Dodaj do ulubionych

Nosi się dżinsy ?

22.01.23, 00:49
Uświadomiłam sobie że od przynajmniej 5 lat prawie nie noszę dżinsów.
I nie wiem dlaczego.
Chyba mi się znudziły.
Albo jak weszły "mama/ boyfriend jeans" to uznałam że niekompatybilne.
Albo materiałowe spodnie, albo szerokie,albo nawet "churidor" czyli takie b.szerokie indyjskie ( polecam na upały!!).
Albo sukienki, spodnice.
No dżinsów nie lubię, sztywne są i niewygodne.
I nie ma czarnych rurek w moim typie sylwetki nigdzie już od lat.
Nosicie i nie nudzą się ?

Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 00:51
      Noszę, nie codziennie, ale noszę (jestem w dolnej części forumowej tabeli, bo posiadam tylko 4 pary 😁). Nie nudzą się.
    • mysiulek08 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 01:06
      mam sporo w szafie smile i takie klasyczne dzinsowate i takie bardziej miekkie z dodatkiem elastanu, przeglad przez typy, dlugosci i kolory, tylko jednego sie trzymam-wysokiego stanu

z materialowych mam szerokie letnie lniane i wyjsciowe aksamitne i welurowe

ogolnie lubie dzinsy smile
    • mikams75 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 01:23
      lubie i nosze ale mi sie juz troche znudzily, nawet niedawno watek o tym zakladalam.
    • kk345 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 01:30
      >"churidor" czyli takie b.szerokie indyjskie

W stroju churidar spodnie są akurat wąskie i dopasowane, na nich jest długa tunika i szal.

Dżinsy noszę i lubię.
      • konsta-is-me Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 01:42
        Chyba niezupełnie, ale być może ty widziałaś taka wersje churidoru.
        • mabel_mora Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 08:51
          big_grin hahaha
        • szmytka1 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 09:42
          Serio się mylisz tym razem
          • konsta-is-me Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 11:19
            Ja?
            Jak mieszkałam w Indiach a mieszkałam parę lat to churidor to były b. szerokie spodnie, zwężane w kostkach. Do tego tunika i szal, ale ja piszę o spodniach teraz.
            Możliwe że lokalne odmiany bywają inne, lub noszą inne nazwy, Indie to wielki kraj.
            • mabel_mora Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 11:28
              plissss, nie brnij smile
              • niemcyy Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 12:17
                Może to różnica między churidOr a churidAr wink (jakby co, pierwsze słyszę, wrzuciłam w google i nie wychodzi churidor).

A na temat to noszę dżinsy i nie nudzą mi się.
                • konsta-is-me Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 12:39
                  A może, w sumie i tak nie wiem jak to się powinno pisac.
            • kk345 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 12:31
              Sprawdziłam. Gugiel myli się dokładnie tak samo, jak ja 😂
              • mabel_mora Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 12:35
                nie znasz sie Ty, ani gugiel, bo to ona mieszkała w indiach i wie lepiej big_grin
    • kaki11 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 01:44
      Noszę i mnie się nie nudzą. Mój ulubiony rodzaj spodni, bo i mi w nich komfortowo i najłatwiej mi wybrać model który mi wyglądem odpowiada, a z różnymi innymi to najczęściej droga przez mękę. Dlatego właśnie, na 4 pary moich spodni takich do codziennego chodzenia 3 to jeansy.
      • noname2021 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 05:15
        tylko i wylacznie dzinsy.

spodnie "slacks" do pracy - ale poza tym dzinsy rulez!

mam wiele par - w roznych odcieniach i fasonach, nie rozumiem stwierdzenia "sa za sztywne". Dzinsy nie sa sztywne!
        No chyba ze to jakies polskie odmiany dzinsow z wczesnych lat 80 lol

chodzenie w spodnicach/sukniach zostawiem dla babc.
        w sensie - mentalnych babc.
        • kaskaz1 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 08:20
          sukienki spódnice sa kobiece nie babciowe, zalezy od fasonu .
          Dzinsów nie lubię , są sztywne i niewwygodne. W domu noszę raczj jegginsy - coś pomiędzy dzinsami a getrami, do ludzi rczej sukienki szczególni latem. Lata pracy w korpo wyrobily nawyk raczej elegantszego ubioru.
          Dzinsy non stop - to raczej babochłop niz kobieta
        • kaki11 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 12:32
          Ja w jeansach biegam do pracy - na szczęście nie mam takiej w której by to przeszkadzało.
          Ale gdzie sukienki dla babć (mentalnych czy wiekowych wszystko jedno)? sukienki są ładne, delikatne, dziewczęce, tak samo wygodne jak spodnie i super wyglądają jak sie dobierze fason do figury. ,
    • lilia.z.doliny Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 08:55
      Mam, noszę, lubię, nie nudzą się.
      Jakaś spódnice w szafie mam, ale to ewidentnie " nie ja". Chyba jestem.mentalną chłopczyka, bo w sukienkach czuje się zwyczajnie jak w przebraniu. Nie pasują mi, przeszkadzają, są naddane jakieś.
    • ritual2019 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 10:31
      Nie mam wielu par, mam 5. Mam skinny czarne podarte na kolanach (moj partner lubi jak je mam na sobie), biale slim, jasnobezowe, ponad kostke, dopasowane u guru rozserzajace sie dolem, jasno niebieskie proste, lekko podarte/poprzecierane, nogawki maja dosc szerokie, niebieskie, nad kostke proste, poszrapane dolem.
      Zara, River Island, Tesco, Next
    • ophelia78 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 10:44
      Mam. Ale przyznaje ze dopieronod kilku lat. Przez jakieś 35 lat mojego życia mialam w szafie 0 par. Polubiłam kilka lat lemu (przy czym mam również ok 30 spódnic i drugie tyle sukienke)
      Lubię bo są...łatwe smile Nie ma góry ktora by nie pasowała do dzinsow. I koszula, i sweter, i marynarka i co tam jeszcze.
      • alina460 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 11:34
        Zgadzam się, ponadto są na każdą pogodę i do każdych butów. Tak, jeansy są łatwe.
    • koko8 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 11:52
      Dżinsy są sztywne? Chyba bazylion producentów produkuje pierdyliard modeli, naprawdę trzeba się postarać, żeby dzisiaj znaleźć wyjatkowo sztywne dżinsy.
      • cisco1800 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 13:04
        Zależy od człowieka. Ja jestem typem, którego drażnią metki i ciuchy ograniczające ruchy. Mam w szafie kilka dżinsów, ale odkąd zaczęła się pandemia i home office, z ulgą je odstawiłam na boczny tor. Przedtem też zdejmowalna je od razu po powrocie do domu.Dla mnie są sztywne. Nie wyobrażam sobie np. chodzić cały dzień w dżinsach. Oszalałabym
      • konsta-is-me Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 13:53
        Niekoniecznie od razu "wyjątkowo sztywne".
        Dla mnie są prawie zawsze za sztywne, chyba że to praktycznie jegginsy udające dżinsy, ale to nie to samo.
    • malenka9 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 11:58
      Nosi się obecnie tak od trzydziestki wzwyż.
    • chococaffe Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 12:07
      Mam, lubię, noszę - lubię dżins miękki, "łagodny". Tak jak ktoś napisał, dżins jest łatwy.
    • triismegistos Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 12:16
      Noszę. Lata całe nie nosiłam, noszę od roku.
      • marzeka11 Re: Nosi się dżinsy ? 22.01.23, 12:55
        Noszę, takie proste, nieudziwnione czy nadmiernie przetarte- niektóre są wygodne i te noszę. Za to nie wyobrażam sobie nosić dżinsów latem, w upały- jeden z koszmarków dla mnie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka