Dodaj do ulubionych

Beyond Meat- obok watku weganskiego

22.01.23, 02:03
miesa jadamy malo, jesli juz to drob ( ja czasami podbiore kotom troche swiezej wolowiny na tatar) a jeden ze wspoldomownikow nie jada w ogole i eksperymentuje z produktami 'miesnopodobnymi'. Dzisiaj zrobilam chili con carne na bazie 'mielonego' wlasnie z Beyond Meat, coz, jako zamiennik mielonej wolowiny do obrobki cieplnej swietne tylko, ze ja od dawna odwyklam do wolowiny 'na cieplo' i dla mnie smak byl do nie przejscia, produkt byl juz doprawiony, dosmaczony i nijak nie udalo mi sie zmienic tego 'cieplego wolowego posmaku' co gorsza slabej jakosci wolowiny. Jakos te fasole zmeczylam ale mdli mnie do teraz i czuje tlusty posmaczek na podniebieniu

tak, ze jesli ktos teskni za solidnym miesnym smakiem wolowiny a miesa nie je to w sumie polecam
o tym mowa
www.beyondmeat.com/en-US/products/beyond-beef-crumbles?variant=original
a te hamburgery za to sa calkiem ok

www.beyondmeat.com/en-US/products/cookout-classic
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 02:44
      Jeden z zamienników, którego nie lubię, bo jest za bardzo mięsny. suspicious Fuj.
      • mysiulek08 Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 03:16
        ja w ogole nie lubie udawanego na sile 'miesa' czy 'ryb', burger roslinny jak najbardziej i wcale nie musi 'miesem' smakowac, a to mielone jest wlasnie fuj, ale jesli ktos musi miec 'mieso' to bedzie mile zaskoczony
        • engine8t Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 03:30
          Ja sie zgadzam z nastoletnia wnuczka ktora kiedys jak jej ojciec mowil ze Beyond meat smakuje prawie tak jak mieso ocenila to krotko ale wg mnie bardzo trafnie; "Dziadek, nie wierz to ze smakuje jak mieso bo nie smakuje, ale w sumie nie tak zle smakuje i mozna zjesc i jak jak mam zjesc BM hamburgera to preferuje frytki"
          Ostatnio popularnosc tego "fake met" spada a firma probuje robic co moze aby ten smak poprawic czy przyblizyc to miesnego co sie sprowadza do tego ze te produkty staja sie coraz bardziej naladowane wszystkim co sie da i niekoniecznie uwazanym za zdrowe i juz wcale nie konkuruje ze "zdrowotnoscia " z miesem....
          Tak ze ludzie powoli dochodza do wniosku ze nie ma sensu silic sie na jedznie podrobek miesa i albo jemy prawdziwe mieso albo po prostu wegetarianskie dania.
      • cojapaczem Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 13:08
        Nie probowałam i nie zamierzam, własnie dlatego
        Raz kupiłam wege tuńczyka i sie prawie porzygałam.

Polegam za to kiełbaski węgieeskie z lidla i qurczaka z allegro ( o dziwo nawet ten ze śliwką mi smakuje)
    • bi_scotti Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 03:17
      Wszystko "beyond meat" jest dla mnie mocno podejrzane za wzgledu na sklad, ktory zawsze zawiera takie slowa, ktorych nie rozumiem wink Natomiast produkty "veggie based" albo "soy based" ze zrozumialymi skladnikami akceptuje bez problemu smile Veggie Ground (rowniez w opcji Mexican np. na chilie czy Italian np. do lasagna) produkuje amerykanski Yves Veggie Cuisine i, moim zadaniem, jest calkiem w porzadku. Cheers.
    • teodor-k Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 03:46
      Woła zabić by kota nakarmić .Paranoja 😭
      • mysiulek08 Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 03:57
        co za roznica, czy wolu zje czlowiek czy kot? poza tym co ma jesc drapieznik? jaroszem nie zostanie
        • teodor-k Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 04:12
          Dlatego nie mam kota i psa .Koty kiedyś pilnowały zagród ze zbożem i polowały na gryzonie i inne .Teraz udomowione to karmi się mięsem .i to jest paranoja .Wegan nie je mięsa a jego zwierzatka tak .
          • girasole01 Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 04:44
            a gryzonie to nie mięso?
            • teodor-k Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 10:13
              To miałem na myśli .Że nie trzeba zabijać woła dla kota .Niech sam sobie coś złapie .Sorkki źle się wyraziłem .
          • jozefrobotnik Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 12:57
            Jesteś idiota tani.
        • mamtrzykotyidwato5 Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 11:11
          Chyba by prędzej jaroszem został, niż krowę upolował.
        • kicifura Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 11:30
          mysiulek08 napisała:

> co za roznica, czy wolu zje czlowiek czy kot? poza tym co ma jesc drapieznik?
          > jaroszem nie zostanie
          >

Niech sobie jakąś krowę sam upoluje, skoro to drapieżnik
          • teodor-k Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 17:44
            Domowy kot nie jest już drapieżnikiem i lepiej by pozostawał w domu lub bliżej niego.
    • lodomeria Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 04:01
      Jak ktos nie musi, bo już odzwyczajony od smaku mięsa i nie ma zachcianek, to jednak lekarze ostrzegają przed ultra przetworzonym jedzeniem, a beyond meat niestety takim jest.
    • mrs.solis Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 04:54
      Jako miesozerca nie wyobrazam sobie zadnych zamiennikow miesa. Jesli mialabym kiedys przejsc na diete wege to ok. jadlabym warzywa, ale czegos co ma przypominac mieso nie przelknelabym. Dwa razy probowalam zjeść vege burgera i bylo to dla mnie obrzydliwe. Wole zjesc burgera z grzybem zamiast miesa , niz z czyms co udaje mieso.
      • abecadlowa1 Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 11:42
        Ja jako wegetarianka też nie wyobrażam sobie jedzenia czegoś co udaje mięso.
    • mia_mia Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 05:00
      Ja jadam mało mięsa, ale jeśli już jem mięso to takie mięsne😀
    • frozenwildberry Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 06:39
      Tak jak ktoś wyżej wspomniał takie zamienniki potrafią być bardzo przetworzone. Jakbym była na diecie stricte roślinnej to raczej sama próbowałabym coś wykombinować w kuchni. We rozumiem że ktoś może mieć inne podejście i to jest ok.
    • fragile_f Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 08:46
      Impossible meat jest lepsze, smakuje jak dobra wolowina i nie ma posmaczku. Spróbuj NotMilk - jest absolutnie genialne do popijania ciastek wink
    • emateczka Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 10:07
      Ja lubię smak mięsa (a konkretnie wędliny), niestety. Nie jem z powodów ideologicznych, ale gdyby ktoś zrobił zamiennik o smaku wędzonej, swojskiej kiełbasy.... Mmmmmmm!

Lubie quorna, ale kiełbasy nie mają, niestety.
    • la_felicja Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 11:19
      Ja do chili con carne (a właściwie sin carne) daję zieloną albo brązową soczewicę zamiast mięsa. Smak może nie mięsny, ale chyba lepszy niż te sztuczne zamienniki, a zresztą w tym chili główny smak nadają przyprawy.

BTW, czym doprawiasz, skoro nie używasz kuminu?
      • snakelilith Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 17:32
        Ja zamiast kuminu dodaję arabskiej mieszanki baharat. Tam też jest kumin w składzie, ale nie tak dominujący. Nikt z moich "przeciwników" kuminu nie wyczuł. Przez mieszankę innych przypraw i szczególnie delkatną nutkę cynamonu podręca słodkość wszystkiego gdzie gotowane pomidory. Najpierw dałam, by nie przekuminować ze względu na innych, teraz daję zawsze i dla siebie.
    • sueellen Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 11:26
      Osobiście zamiast mięsa często stosowałam soczewice (teraz nie mogę). Nie kupowałam specjalnego zamiennika po prostu używałam do bolgnese czy lazanii, czasem mieszałam pol na pol z mięsem wołowym - czyli mięso nadal było ale mniej. Uwielbiam wegańskie burgery! Te kupuje często gotowe mrożone gdy nie mam czasu gotować . Zjadam jak kotlet, nie burgera z bulka.
    • mikams75 Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 12:44
      to jeszcze nie ma tak tragicznego skladu ale jak poczytalam sklady roznych innych wege-produktow to sie zaczelam zastanawiam czemu to ma byc niby lepsze/zdrowsze. No ok, bez zabijania zwierzat ale nie wiem po co jesc cos, co udaje mieso jak sie nie chce jesc miesa. Smakowo tez bez szalu, lepiej samemu zrobic jakies danie wege bez tych dziwnych zamiennikow.
    • fabryka.lodow.napatyku Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 18:54
      BM Starbucks , chcialam policzyc skladniki ale jak otworzylam calosc, to stwierdzilam, ze sie nie da,
      kiedys lubilam jesc duzo miesa, teraz malo, ale gdybym byla weganka, w zyciu nie kupilabym wege kielbasek, burgera czy cokolwiek gotowego, wolalabym sama przyrzadzac z roznych fasoli
      BM
      Ingredients
      Beyond Meat patty (28%) [water, pea protein, rapeseed oil, refined coconut oil, flavouring, yea.st, rice protein, yeast (yeast, vitamin B3, vitamin B6, vitamin Bl, vitamin B2, vitamin B9), stabillser: methylcellulose, apple fibre, salt, spices, apple extract, pomegranate extract, maize vinegar, concentrated lemon Juke, yeast extract, garlic poWder, emulsifier: sunflower lecithin, onion powder, carrot powder], coconut oil alternative to cheese (11%) [coconut oil, modified starch, starch, salt, flavouring, olive extract, colour: beta carotene, vitamin B12], tofu (8%) [water, SOYA beans, salt, nlgarl], signature tomato relish [water, tomatoes, sugar, tomato paste, red wine vinegar, roasted tomato (roa.sted tomato, tomato concentrate, sunflower oil, olive oil, salt, oregano, sugar, garlic), rapeseed oil, red chilli pur􀀾. cornflour, onion, lemon Juice, garlic pur􀀾. glnger puree, salt, oregano, black pepper], Sheese- coconut oil alternative to cream cheese (3%) [water, coconut oil, SOYA protein concentrate, salt, acidity regulator. lactic acid, !llgar, trlcalcium citrate, thickener: carrageenan, flavouring], ground turmerk.

• malenka9 Re: Beyond Meat- obok watku weganskiego 22.01.23, 19:28
        Żywność wysoko przetworzona.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka