Dodaj do ulubionych

Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów

19.01.23, 10:44
Dzień dobry. Pewnie wyda Wam się to dziwne, ale chciałbym tu zasięgnąć opinii. Chodzi mi o buty typowo letnie, w których chodzą Wasi mężowie i które Wam się podobają. W moim otoczeniu są to tylko i wyłącznie adidasy, adidasy, adidasy... Nie mam nic do nich, ale gdy jest 35 stopni na dworze to trochę gorąco w nich. Dwa lata temu znalazłem fajny model trampek i są ok. Ale szukam czegoś jeszcze, w czym można wyjść do ludzi i żeby nie było obciachu albo żeby nikt nie zarzucił, że mało męskie. Sandały mam, ale nie lubię i rzadko zakładam. Japonki odpadają. Myślałem o trampkach slip on i espadrylach, ale nie znalazłem odpowiedniego modelu i szczerze mówiąc nie jestem ich pewny, bo w zeszłym roku tylko jeden z moich znajomych był w espadrylach. W czym chodzili latem Wasi mężowie i partnerzy, co Wam się podoba na męskich nogach? Możecie coś polecić? Dodam, że mam szczupłe nogi i stopy. Dziękuję serdecznie za wszelkie podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mlodymezczyzna Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 10:47
      Wiek 20-30 lat.
    • szarmszejk123 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 10:47
      No cóż.... adidasy i trampki 😂
      • mlodymezczyzna Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 10:55
        Standardowo
    • primula.alpicola Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 10:49
      Trampki, sneakersy. Japonki na plaży.
    • alicia033 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 10:52
      w sandałach.
      Na szczęście nie ma idiotycznych uprzedzeń i nosi to, w czym stopa najmniej się grzeje i poci.
    • szmytka1 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 10:55
      Jak jest upał, to mąż nosi sandały, bez specjalnej rozkminy, czy to się obcym babom podoba. Jak kupuje sobie buty, to też mnie o zdanie nie pyta, czy.ladne czy nie.
      • mlodymezczyzna Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 10:56
        A Tobie się podobają te, które kupuje?
        • szmytka1 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:05
          Różnie, kwadratowo i podłużnie 😁 Chciałbyś pogadać o moich upodobaniach?
          • mlodymezczyzna Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:07
            Jakie Tobie się podobają?
            • szmytka1 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:28
              Wodery
              • mlodymezczyzna Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:52
                ...
    • koko8 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:04
      W mieście snickersy i trampki. Espadryle na sznurkowej podeszwie nie!
      Na wczasach tenisówki wsuwane Toms, New Balance, Vans. Na plażę japonki.
      • mlodymezczyzna Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:06
        Na sznurkowej mi też nie pasują, ale są też na gumowej takie a la espadryle.
        • koko8 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:15
          Słynna firma espadrylowa robi takie wsuwane tenisowki ( zamiast klasycznych espadryli), deskorolkowa DC też ma podobne.
          • mlodymezczyzna Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:18
            Właśnie coś takiego mi chodzi po głowie od zeszłego roku, ale większość ma taką grubą podeszwę. Do moich szczupłych nóg cieńsza by lepiej pasowała.
            • koko8 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:41
              To jest regulatna podeszwa, taka jak w conversach czy vansach.
              Taka supercienka gumowa podeszwa nie robi dobrze na proporcje nóg (szczegolnie męskich).
              • mlodymezczyzna Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:52
                Serio? Mam conversy i inne trampki i wydaje się grubsza.
    • purchawka2020 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:10
      Na sytuacje mniej oficjalne - męskie Birkenstock arizona.
    • danka88 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:11
      Kurcze .. zazdroszczę . Chciałabym mieć takie problemy w styczniu
      • mlodymezczyzna Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:14
        Teraz mam czas, to chce się poradzić zanim zacznę kupować coś wiosną. A problemów mam dużo niezwiązanych z butami. zapytać nie wolno?
    • mikams75 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:24
      Adiidasy, trampki. Sa modele dziurkowane, wentylowane, cool clima itp. bajery. Sama tez takie nosze i wg mnie stopy sie w tym nie poca badziej niz w sandalach a skarpetki zmieniam codziennie. Sandaly sa wg mnie mniej higieniczne.
    • wzosia Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:27
      Sportowe, trampki. Kiedyś tylko zabudowane sandały teraz też zwykłe.
      takie ja te
      www.evertrek.pl/pl/p/Sandaly-turystyczne-meskie-Chiruca-Indico-01-szaro-zielony/16322?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=6165265193&gclid=Cj0KCQiA8aOeBhCWARIsANRFrQHCvK-o_e0TBv-1Pxqa2lil67kp2AQuiQxjSSan4NscGGnF0RpqH2saAkFIEALw_wcB
    • auksencja15 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:36
      Troll stopny?
      • szmytka1 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 11:39
        A jak
      • mlodymezczyzna [...] 19.01.23, 11:54
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • jednoraz0w0 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 15:57
          Można, byle z sensem. Skoro twoim problemem (w styczniu) jest ze ci w butach gorąco, to pytanie kobiet jakie męskie buty im się podobają jest tak sensowne, jak szukanie wygodnego damskiego obuwia i pytanie facetow co im się podoba. No wiadomo, ze powiedzą, ze szpilki. Ergo: trooooollolololooooooo
      • mlodymezczyzna [...] 19.01.23, 11:56
        • szmytka1 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 13:42
          Jeszcze nie słyszałam żeby 20 latek chxial z obcymi babami starymi w dodatku gadać o trendach obuwniczych na lato, z naciskiem na co wam się podoba...
          • auksencja15 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 14:57
            Dodajmy - w styczniu big_grin
            Napisałaś dokładnie to co myśle
        • borsuczyca.klusek Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 13:52
          Mało widocznie w życiu słyszałeś 🙄
      • borsuczyca.klusek Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 13:51
        Raczej Bywalec 🤓
        • auksencja15 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 14:58
          To się nie wyklucza 😂
        • raphidophora_tetrasperma Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 15:46
          borsuczyca.klusek napisała:

> Raczej Bywalec 🤓
          Dokładnie, po jednej nutce 🤮
    • mia_mia Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 12:00
      Mój nosi japonki i różne tenisówki, odkryciem ostatnich sezonów okazały się sneakersy z Marco Polo z przewiewnego materiału, z miękką podeszwą, sprawdzają się nawet w tropikach. Po pierwszych nabył jeszcze ze 3 pary na wypadek gdyby wycofali ten model, a takie zakupy na zapas to nie w jego stylu😀
      • mlodymezczyzna Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 12:03
        To ja tak miałem z trampkami tom tailor. Tak mi pasowały, że wziąłem zapasowe 3 pary w dwóch wzorach. smile
    • joana.mz Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 12:04
      sandały sportowe z Decathlon. Natomiast problem jest z nastoletnimi dziećmi - nie przekonam do sandałów więc kupuję lekkie, na piankowej podeszwie, przewiewne adidasy.
    • trzynastego Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 12:06
      Takie:
      (ale nie nosi firmowych, tylko te z Lidla)
      • mlodymezczyzna Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 12:08
        W tym nie wyjdę na miasto xd
        • trzynastego Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 12:09
          Czepiasz się! Młodemu we wszystkim do twarzy.
    • kaki11 Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 12:12
      Ma adidasy i chyba dwie pary jakichś lżejszych trampek - te buty nosi najczęściej, i jedne sandały, które jednak wybiera bardziej sporadycznie. Dla mnie te buty są wizualnie obojętne, to znaczy adidasy ma bardzo ładne, a te pozostałe traktuję na zasadzie są bo są. Na szczęście nie wybrał takich które mnie by się jakoś wyjątkowo nie podobały ale ja też uważam, że one mnie się podobać nie muszą.
    • zonazpoznania Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 13:47
      Można nicka zmienić, ale dobra żona zawsze rozpozna.
    • kotejka Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 13:51
      stópkarz się przelogował?
      • mlodymezczyzna [...] 19.01.23, 14:28
    • borsuczyca.klusek Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 13:53
      Jack Wolfskin czarne z siateczką. Podobno wygodne. Ma dwa modele kupione w eobuwiu.
    • malaperspektywa Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 15:44
      Są adidasy siateczkowe, a nawet mające otwory wentylacyjne w podeszwach. Moi panowie mają taki sportowy obów na lato.
    • bei Re: Obuwie letnie Waszych partnerów/mężów 19.01.23, 16:03
      Sandały mogą być bardziej zabudowane- są najróżniejsze. Mokasyny z cienkich skor zamszowych , albo płócienne, obuwie jachtowe (bawełniane tkaniny i skora)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka