakaś forma starczego para-autyzmu.
    • berdebul Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:56
      Zostawiam mleko, sałatę i sok. Szkoda czasu.
    • kanna Re: Wkr... na starsza osobe 18.01.23, 22:57
      Pani ma prawo kupować i układać jak chce. Oraz kiedy chce.
      Ty masz prawo się denerwować.

Sklep powinien otworzyć druga kasę.
      A ja bym po prostu zostawiła rzeczy i wyszła.

Najbardziej w Twojej historii urzekło mnie te 12 h wykładów...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka