Dodaj do ulubionych

Gdzie przenocować rodzinę?

21.01.23, 11:25
Do wyboru jest salon przy ruchliwej ulicy nad sklepem całodobowym, gdzie jest głośno, albo sypialnia z cichej strony bloku. Czy oddlibyscie im swoją sypialnię i przenieśli do salonu po to aby goście nie narzekali na hałas? Oni mieszkają w bardzo cichej okolicy.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 11:28
      Jak z Rosji, to ten salon, niech się przyzwyczajają do wojny.
    • krwawy.lolo Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 11:31
      A może jest okazja zakwaterowania w dzielnicy bandyckiej, coby chociaż część rozstrzelali a część zgwałcili?
    • mikams75 Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 11:39
      zalezy kto jest tym gosciem.
    • eriu Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 12:40
      Nie. Wiedzą gdzie przyjeżdżają. Jak im nie odpowiada to mogą iść do hotelu.
    • lauren6 Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 12:45
      Nie oddałabym sypialni. W dobie tanich i łatwo dostępnych noclegów przez booking i airbnb takie zwalanie się krewnym na głowę do dwupokojowego mieszkania uważam za niezłą bezczelność. Nie macie warunków do przenocowania tych ludzi.
      • kachaa17 Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 13:01
        Z tymi taninimi hotelami to zależy od punktu siedzenia. Ja wcale nie uważam, że jest tanio. No ale ja jestem sama więc za jedną osobę zawsze się więcej płaci.
    • kocynder Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 12:46
      Jako rodzina przyjeżdżająca - wynajmuję sobie hotel. Nie znoszę jak mi goście "narzucają" zmiany w domu - więc staram się nie robić tego innym. W hotelu jestem dużo mniej skrępowana, mogę wracać o której chcę, palić światło do której chcę itd.
    • raphidophora_tetrasperma Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 12:48
      W hotelu.
    • 71tosia Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 12:51
      Kuchnia otwarta na salon? To wole oddać sypialnie niż czekać na zrobienie kawy aż wstaną.
      • emateczka Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 14:27
        A dlaczego czekać aż wstaną?
        Idziesz i robisz sobie kawę...

Choć dla mnie to rozwiązanie z gości w salonie było dobre na studiach, a nie u pracujących ludzi.
    • m_incubo Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 12:52
      Zainstaluj ich w koszarach wojskowych.
    • przepio Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 12:56
      Jeżeli moja siostra z rodziną przyjezdza raz, dwa razy do roku to moje dziecko odstępuje im swój pokój, by czuli się u nas dobrze. Nie dość, ze ich widuje rzadko, to jakby jeszcze poszla spac do hotelu, to juz z tych 2-3 dni na ile przyjezdzaja, zostaloby niewiele.
      Poza tym nikt z rodziny mi się nigdy sam z siebie nie zwala do domu-sama ich zapraszam.
    • zaczarowanyogrod Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 13:46
      Nie oddałabym, zawsze wszyscy goście zajmowali mi mój pokój, bo najciszej, najwygodniej. Nie mogłam się dostać do swoich rzeczy, bo się zamykali. Jeszcze dzieci się tłukły, rozwalały. Mamy dodatkowy pokój i salon to tam nocujemy. Ja bym im dała salon, sama byłam zawsze nocowana, w salonie.
      • m_incubo Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 13:53
        zaczarowanyogrod napisała:

> Nie oddałabym, zawsze wszyscy goście zajmowali mi mój pokój, bo najciszej, najw
        > ygodniej. Nie mogłam się dostać do swoich rzeczy, bo się zamykali.

?
        Tak sami z siebie przyjeżdżali i z marszu ładowali się do twojej sypialni i zamykali drzwi? A kawę do łóżka na którą zamawiali? big_grin
        • m_incubo Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 13:55
          Tzn domyślam się, że chodzi o czasy twojego dzieciństwa, ale i tak zabrzmiało dość absurdalnie wink
          • zaczarowanyogrod Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 14:16
            Tak dzieciństwa i jak byłam nastolatką. Rodzice im pozwalali. A ja nie miałam nic do gadania. Musiałam pukać do swojego pokoju czy czasem nie śpią, żeby im nie przeszkadzać. Często było, a my śpimy tutaj, bo tutaj tak fajnie.
            • panna.nasturcja Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 18:07
              Ale przecież wciąż mieszkasz z rodzicami, to ten dodatkowy pokój skąd się wziął? Nocowali u Ciebie w pokoju mimo, że był dodatkowy pokój?
              • zaczarowanyogrod Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 18:36
                Tak tylko ja się teraz nie zgadzam
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 14:29
      Nie. Muszą spać w salonie, trudno, jedna noc wytrzymają.
    • imponderabilia22 Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 18:22
      Zrobiłabym tak, aby mi było wygodnie. Jak sie nie podoba to są hotele.
    • pyza-wedrowniczka Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 18:53
      Ja bym gościom dała salon. U nas czasami ktoś nocuje i wtedy śpi w salonie, chociaż to pokój przechodni i syn musi przez niego przełazić. Trudno. Ale goście, którzy nocują to na tyle bliskie osoby, że nie przeszkadza to nikomu.
    • taki-sobie-nick Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 21:31
      W zyciu. Mogę uprzedzić, niech kupią zatyczki.
    • aqua48 Re: Gdzie przenocować rodzinę? 21.01.23, 21:47
      W hotelu. Jak przyjeżdżam w odwiedziny do rodziny to wynajmuję hotel, jeśli nie mają pustego pokoju gościnnego.
    • fomica Re: Gdzie przenocować rodzinę? 22.01.23, 19:59
      W hotelu. Goście narzekający na hałas, a to dobre.
    • kanna Re: Gdzie przenocować rodzinę? 22.01.23, 20:47
      Salon bym oddała, nie zniosę spać w otwartej przestrzeni, gdzie ktoś może wejść w każdej chwili.
    • vivi86 Re: Gdzie przenocować rodzinę? 22.01.23, 20:53
      Odstapiła bym sypialnię. Jak jedziemy do rodziny to oni robią tak samo.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka