Dodaj do ulubionych

Czym pachniecie dziś?

21.01.23, 11:17
Zaczynam, pod pachami dezodorant Fa Sweet rose, nie mój zapach, ale kupiłam bez psikania, a ogólnie to dziś od bardzo dawna Trussardi My scent, edt. U mnie plus 2 stopnie, słońce zamglone za chmurami. A moja woda toaletowa jest właśnie odpowiednia na takie dni, jakby z powiewem wiosennej pogody.
Obserwuj wątek
    • astomi25 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:22
      Carolina harrera.
      • pasquda77 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 17:10
        Armani My Way Intense ♥️
    • homohominilupus Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:22
      Czekoladą z churros
      • marzeka11 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:25
        Calvin Klein Obsession Night. Zimowo u mnie i to taki otulający zapach.
    • youngagain Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:23
      Mademoiselle Chanel
    • shellyanna Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:23
      Chanel 5
      • youngagain Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:37
        Nigdy nie mogłam zrozumiec...smile
        • boogiecat Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:50
          Ojej…😀
          • szarmszejk123 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:51
            To i tak lepsze niż Angel TM :p
            • asiairma Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 13:34
              Uwielbiam angel big_grin
              • szarmszejk123 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 13:39
                Ja nie znoszę,ból głowy murowany:p
        • shellyanna Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 13:11
          Od ponad 10 lat jestem wierna i na codzień najczęściej nosze właśnie piątkę.
          • fuzja-jadrowa Re: Czym pachniecie dziś? 22.01.23, 11:26
            Wolę No 22 od “piątki”. Ale ani jeden, ani drugi nie przemawia do mnie zimą, dla mnie to zapachy wiosenno-letnie.
        • taje Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 14:47
          Bo za młoda jesteś smile Z aldehydami to trochę jak z wytrawnymi smakami, zaczyna się doceniać z wiekiem. Szyprowe zapachy podobnie.
          • mamamisi2005 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 14:57
            No nie wiem. Szyprowe są ok, ale do aldehydów to chyba musiałabym dorastać jeszcze długo. A że szczególnie młoda nie jestem, to pewnie przed śmiercią nie zdążę.
            • taje Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 15:06
              Ja na odwrót - do aldehydów dorosłam, za to do szyprów ani trochę.
          • joyce_byers Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 17:16
            Coś w tym jest. Bo dopiero teraz po 40 wyczuwam w nich fajne nuty.
        • mava1 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 15:13
          >Nigdy nie mogłam zrozumiec..

a ja właśnie dostałam pod choinkę bo nigdy jeszcze do tej pory nie miałam, choć to niby nr 1. Ładny zapach ale taki klasyczny, jak dla mnie nie na co dzień.
          Teraz pachnę JAMES BOND 007, brązowym, bo właśnie wróciłam z zakupów i wg mnie, bardziej przystaje do latania miedzy półkami.
    • szarmszejk123 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:24
      U mnie pogoda nie ma nic wspólnego z wiosną:p słychać drapanie szyb w autach:p
      Dziś pachnę czystą sobą:p
    • krwawy.lolo Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:25
      Bez foty się nie liczy. Pachophotography, yes!
      • krwawy.lolo Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:26
        Jakby nie było, włosing kapitalny był.
    • berdebul Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:26
      Żelem do kąpieli o zapachu waniliowego budyniu.
    • primula.alpicola Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:27
      Na razie niczym, wieczorem My Burberry Black.
      • joyce_byers Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 17:17
        Kończę drugi flakon. Bardzo lubię.
    • silenta Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:27
      Aktualnie czosnkiem big_grin
      • bazia_morska Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:37
        W uchu? big_grin
    • koko8 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:28
      Escentric
      • taje Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 14:25
        O, który? Ja jestem od lat wierna Molecule 01 i ogólnie na sobie wolę bardziej wersje mono czyli molekuły, niż escentric.
        • koko8 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 14:50
          01. Jestem niestety w tej upośledzonej grupie osób, które żadnego zapachu z pojedynczych molekuł nie czują sad.
          Uwielbiam Escentric 01, też od lat, zawsze je mam pośród innych.
        • magdallenac Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 15:05
          Taje, powąchaj Julliet has a gun, not a perfume. Fascynuje mnie ten zapach! Zawierają sam cetalox, jedną molekułę i na każdym pachną inaczej, a niektórzy w ogóle ich nie czują! U mnie to zapach świeżego prania, a kiedy miesza się je z innymi perfumami wychodzą zupełnie nowe zapachy.
          • taje Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 15:16
            Wąchałam ale jakoś mi nie podszedł wtedy. Nawet już nie pamiętam dlaczego, to było dość dawno temu, chyba zanim odkryłam molekuły. Jak dorwę gdzieś próbkę, to jeszcze raz spróbuję.
            • magdallenac Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 15:28
              Spróbuj psiknąć na skórę. Na blotterze pachnie po prostu jak alkohol. Na skórze się zmienia.
              • taje Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 18:01
                Właśnie oglądam sobie ten zapach na Ausliebezumduft i widzę, że w składzie ma ambroxan (ponoć cetalox=ambroxan). Czyli to samo co Molecule 02 - wąchałaś może Molecule albo Escentric 02 i możesz porównać?
                • magdallenac Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 18:08
                  Nie. Te molekuły z numerkami dopiero odkrywam. Zamówiłam kilka próbek.
                  • koko8 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 18:23
                    Molecules ma bardzo pomocny discovery set z 10 elementów: 1 do 5 molecules i 1 do 5 escentric. U mnie przy testowaniu okazalo się ze nie czuje czystych molekuł, a escentriki owszem.
                    • magdallenac Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 18:39
                      No właśnie nie chciało mi się w te numery zagłębiać. Będę szukać DS!
                  • taje Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 18:36
                    Mam nadzieję, że zamówiłaś też Molecule 01? To jest mój numer 1 z lekkich zapachów, i jedyny gdzie przypadkowi ludzie zatrzymywali mnie na ulicy z pytaniem, co to za perfumy.

Jak jeszcze nie próbowałaś to polecam też z niszowych Ormonde Jayne z UK - można chyba zamawiać próbki na ich stronie internetowej. W żadnym innym sklepie online OJ nie dostaniesz (współpracują jeszcze tylko z Harrod's). Świetna jest Ormonde Jayne Woman (bardzo intrygujący, wręcz magiczny, zielony, "oleisty", z wyciągiem z black hemlock) i Ta'if (róża z szafranem i pieprzem). Ciekawe jest też Tolu (żywiczne klimaty) i Champaca (trochę jak zielona herbata z ryżem). OJ ma też dużo nowszych zapachów, dużo orientalnych albo z oudh ale ja zawsze wracam do tych pierwszych.
                    • magdallenac Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 18:38
                      Aaaa dlaczego mi to robisz??😩Już zapisuję, będę po weekendzie szukać!
                    • taje Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 18:39
                      Ten zestaw polecam do wypróbowania, nie jest tanio ale (zapachowo) warto. ormondejayne.com/products/oj-discovery-lab-7x-2ml-signature
                      • magdallenac Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 19:07
                        Po włożeniu do koszyka cena spada! Zamówię, bo bardzo jestem ciekawa.
              • taje Re: Czym pachniecie dziś? 28.01.23, 08:21
                Spróbowałam i jednak nie. Swoją drogą, mimo że niby chemicznie molekuła ta sama (jeśli internet się nie myli), to zupełnie inny zapach niż 02. Na mojej skórze czuję… naftalinę!
    • gulcia77 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:30
      Narciso Rodriguez For Her. Jeden z moich absolutnych faworytów zapachowych. Odkrycie zeszłorocznych wakacji.
      • fuzja-jadrowa Re: Czym pachniecie dziś? 22.01.23, 11:32
        Ale EDP czy EDT? Bo one pachną zupełnie inaczej.
    • daniela34 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:41
      Dezodorant to jakaś Rexona, woda perfumowana Elie Saab Le Parfum Lumiere, ale obawiam się, że aktualnie pachnę głównie bigosem, który się gotuje w kuchni. U mnie około zera, pełno śniegu i zapach bigosu bardzo pasuje na takie zimow dni 😝
    • lilia.z.doliny Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:47
      Changing constance Penhaligons. Zamiast dezodorant mam coś lekkiego jak.piorko, bo idę zaraz na pierwszy w życiu laser ( depilacja tych zasranych pach!) I nie mogę drażnić skory
      • minerallna Re: Czym pachniecie dziś? 22.01.23, 02:31
        lilia.z.doliny napisała:

> Changing constance Penhaligons.
        A to chyba Ty kiedyś o tych perfumach napisałaś. Opis był taki że musiałam mieć. Przyznam że są bardzo
        interesujące, niespotykane ale sam zapach jest dla koneserów. Wpisuje się bo mi bardzo odpowiada.
        • lilia.z.doliny Re: Czym pachniecie dziś? 22.01.23, 08:27
          ale sam zapach jest dla koneserów.
          Tak? W życiu bym go tak nie oceniła. Z tym że spotkałam.w życiu bardzo niewiele osób, które go znają. I w sumie każdy ( zawsze pytam o opinie) wyraża sie o nim tak jakoś inaczej...( inaczej niż o całej reszcie zapachow)
          Mnie zaintrygował od pierwszej sekundy. I to na zasadzue: muszę!
          Tylko ta cena suspicious
    • nutella_fan Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:53
      Gucci guilty
    • alicia033 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 11:54
      Quadrifoglio (Parco Palladiano XIII) Bottega Veneta
    • aqua48 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:00
      Pachnę dzisiaj orientalnie - Egra od Rasasi jako perfumy plus samosy i chlebek marokański z hummusem i falafelem. Na tę pogodę rozgrzewająco.
    • alina460 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:02
      Libre
    • agdzieztam Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:05
      Ja potem (od słowa pot, haha) Skończyłam trening, pełny, wszystkie zalecane ćwiczenia, około 1,40 min. Nienawidzę tego, ale chcę być zgrabna, więc się zmuszam. Idę pod prysznic, żeby was nie zasmierdnac na amen.
      • chlodne_dlonie Re: Czym pachniecie dziś? 30.01.23, 22:20
        Natura wie co robi (podobno wink )
        Spocić się w trakcie treningu - marzenie niektórych wink'
        ..prysznic też bywa tym marzeniem

..no ale zawsze można na wypasie wannę napełnić, oo!!
        (taka szybkomyśl na dziśnajt)
    • leyla76 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:07
      Niczym, uwielbiam perfumy, ale po pół godzinie zaczynaja wywoływać u mnie mdłości i bol głowy. Nawet antyperspirant kupuje bezwonny, bo inaczej nie wyrabiam.
      Przeszkadzają mi tez wszelkie perfumowane zawieszki w samochodach oraz wszelkie zapachy do domu, typu olejki eteryczne itp
      • mysiulek08 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 16:02
        mam dokladnie tak samo, plus sensacje skorne, od razu rumien na twarzy, zaczyna mnie wszystko swedziec, masakra, a tak lubie zapachy sad najgorsza jest wanilia, paczuli i ambra

po uzyciu jakiegolowiek dezodorantu/antyperspirantu poce sie o wiele bardziej i zaczynam smierdziec

nadwrazliwosc odziedziczylam po mamuski sad
        • chatgris01 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 16:43
          O tak, paczuli to morderca! Wanilie toleruje tylko w slabym stezeniu (Shalimar powala mnie na glebe), ambra mnie jakos (szczesliwie) omija.
          I pomyslac, ze kiedys kiedys kochalam Poison (ale to byl inny zapach niz dzis, najbardziej nie moge odzalowac Dune, reformulacja to zuo). Opium jednakowoz porazal mnie od zawsze.
          • aqua48 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 16:50
            Shalimar jest piękne! Wanilia w postaci killera to Elephant od Kenzo. ale też lubię smile Tylko od pewnego czasu jakby waniliowe perfumy mniej mnie kręcą. Wolę sandałowce.
            • chlodne_dlonie Re: Czym pachniecie dziś? 30.01.23, 22:22
              Jest piękne i przywołuje ciekawe wspomnienia.
              Ale chwilowo czeka na swój comeback w szuflandii.
    • aadrianka Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:16
      Laura Biagotti, Roma.
      • default Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 14:31
        O, ja też kiedyś Romy używałam, choć więcej i dłużej Laury, przez lata całe.
        Teraz w zasadzie prawie nie używam perfum.
        A dzisiaj pachne kotletami schabowymi....
    • damartyn Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:17
      34 boulevard Saint Germain Eau de Parfum Diptyque
      • trudneslowa Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 13:12
        Piękne ❤️
        • damartyn Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 14:40
          Dzięki.
    • pani_tau Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:18
      Dezodorant Cztery Szpaki mandarynka, ale można go poczuć tylko z bardzo bliska.
      Jest nieprawdopodobny, jeśli chodzi o skuteczność. Powinien dostać te wszystkie złote laury awansem na najbliższe dwadzieścia lat.
      • barbibarbi Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:57
        Ten dezodorant mnie zainteresował, chyba spróbuję, bo mam dosyć tych drogeryjnych psikaczy. Jak miło, emama nie zawodzi smile
        • marta.graca Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 13:39
          Jest jeszcze cytrusowy smile
        • kamin Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 14:08
          A ja nie byłam zadowolona z ich dezodoratu w kremie. Głównie przez sposób aplikacji. I po.czasie zgęstniał i zostawały widoczne resztki pod pachami.
          Przeprosiłam się z.mineralnymi w sprayu. Ostatnie odkrycie to ten:
          celux.pl/pl/p/MAROKO-BEAUTE-MARRAKECH-DEZODORANT-NATURALNY-ALUNOWY-Z-PANTENOLEM-SPRAY-100ml/14932
          Taniutki i faktycznie jest bezzapachowy
          Lubię też podobne z serii Arganove, one mają delikatny zapach.
          • pani_tau Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 15:48
            @kamin: To nie wiem, mnie nic nie zdążyło zgestniec. Na skórze rozsmarowuje się może nie genialnie, ale nie aż tak trudno, żebym zwróciła na to uwagę.
            Do aplikacji mam drewniane szpatułki laryngologiczne, które dziele na pół.
            Jest tak skuteczny, nawet w ekstremalnych warunkach, że jakby trzeba było go skrobać nożem to i tak bym go używała.
        • pani_tau Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 15:43
          barbibarbi napisała:

> Ten dezodorant mnie zainteresował, chyba spróbuję, bo mam dosyć tych drogeryjny
          > ch psikaczy. Jak miło, emama nie zawodzi smile

Jest jedynym, na jaki trafiłam, który niweluje zapach do zera, dla mnie cud.
          Żaden drogeryjny mi nie pomagał, żaden apteczny też nie, za wyjątkiem Etiaxilu, który po miesiącu zaczynał piec żywym ogniem.
          Niestety żyję w dużym stresie i w połowie dnia zaczynam to hmm, czuć.
          A nie, miałam jakiś z sodą z drogerii na N, i ten jako tako działał, w sensie, że do czwartej po południu, ale po dwóch tygodniach pojawiły mi się bordowe plamy i wylądował w koszu.
          Cztery Szpaki działa dwanaście godzin jak obszyl, możliwe, że i dwadzieścia cztery by uciagnal.
          Nawet ciężkie prace ogrodowe go nie ruszają, co sprawdziłam wielokrotnie w upalne lato.

• taje Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 14:34
        Miałam cytrusowe-ziołowy - był bardzo skuteczny ale niestety plamił mi ubrania, niektóre na stałe.
        • pani_tau Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 15:34
          Mandarynkowy nie plami, raczej bym zauważyła, bo noszę ciuchy w ciemnych tonacjach.
    • madame_edith Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:34
      Chanel Madesmoiselle, zawsze
    • heca7 Re: Czym pachniecie dziś? 21.01.23, 12:39
      So Scandal Jean Paul Gaultier. Pojechałam do Douglasa po coś innego i wyszłam z taką wink

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka