kasandra33 21.01.23, 09:27 Teoretyczna sytuacja, zaczynacie się spotykać z facetem który jest żołnierzem i mówi wam że zabił ok 10 osób na różnych misjach wojskowych, co wy na to? Wiążecie się z nim czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-ness Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 09:37 Facet w sluzbach mundurowych nie jest dla mnie kandydatem na partnera. I może generalizuje, ale nie znam osobiście żadnego, normalnego ani policjanta ani żołnierza Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 22:23 Ale po co w ogóle wiązać się z żołnierzem/marynarzem/policjantem, skoro można się związać z kim innym. Lepiej od razu odsiewać choćby tylko potencjalnie problematycznych kandydatów. Można też rozważać związek z praktykującym muzułmaninem, Świadkiem Jehowy czy zapalonym myśliwym. Tylko po co. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 23:18 Po co wiązać się z kimkolwiek? Lekarze i prawnicy to narcyzi. Aktorzy zdradzają, politycy kłamią, muzycy ćpają i piją, nauczyciele klepią biedę. A programistów dla wszystkich nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Związek z żołnierzem 22.01.23, 09:45 Zdradzają wszyscy, nie tylko aktorzy. Natomiast jakiś tam poziom zjebania u chłopaków w uniformach jest właściwie w pakiecie z uniformem. Dla mnie takie samo duże "NIE" jak przy facecie mieszkającym z mamusią. Na pewno można jakieś diamenty w ten sposób przegapić, trudno 🤷🏻♀️ Więc racja, po co wiązać się z kimkolwiek, kto ma już na starcie co najmniej jeden minus więcej niż reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Związek z żołnierzem 22.01.23, 09:11 Mam tak samo. Wyjątkiem są strażacy. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 09:40 Jeśli się tym chwali - to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 09:51 Jak mówi na pierwszej randce to nie, bo o tym nie powinien gadać na prawo i lewo. Ale samo w sobie nie jest to przeszkodą. Zresztą wystarczy informacja o misjach, raczej nie jedzie się tam żeby siedzieć w bazie, a na patrolu kontakt może być. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:10 Aaaa, wątek z podtekstem. No zabił to zabił, gorsza porąbana rodzinka Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:12 U niego problemem nie są misje tylko powalona rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:30 U niego problemem jest własne powalenie. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 09:52 Jeśli to żołnierz amerykański ,czarnoskóry i z Kentucky .To bierz w ciemno . Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 09:54 Skąd Ty bierzesz te pytania od Sasa do lasa...? Odpowiedz Link Zgłoś
kot_filemon88 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 09:55 Nie. Oni mają charakterystyczny zapach. U mnie w mieście była jednostka wojskowa i jak byłam na początku liceum, to raz cała ich grupa była w kinie. Zapamiętałam ten zapach na całe życie i dla mnie jest nie do przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:05 Może przyszli prosto z poligonu 😀Teraz jest perfuma i inne 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 09:59 Nie wiążę się z żadnym żołnierzem. Mógłby nie zabić w życiu nawet muchy, nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:00 A to z księciem Harrym się spotykasz? Odpowiedz Link Zgłoś
fioletowa01 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:04 Ja po takim związku miałam nerwicę i nadal czuję się jak pluto a mój partner był dobrej jakości człowiekiem, niestety po jakimś czasie ludzie stają się wypadkową osób z otoczenia a to akurat otoczenie jest bardzo specyficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:18 Byle nie z rosyjskim żołnierzem, choćby całą reklamówkę dóbr spożywczych za to dawali. Troll animujący forum, dziewczyny olewajcie. A tu raz po raz proputinowski troll rzuca niby obojętny temat i znika z wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletowa01 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:26 Nie jest istotne kto i w jakim czasie zadałby takie pytanie i w 1999 r. i 2005 dostałabyś takie same odpowiedzi, panie zawsze miały podobne zdanie o panach z służb mundurowych. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:43 Skąd wiesz że poputinowski ,skoro rzuca obojętne pytanie i znika ? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 11:42 Bo w wątkach polityczno/ wojenno/ ukraińskich jedzie z poglądami az furczy. W międzyczasie rzucajac takie wątki o niby nic, z tematami od czapy również. Starannie znikajac po zadaniu pytania. Od kilku lat i to nie tylko moja obserwacja. Obrzydliwa gnida. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:25 Nie. Obojętnie, czy zabił kogokolwiek. Tak samo, jak nie wyszedłbym za xsiędza, policjanta, celnika, windkatora ... itp. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:31 Tobie lolo to chyba nie grozi .Chyba że masz takie preferencje 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 10:29 Nie chciałabym na pewno być z żołnierzem. Owszem, znam jednego porządnego, bardzo rodzinnego, się i tak nie Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 11:00 Jprdl., przecież mundur to obciach. Macho z karabinem, czy innym nożem, poza przygodowym filmem, to obciach. Generalnie, pohukiwanie i prężenie muskułów na tle sztandaru to obciach. Sam sztandar, też obciach. P.S. Bogiem a Prawdą chyba sam jestem nawet obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 11:30 A jakby co to nieobciachowo można witać okupantów kwiatami Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Związek z żołnierzem 22.01.23, 08:36 Nie miałby kto witać, wszyscy by uciekli Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 15:35 Dzizus jaki maczo, jaki obciach i muskuly na sztandarcie? Policja i armia to z tego co wiem gwaranci naszego bezpieczenstwa w tym poyebanym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 22:26 A widzisz pytanie czy powtórzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 15:44 No takim Ukraińcom na przykład lepiej by się żyło bez armii Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 16:54 Niektórym facetom przydało by się wojsko .Ta dwuletnia służba ,unitarka i w tyłek od rana do wieczora .Nie było by tyle miekiszonów . Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 16:58 W takiej formie w jakiej było to zabawa a nie wojsko Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Związek z żołnierzem 22.01.23, 10:41 Dwa lata służby + parę razy rezerwa zrobiła by z chłopczyków facetów .Którzy dawali by sobie radę w życiu . Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Związek z żołnierzem 22.01.23, 14:26 No widać jak sobie dają radę panowie po zasadniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 15:03 A ci, korespondujesz z takim takim na necie?🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 15:21 Ty jesteś troll czy "dziennikarka" z Onetu? Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 15:58 Jeśli zaczyna od przechwałek, że on to taki "maczo" i zabija - to uwalamy znajomość zanim się rozwinie. Boimy się wariatów, a durni nie lubimy, więc nie sprawdzamy, do której kategorii pana przypisać. Jeśli jednak poznajemy człowieka, zaczynamy się spotykać, a z czasem "wychodzi", że jest wojskowym i jeździ na misje - to jesteśmy normalne i zakładamy, że jeździ tam nie w celu czytania "Kubusia Puchatka". Ciąg dalszy znajomości wówczas uzależniamy od wielu innych czynników. I jeśli jesteśmy wojującą pacyfistką raczej "z tej mąki chleba nie będzie", jeśli nie - to zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 16:03 O to to! Opisany typ na odległość pachnie tzw. barowym komandosem. Odpowiedz Link Zgłoś
bombalska Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 16:23 > ów. I jeśli jesteśmy wojującą pacyfistką raczej "z tej mąki chleba nie będzie", "Wojujaca pacyfistka" to jakiś oksymoron. A żołnierze to ta grupa, która paradoksalnie najbardziej jest za pokojem. Pierwsi do wojny są politycy, nie żołnierze. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 16:43 Większości pacyfistów których poznałam strach byłoby dać broń do ręki, bo w imię pokoju wymordowaliby połowę ludzkości. I oczywiste, że żołnierze nie wywołują wojen. Natomiast jeśli otrzymujemy informację, że pan z którym się widujemy jest żołnierzem i jeździ/jeździł na misje - to na zdrowy rozum powinnyśmy założyć, że mógł kogoś tam pozbawić życia.Bo misje nie polegają ani na porannym joggingu, ani na czytaniu książeczek dla grzecznych dzieci, ani też na łagodnej perswazji. Życie. Odpowiedz Link Zgłoś
bombalska Re: Związek z żołnierzem 22.01.23, 11:55 Jak najbardziej sie z Toba zgadzam. Pytanie, czy chcialabys o tym wiedziec? Ja bym nie chciala. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 17:08 Wojujący pacyfiści w walce o pokój kamienia na kamieniu by nie zostawili. Odpowiedz Link Zgłoś
bombalska Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 16:17 Ja nie wiem, czy on sie tym chwalil czy żalił. Generalnie faceci w mundurze robia wrazenie zarowno na kobietach jak i facetach. Mowiac krotko, mundur robi z nich gwiazdy, a to powoduje, ze staja sie próżni. Z drugiej strony, tacy szeregowi żolnierze to proste chlopaki, wiec moze w prosty i w prymitywny sposob chcial na tobie zrobic jeszcze wieksze wrazenie. Ale normalnie tego typu osiagniecia to nie jest cos czym mozna sie chwalic, ani cos, czym rozmowca chce byc obciazany. Jak dla mnie strzał w stiope. Chcial zebys zobaczyła w nim Rambo, a ty zaczelas szukac wyjscia z baru. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 16:43 To jego praca. Zastanawialabym sie tylko czy czlowiek nie ma PtSD. To moze byc problem w relacji. Nie jeden zwiazek sie przez to rozpadl. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 16:59 Jeden taki to zamordował siostrę mojego znajomego .Nie mógł się pogodzić z odejściem kobiety .To było w zeszłym roku .Jeszcze ta sprawa się toczy bo wojsko ciągle wynajduje problemy .Typu fala i inne pierdoły . Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 22:49 No wlasnie. Tego bym sie obawiala. Ze za mundurem moze isc w jakis sposob zryty czlowiek zdolny do wszystkiego. Ja co prawda tez mial diagnoze PTSD i muchy nie skrxywdze ale ludzie i natezenia choroby sa rozne. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Związek z żołnierzem 22.01.23, 00:08 Nie napiszę w jakim mieście ,ale policja od lat nie widziała takiej zbrodni ..38 lat i dwójka malych dzieci .On po tym popełnił samobójstwo . Odpowiedz Link Zgłoś
joyce_byers Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 20:34 Z żołnierzem po odbyciu pobytu na misji w Afganistanie itp gdzie zabił 10 ludzi lub nie zabił nikogo - nigdy. Każdy z nich ma zrytą już psychikę. Z takim, który pracuje sobie w sekretariacie w roli biurowej - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo [...] 21.01.23, 20:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 22:18 Kurde, chyba muszę się zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawojtuska79 Re: Związek z żołnierzem 22.01.23, 12:47 Mój mąż jest żołnierzem, był na misji w Iraku choć nie jeździł na patrole bo jego działka to śmigłowce, nikogo nie zabił, nie ma zrytej psychiki, bardziej przeczołgał go psychicznie nowotwór naszego syna. Z własnego doświadczenia i obserwacji wiem że ludzie są różni, najwięksi psychole (których znam) z mundurem mieli do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 20:47 Jeśli by się tym chwalił, to nie. Ale sam fakt, że kogoś zabił? No zolnierz, taka robota. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 20:55 Ja przestałabym się spotykać, po pierwszym zdaniu:" jestem żołnierzem" Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 22:23 Nie widzę się z kims, kto w pracy zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 23:04 Jakieś ponad 90% wojskowych przez cały okres służby nikogo nie zabiło, bo mieli kompletnie niefrontowe zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Związek z żołnierzem 21.01.23, 22:30 No to cio bajki facet pociska z tym zabijaniem 10 osób. Chyba chciał ci "zaimponować" . Albo ty sama zmyślasz. Odpowiedz Link Zgłoś
bombalska Re: Związek z żołnierzem 22.01.23, 12:10 No wlasnie od poczatku tego watku mam jedno skojarzenie Z tym skeczem. Wklejam, bo nie moge sie oprzec )) KMN Grill Odpowiedz Link Zgłoś