Dodaj do ulubionych

Najgorsza ocena mojego dziecka to

19.01.23, 14:08
4 z Wfu, dziecko aktywne, bardzo wysportowane, stały bywalec wszyskich eskaesów i szkolnych zajęć dodatkowych sportowych i dużymi sukcesami sportowymi na szczeblu wojewódzkim choć nie w szkolnych dyscyplinach, ani się nie chwalę, ani się nie żalę, tylko ta czwórka z wf mnie zaskoczyła.
Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:12
      Dodam, że syna ta ocena zupełnie nie interesuje, więc to tylko mój problem😄
      • aguar Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:14
        Też tak czasem mam.
    • aguar Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:13
      Ale w sensie, że cząstkowa czy na semestr?
      • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:16
        Na semestr i to nie jest klasa gdzie oceny się liczą.
        • aguar Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:23
          No to dziwne. Też by mnie nurtowało, co się tam zadziało.
          • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:30
            Jest jeszcze dziwniej bo syn lubi nauczyciela, a nauczyciel syna.
    • alicjamagdalena Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:13
      1 no i....?
    • kazaszkaa Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:30
      W szkole moich dzieci ( 1 i 2 klasa SP) nauczyciel W-F powiedział, że jeśli dziecko chodzi na W-F, ćwiczy, angażuje się na lekcji to innej oceny niż 6 nie dostanie. WF jest takim przedmiotem, który uważam wcale nie powinien być oceniany, to powinna być przyjemność. Tak samo muzyka, nowy muzyk skutecznie zniechęca dzieci do przedmiotu, bo w 1 klasie wystawia 4 ze śpiewu. A cóż pierwszoklasista winien, że nie umie śpiewać idealnie? A to, że piosenki się nauczył, tekst zapamiętał to już nieważne...
      • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 18:05
        Mój z muzyki ma 5 czy 6, chociaż śpiewać nie potrafi.
        • szeptucha.z.malucha Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 20.01.23, 09:55
          U mojego trzeba znać tekst, by była 5wink mój nie śpiewa (zwłaszcza w trakcie mutacji) ale gra na pianinie i 6 jestsmile
      • dwa_kubki_herbaty Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 21.01.23, 11:14
        Super, u nas zalicza się rzuty piłką lekarską, oczywiscie zaangażowanie w lekcję, syn ma 4, taj jak z muzyki i plastyki.
        Lubię czytać o 6 za samo chodzenie i posiadanie farbek, czy wyrecytowanie tekstu na muzyce, to takie budujące.
    • enut Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:34
      Moje dziecko usłyszało od nauczycielki, że owszem, jest wybitne ze sportu, ale z wf już nie...
      Jak dziecko nie ma problemu z oceną, to odpuść.
      • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 18:09
        Odpuszczam, dziecko ma w nosie wszystkie oceny, będę się na poważnie martwić za kilka lat.
    • chococaffe Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:37
      W sensie ze wszytskich przedmiotów w całej karierze szkolnej? To pewnie jedynka, bo dlaczego nie. Nie wiem/nie pamiętam z czego i za co. W sumie nie zdziwiłabym się nawet gdyby kiedyś jakos dostał jedynkę ze swoich przedmiotów "olimpijskich"
      • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 16:00
        KAriera szkolna krótka, teraz to 4 klasa😀
    • magata.d Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:41
      Ale ta ocena chyba wynika z ocen cząstkowych. Te cię nie zaskakiwały?
      • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 15:55
        Cząstkowe to były 4/5/6, w ósmej klasie to byłby problem, w 4 to tylko powód do śmiechu, zwłaszcza przy moim dziecku, które ma dość luźne podejście do ocen.
        • biala_ladecka Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 16:15
          Moze poza tymi cząstkowymi były jakieś nadmiarowe nieprzygotowania, braki stroju, obuwia, nieregulaminowy strój? Nie wiem, strzelam, co się mogło wydarzyć.
          • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 16:23
            Nic z tych rzeczy, oni w szkole mają mundurki niezależnie od okoliczności, też na wf, to szkoła prywatna, za wiele rzeczy można wylecieć.
            • magata.d Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 20.01.23, 08:43
              To może to taki prestiż szkoły prywatnej?wink Przejaw utrzymywania wysokiego poziomu (nie popuszczamy nawet z w-f?wink Czy jakieś inne dziwactwo szkoły będące przejawem silenia się na wyróżnienie? wink Chore prawa i aspiracje szkoły prywatnej wink?
              Ja bym się nie przejmowała.
    • arthwen Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:44
      Mój dziś "przyniósł" (znaczy w librusie) najgorszą ocenę w całej swojej historii szkolnej: 3 z minusem, też z wfu, sprawdzian mieli z siatkówki, a on siatkówki nienawidzi.
    • pogodzona_1234 Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:47
      Pewnie nie zmieściło się w najwyższych pozycjach tabelek wynikowych z jakiegoś testu przeprowadzonego przez nauczyciela wink.
      Od razu przypomniała mi się sytuacja mojego dziecka, które z plastyki dostało na koniec semestru ocenę 4, wygrywając w tym samym czasie ogólnopolski konkurs malarski i kilka wyróżnień międzynarodowych. No, ale do konkursów kierował ją Dom kultury a nie szkoła, więc sukcesy uczennicy pozaszkolne mieli w odwłoku...Olaliśmy to wtedy chyba, nie pamiętam już bo to dawno temu było. Na szczęście z polską szkołą od ubiegłego roku nie mam już do czynienia....
      • triss_merigold6 Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:59
        Ocenę na semestr bym olała, końcową nie, dlatego, że te michałki liczą się do średniej na koniec VIII klasy.
      • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 16:09
        Moje dziecko jest sportowo niezniszczalne biega, skacze, lata i fruwa, to kupa mięśni bez grama tłuszczu, ale np. zawaliło test coopera.
        • 18lipcowa3 Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 19:47
          Dziwne.
        • awf-33 Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 20:45
          mia_mia napisał(a):

> Moje dziecko jest sportowo niezniszczalne biega, skacze, lata i fruwa, to kupa
          > mięśni bez grama tłuszczu, ale np. zawaliło test coopera.

Te tabelki są idiotyczne.
          • magata.d Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 20.01.23, 08:45
            Ale ostateczną ocenę wystawia nauczyciel, nie tabelki.
        • hanusinamama Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 20.01.23, 21:18
          Ja byłam bardzo wysportowana, pływałam w klubie, na wfie zrobiłam wszystko...tylko nie dwutakt. Po latach doszłam czemu smile Na szczęscie moj wfista wtedy tylko się z tego sniał, nie wpłyneło to na ocenę
    • alpepe Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 14:51
      Moja córka podobnie, tu srebrny medal drużynowo w gimnastyce sportowej, a tu dwójka zamiast jedynki. Kto, jak nie reprezentant szkoły???
    • baz12 Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 15:24
      Mój na semestr 3 z wf, za słabą frekwencję. Ogólnie u nich mało kto chodzi na wf, 2 osoby są nawet nieklasyfikowane, bo obecność na poziomie 20%. Pan na wfie też się nie wysila od początku: " macie piłkę i grajcie".
      • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 16:16
        Syn chyba nigdy nie opuścił lekcji Wf ani basenu.
      • magata.d Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 20.01.23, 08:47
        baz12 napisała:

> Mój na semestr 3 z wf, za słabą frekwencję. Ogólnie u nich mało kto chodzi na w
        > f, 2 osoby są nawet nieklasyfikowane, bo obecność na poziomie 20%.

To całkiem normalne.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 16:11
      Nie ma się co dziwić, widocznie nauczyciel służbista. Oni mają normy, że dziecko ma np. skoczyć ileś tam na konkretny stopień, czy rzucić i niektórzy nauczyciele robią sprawdziany i się tych norm trzymają, a inni mają je gdzieś i wszystkim stawiają szóstki, wystarczy, że się ucznowie starają i są aktywni.
    • solarpowerprincess Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 18:57
      so what?
    • iberka Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 19:31
      🤦
    • sol_13 Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 19:46
      To dziwne w takim razie. Spytałabym nauczyciela przez Librusa.
      • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 20.01.23, 05:37
        Najpierw zapytałam się dziecka, on nie ma z tym problemu, więc uznałam temat za zamknięty. Jeśli to byłaby 8 klasa to pewnie bym nie odpuściła, ale w 4 to nie jest ważne, syn uwielbia ruch, ma całą ścianę pucharów i dyplomów w swojej dyscyplinie, będą też pewnie w całkiem innej, bo z tatą bardzo się zaangażował w kolejną. Jakby były nagrody za obecność na wf, basenie i zajęciach sportowych to syn byłby na podium, bo chodzi na wszystkie😀
        Sytuacja rzeczywiście jest nietypowa, dlatego popełniłam wątek, ale najważniejsze dla mnie jest to, że syn nie traci entuzjazmu i nadal uwielbia sport i ruch.
        • little_fish Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 20.01.23, 22:25
          Skoro nie zamierzasz popuszczać w 8 klasie, to może lepiej wcześniej wiedzieć z czego wynika taka, a nie inna ocena z przedmiotu. Żeby się potem nie zadziwić.
          • mia_mia Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 21.01.23, 12:18
            Oceny widzę na librusie, to 4+/5, a nawet 6, podejrzewam, a nawet prawie jestem pewna, ze w 8 klasie byłaby z tego 5 (na semestr miał 4+, ale potem zmienioną na 4), winą syna jest, że nie donosi do szkoły dyplomów ze swojej dyscypliny, a tych ma całą szafę. Na ten moment wolę, żeby sport go bawił i tak jest, to dziecko z przyrośniętym do tyłka rowerem, hulajnogą, piłką, krążkiem od unihokeja, pływa od zawsze i uprawia z duzymi sukcesami inne dyscypliny sportu. Za moich szkolnych czasów to byłaby 6 odkąd były 6.
    • janja11 Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 19.01.23, 19:53
      1.Gratuluję dzieciakowi zdrowego podejścia do oceny.

2. Kryteriów oceny nauczyciela nie ogarniam.
    • aurinko Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 20.01.23, 08:06
      Moja córka z wf miała 3 na półrocze, po 5 latach trenowania siatkówki, pierwsza z dziewcząt w biegu na 60m, 400m i najlepsza w skoku w dal. Za to poległa na piłce lekarskiej i czymś jeszcze, nie pamiętam... 😀 także można i tak.
      Teraz w LO ma 3 bo ma obniżoną ocenę za frekwencję, z premedytacją zgadzam się żeby wyszła ze szkoły 1x w tygodniu wcześniej, bo ma taki kijowy plan - na 7.30 po 6h ma okienko (religia) i potem 2x wf. Wychodzi więc przed religią do domu.
    • mamkaantka Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 20.01.23, 21:05
      Moje dziecko nie było na szczęście ofiarą ocen w szkole. Uczyło się szczególnie tego co go interesowało, no i co było niezbędne do matury, na resztę nie marnowalo czasu. Obecnie jest na 3 roku Politechniki i radzi sobie świetnie, czego nie można powiedzieć o klasowych kujonach z jego klasy.
    • hanusinamama Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 20.01.23, 21:21
      4 na semestr z muzyki. Pani zrobiła im taką klasówkę, ze połowa klasy dostała pały i dwóje. Moja dumna wróciła z 4, super. Po czym się okazało ze z czterech 5 i jednej 4 z klasówki wyszła jej 4 na semestr. Jedyna 4. Młoda ma wywalone, ja też.
    • cisco1800 Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 20.01.23, 22:21
      Moja trenuje taniec, jest wysportowana, jeździ na zawody i z WF ma tróję. Ocena o niczym nie świadczy. Ona wręcz nie znosi WFu
    • unaluna Re: Najgorsza ocena mojego dziecka to 21.01.23, 00:13
      W szkole mojego dziecka oceny są wyłącznie opisowe, na semestr również, dopiero na koniec toku pojawia się ocena cyfrowa, bo wtedy chyba już musi.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka